Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Micika, zaboravljaš da je u toj priči sa linka, čovjek instalirao na eSATA, a ne na USB HDD...

Meni koliko je poznato, može na eksterni FW HDD, ali ne na eksterni USB HDD...

Jesi probala sa nekom drugom "distribucijom"?

Micika, zaboravljaš da je u toj priči sa linka, čovjek instalirao na eSATA, a ne na USB HDD...

Meni koliko je poznato, može na eksterni FW HDD, ali ne na eksterni USB HDD...

Jesi probala sa nekom drugom "distribucijom"?

evo skinula sam sa rapida kalyway, ali su neke arhive ostecene pa ne mogu da ih spojim ... :mad: imas li neki predlog ( za distribuciju ) :)

JaS ili Leo4All...

Skini ponovo te delove koji su oštećeni.

Jesam, i dalje su bili ... nego da se pohvalim, USPELO!!! :D Jedno nemam internet. :(

Dakle konencije su sledece:

Imam kablovski internet koji je povezan sa wi-fi ruterom. Sa laptopom se povezujem na wi-fi internet tako sto upisujeum wep key ( samo prvi put ), tako ide procedura u windowsu. :)

Poslednja izmena:
^ Neces imati Net i dalje, bar dok neko ne napravi/port-uje driver-e... Kod 5920G je wirelles (ako se dobro secam) Intel-ov (mislim 3945a/b/g), i jos ne postoje driver-i. Tj. postoje neki beta, ali tesko da rade: http://code.google.com/p/iwidarwin/

^ To 802.11 ti je standard, tj. skup standarda za wirelles. A 3945 je Intel-ov chipset koji, da tako kazem, radi po tom standardu. I 99% sam siguran da je taj isti u 5920G i da nece raditi (bar ne jos neko vreme). Jedino da uzmes neki od onih USB WiFi adaptera koji su podrzani od OS X-a, ili da se kacis na Net na neki dr. nacin.

Evo npr. tvoje WiFi kartice: http://www.intel.com/network/connectivity/products/wireless/prowireless_mobile.htm.

Postoji opcija i da se ova zameni nekom drugom (npr. nekom Atheros karticom - one su ok podrzane), samo mora biti mini PCI-E

Poslednja izmena:
^ To 802.11 ti je standard, tj. skup standarda za wirelles. A 3945 je Intel-ov chipset koji, da tako kazem, radi po tom standardu. I 99% sam siguran da je taj isti u 5920G i da nece raditi (bar ne jos neko vreme). Jedino da uzmes neki od onih USB WiFi adaptera koji su podrzani od OS X-a, ili da se kacis na Net na neki dr. nacin.

Evo npr. tvoje WiFi kartice: http://www.intel.com/network/connectivity/products/wireless/prowireless_mobile.htm.

Postoji opcija i da se ova zameni nekom drugom (npr. nekom Atheros karticom - one su ok podrzane), samo mora biti mini PCI-E

grrrrrrrr ... uh :mad: zar je moguce da nigde nije napravljan drajver za ovaj model.

sa laptopom putujem, te mi je zbog toga wi-fi bas bitan, trampila bi zvuk za wi-fi problem. :p

Poslednja izmena:
I onda da instalira Kalyway??? :D

Na jednoj od prethodnih stranica je neko spomenuo da neka PCMCIA TP-Link WiFi kartica radi bez problema na Leu... Moguće je da rade i neke druge kartice, ali čini mi se da je bitno da bude sa Atheros čipom, jer za njega ima drajvera za OS X...

Pozdrav.

Na jednoj od prethodnih stranica je neko spomenuo da neka PCMCIA TP-Link WiFi kartica radi bez problema na Leu... Moguće je da rade i neke druge kartice, ali čini mi se da je bitno da bude sa Atheros čipom, jer za njega ima drajvera za OS X...

Pozdrav.

evo kupila sam je . . . zna li neko odakle mogu da skinem driver? :)

Jesam, i dalje su bili ... nego da se pohvalim, USPELO!!! :D Jedno nemam internet. :(

Dakle konencije su sledece:

Imam kablovski internet koji je povezan sa wi-fi ruterom. Sa laptopom se povezujem na wi-fi internet tako sto upisujeum wep key ( samo prvi put ), tako ide procedura u windowsu. :)

Jesi li instalirala na taj externi hard ili na sata?

Treba da enejbluješ ACHI. Doduše postoji mogućnost da ti se win neće ni bootovati dok ne vratiš u ide.

Probao sam pre nego sto si odg. i sa enejblovanim ahci ali i dalje nista u disk utility :(

Ja sam isto pokusao da stavim iDeneb 10.5.5, sve prodje i kada se restartuje prodje ona pozadina sa jabukom i posle toga je crna pozadina, i mis tako stoji, ide poneka animacija kada kao radi nesto ali nece da digne desktop, izabrao sam drajvere za x3100, intel ich8, apple azalia audio, probao sam kernel (speed step, onaj sse3, i mislim da je jos jedan ali nista), e sad mozda je problem sto je bio stari ata hard od 20gb a mozda sam pogresio kernel. Lap je iz potpisa, pa ako neko ima neki predlog...

Nazad
Vrh Dno