Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@tool.kenan

ploca: DFI Infinity BloodIron P35-T2L
Northbridge: Intel® P35 Express chipset
Southbridge: Intel® ICH9
Drivers/Chipset Drivers/Intel ICHx

zvuk: Realtek ALC885 High Definition audio CODEC (hdaudio\func_01&ven_10ec&dev_0885&subsys_15bd3112 &rv_1001)
Drivers/Audio Drivers/ALC885

LAN: Marvell 88E8053 PCIE Gigabit LAN (pci\ven_11ab&dev_4362&subsys_110215bd&rev22)
Drivers/Ethernet Drivers/Marvell Yukon 88E8039/8053

IDE: JMicron JMB368
Drivers/Chipset Drivers/JMicronATA for JMicron IDE ili LegacyJMicronATA.
Ja mislim da treba prvi ali nisam siguran.
Proveri i ovo: http://www.kexts.com/index.php?controller=download&kext=78&kid=131

OK

Kacis ga na onaj JMicron? Ako je tako moras ubosti pravi driver. Nikako nemoj stavljati oba.

Jedna ili vise particija? Ako imas vise onda obavezno idi na MBR tip particione tabele. Nikako GPT.

grafa: ati 4850
E ovo ce biti muka... mozda je najbolje da podignes sistem bez grarfickih drivera (radice ocaj sporo u SVGA modu) pa onda trazi resenje za ATI 4850. Navodno nesto ima. Apple nema ATI karte u svojim proizvodima tako da nisu ni radili driver za novu seriju ATI kartica. Kazu da 10.5.7 donosi podrsku i za ATI.. Vidi http://netkas.org/?p=101

Mozda da pokusas i sa http://ihackintosh.org/ideneb/ideneb-blog/ideneb-v15-1057-e-finalmente-qui
posto je to 10.5.7, ali ima manje drivera od iPC. Ili skini oba pa kombinuj. Digni sistem sa IDeneb-om pa iz iPC izvuci ALC885.

Poslednja izmena:
@fantomX:
Probaj iDeneb.. on ima podrsku za ICH10 (tj. p45)

meni izgleda nema pomoci, kako krene boot odmah ide u restart. Verzija je iPC 10.5.6. Verovatno mora da se fleshuje bios, a to mi ne pada na pamed da radim zbog ovoga.... Kaly 10.5.2 radi, zasto ovaj nece, ko ce ga znati....

Slobodno flešuj modovan BIOS, ništa ne gubiš. Mijenjaju se dva bita u BIOS-u koji služe za neki Windows klinac, koliko se sjećam, ali nemaš problema ni sa instalacijom Windows-a. Odradio sam taj fleš BIOS-a sa tim modovanim BIOS-om na Maximus II Formuli i nikakavih problema nisam imao. Kasnije je dečko instalirao XP ili Vistu na tu ploču i sve radi bez problema...

Probaj, ne košta te ništa, a možeš da dobiješ OS X. Uostalom, uvijek možeš da vratiš oriđinale BIOS. ;)

E ovo ce biti muka... mozda je najbolje da podignes sistem bez grarfickih drivera (radice ocaj sporo u SVGA modu) pa onda trazi resenje za ATI 4850. Navodno nesto ima. Apple nema ATI karte u svojim proizvodima tako da nisu ni radili driver za novu seriju ATI kartica. Kazu da 10.5.7 donosi podrsku i za ATI.. Vidi http://netkas.org/?p=101

Koliko ja znam 4850 radi opusteno, ima drajvera po insanelymac forumu. Apple inace stavlja 4850 (opciono) u svojim iMac-ovima.

Nek proba bez drajvera za grafiku zvuk. Pa neka skine neki noviji koji ce mu verovatno proraditi.

Opet ja :(
Uspeo sam da instaliram iATKOS V7 na Toshibu A210-19J (AMD Turion 64x2), instalacija se zavrsila i laptop se restartovao i dosao do startup options gde biram izmedju MAC-a i Windows-a 7 i kada kliknem na MAC komp se restaruje :)
Pomoc?

Retko ko može da pomogne samo na osnovu informacije "kompjuter se restartuje". Znači kada postoji bilo kakav problem koristi se VERBOSE mod i tu se vidi gde zapne pa se onda koristi google ili još bolje neki osx86 forum.

Ocito je da nisam izabrao prave drajvere,krene mi u pozadini muzika ali nemam sliku na monitoru.
Sta da kucam da bih video gde zapinje?
-v?

Retko ko može da pomogne samo na osnovu informacije "kompjuter se restartuje". Znači kada postoji bilo kakav problem koristi se VERBOSE mod i tu se vidi gde zapne pa se onda koristi google ili još bolje neki osx86 forum.

@tool.kenan

Drivers/Chipset Drivers/Intel ICHx

Drivers/Audio Drivers/ALC885

Drivers/Ethernet Drivers/Marvell Yukon 88E8039/8053

Drivers/Chipset Drivers/JMicronATA for JMicron IDE ili LegacyJMicronATA.
Ja mislim da treba prvi ali nisam siguran.
Proveri i ovo: http://www.kexts.com/index.php?controller=download&kext=78&kid=131

OK

Kacis ga na onaj JMicron? Ako je tako moras ubosti pravi driver. Nikako nemoj stavljati oba.

Jedna ili vise particija? Ako imas vise onda obavezno idi na MBR tip particione tabele. Nikako GPT.

Mozda da pokusas i sa http://ihackintosh.org/ideneb/ideneb-blog/ideneb-v15-1057-e-finalmente-qui
posto je to 10.5.7, ali ima manje drivera od iPC. Ili skini oba pa kombinuj. Digni sistem sa IDeneb-om pa iz iPC izvuci ALC885.

probao sam sve ovo i desava se situacija da sistem nece da se podigne posle uspesne instalacije probao sam sa -v da butujem ali ne mogu da vidim sta pise u zadnjoj liniji jer se posle toga komp odmah restartuje!
da li bi mogao da pravi problem firewire pci kontroler?

Pa moze biti, izvadi ga i probaj, nije tesko.

Poslednja izmena:
dzaba poso nece ni kada sam izvadio fw karticu!
definitivno cu morati da probam na sata disk!

Evo otkrio sam dugo resavani sluucaj zasto nece da mi se pokrene instalacija, promenuo sam rezac!!! i krene instalacija...imam i idenab i iakatos instalacioni disk koji izabrati? i najbitnije pitanje sta uzeti od drajvera?

9600gt grafika
intel celeron procesor ima SSE2-3 podrsku
integrisana zvucna
nema modema

da li da instaliram bez ikakvog drajvera pa da onda kasnije ubacujem kextove?

A koji ti je čipset?

Evo instalirao sam iAkatos 10.5.7 i radi i sve je lepo i bla, bla :p e sada kako naci kextove?

Imam:
Maticna: Foxconn 945GMA-8KS2H
Audio: na maticnoj ,)
Video : Palit 9600GT 512MB, 256bit, GDDR3
Net: Kablovski
Procesor: iskreno nemam pojma meni je to kao privrevremeni procesor, mada mislim da ce i ostati :crash: a radi se o INTEl celeron 5** (mislim da je) na 3.06

Gde naci kextove za ovo? znaci sve sam naveo ne radi u sistemu (ni zvuk, ni grafika, ni net....)

I jos jedno pitanje, da li na ichat-u moze da se konzumira MSN adresa?

Za matičnu ploču samo uključi Intel ICHx paket. Što se zvuka tiče, moraš da saznaš koji je čip na ploči, pa onda da uključiš odgovarajući kext. Otvoriš knjižicu od ploče i u Audio chipset pročitaš šta piše. Za grafiku izabereš nVDarwin 512MB i to je to. Još ti jedino onda ostaje mrežna kartica...

koja je kompatibilna tv kartica sa mac os x a da je analog/digital ?

