Šta je novo?

Mac OS X koristim na

Mac OS X koristim na:

• PC

Glasovi: 45 55.6%
  • Mac Mini

Glasovi: 4 4.9%
  • iMac

Glasovi: 9 11.1%
  • MacBook

Glasovi: 8 9.9%
  • MacBookPro

Glasovi: 10 12.3%
  • MacPro

Glasovi: 3 3.7%
  • iBook

Glasovi: 2 2.5%
  • PowerBook

Glasovi: 7 8.6%

• Ukupno glasača
    81

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
mislim da bi bilo interesantno videti koliko ljudi koristi Mac OS X na Apple racunarima a koliko na PC.

Poslednja izmena:
Al kako je lepo naglasio pc kanta, bez obzira shto mac osx sav rashakovan radi bolje nego od ostalih uredjaja na listi :)

kako mislis radi bolje? ozbiljno pitam?

a i lepo sam napisao "PC kanta", mislim da je bolje nego "PrC" ili nesto trece (obicno "PC" ne dolazi u obzir :p)

Pa radi sigurno bolje nego imac. Nabacicu neke programe pa mozemo i da probamo neki bench. Naravno ne mislim da bolje radi od mac pro-a, al ne vidim zashto ne bi mogao bolje da radi od ostalih :)

Vecheras cu da okachim neke testove

A pc je moglo chisto da ne bude fanboj flejma [mozda bi to okarakterisao kao branjenje investicije :)].

PC - personal computer, manje/vise sve sa liste potpada po tu definiciju...

Pa radi sigurno bolje nego imac. Nabacicu neke programe pa mozemo i da probamo neki bench. Naravno ne mislim da bolje radi od mac pro-a, al ne vidim zashto ne bi mogao bolje da radi od ostalih :)

axa, ne mislish BOLJE nego BRZE! to sigurno.

ja sam pod bolje mislio:
1. pravi manje problema
2. ima vise mogucnosti
3. stabilnost (koju je delimir spomenuo)

@ATIFAN pa zato sam i napisao "PC kanta" da neko ne bi slucajno pod PC-jem pomislio na Mac :d

Poslednja izmena:
Stvarno, mogao si bez pljuvanja da postavis upitnik ako si hteo da ti ljudi iskreno odgovore.
Ja imam Mac na HackBook-u tj na laptopu, pa sada ne znam da li to moze da se racuna kao PC kanta il Laptop kanta koja nedostaje u upitniku.:crash:

Poslednja izmena:
Dajte ljudi nemojte upadati u i započinjati nove flejmove. Nema potrebe za time.

Ja evo već skoro godinu dana koristim ovaj operativni sistem na PC kanti bez ikakvih problema. I to na disku od notebook-a u klasičnoj mašini - Fujitsu Siemens SATA disk na 5400 o/min, SATA2. I to radi sasvim zadovoljavajuće (na desnoj mašini u Moje konfiguracije).

Smatram samo da je pitanje hardvera i namjene. To je Apple vrlo dobro razdvojio, ali i korisnici. Ako ti treba osnovna mašina za net, muziku i slike, ali koja će morati malo da se "pomuči" (ovo shvatiti relativno, jer ima ljudi koji mini koriste kao mašinu za prepress i veoma su zadovoljni) da ti uradi nešto više - tu je mini. I to ti pokriva sve namjene sve do profesionalaca, a tu je Mac Pro. Sa druge strane, laptopovi su u malo većem broju. Osnovni nivo je MacBook u samo jednoj dimenziji, a MacBook Pro u dve dimenzije i malo mnogo više vrijednosti spakovano u jednom kućištu.

Treba shvatiti i filozofiju Apple-a koji se koncentrisao na uzak krug profesionalaca koje "hrani" svojim mašinama i svojim softverom. Tu za igrača i nema mnogo lufta, jer je sve preskupo za njega. Tu je PC kanta, da odradi tu ulogu.

E, sad, ako neko pristaje da se "povinuje" Apple-u i da pribavi odgovarajući hardver da bi na njemu pokrenuo OS X i uživao u radu sa istime (kao što sam ja naprimjer učinio, uzimao sam hardver u odnosu na ono šta mi treba), onda OK. Ali, molim vas, nemojte da kukate kako vam na PC mašini ne radi ovo i ono, jer to jednostavno nije predviđeno tu da radi. Ako hoćeš na PC - moraš da se ukopiš, ako nećeš - imaš Vistu i ostale MS proizvode pa si izaberi, a tu je i široka lepeza Linux-a...

Meni ovo PC kanta ne smeta, ali po meni postoje dve vrste hardvera - Apple i ostatak svijeta.

Pozdrav.

EDIT:
A, da. Planiram nabavku notebook-a... I to samo MacBook Pro, dolazi u obzir...

Poslednja izmena:
Kovač, ti ko da si juče počeo da radiš na Macu..a gde je gore PowerBook?? :D

I pošto nisu radio dugmiži, već čekboxovi..kako će se računati ako otkačim 2 mašine? Kao 2 glasa?

Ajd ubaci i PB, pa da se i ja igram :)

lol, ladno nema najboljih Apple-ovih masina do sada: PowerBook-ova :)

Kovac vuno :)

Poslednja izmena:
Pa bas vala, ja htedoh da glasam, kad nema powerbooka.
Ispravite to, pa da mozemo i mi siroti da se upishemo :)

btw, koristim ga i na imacu, al vise na powerbooku :)

Fala :)

Upisao iMac i PB.

LOL PRC vodi :)

A što je samo Mac Mini italic?

To ti se on prepoznao, pa ubacio svoje ima u italic :D
To ti je u italiku tvoj odgovor :) Kod mene je iMac i PB italic :)

hoces da kazes da je PowerBook bolji od MacPro ? yea right :)

PowerBook u svoje vreme nije imao konkurecniju po mnogim pitanjima (dizajn, izrada itd...), a MacPro je jedna od mnogih workstation masina na trzistu. PowerBook i MacBook Pro su u klasi prenonih racunara po mnogim pitanjima jedinstveni, sto se ne moze reci za MacPro u svojoj klasi.

Poslednja izmena:
aham ti si stavio pridev najbolji u smislu najbolje izgleda :)
ja mislio na snagu hardware-a

Fala :)

Upisao iMac i PB.

LOL PRC vodi :)

nije to PRC vec PrC ... c c c :d

vidim koliko vlasnike PCja pogadja kad im se za "racunar" kaze PC kanta... :D

ok prestajem :) samo josh jedna stvar - potpis sa SetNETa iz 90tih:

"kupite Atari, uvek moze ponestati drva za potpalu!" :d

nije to PRC vec PrC ... c c c :d

vidim koliko vlasnike PCja pogadja kad im se za "racunar" kaze PC kanta... :D

ok prestajem :) samo josh jedna stvar - potpis sa SetNETa iz 90tih:

"kupite Atari, uvek moze ponestati drva za potpalu!" :d

Kovacm, pazi naravno da vredja. Ja sam vlasnik PC-a i kaki je takij je MOJ JE. I mislim da je nepotreban pridev kanta, je mislim da ima dosta onih koji imaju i bolje mashine od onih koje Apple sklapa. Ja nemam nishta protiv Apple-a chak sam probao MacOSX na prethodnom kompu i prvo shto sam rekao kad se pojavio desktop bilo je WOW. Eto meni se konkretno dopada Mac Mini i cena je prihvatljiva, ali shta mi vredi kad necu moci da igram igre na njemu (ili ne u toj meri kao na WinPC platformi), a konzolu ne bi uzeo jednostavno nije to taj filing (bar meni). Mislim i na PC-u teram Windows samo zbog igara da ne igram igre Ubuntu bi bio odavno primarni OS. Tako da mislim da omalozavanje PC ipak nije ok, svaka chast ti imash Mac i on u svakom pogledu zadovoljava tvoje potrebe i to je ok, mene ne bi zadovoljio zbog gore navedenog razloga.

BTW Mac nije bash chachkanje friendly® :d kao PC (na komponente mislim) :type:

:wave:

Izgleda da i Apple misli slicno kada su PC masine u pitanju... Npr. ukoliko u mrezi imate neki Windows PC, bice predstavljen sledecom ikonicom :)

bluescreen_leopard.jpg

Meni ne smeta sto mi je MCE masinu oznacio istom ikonom, ionako vise ne radi nego sto radi :)

Izgleda da i Apple misli slicno kada su PC masine u pitanju... Npr. ukoliko u mrezi imate neki Windows PC, bice predstavljen sledecom ikonicom :)

bluescreen_leopard.jpg

Meni ne smeta sto mi je MCE masinu oznacio istom ikonom, ionako vise ne radi nego sto radi :)

Da Apple je uvek imao te ati pc fazone, i evo ja im otvoreno poruchujem prelazim na Mac chim mi omoguce gameing kao na pc-u :)

Da Apple je uvek imao te ati pc fazone, i evo ja im otvoreno poruchujem prelazim na Mac chim mi omoguce gameing kao na pc-u :)

Jos bolje: batali PC i kupi konzolu. Mac + konzola su dobitna kombinacija, najmanje cimanja, najbolji user experience, vise vremena za sve ostalo :)

Jos bolje: batali PC i kupi konzolu. Mac + konzola su dobitna kombinacija, najmanje cimanja, najbolji user experience, vise vremena za sve ostalo :)

Mozda si upravu. Al ne znam nekako mi konzola nije to to, ni sam ne znam zashto. Ja sve igre igram na tastaturi, game pad sam kupio jedino kad drug dodje da mozhemo da igramo PES i FIFU jedan protiv drugog.

Ipak najloshija strana PC-a je Windows, kod njega je fazon 'Ne mozhesh sa njim, al ne mozhesh ni bez njega' (ko hoce da se igra naravno). Hardware-ski Apple je negde u prednosti negde nije, okarakterisati PC kao nestabilan ne bi bilo uredu jer nestabilni PC-jevi su obichno oni koji se kupuju za 200e sa sve monitorom i god dana garancije, ko odluchi da ulozhi neku pristojniju sumu i zna shta kupuje sigurno nece imati problema sa nestabilnoscu (ako izuzmemo Windows iz priche).

:wave:

Mac za sada ne moze da zameni PC, ima puno razloga, recimo ono sto je meni zasmetalo je par osnovnih stvari, nemaju normalan program koji bi zamenio winamp, acdsee, sinhronizacija sa telefnima ne moze da se poredi sa onom koja postoj za win, manji izbor softwera, takodje jos gora situacija sa igrama.
Sve je lepo i stabilno ali treba dosta stvari da se dovedu u red da bi ljudima bio bolji izbor.

Nazad
Vrh Dno