Nekada stvari stvarno treba postaviti na svoje mesto i priznati činjenično stanje. Konkretno u ovom slučaju omalovažavanja u stilu "ja sam pametan, a vi što imate Mac-a ste budale", zaista je promašilo mesto.
Konkretno Mario, jer se tebi čovek obraća, smatram da bilo kakav odgovor na ovu temu je suvišan sa pedijastala na kome si postavljen kao trgovac/preprodavac koji ljudima uvaljuje preskupe i precenjene fancy računare.
Filozofija Do-It-Your-Self je veoma popularna kod osoba koje imaju dosta slobodnog vremena na raspolaganju, ne pritiskaju ih rokovi, smatraju da system errors i nekompatibilnost komponenti grade karakter, 12 različitih programa za istu namenu su svrsishodni i da anti-virus/spyware software ima sveto mesto.
Neko ko je koristio PC i Apple računare ima određenu težinu pri pisanju komentare ovde na temu šta je realno bolje i da li opravdava cenu. Na BENCH forumu ima prominentnijih korisnika koji su se switch-ovali na Mac, pored onakvih zverki kakve su ljudi imali, preći na Mac-a (i po mojim rastegljivim merilima) je ludilo.

Međutim, neko je shvatio da je svrha računara da se koristi, a ne njegovo postojanje radi njega samog.
Hardverski gledano tvoj računar je odličan, i negde je u rangu između iMac-a i MacPro-a. Ono što je bitno da znaš, jeste da tvoje komponente nisu ni prošle pored Apple-a, a kamo li pored MacOS-a, i samim tim nisu ni videli ni O od optimizacije.
Svi drajveri koji su pisani za PC compatible komponente su dobre, u najboljem slučaju. Pitanje je kako bi Apple njih iskoristio u MacOS X-u i kako bi taj hardware zaista bio iskorišćen.
Ne bi bilo loše da okačiš screen shot iz System Profiler-a i About This Mac.
btw.
Ova priča sa drajverima se barem kod mene svodi na IntelCPUPowerManagment problem. Vezano za priču o optimizaciji 10.5.2 instalacija je praktično isključila ventilatore na mašini dok 10.5.6 tera ventilatore kao i standardni XP/Vista. Znači da "nešto" ispod haube nije kako treba.
Drugo, update sa Apple sajta je moguć posle verzije 10.5.4 odnosno 10.5.3, tako da te je instalacija spasila daljih instalacija.
btw. #2
Ako može, vratite se na temu, mada vidim da je ovde već sve odgovoreno.
Svaka priča o tome šta valja ili ne, neka se svede na Corey-jevo pitanje/problem. Nema potrebe da se započinju bespotrebne rasprave.