Elgato

EyeTV USB
EyeTV 200
EyeTV 250
EyeTV 250 Plus
EyeTV 300/310
EyeTV 400/410
EyeTV 500
EyeTV 610
EyeTV Diversity
EyeTV EZ
EyeTV for DTT (Cinergy T2)
EyeTV for DTT (Stick)
EyeTV Wonder USB 2.0
EyeTV Hybrid
HD HomeRun

Pinnacle

TV for Mac DVB-T Stick (70e)
TV for Mac HD Stick (800e)
TV for Mac Hybrid Stick (330e)
PCTV Hybrid Pro Stick
PCTV Hybrid Pro Stick (330e)
PCTV USB Stick
PCTV HD Pro Stick
PCTV Diversity Stick (2001e)
TV for Mac DVB-T Stick (72e)

Plextor

PX-402U

Free

freebox

Satelco

SCM CardBus DVB-T / EasyWatch

Hauppage

WinTV-HVR-900
WinTV-HVR-950
WinTV-Nova-T Stick
WinTV-Nova-TD Stick

Terratec

Cinergy 400/450
Cinergy 800/850
Cinergy T2
Cinergy Hybrid T XS
Cinergy T XS
Cinergy T XE
Cinergy XS DT
Cinergy T Express
Cinergy Piranha
Cinergy S USB

Miglia

Evolution TV
TVBook Pro
TVDuo
TVMax
TVMicro
TVMini
TVMini HD

ATI

ATI Wonder USB 2.0

Sillicon Dust

HDHomeRun

Logitec

LDT-1S302U

Ove TV karte rade sa Eye TV 2.3 softverom, tj rade odlično pod OS X.

Poslednja izmena:
Konfiguracija iz potpisa,probao iATKOS v7 10.5.7 kao i iPC 10.5.6 PPF5 Final, uvez zaglavi na samom stratu kada iz verbose moda prelazi u graficko okruzenje tj bira se jezik za instalaciju,ne radi tast i mis tj ps2 i ne moze da se bira nikakva opcija...kako da to ispravim?ima li resenje za to?

Konfiguracija iz potpisa,probao iATKOS v7 10.5.7 kao i iPC 10.5.6 PPF5 Final, uvez zaglavi na samom stratu kada iz verbose moda prelazi u graficko okruzenje tj bira se jezik za instalaciju,ne radi tast i mis tj ps2 i ne moze da se bira nikakva opcija...kako da to ispravim?ima li resenje za to?

...tako je i kod mene, ne radi ni mis a ni tastatura, to biranje bi moglo i tastaturom da se zavrsi ali nazalost ne funkcionise... :p

U principu samo je usb mis dovoljan za instalaciju gde se stiklira PS/2 patch ali ja imam sada drugi problem,naime pred sam kraj instalacije na preostalih 5min od kraja izbaci gresku tipa instalacija sa diska ne valja,pokusajte ponovo itd.moracu da vidim ponovo da narezem ili nabavim drugu verziju.

Kada već dođeš dotle, pokušaj da iščupaš miša i tastaturu, pa ih vrati nazad. Meni je tako uspijevalo na nekim pločama... Kad ih ubodeš nazad - rade normalno...

Kada već dođeš dotle, pokušaj da iščupaš miša i tastaturu, pa ih vrati nazad. Meni je tako uspijevalo na nekim pločama... Kad ih ubodeš nazad - rade normalno...

Probao i to pre nego sto sam postovao svoj pb ovde ali isto...nebitno,resio taj pb sa usb misem nego koju verziju preporucujes da probam,jer ima nesto svezije od IPC 10.5.6 ili nesto drugo sem iAtkos v7 ?

Mislim da je trenutno iPC najbolja opcija, a i najkompletnija verzija od svih dostupnih. A izgleda i da može preko Apple Update-a da se update-uje, barem je yooyo svoju mašinu tako odradio...

heh nemog verovat instalirao sam 3g net na mac i radio je i ugasim komp i sada da ga upalim ono nece....jabuka stoji sa onim znakom za zabranjeno parkiranje i nece dalje....aaaaaaa.....

Izvadi modem, resetuj maca, vrati modem, radiće.

Jesam, i vise ga nikada necu stavljati :p

Jedino sto nece da radi je kablovski net, imam grafiku imam zvuk, usb sve radi lepo samo me nervira sto nece net kablovski tj. ne mogu da nadjem kext odgovarajuci...
moze li mi neko pomoci oko toga?

maticna je : Foxconn 945GMA-8KS2H
a koristim kablovski net sa onim standardnim crnim modemom...

Jako mi se svidja sistem (sve je logicno) i za mene (obrada fotografije, multimedia) jako dobar i necu preci na win samo ako mi taj internet jos bude radio, za sada imam stpljenja :crash:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno