Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
batali usb konekciju sa modemom, povezi se preko utp-a

batali usb konekciju sa modemom, povezi se preko utp-a

pa i nisam preko usb-a vec preko utp-a!!! pa nece da radi!

Imam jos jedno pitanje, a to je da li mi je potreban bootloader ja sam ga cekirao kada sam instalirao mac ali nisam pravio dual boot a taj bootloader mi samo skida dragoceno vreme....ako nije potreban, kako ga se resiti?

pa i nisam preko usb-a vec preko utp-a!!! pa nece da radi!

Imam jos jedno pitanje, a to je da li mi je potreban bootloader ja sam ga cekirao kada sam instalirao mac ali nisam pravio dual boot a taj bootloader mi samo skida dragoceno vreme....ako nije potreban, kako ga se resiti?

To znaci da ti treba drajver za integrisanu mrezu? Pogledaj u knjizici za maticnu sta pise koji je cip tacno. (verovatno je neki Realtek RTLxxx tako neka oznaka) I onda odes na Insanelymac forum i nadjes drajver.

Izvini, pročitao sam par prethodnih tvojih poruka i ne nisam uspeo da nađem, da li ti koristiš kablovski internet preko USBa ili LANa?
Nije jasno da li tražiš drajvere za USB ili drajvere od ploče, ali koliko vidim iz priloženog tebi LAN ne radi, jel da?

--

Saznaj koji čip se koristi za LAN i prema tome pokušaj da nađeš.

Poslednja izmena:
Axa, hvala sad znam, pretrpacu orman da nadjem kutiju od maticne...
A bootloader?

Molim nekoga strpljivog da pokuša da odgonetne moj problem sa instalacijom MacOSX-a:
pri pokretanju instalacije u grafičkom modu se javlja sivi ekran smrti sa jabukicom koja može satima da stoji. ukoliko pokrenem -v mod vrlo brzo ispiše still waiting for root device i ne mogu nikako ni da pokrenem instalaciju.
Pokušao sam i sa iDeneb-om i sa iPC-om (obe 10.5.6. ver)
pročitao sam veći deo ove teme, a guglam i čitam i druge forume već danima u potrazi za rešenjem.
I HDD i DVD su SATA, tako da nije to problem; pokušao sam i sa USB tastaturom-takodje nije uspelo. Pokušao sam dualboot sa win, ali i leoparda na potpuno formatiran disk. Čak sam zamalo pobrljao BIOS u pokušaju da osposobim AHCI režim.
Konfiguraciju koju sam stavio u potpisu sam sklapao da bude kompatibilna (po preporukama OSx86project-a, ali i nekih ljudi koji tvrde da bi trebalo da radi)
thnx

A zar nije sama preporuka da se sistem instalira na ATA disk?

Molim nekoga strpljivog da pokuša da odgonetne moj problem sa instalacijom MacOSX-a:
pri pokretanju instalacije u grafičkom modu se javlja sivi ekran smrti sa jabukicom koja može satima da stoji. ukoliko pokrenem -v mod vrlo brzo ispiše still waiting for root device i ne mogu nikako ni da pokrenem instalaciju.
pročitao sam veći deo ove teme, a guglam i čitam i druge forume već danima u potrazi za rešenjem.
I HDD i DVD su SATA, tako da nije to problem; pokušao sam i sa USB tastaturom-takodje nije uspelo. Pokušao sam dualboot sa win, ali i leoparda na potpuno formatiran disk. Čak sam zamalo pobrljao BIOS u pokušaju da osposobim AHCI režim.
Konfiguraciju koju sam stavio u potpisu sam sklapao da bude kompatibilna (po preporukama OSx86project-a, ali i nekih ljudi koji tvrde da bi trebalo da radi)
thnx

:) imaj ti strpljenja i kupi Apple racunar, nema muke i sve radi savrseno... Nego uzgred kakav je Leo4All?

still waiting for root device = nisi stavio odgovarajuci SATA driver ili je kontroler u BIOS-u u IDE modu. Treba da bude AHCI ili native.. zavisi kako gde pise.

Uglavnom.. lik je pokrenuo iPC 10.5.6 i napisao je sledece:

I have managed to install without any bigger problems (or better say, with no problems at all) iPC 10.5.6 on the following components:

Gigabyte GA-EP45-DS3LR (ICH10R)
Intel Pentium E2180 @ 2.70 (300*9)
2x1GB Kingston DDR2-800
Asus nV 8600gt 256MB PCI-E
SATA HDD 2x160GB + 2x250GB (not in RAID)
3Com 3C905 PCI network card
Asus DVD-616 IDE + Pioneer DVR-115DBK IDE
Logitech PS/2 keyboard + Logitech USB mouse

I've selected the following packages:
- Intel ICH10 SATA support: OK,
- JMicron ATA for JMicron IDE: OK (recording still untested, but planned in recent future),
- ALC888 onboard: works with ALC888DUALVSTA,
- Realtek R1000 for RTL8111C onboard, 3Com PCI: all working,
- nV Darwin 256MB: all OK and fully supported,
- Patched USB drivers: OK (Transcend JetFlash 512MB and WD Passport 120GB),
- IOUSBMassStorageFix,
- SATA Drive Icon Fix (New): OK (but needs to be reapplied after kext cache rebuild),
- Dual Boot Time Sync,
- Shutdown/Restart Fix,
- Verbose Mode: OK (with manual setting in com.apple.Boot.plist file for resolution - "Graphics Mode"="1600x1200x32"),
- PS/2 Keyboard Fix: OK,
- AppleSMBIOS ToH: About this Mac now shows real CPU, its speed and RAM info.

:) imaj ti strpljenja i kupi Apple racunar, nema muke i sve radi savrseno... Nego uzgred kakav je Leo4All?

Pa ne bi po preporukama pravio OSX86 kompatibilnu konfiguraciju da je hteo da kupi apple računar.

trebao si praviti po preporuci psystara sto su prodavali pc sa osx-om :D
gigabyte g31m-s2l
prodaju i dalje, ako na sajtu ne pise koja je ploca, guglaj psystar...
mada i taj tvoj gigabajt bi morao raditi, samo poslusaj gore sta ti napisa covek ili potrazi na insanelymac bios podesavanja za gigabyte p35...trebalo bi da je isto
a ako ne uspe, cimaj prodavce gde si uzo plocu i menjaj za neki asus p5q ili gigabyte p35 g31...:D

Poslednja izmena:
Axa, hvala sad znam, pretrpacu orman da nadjem kutiju od maticne...
A bootloader?

Ma mozes da pogledas na sajtu proizvodjaca to je najmanji problem.

thnx

Sigurno je problem samo u podesavanju ATA kontrolera. Nista drugo. Ta ploca bi morala da radi. :)

thnx

http://apple2pc.blogspot.com/2008/05/still-waiting-for-root-device.html

hvala, ali još ništa nije pomoglo.
pratio sam ovaj link iznad i rd=diskx nije ništa promenilo. kao što sam već naveo pokušavao sam da uključim AHCI, ali tada ne prepoznaje nijedan CD koji ubacim već samo javlja no operating system found ili MBR error 1. Pokušao sam i sa native ide mode i tada mi javlja system config file ' com.apple.boot.slist' not found
a kada mi je bios na defaultu, pre nego što pokrenem instalaciju-čim pritisnem F8 na trenutak mi se pojavi ova com.apple... poruka, a tek zatim pokrenem instalaciju u -v dok se ne pojavi root device
nije valjda da mi nema pomoći?! :(

Poslednja izmena:
ja sam probala na 2 laptopa instalaciju i nije uspela, cak nisam imala mogucnost ni izbora drajvera, a u dr. laptopu toliko siromasan bios da te vrste podesavanja nema, pravo da ti kazem meni je to silovanje kompjutera u pokusaju da mu umuvas nesto sto on nece.

Da je to mučenje samo jednom i nikada više onda bi pokušao ponovo, ali iskreno da strepim svaki put da li će apdejt na noviju verziju proći kako treba ili ne, ne bih da prolazim kroz to ponovo...

Imam jedno pitanje.Nabavih danas novi hard disk od 1tb i rekoh ae da instaliram ovaj os x sad kad imam mesta.
Ali muci me par pitanja
Na prvom hardu od 500gb imam dual boot windows 7 rtm i windows xp sp3.Ako ja odvojim on novog harda nekih 100gb(ostalo ide za storage i bice formatirano u ntfs)i na tih 100gb instaliram mac os x(ideneb kalyway i ipc-to su distori koje imam)sta ce se desiti sa dual boot win7 i win xp da li ce os x jednosavno da predje preko tog bootloadera i instalira svoj?
Kod ove instalacije os x meni je najvaznije da ne izgubim ni jedan jedini podatak sa starog harda od 500gb)
Josh jedno pitanje mozete li mi reci koje drivere da izaberem pri instalaciji os x-a(prva masina iz potpisa).Ja sam ga vec jednom instalirao ali na usb flash od 8gb:cigar: i radio je samo se dizao 15min :smoke:

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Kada budeš instalirao OSX na taj drugi hard dizejbluj u biosu taj prvi hard od 500gb i time si zaštićen. Kasnije kada budeš hteo da biraš između sistema samo koristi quick boot menu i eto ti najjednostavnijeg i najpraktičnijeg rešenja. A što se tiče instalacije i drajvera to će morati neko sa sličnom mašinom da kaže.

Jesi li siguran oko disable-a u biosu?
Znam da je linux i dalje prepoznavao diskove koji su disable-ovani, pa se gomila ljudi oprostila od svojih podataka na taj nacin, a OSX je ipak iz te familije.
Ja sam ipak navikao da otkacim HDD data kabl za svaki slucaj

ok odoh otkaciti prvi hard i instalirati na drugi.Za drajvere cu se snaci uvek postoji reinstal ako ne rade !:D

OS X po default-u može da mount-uje NTFS particije, ali samo u read-only modu. Da bi mogao da piše po njima, mora da se instalira NTFS3G ili Paragon...

Isključi disku struju i gotovo...

Poslednja izmena:
Jesi li siguran oko disable-a u biosu?
Znam da je linux i dalje prepoznavao diskove koji su disable-ovani, pa se gomila ljudi oprostila od svojih podataka na taj nacin, a OSX je ipak iz te familije.
Ja sam ipak navikao da otkacim HDD data kabl za svaki slucaj

Da.

Ljudi od jutors sam pokusao 10x da instaliram prvo ideneb(uspeo sam ali pishe still waiting for root device)Pa sa onda poceo ipc i ne znam sta da selektujem od drajvera
Na naetu nadjoh da kad pishe still waiting .... nema drajvera za chipset..

Moze li mi neko napisati koje drajvere da odaberem za prvu masinu iz potpisa(instaliram ipc 10.5.6)
hVala

Poslednja izmena:
a sto se toliko mucite sa hakovanom jabukom, instalirajte Ubuntu, ili neki sl. njemu.
A, izgleda kao neka reklama, ahaaa:)

Samo da javim da sam instalirao hakovanu jabuku :D.Sve radi osim sto mi se internet konekicija ponekad restartuje.Zna li neko sta je uzrok tome?

drajver?

drajver je realtek 1000(ne znam da li je to tacno takva oznaka)ali znam da je to jedini realtek u listi za ethernet.Taj sam drajver izabrao jer mi je mrezna realtek ali se ja ustvari kacim preko thomson tcm420 USB cable modema

Poslednja izmena:
Onda je verovatno problem taj USB modem, ne mrežna.

Google ne daje rezultate ima li neki fix u samom os x da mi se ne bi restartovao modem svakih 2-3min :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno