Generalno, zaista ne znam sta to ne moze da se uradi na W7 a da moze na Mac OS-u...
Ni jedan vrhunski DJ na svetu ne koristi Notebook sa W7 već isključivo MBP (ili stariji) i OS X sa odgovarajućim dodacima i softverom.
Generalno, zaista ne znam sta to ne moze da se uradi na W7 a da moze na Mac OS-u...
Ni jedan vrhunski DJ na svetu ne koristi Notebook sa W7 već isključivo MBP (ili stariji) i OS X sa odgovarajućim dodacima i softverom.
Ovo je u najmanju ruku smesno, tj. je vise stvar prestiza u tom svetu nego realna potreba (pricam iz iskustva, a poznajem dobar broj dj-eva)...
Ja ne znam koji je to problem sa memory managementom i fajl sistemom ? Pa OS X desktop kada se pojavi, HDD stane u roku od par sekundi, na Windowsu ce da radi josh 5 minuta, i stalno ce nesto da radi i trazi. Windows se sav ukochi kada kopirash fajlove, kada se bilo shta sa diskom radi u pozadini, OS X je mnogo bolji sto se toga tice, i kada je hardver potpuno isti, na OS X programi ostaju otvoreni u pozadini za razliku od Windowsa, i to opet radi bolje, tako da mi nije jasno gde je problem ? Windows 7 je mozda najbolji Windows do sada, ali teshko je biti bolji posle onih raspada. Ali, sistem koji je bezobrazno pokushao da iskopira nacin na koji funkcionishe OS X nikako ne moze da se poredi sa OS X-om, i to je poenta svega. Apple je inovator od prvog dana svog postojanja i imaju nebrojene patente za sve zivo, dok je Windows od prvog dana samo znao da kopira, dolazi do trzishta na prevaru, ucenu i slichno, i takav nacin poslovanja ne moze da ima dobar OS, ne moram ni da ga vidim.
A shto se tiche onoga shta to moze na OS X bolje, odgovor je vrlo jednostavan, svaki posao koji ima veze sa zvukom, slikom ili videom na OS X je bolje raditi. Ostao je josh samo 3D da OS X bude kompletan i daleko ispred Windowsa shto se tiche podrshke ozbiljnih programa. Problem ovde je u tome shto ubedljiva vecina ljudi i na specijalizovanom forumu kao ovaj komp koriste prvenstveno za igranje, pa je OS X neupotrebljiv![]()
Finder: Jel vam teško da otvorite dva prozora i previčete fajl.Ja sam prestao da koristim i copy. Ne pamtim kad sam zadnji put otvorio kontekstualni meni fajla zbog kopiranja. Da, jednom sam hakom omogućio cut u Finder-u i došao do zaključka da mi ne treba. Stvar je u tome što su prozori Win Explorera natrpani i glomazni pa su ljudi navikli da rade u jednom prozoru u jednom trenutku i od tud su navikli na cut/copy/paste. Finder prozori su mali i nije problem otvoriti dva ili više i prevlačiti fajlove. Da znate da sam naviku prevlačenja preneo i na Windows.
Memorija: To nije do Mac OS X-a već do bilo kog UNIX-a. Unix i Linux sistemi prvo pune ceo RAM pa onda u swap, dok Windows više koristi swap (i drlja po disku).
Window menagement: Slažem se Win 7 ima boljiMada instalirao sam Hyperdock i intenzivno koristim snap funkcije, ali preview ne koristim nešto baš, Expose mi je sasvim OK.
Moja 0,02$.
@ manfromearth
"Zemljace" ti ne znas ni forum da koristis. Mozda bih se i smejao na tvoje postove da sam uspeo nesto da razumem. Malo tacaka i zareza nije na odmet.
vazno je da si ti spomenuo moj pravopis, to je vaznood fanboya i ne ocekujem neki konstruktivan odgovor vezan za temu....neka blaza verzija driver-a
![]()
Najveći problem koji sam ja imao sa Win based mašinama je neko nezadovoljstvo radom istih i potreba za nekim konstantnim budženjem, dodavanje, OC-ovanjem i sve to tako kad se sklopi je izazivalo konstantno krahiranje. Pokušao sam da sve držim uvek na default, da ne prčkam, ne čačkam ali ni onda nisam bio zadovoljan, objektivan razlog nemam, tj nije problem u samom Winu već u mašini ko mašini, nikad nije mogla da bude dovoljno tiha, brza, stabilna itd...
Finder: Jel vam teško da otvorite dva prozora i previčete fajl.Ja sam prestao da koristim i copy. Ne pamtim kad sam zadnji put otvorio kontekstualni meni fajla zbog kopiranja. Da, jednom sam hakom omogućio cut u Finder-u i došao do zaključka da mi ne treba. Stvar je u tome što su prozori Win Explorera natrpani i glomazni pa su ljudi navikli da rade u jednom prozoru u jednom trenutku i od tud su navikli na cut/copy/paste. Finder prozori su mali i nije problem otvoriti dva ili više i prevlačiti fajlove. Da znate da sam naviku prevlačenja preneo i na Windows.
Memorija: To nije do Mac OS X-a već do bilo kog UNIX-a. Unix i Linux sistemi prvo pune ceo RAM pa onda u swap, dok Windows više koristi swap (i drlja po disku).
Window menagement: Slažem se Win 7 ima boljiMada instalirao sam Hyperdock i intenzivno koristim snap funkcije, ali preview ne koristim nešto baš, Expose mi je sasvim OK.
Moja 0,02$.
Ja ne znam koji je to problem sa memory managementom i fajl sistemom ? Pa OS X desktop kada se pojavi, HDD stane u roku od par sekundi, na Windowsu ce da radi josh 5 minuta, i stalno ce nesto da radi i trazi. Windows se sav ukochi kada kopirash fajlove, kada se bilo shta sa diskom radi u pozadini, OS X je mnogo bolji sto se toga tice, i kada je hardver potpuno isti, na OS X programi ostaju otvoreni u pozadini za razliku od Windowsa, i to opet radi bolje, tako da mi nije jasno gde je problem ? Windows 7 je mozda najbolji Windows do sada, ali teshko je biti bolji posle onih raspada. Ali, sistem koji je bezobrazno pokushao da iskopira nacin na koji funkcionishe OS X nikako ne moze da se poredi sa OS X-om, i to je poenta svega. Apple je inovator od prvog dana svog postojanja i imaju nebrojene patente za sve zivo, dok je Windows od prvog dana samo znao da kopira, dolazi do trzishta na prevaru, ucenu i slichno, i takav nacin poslovanja ne moze da ima dobar OS, ne moram ni da ga vidim.
A shto se tiche onoga shta to moze na OS X bolje, odgovor je vrlo jednostavan, svaki posao koji ima veze sa zvukom, slikom ili videom na OS X je bolje raditi. Ostao je josh samo 3D da OS X bude kompletan i daleko ispred Windowsa shto se tiche podrshke ozbiljnih programa. Problem ovde je u tome shto ubedljiva vecina ljudi i na specijalizovanom forumu kao ovaj komp koriste prvenstveno za igranje, pa je OS X neupotrebljiv![]()
Hoces da kazes da jedan Q6600 bocnut u neku krstenu plocu ne bi radio jednako stabilno kao da je sastavni deo Apple masine? Glupost. Budzenje, dodavanje, OC... to si radio zato sto si mogao. Ajde OC-uj svoj iMac, ima da ti se odlepi panel dok si rekao keks. Ili da ti se istopi taj MB. Zato to i ne radis, jer nemas izbor a ne zato sto je PC hardver OTB nestabilan (na kraju krajeva Mac je baziran na istom PC hardveru to znas i sam).
Vidi ovako, vozim auto od nekoliko desetina hiljada evra, prelazim godišnje oko 55.000km, glava mi je u torbi jer nikada ne znam šta će se desiti na putu, nikada nisam zakasnio nigde, stižem na vreme, sve poslove obavljam savesno i na vreme, ni jedan incident za sve to vreme, uživam u udobnosti, komforu i "entertainment" sistemu.
A mogao sam da kupim i kola 3x jeftinija MOŽDA bih i dalje bio živ (VALJDA), MOŽDA bi me matora kičma bolela od tolike kilometraže, MOŽDA bih izgubio nekih 50-60 sati više u vožnji jer zbog buke prilikom velike brzine ne bih brzo vozio, ne bih slušao plejliste sa iPod već bih menjao CD...
Eto, pa sad ti kaži jer to "stvar prestiža ili realna potreba" jednog poslovnog čoveka?
I ja sam skoro upoznao par DJ ali stranih i znam da koriste MBP zbog izdržljivosti, najboljih integracija eksternih dodataka sa softverom, brzih odziva aplikacija i FW800 porta kao bitnog faktora.
@ kutija
A reci mi zasto bi OC-ovao Mac? Zasto se uopste OC-uje PC? Da bi se stavljale slike benchmark testova na forum? Ili postoji stvarna potreba za vecom frekvencijom? Ljudi kupuju graficke karte najnovije generacije koje su vec tri godine ispred softvera i igara, i onda ih klokuju i pokazuju ko ima veci. Zasto da se overklokuje ako sve vec radi glatko sa optimizovanim softverom.
@ kutija
A reci mi zasto bi OC-ovao Mac? Zasto se uopste OC-uje PC? Da bi se stavljale slike benchmark testova na forum? Ili postoji stvarna potreba za vecom frekvencijom? Ljudi kupuju graficke karte najnovije generacije koje su vec tri godine ispred softvera i igara, i onda ih klokuju i pokazuju ko ima veci. Zasto da se overklokuje ako sve vec radi glatko sa optimizovanim softverom.
Hoces da kazes da jedan Q6600 bocnut u neku krstenu plocu ne bi radio jednako stabilno kao da je sastavni deo Apple masine? Glupost. Budzenje, dodavanje, OC... to si radio zato sto si mogao. Ajde OC-uj svoj iMac, ima da ti se odlepi panel dok si rekao keks. Ili da ti se istopi taj MB. Zato to i ne radis, jer nemas izbor a ne zato sto je PC hardver OTB nestabilan (na kraju krajeva Mac je baziran na istom PC hardveru to znas i sam).
Ja nikada nisam koristio Cut/Copy/Paste sa fajlovima i folderima, vec samo drag'n'drop.
Meni licno OSX uopste nije pregledan. Kada je otvoreno puno aplikacija i puno prozora u tim aplikacijama, snalazanje je prilicno nezgodno. Expose nije dovoljan. Redovno mi se desava da zatvorim prozor neke app1 i ispod vidim prozor neke app2, ali je i dalje aktivan menu od app1. Onda pomislim da je app2 aktivna i pokusam neki shortcut i naravno ne radi ono sto sam ocekivao.
Nedostaje mi spisak (kolekcija) svih instaliranih aplikacija. Kucanje imena app u onom searchu mi je totalno bzvz, bas kao i u Win7. Bilo bi lepo da dock podrzava grupisanje aplikacija po izboru korisnika.
Mac OS nije los, naprotiv ima dobru ideju i koncept ali kao ni Windows nije savrsen. Svaki OS ima svoje mane koje treba uociti i ispraviti da bi bio bolji. Ignorisanje problema i guranje istih pod tepih moze samo da stvori veci problem.
@Lucko - Ne znam kako Hackintoshi fukncionisu, ali bi mozda bilo najbolje da probas OS X na nekom Macu da bi dobio kompletan dozivljaj.
Ja sam koristio Win 7,8 godina pre nego sto sam presao na Mac i sad se ne bih vracao da me neko puskom tera.Stabilnost i brzina sistema su neverovatni, ja otvorim Photoshop, Dreamweaver, Word, Operu, Transmit i jos gomilu aplikacija na Airu sa 2GB rama i nemam NIKAKVIH problema. Posle sat vremena rada sa istim na Winu zabolela bi me glava od usporavanja, padanja i sl. Za skoro 3 godine JEDNOM sam na silu ugasio iMac i morao sam da ga resetujem zbog nekog problema (ulgavnom zbog aplikacije, cesto officea) svega par puta. To nije stabilnost, to nije normalno.
Air jos ni jednom nisam resetovao (osim za update normalno), iako ga drzim upaljenog danima na standbyu.
UI mi je takodje daleko bolji na OS Xu. Ne znam kako bih funkcionisao bez Exposea, posebno u kombinaciji sa multitouch trackpadom.
Kad se setim koliko restarta, ctrl+alt+del momenata, rusenja, blue screena, virusa, reinstalacija, udaranja kompa sam doziveo na Windowsu, cini mi se da bih Apple masine platio i duplo vise nego sto kostaju, samo da se ne vracam na taj krs.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari