batali usb konekciju sa modemom, povezi se preko utp-a
pa i nisam preko usb-a vec preko utp-a!!! pa nece da radi!
Imam jos jedno pitanje, a to je da li mi je potreban bootloader ja sam ga cekirao kada sam instalirao mac ali nisam pravio dual boot a taj bootloader mi samo skida dragoceno vreme....ako nije potreban, kako ga se resiti?
Molim nekoga strpljivog da pokuša da odgonetne moj problem sa instalacijom MacOSX-a:
pri pokretanju instalacije u grafičkom modu se javlja sivi ekran smrti sa jabukicom koja može satima da stoji. ukoliko pokrenem -v mod vrlo brzo ispiše still waiting for root device i ne mogu nikako ni da pokrenem instalaciju.
Pokušao sam i sa iDeneb-om i sa iPC-om (obe 10.5.6. ver)
pročitao sam veći deo ove teme, a guglam i čitam i druge forume već danima u potrazi za rešenjem.
I HDD i DVD su SATA, tako da nije to problem; pokušao sam i sa USB tastaturom-takodje nije uspelo. Pokušao sam dualboot sa win, ali i leoparda na potpuno formatiran disk. Čak sam zamalo pobrljao BIOS u pokušaju da osposobim AHCI režim.
Konfiguraciju koju sam stavio u potpisu sam sklapao da bude kompatibilna (po preporukama OSx86project-a, ali i nekih ljudi koji tvrde da bi trebalo da radi)
thnx
I have managed to install without any bigger problems (or better say, with no problems at all) iPC 10.5.6 on the following components:
Gigabyte GA-EP45-DS3LR (ICH10R)
Intel Pentium E2180 @ 2.70 (300*9)
2x1GB Kingston DDR2-800
Asus nV 8600gt 256MB PCI-E
SATA HDD 2x160GB + 2x250GB (not in RAID)
3Com 3C905 PCI network card
Asus DVD-616 IDE + Pioneer DVR-115DBK IDE
Logitech PS/2 keyboard + Logitech USB mouse
I've selected the following packages:
- Intel ICH10 SATA support: OK,
- JMicron ATA for JMicron IDE: OK (recording still untested, but planned in recent future),
- ALC888 onboard: works with ALC888DUALVSTA,
- Realtek R1000 for RTL8111C onboard, 3Com PCI: all working,
- nV Darwin 256MB: all OK and fully supported,
- Patched USB drivers: OK (Transcend JetFlash 512MB and WD Passport 120GB),
- IOUSBMassStorageFix,
- SATA Drive Icon Fix (New): OK (but needs to be reapplied after kext cache rebuild),
- Dual Boot Time Sync,
- Shutdown/Restart Fix,
- Verbose Mode: OK (with manual setting in com.apple.Boot.plist file for resolution - "Graphics Mode"="1600x1200x32"),
- PS/2 Keyboard Fix: OK,
- AppleSMBIOS ToH: About this Mac now shows real CPU, its speed and RAM info.
imaj ti strpljenja i kupi Apple racunar, nema muke i sve radi savrseno... Nego uzgred kakav je Leo4All?
Axa, hvala sad znam, pretrpacu orman da nadjem kutiju od maticne...
A bootloader?
Molim nekoga strpljivog da pokuša da odgonetne moj problem sa instalacijom MacOSX-a:
pri pokretanju instalacije u grafičkom modu se javlja sivi ekran smrti sa jabukicom koja može satima da stoji. ukoliko pokrenem -v mod vrlo brzo ispiše still waiting for root device i ne mogu nikako ni da pokrenem instalaciju.
pročitao sam veći deo ove teme, a guglam i čitam i druge forume već danima u potrazi za rešenjem.
I HDD i DVD su SATA, tako da nije to problem; pokušao sam i sa USB tastaturom-takodje nije uspelo. Pokušao sam dualboot sa win, ali i leoparda na potpuno formatiran disk. Čak sam zamalo pobrljao BIOS u pokušaju da osposobim AHCI režim.
Konfiguraciju koju sam stavio u potpisu sam sklapao da bude kompatibilna (po preporukama OSx86project-a, ali i nekih ljudi koji tvrde da bi trebalo da radi)
thnx
thnx
Jesi li siguran oko disable-a u biosu?
Znam da je linux i dalje prepoznavao diskove koji su disable-ovani, pa se gomila ljudi oprostila od svojih podataka na taj nacin, a OSX je ipak iz te familije.
Ja sam ipak navikao da otkacim HDD data kabl za svaki slucaj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari