Šta je novo?

Mac OS X koristim na

Mac OS X koristim na:

• PC

Glasovi: 45 55.6%
  • Mac Mini

Glasovi: 4 4.9%
  • iMac

Glasovi: 9 11.1%
  • MacBook

Glasovi: 8 9.9%
  • MacBookPro

Glasovi: 10 12.3%
  • MacPro

Glasovi: 3 3.7%
  • iBook

Glasovi: 2 2.5%
  • PowerBook

Glasovi: 7 8.6%

• Ukupno glasača
    81
za telefone i igrice ne znam, ali sve ostalo je mnogo bolje na Mac-u. Posebno softver, i sitan i krupan... ne znam zasto je taj winamp toliko specijalan, u pitanju je samo stvar navike. Kada se naviknes na iTunes nema sanse da se vratis na Winamp garantovano... sto se tice ostalnog softvera, obicno mene ljudi pitaju da li postoji verzija za Win, a suprotno se nije desilo..

Poslednja izmena:
recimo ja koristim yahoo messenger i verzija za mac nema ni 20% funkcija ako se poredi sa verzijom za win.

Ta ikona koju su uradili dizajneri Apple-a je pokazatelj velikog neukusa. Takođe je vrlo neprofesionalno da u finalnom proizvodu postoji ta ikona. Beta Leoparda u redu ali final - vrlo neozbiljno i neukusno.

Kako si ti rekao u temi koja je obrisana, o čoveku koji je nosio crvene rukavice, predrasude često govore više o onima koji ih reprodukuju nego o objektu na koji se odnose.

Poslednja izmena:
Ta ikona koju su uradili dizajneri Apple-a je pokazatelj velikog neukusa. Takođe je vrlo neprofesionalno da u finalnom proizvodu postoji ta ikona. Beta Leoparda u redu ali final - vrlo neozbiljno i neukusno.

Kako si ti rekao u temi koja je obrisana, o čoveku koji je nosio crvene rukavice, predrasude često govore više o onima koji ih reprodukuju nego o objektu na koji se odnose.

Ne nego je pokazatelj da ne mora uvek sve da bude po tamo nekim pravilima, sto je uostalom i u skladu sa Apple-ovom filosofijom. Ikonica je izazvala dosta reakcija, cool izgleda - znaci efekat je postignut, a i zabavno je videti je. Ja se uvek nasmejem kada je vidim.

Poslednja izmena:
Mac za sada ne moze da zameni PC, ima puno razloga, recimo ono sto je meni zasmetalo je par osnovnih stvari, nemaju normalan program koji bi zamenio winamp, acdsee, sinhronizacija sa telefnima ne moze da se poredi sa onom koja postoj za win, manji izbor softwera, takodje jos gora situacija sa igrama.
Sve je lepo i stabilno ali treba dosta stvari da se dovedu u red da bi ljudima bio bolji izbor.

Bez namere da ulazim u polemiku (ljudi koriste ono sta im odgovara i najbolje lezi, nekome vise odgovara Windows, nekome nesto drugo), ali primetio sam da taj Winamp koji se cesto spominje, je jedini program koji je ostao da sledi filosofiju od pre 10 godina. Medjutim i on se sve vise transformise, posto gubi korisnicku bazu, i postaje sve vise kao Windows Media Player ili iTunes. Naravno, bez namere da polemisem sada koji je koncept bolji, jer me to ne zanima - svako koristi ono sto mu vrsi posao na nacin koji njemu odgovara.

PS: Slicno je i sa ACDSee programom, koji je tek sada doneo funkcije uploada slika (i to, cini mi se, bez mogucnosti izbora poplarnih servisa te namene), a sve vise forsira koncept rada sa jedinstvenom bazom slika bas kao sto to rade iPhoto ili Google Picassa... Jednostavno u vreme kada su hard diskovi sve veci i veci i imamo sve vise podataka na njima, menja se i nacin rada sa digitalnim sadrzajem i to je normalno. Bas kao sto je normalno i da se navike tesko menjaju.

Poslednja izmena:
Kako da ne, sve što dolazi od Apple-a je "cool", "filosofija" i "in", a sve van Apple-a je "trash".
Pa Apple se samo trudi da osvoji što veći deo tržišta, i nije ništa bolji od ostalih, a po nekad mu uspeva da bude i gori u korišćenju marketinških trikova i hranjenju sujete svoje ciljne grupe

Kako da ne, sve što dolazi od Apple-a je "cool", "filosofija" i "in", a sve van Apple-a je "trash".
Pa Apple se samo trudi da osvoji što veći deo tržišta, i nije ništa bolji od ostalih, a po nekad mu uspeva da bude i gori u korišćenju marketinških trikova i hranjenju sujete svoje ciljne grupe

Filosofija (ili filozofija) ne mora nuzno da znaci nesto pozitivno, posto vidim da si i taj termin svrstao uz termine "cool" i "in" koji nesumnjivo jesu pozitivne konotacije.

Enivej, svako ima pravo na svoje misljenje - to su valjda tekovine moderne civilizacije :)

Filosofija (ili filozofija) ne mora nuzno da znaci nesto pozitivno, posto vidim da si i taj termin svrstao uz termine "cool" i "in" koji nesumnjivo jesu pozitivne konotacije.

E baš ti hvala što si mi objasnio šta je (a šta nije) filosofija. Sledeći put ću, pre nego što se odvažim da napišem komentar prvo da ti ga pošaljem na PM radi provere leksičke korektnosti

Ne nego je pokazatelj da ne mora uvek sve da bude po tamo nekim pravilima, sto je uostalom i u skladu sa Apple-ovom filosofijom. Ikonica je izazvala dosta reakcija, cool izgleda - znaci efekat je postignut, a i zabavno je videti je. Ja se uvek nasmejem kada je vidim.
Efekat je postignut tebi, zabavno je videti je tebi. U tome je catch. Napravljena je da bude smešna onom najširem krugu Mac OS X korisnika...

Suština, kad baš moram o tome, je da su plavi ekrani (kao i mrtvi pikseli) u principu - pusta prošlost.

P.S. Meni ogroman problem predstavljaju patetično loši grafički čipovi koji se nalaze u Apple računarima. Nisam gamer, ali ako bih jednog dana poželeo da se poigram, na najjačem modelu iMaca će me sačekati: ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB memory. U samom vrhu ponude, MacPro, će me sačekati: NVIDIA GeForce 7300 GT graphics with 256MB memory. Ipak je to patetično slabo za računar te cene.

Poslednja izmena:
Bojim se da ovde imamo problem sa logikom tj. nekonzistentnoscu iste kada si ti u pitanju...

Efekat je postignut tebi, zabavno je videti je tebi. U tome je catch.

Pa onda...

Napravljena je da bude smešna onom najširem krugu Mac OS X korisnika...

I kakve ovo ima uopste veze sa temom? Mozes da razmisljas naglas bez da nas gnjavis time... :)

P.S. Meni ogroman problem predstavljaju patetično loši grafički čipovi koji se nalaze u Apple računarima. Nisam gamer, ali ako bih jednog dana poželeo da se poigram, na najjačem modelu iMaca će me sačekati: ATI Radeon HD 2600 PRO with 256MB memory. U samom vrhu ponude, MacPro, će me sačekati: NVIDIA GeForce 7300 GT graphics with 256MB memory. Ipak je to patetično slabo za računar te cene.

Uglavnom, ako ti ne odgovara onda nemoj kupiti Mac :) As simple as that.

Poslednja izmena:
Napravljena je da bude smešna onom najširem krugu Mac OS X korisnika...
Ima veze. Vrlo ima. Jer tvoj post sa screenshotom te ikone je prvi off-topic. Ako je već postovano, moderatori nisu obrisali, znači da je podložno diskusiji... I ako već jeste svi imamo pravo na to - dakle i moja malenkost. Bez obzira što tebe (ili nekoga) drugog to možda gnjavi...

Uglavnom, ako ti ne odgovara onda nemoj kupiti Mac As simple as that.
Takođe, mislim da smem da prokomentarišem razlog i nedostatke nečega bez obzira što ne želim da ga kupim, zar ne?

Čini mi se da si par postova iznad pričao o slobodi mišljenja... Imam prava da mislim drugačije pa čak i da iznesem svoje razloge.

Poslednja izmena:
U samom vrhu ponude, MacPro, će me sačekati: NVIDIA GeForce 7300 GT graphics with 256MB memory. Ipak je to patetično slabo za računar te cene.

MacPro nije ni predvidjen da bude gamerska masina, vec workstation i pretpostavljam da ti znas... E sad, zasto Apple nema HW i OS okrenut igracima, to ces morati da pitas Steve-a :). Ako ti se igra, uzmes Win masinu i zavrsio si pos'o. :)

Treba pitati steve-a zashto stavlja glosi ekran na mek buk pro od soma i po. To je pro u pm barem shto se tiche nekog normalnog rada sa dizajnom na istom.

Suština, kad baš moram o tome, je da su plavi ekrani (kao i mrtvi pikseli) u principu - pusta prošlost.

Za ovo baš i nisi u pravu,ali opet ne dešava se ni svaki dan.Meni je ovo sa ikonicom dobra fora,a što se tiče Apple vs MS PC mislim da su i jedni i drugi žešće peškirčine,jer posle ovakvog napretka tehnologije u proteklih 10 godina,da im se user-i i dalje žale na elementarne gluposti vezane i za SW i za HW,po meni je to totalni bezobrazluk.Ali još im se može da zloupotrebljavaju neophodnost korišćenja kompjutera u bilo koje svrhe.Što se tiče gaming-a -> konzola ne može zameniti PC (možda jednog dana) dok PC itekako može da zameni konzolu.Tako da dok ne izgenerališu standarde svi ti ''veliki igrači'' biće ovoga ''kome je veći'',a u stvari ''njima je najveći'' a mi smo tu da ''suck & smile,you're using computer''

E, jel ima nekoga da ga cela ova Apple kampanja sa forama oko Windows-a malo smara?
Ovo sa ikonicom bi bila super fora da je jedna u deset a ne jedna u hiljadu.

Nema na spisku Power Mac, ja imam jednu G3 masinu koju koristim uglavnom za net i kao audio player. Iteresantno je da tako stara masina moze sasvim pristojno da gura OS X 10.4.10. Do pre par dana sa 320mb rama se mucila, a jutro sam ubacio jos jedan modul od 256mb i sve radi puuuno bolje.

PS: Slicno je i sa ACDSee programom, koji je tek sada doneo funkcije uploada slika (i to, cini mi se, bez mogucnosti izbora poplarnih servisa te namene), a sve vise forsira koncept rada sa jedinstvenom bazom slika bas kao sto to rade iPhoto ili Google Picassa... Jednostavno u vreme kada su hard diskovi sve veci i veci i imamo sve vise podataka na njima, menja se i nacin rada sa digitalnim sadrzajem i to je normalno. Bas kao sto je normalno i da se navike tesko menjaju.

Jedino mi smeta sto recimo ja imam jedan folder gde drzim moje slike, da bi ga pregledao iPhoto-m mora sve slike da kopira u njegovu bazu, onda ako moram kasnije da skinem recimo crvene oci na neko sliku, iPhoto napravi jos jedan primerak te slike pa ih tako rasiri na sve strane zauzimajuci bez veze prostor na hard disku. Stece se utisak da je tacno ono sto sam video na youtube, neki anti mac lik kaze da u mac-u ne mozes da kazes da radis, nego ti ucestvujes u ono sto mac radi.
Da ne budem pogresno shvacen meni se jako svidja mac, ali ima i mana, isto kao i iPhone tamo gde ne bi trebao da ima.

Treba pitati steve-a zashto stavlja glosi ekran na mek buk pro od soma i po. To je pro u pm barem shto se tiche nekog normalnog rada sa dizajnom na istom.

Ne stavlja glossy ekran - glossy je opcija, po defaultu je non-glossy. Moj MBP nema glossy ekran, vec mat, a nisam nikada video MBP sa glossy ekranom u radnji.

Mnogo pricas napamet.

Poslednja izmena:
Jedino mi smeta sto recimo ja imam jedan folder gde drzim moje slike, da bi ga pregledao iPhoto-m mora sve slike da kopira u njegovu bazu, onda ako moram kasnije da skinem recimo crvene oci na neko sliku, iPhoto napravi jos jedan primerak te slike pa ih tako rasiri na sve strane zauzimajuci bez veze prostor na hard disku. Stece se utisak da je tacno ono sto sam video na youtube, neki anti mac lik kaze da u mac-u ne mozes da kazes da radis, nego ti ucestvujes u ono sto mac radi.
Da ne budem pogresno shvacen meni se jako svidja mac, ali ima i mana, isto kao i iPhone tamo gde ne bi trebao da ima.

Mozes da selektujes sve slike i lupis SPACE - otvorice ti se quick look i mozes ih pregledati. Ili slelektujes sve slike i dvoklikom misha otvorice se preview.app i prikazaceti sve slike. Nema potrebe da se kopiraju u iPhoto.

Poslednja izmena:
Cela anketa bi trebalo da se obrise, posto je nepotpuna. Falio je PowerBook, a fali i dalje PowerMac...

33 od 18349 clanova, od kojih 17 nema Mac vec Pc. Hmmm....

kovacm, je l ti sad jasno sto je tema zakljuchana u startu? :)
(prebacicemo kasnije poll u odgovarajucu sobu)

a joj!!! nisam bio na forumu par dana kad ovde HAOS! :)

sad je jasno ko dan ali realno me je samo interesovalo koliko ljudi koji koriste Mac OS X to rade na original Apple hardwareu a koliko na PC mashinama (vidim da u poslednje vreme jako puno ljudi koristi Mac OS X generalno).

to sto fali pola Apple masina - nisam se ni opterecivao time ali bi stvarno bilo dobro dopuniti spisak odgovora ili staviti samo: "neki drugi Apple racunar"

eto Filo, izmedjo ostalog i zato sam otvorio temu... ovi Macovci su glasni ko da ih ima bar 5-6 hiljada :d

Poslednja izmena:
jel se slazete da se jsoh samo doda "neki drugi Apple racunar"?

ako niko nema nista protiv Ji 4Tze molim te dodaj josh samo ovaj odgovor :)

10x :wave:

Ja sam taze na MacOS i stigoh na ovaj forum guglajuci za nekim softverom za mog novog makica ...trazila sam neki programcic za animacije, poput AnyGif-a...

E, prvo sam ovde osetila zestoku prepirku i neprijatnost...kao da se svi svadjate i nadmecete ...valjda to nije bas stalno tako...da li je Power Book ili Mac on PC
..pa, ovo sto ja imam na PC je odlicno! Savrseno! JOs mu nisam nasla zamerke, radi nesto vise od dva meseca, bez gasenja, i sto bi reko Cika Kura- ne cuje se...:p

E, sad , vremenom ocekujem da ce biti tesno, bas zbog softvera koji mi trebaju...

Mozda cu biti samo u prolazu na ovom forumu, a trenutno se nadam da cu pronaci mnogo toga novog za sebe, jer sam pocetnik na MacOS...
:type:

Jel' može neko da doda još jedan glas za mene na Mac mini polju? :d:d:d:d:d

E pa trebalo je da na svoju budućnost misliš pre :D

Nazad
Vrh Dno