Moja evo 15tu godinu bez problema.Pozdrav,
Da li ima neko iskustva sa Bosch sudomasinama sa plasticnim dnom? Da li je to pametna kupovina po pitanju dugotrajnosti i sl?
Nove Candy su zapravo ok,a Gorenje/Midea bih izbegao.Plastcno dno nema veze sa tim kako masina pere... Koriste plasticno dno jer je jeftinije od inoxa...
Sa plasticnim dnom su serije 2 i 4, a to su low end bosch masine, i svakako su bolje (ali i skuplje) od slicnih Gorenje/Candy...
Plasticno dno ce nadziveti sve komponente u toj masini (elektroniku, pumpu...)
Moji koriste Bosch masinu sa plasticnim dnom vec 6godina, nikakav problem... Pere odlicno... i bar jedno 3x bolje od candy masine koju su koristili pre nje...
Koristim vox,pere dobro,mašina ko mašina.Neznam koju manu da ti napišem jer su mašine za sudove prosta stvar.Koristim 60cm.Kakve su Vox i Beko masine za pranje sudova u najnizoj/najjeftinijoj klasi?
Sta su najvece mane kod takvih masina, ako bas nista ne valjaju koji cenovni rang uopste gledati za masine i koje proizvodjace i serije?
Apsolutno nista ne znam oko masina za pranje sudova, a uzeo bih istu. Jedino sto znam da mi treba masina 45cm sirine tj koliko sam uspeo da pohvatam to su najmanje dostupne sirine.
Ima korpu za escajg.Mada,60cm.Verovatno u toj klasi nema ni jedna sa korpom za escajg, pa isti mora u kutiju u donju fioku što smanjuje i onako malu zapreminu.
Takođe, dolaze samo sa dve prskalice.
ZdravoImam istu tu Beko i ne cuje se tako.Da li je masina puna ili prazna na ovom videu?
Da, donja prskalica deluje malo labavo, klopara i kada je zavrtim. Moze li da se zategne nekako?Za početak, ovakvi snimci nemaju mnogo smisla jer je buka relativan pojam u ambijentu, plus dalje što telefon dok snima zvuk radi autolevels, pa je intenzitet snimljenog zvuka uvek u funkciji buke ambijenta. Što ne govori gotovo ništa o tome koliki je zaista intenzitet tog zvuka.
Što se tiče buke vode iz mašine za sudove i kod nas (Bosh ugradna) znatno hoće da zavisi od napunjenosti.
Najgora je kada radi potpuno prazna, kada pustimo čišćenje mašine... Tada baš huči.
Kada je baš natrpamo, gusto u tri nivoa, tada je najtiša.
Sem ako nešto ne klapara...
...a klaparanje iznutra, povremeno neki sud zna da drnda, klacka se levo desno i udara u okolinu, ako tako nekako legne i tako ga gađa mlaz vode da može da klacka.
Nama se to događa vrlo retko.
Proverite dalje da li su prskalice dobro montirane.
Zavrti rukom svaku posebno, da li oslobađaju neki zvuk?
A tačno je i da proizvođači 'oće da firiziraju specifikacije, pa i te decibele.
Ako vam je bučna pa bučna, nema tu spasa.
Da, cuje se zaista. Nisam prigusivala ostale zvukove (tv, deca po kuci)... ne znam samo da li imam neke opcije. Ako posaljem primedbu ili rekamaciju, na sta da se pozovem? Ok da posaljem snimak ali mi oni mogu reci da je to normalno.Баш се чује, чак и под амбијенталном буком. Моја Беко је уградна и може да се чује само током ноћи када је све у кући погашена и када нема скоро никаквих извора буке. Током дана ако ради, исту је скоро немогуће чути па се дешава да неко од укућана отвори врата и буде мало окупан.
Ja video jutros u obližnoj radnji,nisam ni gledao online
Jedino ako nadjes elektronicara pa da ti popravi za male pare.Pozdrav,
Treba mi savet. Naime, sudomasina( gorenje) je kupljena pre 10 godina, s tim da se koristi tek zadnjih godinu dana. Zbog naglog pada napona (nestajala je struja nekoliko puta u toku dana), pokvarila se elektronika. Trosak popravke je 15.000. Negativna strana je sto je uveliko van garancije, pozitivna sto ima malo radnih sati. Da li se ispalti popraviti?
Hvala
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari