Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Pomešana su iskustva. Ja bih preskočio

Ради ок. Делује јадно за тај ценовни ранг. Жена додуше није задовољна тако да ће следећа машина бити Electrolux.

Ako sam dobro shvatio, moglo bi se reci da je masina sa plasticnim dnom jeftinija ulaznica u Bosch svet. Dok masina sa metalnim dnom pripada visoj klasi. Samim tim razlika je u kvalitetu pranja, dugotrajnosti i sl. Ispravite me ako gresim.

Vidis i po serijama, a i po ciframa, sve se tu vidi.

Plastcno dno nema veze sa tim kako masina pere... Koriste plasticno dno jer je jeftinije od inoxa...
Sa plasticnim dnom su serije 2 i 4, a to su low end bosch masine, i svakako su bolje (ali i skuplje) od slicnih Gorenje/Candy...
Plasticno dno ce nadziveti sve komponente u toj masini (elektroniku, pumpu...)
Moji koriste Bosch masinu sa plasticnim dnom vec 6godina, nikakav problem... Pere odlicno... i bar jedno 3x bolje od candy masine koju su koristili pre nje...

Moja serija 4 nema plastično dno.
A najgore su mi se pokazale Finish Quantum, sada su očaj, ranije su bile bolje. Fairy Platinum je odličan, Somat Gold dobar isto.

Plastcno dno nema veze sa tim kako masina pere... Koriste plasticno dno jer je jeftinije od inoxa...
Sa plasticnim dnom su serije 2 i 4, a to su low end bosch masine, i svakako su bolje (ali i skuplje) od slicnih Gorenje/Candy...
Plasticno dno ce nadziveti sve komponente u toj masini (elektroniku, pumpu...)
Moji koriste Bosch masinu sa plasticnim dnom vec 6godina, nikakav problem... Pere odlicno... i bar jedno 3x bolje od candy masine koju su koristili pre nje...
Nove Candy su zapravo ok,a Gorenje/Midea bih izbegao.

Kakve su Vox i Beko masine za pranje sudova u najnizoj/najjeftinijoj klasi?
Sta su najvece mane kod takvih masina, ako bas nista ne valjaju koji cenovni rang uopste gledati za masine i koje proizvodjace i serije?
Apsolutno nista ne znam oko masina za pranje sudova, a uzeo bih istu. Jedino sto znam da mi treba masina 45cm sirine tj koliko sam uspeo da pohvatam to su najmanje dostupne sirine.

Verovatno u toj klasi nema ni jedna sa korpom za escajg, pa isti mora u kutiju u donju fioku što smanjuje i onako malu zapreminu.
Takođe, dolaze samo sa dve prskalice.

45 je malo prostora osim ako zivis sam ili ti je ok da punis 2x dnevno.

Beko BDFS26120WQ​

Od skoro koristimo, jako zadovoljni masinom. Iako nam je prva masina za sudove u kuci, jako lepo se pokazala. Treca polica za escajg je bas dobra stvar, jedino se malo teze smeste vece serpe i tiganji u 45cm sirine ali sta je tu je.

Kakve su Vox i Beko masine za pranje sudova u najnizoj/najjeftinijoj klasi?
Sta su najvece mane kod takvih masina, ako bas nista ne valjaju koji cenovni rang uopste gledati za masine i koje proizvodjace i serije?
Apsolutno nista ne znam oko masina za pranje sudova, a uzeo bih istu. Jedino sto znam da mi treba masina 45cm sirine tj koliko sam uspeo da pohvatam to su najmanje dostupne sirine.
Koristim vox,pere dobro,mašina ko mašina.Neznam koju manu da ti napišem jer su mašine za sudove prosta stvar.Koristim 60cm.
Verovatno u toj klasi nema ni jedna sa korpom za escajg, pa isti mora u kutiju u donju fioku što smanjuje i onako malu zapreminu.
Takođe, dolaze samo sa dve prskalice.
Ima korpu za escajg.Mada,60cm.

Pisao sam da treba da uzmem mašinu za sudove za selo, na kraju se ispostavilo da ne može 60cm, falilo nekih 2-3cm. Uzeo 45cm najjeftiniju u tom trenutku na ananasu (još bilo abrzo), imao neki kupon od 12k pa me mašina izašla 14.5k sa dostavom. Beko DVS 05024 W, 24.5k bila cena, 2k dostava. Pustili par programa, žena i sad vrti (hoće sve sudove da opere iz kuće), prvi utisci su da pere sasvim korektno ali je jako bučna. Ima ukupno 5 programa, ne piše nigde koliko traju. Eco (50C), Intensive (70C), neki mešoviti pretpostavljam (65C), i dva brza (mislim da su brzi jer je nacrtan satić), 60C i 35C. Prvo pušten taj od 65C, posle ovi brzi od 60C. Mislim da je za tu cenu ok kupovina, pa još na 12 rata sa ukupno 300din kamate, ne može se očekivati ne znam šta ali za naš use case je dobra. Pisaću za neki mesec update kad vidimo na malo duži rok kako se pokazala. I da, 5 godina garancije uz registraciju na Beko sajtu.

Zdravo svima
Posle visemesecne pretrage koju masinu uzeti (posecivanja drugih foruma), opredelim se za Beko bdfs 26020xq. Sto se tice pranja i susenja je dobra (nisam imala nista zagorelo). Mada i koristim je par dana. Ali sada bih je slatko izbacila iz kuce. Ne mogu da verujem da je toliko bucna (prskalice) da ne znam na osnovu cega su je deklarisali sa 46 db a ona glasnija od Vox masine koja ima 67db... a da ne pricam da je Indesit masina od pre 20 godina neuporedivo tisa od moje Beko...
Dodajem i snimke..

Indesit:

Ne znam da li sam lepo kopirala... ljudi komentarisu kako je sve ok... pa kako ok kad se cuje kao da zakacinje nesto, kao da ce voda da izletu dok zapljuskuje... slusajuci druge masine za mene je ovo šok... ne znam ima li svrhe zvati servis.
Razmiljam kako bi bilo bolje da sam kupila Vox ili Koncar za 15 000 nizu cenu bar... jer ove Vox i Koncar fino peru, traju ljudima vec sigurno 5 godina...

Pozdrav

Imam istu tu Beko i ne cuje se tako.Da li je masina puna ili prazna na ovom videu?

Za početak, ovakvi snimci nemaju mnogo smisla jer je buka relativan pojam u ambijentu, plus dalje što telefon dok snima zvuk radi autolevels, pa je intenzitet snimljenog zvuka uvek u funkciji buke ambijenta. Što ne govori gotovo ništa o tome koliki je zaista intenzitet tog zvuka.

Što se tiče buke vode iz mašine za sudove i kod nas (Bosh ugradna) znatno hoće da zavisi od napunjenosti.
Najgora je kada radi potpuno prazna, kada pustimo čišćenje mašine... Tada baš huči.
Kada je baš natrpamo, gusto u tri nivoa, tada je najtiša.
Sem ako nešto ne klapara...

...a klaparanje iznutra, povremeno neki sud zna da drnda, klacka se levo desno i udara u okolinu, ako tako nekako legne i tako ga gađa mlaz vode da može da klacka.
Nama se to događa vrlo retko.

Proverite dalje da li su prskalice dobro montirane.
Zavrti rukom svaku posebno, da li oslobađaju neki zvuk?

A tačno je i da proizvođači 'oće da firiziraju specifikacije, pa i te decibele.

Ako vam je bučna pa bučna, nema tu spasa.

Imam istu tu Beko i ne cuje se tako.Da li je masina puna ili prazna na ovom videu?
Zdravo
Ovde je prazna ali tako se cuje i kada je skoro puna.
Ne znam sta mi je raditi, sta da proverim, da li prijaviti servisu... ona sa jedne strane ima kuhinjske elemente a ispod radne ploce je ubacena a sa druge strane je zid od šanka, znaci ususkana je, jos smo izmedju zidica i masine ugurali stiropor 1cm i sve isto.
Eto sada kada znam da jos neko ima masinu a da nije toliko bucna znaci nisam blesava...

Баш се чује, чак и под амбијенталном буком. Моја Беко је уградна и може да се чује само током ноћи када је све у кући погашена и када нема скоро никаквих извора буке. Током дана ако ради, исту је скоро немогуће чути па се дешава да неко од укућана отвори врата и буде мало окупан.

Za početak, ovakvi snimci nemaju mnogo smisla jer je buka relativan pojam u ambijentu, plus dalje što telefon dok snima zvuk radi autolevels, pa je intenzitet snimljenog zvuka uvek u funkciji buke ambijenta. Što ne govori gotovo ništa o tome koliki je zaista intenzitet tog zvuka.

Što se tiče buke vode iz mašine za sudove i kod nas (Bosh ugradna) znatno hoće da zavisi od napunjenosti.
Najgora je kada radi potpuno prazna, kada pustimo čišćenje mašine... Tada baš huči.
Kada je baš natrpamo, gusto u tri nivoa, tada je najtiša.
Sem ako nešto ne klapara...

...a klaparanje iznutra, povremeno neki sud zna da drnda, klacka se levo desno i udara u okolinu, ako tako nekako legne i tako ga gađa mlaz vode da može da klacka.
Nama se to događa vrlo retko.

Proverite dalje da li su prskalice dobro montirane.
Zavrti rukom svaku posebno, da li oslobađaju neki zvuk?

A tačno je i da proizvođači 'oće da firiziraju specifikacije, pa i te decibele.

Ako vam je bučna pa bučna, nema tu spasa.
Da, donja prskalica deluje malo labavo, klopara i kada je zavrtim. Moze li da se zategne nekako?

Баш се чује, чак и под амбијенталном буком. Моја Беко је уградна и може да се чује само током ноћи када је све у кући погашена и када нема скоро никаквих извора буке. Током дана ако ради, исту је скоро немогуће чути па се дешава да неко од укућана отвори врата и буде мало окупан.
Da, cuje se zaista. Nisam prigusivala ostale zvukove (tv, deca po kuci)... ne znam samo da li imam neke opcije. Ako posaljem primedbu ili rekamaciju, na sta da se pozovem? Ok da posaljem snimak ali mi oni mogu reci da je to normalno.

Buka koja se izrazava u decibelima se odnosi buku koju masina proizvodi kada je skroz puna. Svaka prazna masina je ovako bucna dok radi. Napunite je sasvim i mora biti znacajno tisa.

Solidna cena

Prilozi

• Screenshot_2026-01-22-10-30-13-501_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2026-01-22-10-30-13-501_com.android.chrome.jpg
    97.1 KB · Pregleda: 72
Da li neko mozda ima iskustva i preporuku za manje masine? Manja u smislu koristice jedna osoba uglavnom.

Pozdrav,
Treba mi savet. Naime, sudomasina( gorenje) je kupljena pre 10 godina, s tim da se koristi tek zadnjih godinu dana. Zbog naglog pada napona (nestajala je struja nekoliko puta u toku dana), pokvarila se elektronika. Trosak popravke je 15.000. Negativna strana je sto je uveliko van garancije, pozitivna sto ima malo radnih sati. Da li se ispalti popraviti?
Hvala

Sta rade sa tom strujnom mrezom... Raspada se cim naidje oblak... Mojima je pocrkalo 10 uredjaja u kuci u zadnjih mesec dana, zbog prenapona...

Pozdrav,
Treba mi savet. Naime, sudomasina( gorenje) je kupljena pre 10 godina, s tim da se koristi tek zadnjih godinu dana. Zbog naglog pada napona (nestajala je struja nekoliko puta u toku dana), pokvarila se elektronika. Trosak popravke je 15.000. Negativna strana je sto je uveliko van garancije, pozitivna sto ima malo radnih sati. Da li se ispalti popraviti?
Hvala
Jedino ako nadjes elektronicara pa da ti popravi za male pare.

Nazad
Vrh Dno