Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam sigurno pomešao jer znam za Cross već sam onda pogrešno razumeo njihovo objašnjenje kakav je tip programa u pitanju ...

Nemoj to da te tripuje jer ni meni to ne radi, kao da nije dobro odradjeno na samom instalacionom DVD-u ali srecom postoji insanelyMac pa se sve to moze resiti sa samo jednim patchom :)

Ajd mi MOLIM TE daj patch(naravno ako imas) za AppleHDA.kext(ALC888/ICH9) pa da ga prekompjliram preko patchera pa da vidimo oce li to ili nece. Pokusao sam preko raznih linkova i linkova ali svi oni vode ka InsanelyMac Forumu koji mi kaze da ne mogu nista da downloadujem iako sam registrovan...!!!:wall:

POMOC bre!

Ajd mi MOLIM TE daj patch(naravno ako imas) za AppleHDA.kext(ALC888/ICH9) pa da ga prekompjliram preko patchera pa da vidimo oce li to ili nece. Pokusao sam preko raznih linkova i linkova ali svi oni vode ka InsanelyMac Forumu koji mi kaze da ne mogu nista da downloadujem iako sam registrovan...!!!:wall:

POMOC bre!

Pa jel imaš neki post na tom forumu jer ako se ne varam ne možeš da skidaš ništa dok ne postuješ nešto i to ne sme da bude neki glupavi post jer su veoma strogi. Probao sam da download-ujem ovo što tražiš i skinuo je bez problema tako da ne vidim u čemu je problem. Da li sme da se kače ovde pečevi? Možda je bolje preko maila ili tako nešto da ti pošaljem.

poz ...

@zendraqla:
-HVALA OD SRCA!!!

***, ko radi taj i gresi. Posle par zackoljica omoguceno mi je da skidam sta hocu i da postujem i sada je OK. Medjutim, dzaba kada nece da radi ni1 patch!!!

Probao sam i ALC88x.kxt i AppleHDA.kxt i stosta drugo i nece "bre". Sve sto sam nasao je na bazi ICH8 SBa i ALC888 Realteka ali kod mene je drugacije, ICH9 i ALC888 u kombinaciji...:crash:

No, bice bolje. A jel nasao neko mozda drajvere za Creative SB Audigy SE...???

Poslednja izmena:
@zendraqla:
-HVALA OD SRCA!!!

***, ko radi taj i gresi. Posle par zackoljica omoguceno mi je da skidam sta hocu i da postujem i sada je OK. Medjutim, dzaba kada nece da radi ni1 patch!!!

Probao sam i ALC88x.kxt i AppleHDA.kxt i stosta drugo i nece "bre". Sve sto sam nasao je na bazi ICH8 SBa i ALC888 Realteka ali kod mene je drugacije, ICH9 i ALC888 u kombinaciji...:crash:

No, bice bolje. A jel nasao neko mozda drajvere za Creative SB Audigy SE...???

Nema problema, samo reeeecciii (Radovan 3)

Što se tiče Audigy-ja, nisam ni probao.

Ovaj uphuck me ne voli pa to ti je :)

Skinuo sam intel verziju, probao na laptopu i ovog puta izbaci beli ekran sa jabukom i dalje nece da gi mrda. Ne voli ati x200 chipset, pa samim tim batalio sam instalaciju na c2d mashinu. Poshto mi glavni komp nije u gajbi, vec moj stari [sad shvecin] komp sa northwood-om i gigabyte 865 plochom ja probam instalaciju [procesor jelte ima sse2 instrukcije na sebi]. Stavim dvd on lepo butuje, i krene instalacija. Lepo sam isformatirao matori maxtor od 40gb i lepo podelio particije. Dodjem do dela kad biram shta da instaliram od ponudjenog, izaberem uphuck neke drajvere za nvidia grafiku [matori gf2 mx400], agp, realtec mreznu on lepo to raspodeli i instalacija lepo pochne. Ja posle reseta vratim podeshavanja bios-a da on lepo butuje sa harda i sistem krene da se butuje sve do ekrana gde mi lepo na vishe jezika objashnjava da kako i da treba da resetujem sistem. Dalje odbija da mrda. Kapiram da sam negde zeznuo stvar prilikom instalacije patcheva al' ne znam shta. Ako neko zna nek pomaga ako zna, ovo mi je 8 put ove godine da moram da radim reinstal zbog gomile smeca koja moja shveca zapati preko neta :)

Konfa je detaljnije

Gigabyte Ga-8IPE1000-G
Northwood 2.4ghz
768 rama [512+256]
Maxtor dm 8 40gb pata
geforce 2mx 400
dvd chitach :)

Shta radim pogreshno?

Ni meni neće na većini mašina da radi Uphuck tako da sam odustao. Jedino mi lepo radi na laptop-u jer ima intelov čipset.

Znachi intelov chipset i intelova integrusha je dobitna kombinacija?

U principu da, ali mislim da je problem do instalacije. Meni na Gigabyte GA-945GM-S2 ploči sa E4500 (ponovili smo hack-a-mac malo :)) radi JaS 10.4.8, ali Uphuck 10.4.9 v1.4i neće da podigne sistem. Probaj na toj kombinaciji koju imaš sa JaS-ovom instalacijom, treba da radi 100%.

Inače, Uphuck 10.4.9 v1.4a za AMD mašine radi na MSI K8MM-V sa Sempron-om 2800+ i MSI nVidia FX5200 sa 128MB RAM-a i mrežnom D-Link DFE-530TX+. I to radi kao zmaj. :D ;) Integrisana mrežna radi (VIA Rhine II ili III), ali ne radi kako treba - zakucava u prenosu i zakucava mašinu.

Ali, ovaj neće da mi radi na DFI nF4 Ultra-D sa 3000+. Sad mi je palo na pamet da instaliram sve na Sempronu, i patch-eve i drajvere, pa da hard onda prebacim na DFI da vidim da li će da prođe.

Dakle, mislim da je dobitna kombinacija Intel + JaS, a AMD + Uphuck.

Pozdrav. I naravno javi šta si uradio.

Dakle, mislim da je dobitna kombinacija Intel + JaS, a AMD + Uphuck.

Pa možda si u pravu ali nisam lično proverio jer u poslednje vreme nigde oko sebe ne nalazim AMD-a. U mom okruženju je opet počela intel dominacija. Ali čim budem imao priliku proveriću.

:wave:

Intel C2D + ASUS P5xxxx + nVIDIA 7xxx = DOBITNA KONBINACIJA !!!!!!

AMD ima problema sa programima za video obradu. Jedino Opteroni rade 100% sve.

Uphuck radi malo morgen sa P5B serijom zbog onog Jmicron kontrolera.

JaS 10.4.9 se upravo downloaduje [10.4.8 verzija sa spakovanim update-om na 10.4.9] pa ce se proba na svim mashinama. 4.6gb i ako ovde se za**** stvar, batalicu ovo zezanje dok ne kupim lepo imac ko chovek :)

Treba da skines update sa 10.4.8 na 10.4.10 mislim da samo ima za intel.Nisam siguran.
Mnogo je bolje radi nego da se updatuje sa 8 na 9 pa na 10. Nesto su bolje optimizovali u tom poslednjem updatu.

Probao sam i JaS i Uphuck instalaciju. Po meni je Uphuck brza instalacija jer se instalira cirka pola sata dok JaS kilavi 1-1,5 sata.Obe instalacije rade isto s' tim sto u Uphucku imam ubacene AirPort drivere za WiFi i radi od same instalacije a u JaSu toga nema. E sada sto se Zvuka tice on mi ne radi ni u 1 od ove 2 instalacije i nisam uspeo da ga namestim nikako. U pitanju je ALC883 cipcic... E sada, da bi se na ASUS P5x plocama uopste pokrenula instalacija potrebno je namestiti u BIOSu da SATA grana radi u Compatibility modu a ne u Enhanced kao sto je po difoltu... Pozz

Poslednja izmena:
Meni koliko je poznato, jedino Uphuck ima integrisane drajvere (prilikom instalacije) za JMicron IDE kontroler...

Jest, al meni nece ni da se pokrene instalacija uopshte shto se uphuck-a tiche. Kontam da ne prelazim opet na asus zbog kontrolera vec da sklepam sledecu makinu za leoparda :)

...Po meni je Uphuck brza instalacija jer se instalira cirka pola sata dok JaS kilavi 1-1,5 sata...

Kako ti toliko dugo instalira? Meni max oko nekih 20min mada mislim da i brže to odradi.

Chudno

Meni traje 10-12 minuta na matorom kompu

Jest da dodushe ne radi, ali opet to treba brzo da zavrshi :d

Kako ti toliko dugo instalira? Meni max oko nekih 20min mada mislim da i brže to odradi.

Jbm li ga, ali u glavnom je tako. Verifikaciju DVDja preskacem obavezno... Pustim da se instalira, odem da skuvam kafu na extra sporoj ringli, popijem istu, vratim se i taman zavrsava!!!

A jel ti dugo učitava sa diska? Dok se ne pojavi onaj prvi screen gde se klikće next?

Jok. Od inicijalizacije pa do pojave prve poruke gde se bira jezik prodje par minuta. To stvarno nisam merio, ali prodje oko 2 minuta... HDD mi je UDMA5, DVD Rezac je UDMA4 tako da sa te strane nebi trebalo da zeza... Medjutim situacija je takva kakva je...

Nije to do harda ili sl već do procesora. Mada koliko vidim da je tebi procesor sasvim ok pa mi nije nikako jasno zašto mu treba toliko!

Sada trenutno koristim Intel Core2 Duo E6300 ES koji radi na 3,2GHz ali se isto ponasa, sto se instalacije tice, kao i E2160???

Stvarno mi nije jasno zašto tako. Možda neko drugi ima ideju. Ako se setim sledeći put ću da merim koliko mu treba. Ko zna možda ja upadnem u neki trans pa ne primećujem koliko vremena prođe!

:wave:

LM, danas više nisam mogao da izdržim, već sam poslije poslao lijepo svratio do APR u Vuka Karadžića i kupio Apple Pro tastaturu. Kada sam došao kući, utakao sam je u svoj Hack-Mac i ona radi. I to savršeno. Do sada sam imao Logitech tastaturu, ali joj nije ni za prinijeti.

Pozdrav.

PS: Ovo je samo odgovor vezan za jedan davno postavljeni post (delimirov) vezan za moje pitanje oko ove tastature.
PS2: Ne prozivam Delimira, već samo kažem da kod mene na mojoj mašini i na mom Hack-Mac-u ova tastatura radi.

Apple Wireless Keyboard
4.600,00 din + 18%PDV
Koristeći Bluetooth bežičnu tehnologiju Apple bežična tastatura daje pouzdanu i sigurnu vezu sa vašim Mac-om.

Apple Wireless Mouse
4.600,00 din + 18%PDV
Koristeći Bluetooth bežičnu tehnologiju Apple bežični miš daje pouzdanu i sigurnu vezu sa vašim Mac-om.

Apple Keyboard White, CR
2.712,00 din + 18%PDV
Apple tastatura za vašeg Maca opremljenog USB konektorom.

Apple Mouse, White
2.400,00 din
Appleov digitalno optički miš napravljen za brz rad sa fluidno elipti;nim oblikom za lako rukovanje.

Ne znam odakle ti ove cijene, ali cijene su ipak malo drugačije.

Mišovi:
mb112z/a Apple Wired Mighty Mouse - 4290 dinara.
mb111z/a Apple Wireless Mighty Mouse - 6090 dinara.
ma086zm/a Apple Mighty Mouse - 4290 dinara.
ma272z/a Apple Wireless Mighty Mouse - 6090 dinara.

Trastature:
mb300z/a Apple Wired Keyboard, International - 4290 dinara. <--- nova, alu
mb167z/a Apple Wireless Keyboard, International - 6890 dinara. <--- nova, alu
m9158z/a Apple Keyboard White - 2790 dinara.
m9270z/a Apple Wireless Keyboard - 5090 dinara.

Moram da kažem da je ova nova alu tastatura što dolazi uz nove iMac-ove, meni barem, odvratna. Tasteri imaju lufta između sebe koliko voliš. Inače, tastatura je tanka sve nekoliko milimetara. Bukvalno.

Inače, cjenovnike uvijek možete da skinete sa ove adrese.

Što se tastature tiče, ista meni savršeno odgovara. Malo je mekanija od Logi-ja na koga sam navikao, ali je i dosta tiša. Mada je to sve subjektivno...

Pozdrav.

Kad smo kod tastatura, kako da pairujem Apple Wireless KB sa Windowsom? :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno