Šta je novo?

Mac - Kako da...?

Kako da Safari ne briše lozinke i cookies?

Malo po malo (svakih 7 dana) Safari me izloguje iz svega, sve šifre ponovo unosim.
Malopre ugasim Macbook, on ponovo izbrisa sve? Chrome nikad ništa ne briše.

Verovatno sam neko podešavanje propustio, ako može pomoć oko ovoga. Hvala

Prvo da li ti je uključen keychain i proveri da li su sačuvane šifre u okviru toga.

Kako da Safari ne briše lozinke i cookies?

Malo po malo (svakih 7 dana) Safari me izloguje iz svega, sve šifre ponovo unosim.
Malopre ugasim Macbook, on ponovo izbrisa sve? Chrome nikad ništa ne briše.

Verovatno sam neko podešavanje propustio, ako može pomoć oko ovoga. Hvala
Baci pogled na ovu temu:

Nov sam na Mac_u. Imam problem sa logovanjem u iMessage. Jednostavno neće da se uloguje, u Facetime se ulogovao bez problema. Probao sam sve one oficijelen prodloge kako da se reši problem ali bez uspeha, čak sam napravio novog usera i pokušao sa njim da se ulogujem sa mojim AppleID ali isto bez uspeha,
Mac je MBP M3

Da li si pokušao da prebaciš da ti je US region 😃

Jesam, bez uspeha.

Meni nikako nije hteo , dok nisam promenio region na US, nisam zbog toga promenio region nego mi trebao neki app pa slucajno posle video da je konacno proradio :)
Nema zbog cega drugog nego zbog toga, u mom slucaju, naravno ko zna sta jos moze da bude u pitanju.

Proradilo samo od sebe tokom noći dok je komp bio u sleep fokusu sa zatvorenim lidom.

Da li neko zna kako da nateram da mi se u Sublime Text u Pythonu okine input() komanda....Cmd-B odradi svoje, ali nista od input() komande?
Potrebno mi je za dete namestim kako bi mogao da krene da se igram sa python-om.
Hvala

Jel' neko uspeo možda da poveže Logitech G923 volan ?
Kad ga povežem na USB krene da se okreće i da radi kalibraciju, što je i normalno, ali ne vidi se u igrama.
Instalirao sam Logitech G HUB, ali ne prepoznaje ga, ne znam šta više mogu tu da uradim, tražeći po netu vidim da su neki uspeli da povežu G920 i da taj model volana radi, ali mislim da G923 ne može iz nekog razloga, ali nisam siguran, neko je javio da je uspeo i opisao korake, ali odgovaraju mu da je pogrešio model volana sigurno i da ima g920 🤷‍♂️

Jel' neko uspeo možda da poveže Logitech G923 volan ?
Kad ga povežem na USB krene da se okreće i da radi kalibraciju, što je i normalno, ali ne vidi se u igrama.
Instalirao sam Logitech G HUB, ali ne prepoznaje ga, ne znam šta više mogu tu da uradim, tražeći po netu vidim da su neki uspeli da povežu G920 i da taj model volana radi, ali mislim da G923 ne može iz nekog razloga, ali nisam siguran, neko je javio da je uspeo i opisao korake, ali odgovaraju mu da je pogrešio model volana sigurno i da ima g920 🤷‍♂️
Ne znam ni zašto pokušavaš jer nije supported na macOS-u

Screenshot 2024-06-26 at 16.12.29.png

Pa nije to neki posao, zanimalo me, zbunili me neki postovi na redditu gde navodno radi , ali ljudi pišu svašta izgleda.
2022 je Apple ubacio support za G920 i G29, možda će uskoro i za G923

Pa nije to neki posao, zanimalo me, zbunili me neki postovi na redditu gde navodno radi , ali ljudi pišu svašta izgleda.
2022 je Apple ubacio support za G920 i G29, možda će uskoro i za G923
I reddit je svaštara odavno, piše ko hoće - gde hoće.....nego više me zanima sa kojom bi igrom koristio volan na Macu, WRC, Dirt Rally ?

Igram se samo na PS5, vozi mi se kamion simulator neki a najbolji u tom žanru ETS2 i ATS nisu na PS, sad treba da izadje neki 11.07 možda bude nešto od toga mada teško.
ETS2 sam igrao odavno ali bez volana, tako da to je neka motivacija.
Druge igre ne, da nije te želje za kamionom ne bi me ni zanimalo sve to sa povezivanjem na mac :)
Ne opterećujem se sa time, prvi put sam probao pre nekih godinu dana i evo sad još jednom.

Može li se nekako vremenska zona menjati automatski u određeno vreme? Zbog prirode posla na početku i kraju svake smene moram manuelno da ulazim u settings i da menjam vremensku zonu na USA, pa da je vraćam na Srbiju.
Može li se ovo nekako automatizovati? Probao sam preko Shortcuts ali ne vidim opciju, može samo da mi otvori određen podmeni u Settings, ne može da izvrši promenu sam.

Može li se nekako vremenska zona menjati automatski u određeno vreme? Zbog prirode posla na početku i kraju svake smene moram manuelno da ulazim u settings i da menjam vremensku zonu na USA, pa da je vraćam na Srbiju.
Može li se ovo nekako automatizovati? Probao sam preko Shortcuts ali ne vidim opciju, može samo da mi otvori određen podmeni u Settings, ne može da izvrši promenu sam.

Naravno, kad ovo izabereš sistem će ti tražiti aktivaranje location servisa.
Screenshot 2024-07-08 at 21.47.28.pngScreenshot 2024-07-08 at 21.49.06.png
K

Naravno, kad ovo izabereš sistem će ti tražiti aktivaranje location servisa.
Pogledajte prilog 449432Pogledajte prilog 449433
K
Nisi me razumeo, meni je lokacija u Srbiji. Želim da mi po defaultu bude srpska vremenska zona, ali da se svakog radnog dana u određeno vreme(kada počnem da radim) vremenska zona promeni na USA.
Ja to radim manuelno svaki dan, ali bih želeo da automatizujem proces. Ili npr. da se promeni vremenska zona kada uključim Work focus.

Nisi me razumeo, meni je lokacija u Srbiji. Želim da mi po defaultu bude srpska vremenska zona, ali da se svakog radnog dana u određeno vreme(kada počnem da radim) vremenska zona promeni na USA.
Ja to radim manuelno svaki dan, ali bih želeo da automatizujem proces. Ili npr. da se promeni vremenska zona kada uključim Work focus.
Aha, u tom slučaju ja bi se poigrao sa ovom terminal komandom i pravljem skripte od iste.

Ili npr. ovakva kalendar automatizacija....

Aha, u tom slučaju ja bi se poigrao sa ovom terminal komandom i pravljem skripte od iste.

Ili npr. ovakva kalendar automatizacija....
Hvala puno, poslao si me na pravi put ali baš nisam vičan u ovim stvarima. Onda sam se setio da postoji chatgpt, rekao mu šta hoću, i za 10min sam sredio sve. U suštini, napisao mi je te skripte, objasnio kako da u Automator programu napravim workflow, i kako da iskoristim kalendar za raspored.
Da li radi ću saznati sutra :D

Hvala puno, poslao si me na pravi put ali baš nisam vičan u ovim stvarima. Onda sam se setio da postoji chatgpt, rekao mu šta hoću, i za 10min sam sredio sve. U suštini, napisao mi je te skripte, objasnio kako da u Automator programu napravim workflow, i kako da iskoristim kalendar za raspored.
Da li radi ću saznati sutra :D
Nije bitan način već rezultat :)

Zanimljivo da volan radi u VMWare Fusion bez problema, u igrama takodje.
Šteta za native što neće.

Screenshot 2024-07-10 at 13.56.24.png

Odziv je dobar i nema kašnjenja ali igra laguje, sa volanom ili bez njega.
Nešto bolje je kad se pokrene preko Whisky-a, ali opet secka malo.
Nego u medjuvremenu sam provalio da radi i native u Steam ali ATS, sa ETS2 sam imao od početka problem jer igra detektuje da se ima neki kontroler/volan ali preuzme kontrolu nad mišem i konstantno ga spušta na dole, praktično ne može ništa da se uradi, dok u ATS iako je isti developer u pitanju, pita na početku da li hoćeš wheel da koristiš kao input za kontrole u interfejsu, i ako kažeš da nećeš onda je sve ok i volan radi u igri normalno, u suprotnom desi se ista stvar kao i u ETS2

Beginer pitanje, može li da prozor bude preko dock-a a ne kao fabrički da dođe do njega? Full screen mod mi se ne sviđa, jer nestanu opcije gore dok se ne pređe mišem preko taskbara kada se pojave... Uglavnom cilj mi je da prozor bude preko celog dektopa, da se dodirivanjem donje ivice pojavi dock preko prozora(to već sada radi u fs režimu)... Autohide nije rešenje jer je onda dock konstantno skriven a voleo bih da postoji dok nije otvoren ni jedan prozor...

Probao sam to, ali nije idealno, svaki put mora da se ručno proširi prozor do dna kada se stavi fs, ali sam svakako našao drugo rešenje, Mac je na oglasu i vraćam se na Windows 😂

@supermarkomare9 Pa dobro, treba se navići i prihvatiti neka ograničenja i drugačiji pristup. Ako ti nije nužno da moraš da koristiš mac, iz nekog razloga, ako si se vratio.

Nije nužno, nego mi stajao nov Macbook Air M2 maltene god dana, i dok sam na iph trenutno reko da aktiviram i njega, pohvatao sam većinu stvari, ali mi definitivno ne leži, generalno ureðaj kao ureðaj je vrh, od ekrana i zvučnika do baterije, samo sam ipak “Windows čovek” 🙂

Nazad
Vrh Dno