Šta je novo?

Mac OS X koristim na (2009):

Mac OS X koristim na:

• Ukupno glasača
    135

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
da vidimo kako stvari stoje posle godinu dana... :)

Milane, prebaci ga na multi, jer je kod mene i na iMac-u i na PrC-u... :d:d:d

znam da gotovo svi imamo multi ali u tom slucaju se ne bi videlo koliko ljudi ima Mac a koliko je PC-only - napravio sam anketu da bude kao prosle godine da moze da se uporedi :) (dodat je samo MacBookAir)

nego, stavio sam da anketa bude javna ali izgleda da nije ?!? sta se desilo ?

cek, idemo ponovo - napravicu nvu anketu a ovu neka neko obrise.

Poslednja izmena:
? u cemu je fazon ?

napravio sam novu anketu i cekirao da bude javna i opet nije ?

moderatori HELP !!!!!! :)

Pa jeste, četvoro već glasalo, uključujući mene... :d

Milan je malo piJo ovih dana, ne zamerite mu :)

Poslednja izmena:
Ja znam da sam klik-klik obavio na Intel iMac, tj. x86 iMac. Kako se ovo s.r.anje desilo - nemam pojma... :d:d:d

Jel' može neko da promijeni onu moju brljotinu? Ipak, imam Intel jaMac-ana... :d:d:d

Mislim da ne može :) Možda neki stariji mod zna bolje.

Evo preshaltali smo tvoj glas ali sad se ne vidi da si glasovao :)

^ :d sad je jos gore ! :D

Ćuti, ima i gorih... :d:d:d

Ajd nek' je sa srećom :)

Nakotilo se ovih MBP-ova..prestići će Hackintoshe uskoro :)

Ja ga koristim na iMac-u sa pocetka 2009te i zao mi je zato sto ga vecina ljudi koristi na hackintoshu :(

BTW dobrodosao ja na vs forum :D

Dobro dosao jovo, pozdrav od mene, samo da skupim kinte i pridruzujem ti se, i bacam ovo PC smece! :d

Sto rece da ti je zao sto ljudi koriste Hackintosh?!
Ajde vlasnici Maca od 240000din na crtu :) Iam Hackintosh C2Q 9550@ 3.9Ghz, 8Gb rama, Raptor hdd i Nvidia Gtx295, Vanilla Retail Snow Leopard 10.6.2 Ako je do izgleda, sa Logitech G15 tastaturom, Samsungom t220 i G7 Logitech misem, izgledamo sasvim solidno!!
Dakle, jedino opravdavam kupovinu nekog lepo ocuvanog polovnog Macbook 13 za 400 do 450e. Sve ostalo je bacanje para iz prostog razloga sto ce dobar hackintosh za iste pare da totalno ponizi Mac.

Poslednja izmena:
Na stranu jačina hardvera, garantujem ti da će u naredne dve godine izaći neki update koji će ti zakucati mašinu i zbog koga ćeš se morati akati ponovo sa editovanjem nekih kextova. Eto, meni ma kakvu mašinu da daš, biće bi kanta ako joj se to desi.

A iz znatiželje, skini GeekBench, ja sam svoju mašinu testirao verzijom 2.1.4 (šaljem ti link na PP), pa da vidim da li se više može izvući jačim procesorom :)

Nema zasto da zakuca update ako je hardware jako kompatibilan. 10.6.2 je bio major update, pa nije zakucao masinu. A i ne znam sto bi. Od kextova imam samo ono sto i pravi mac. A i ako kojim slucajem zakuca neki buduci update, na insanely mac forumu bice resenje pre nego sto ja znam da je izasao update ;)

Da, ali ćeš ti zavisiti od nekoga, a niko sa Macom neće. Meni je to važna razlika. Tebi očigledno nije, tako da je bzvz da nastavim da insistiram da je to bitno :D
Naravno, najveća poenta je u sistemu, a obojica isti koristimo :)

Ma Ok. Ko ima da da recimo 250000-300000 i vise hiljada dinara i da ga ne boli glava, sasvim Ok. Ja mogu da izdvojim za hi-end hackintosh, nikako za hi-end mac.. Ljudi na insanelymac kazu da nema problema i nece ih biti sa updates ako se napravi hackintosh od biranih komponenti i odradi pure Vanilla. (treba fakticki samo bootloader da se doda) Za one koji hoce da budu milion % sigurni da nece update da zakuca masinu pobrinuli su se ovi:

http://www.psystar.com/

Njihov emulator Bios-a mac-a kosta neku sicu (naravno opet pazi na odabir komponenti :) )

Poslednja izmena:
PsyStar je izgubio tužbu protiv Applea, tako da mislim da ništa od neke njihove veće prisutnosti na tržištu.

Hvala za wallpaper :) Pa jeste Apple dobio, u stvari napravljen je settlement, gde je izmedju ostalog dozvoljeno da se nastavi prodaja Psystar rebel EFI-a Kao, posto je RebelEFI software, a ne hardware product, onda moze...bla...bla... Verujem da je Apple mogao da ih i ovde nokautira, nisu hteli? Zasto? Zanimljivo pitanje!? Mozda da bih ja narucio Rebel EFI cd i otisao u Apple store da kupim svoj Snow Leopard?! Verujem licno da je zbog toga i da Apple nema zapravo nista protiv instalacije svog OS-a na PC-u dok god se ne dize previse prasine.

Istiniti scenario od pre mesec i po dana: Dosao kod mene prijatelj koji u Danskoj zivi i radi kao ortoped. Video covek moj Hackintosh Snow Leopard i pao na d. Cik pogodite sta je uradio cim se vratio u Dansku?! :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno