Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Ja imam takođe jako dobra iskustva sa Indesit belom tehnikom, sa ogradom da nisam imao njihove sudomašine.
Zato kombinovani frižider evo gazi 20 godina, veš mašina je izdržala više od 10 godina bez ikakvih problema, a intenzivno korišćena u proseku 2 puta dnevno, mogla je da se popravi ali sam hteo novu.
Takođe svi koje znam da imaju neki njihov aparat su jako zadovoljni, zato me čudilo.
Svojevremeno je važila glasina da Indesit na naše tržište šalje aparate koji su isti kao za zapadno tržište, a većina ostalih proizvođača za istočna tržišta šalje manje kvalitetene. Ne znam da li je to tačno i da li sada to važi ali na osnovu mog i iskustva meni bliskih ljudi mogu samo da pohvalim Indesit

Moja tašta imala par godina. Otišao ležaj i popravka nije bila isplativa. Žena živi sama, mašina se pali jednom nedeljno.

indesit od pre 20god i ovaj sada... nebo i zamlja

To je dobra opservacija, ljudi se zale kako bela tehnika krace traje, a zaboravljaju koliko je jeftinija u odnosu na nekadasnje cene. Inace, Whirlpool je vlasnik Indesit brenda od 2014.

Pa dobro, oni su se spojili, nije ih kupio Arcelik.

Pa dobro nije baš tako bilo pre 20 godina. Možda pre 40, 50 da su se uzimali krediti da se kupi komad bele tehnike i da je bila trajnija.
Ja se sećam 2005. kad sam nameštao svoj momački stan da su mi isto tako govorili: " e ranije je tehmika trajala dugo, a sad si srećan ako izdrži garantni rok, mi davali celi platu za frižider, a sada od jedne plate kupiš tehniku za ceo stan itd."
Ne bih rekao da je bilo kvalitetnije pre 20 godina, možda pre 40 ili 50

Poslednja izmena:
To pre 20+ godina se proizvodilo da traje. Sada se pravi da dotraje do garancije, pa da se ponovo kupi.
Onda se planirao i uzimao kredit za veš mašinu, a sada se kupuje uz deterdžent u supermarketu.
Ei Nis Eida S18.5, nasao racun medju hrpom starih stvari. 1994. god, 749KM u to doba. Kupljena u NS.

To je previse, za 750 DEM u to vreme niko ne bi imao novu masinu u kuci. Mada smo sad skrenuli sa teme.

Isto tako, za Favorit neki kazu da ih godinama odlicno sluzi, a neki kazu da treba zaobilaziti u sirokom krugu.

Za Favorit i whirlpool su vidim bas podeljena misljenja

ma, danas je najbolje da se kupi ono sto ima najduzu garanciju (i naravno, ko je u mogucnosti, bolju marku ali ni to nije garancija). meni je whirlpool koji je bio ok, nije lose prao (mada gospodja se zalila kako nista ne valja), crkao cim izasao iz garancije. popravka se nije isplatila, morao sam novu da kupim...

Jel je imao neko problema sa mašinom za sudove da kaže da nema soli a ima soli ustvari? Kako da se reši?

Zapala mi je za oko sledeća ugradna sudomašina:
Electrolux EES48200L
Da li neko ima iskustva sa ovim modelom?

Zapala mi je za oko sledeća ugradna sudomašina:
Electrolux EES48200L
Da li neko ima iskustva sa ovim modelom?
Proveri obicnu koliko je, ja nisam uzeo ugradnu nego obicnu skinuo poklopac i stavio u element(ovo pod uslovom da ce ici u deo kuhinje )
Sestra ima Elektrolux kupljena 2010. kada su se uselili u stan 45cm sirine i dalje sljaka

Ma imam već ugradnu electrolux koja je napunila 16 godina, došlo vreme za zamenu.
Interesuje me konkretno ovaj model ako neko ima iskustva
Electrolux EES48200L

Ma imam već ugradnu electrolux koja je napunila 16 godina, došlo vreme za zamenu.
Electrolux EES48200L
Imam je ja od prošle godine, radi svaki dan, inox dno 3 fioke za sudove, vrata se otvaraju sama kad zavrsi sa pranjem, dosta jeftinija npr. od bosh-a sa istim karakteristikama.
Prezadovoljni smo

Imam je ja od prošle godine, radi svaki dan, inox dno 3 fioke za sudove, vrata se otvaraju sama kad zavrsi sa pranjem, dosta jeftinija npr. od bosh-a sa istim karakteristikama.
Prezadovoljni smo
Hvala na informacijama. Interesuje me jedna stvar. Čitam po netu da su ljudi nezadovoljni kako osuši suđe. Da li je tačno da slabije suši, odnosno da suđe ne bude suvo nakon pranja

Hvala na informacijama. Interesuje me jedna stvar. Čitam po netu da su ljudi nezadovoljni kako osuši suđe. Da li je tačno da slabije suši, odnosno da suđe ne bude suvo nakon pranja
Pa sudje i ne moze da bude odmah suvo nakon pranja, masina kada zavrsi sa pranjem otvori vrata i krene sa susenjem i susi nekih sat vremena u zavisnosti od izabranog programa.
Mi je obicno ukljucimo uvece na najduzi program pranja od 4h gde je i najekonomicnija ona to sve odradi otvori vrata i ujutru su sudovi suvi.

Pozdrav svima, interesuje me kakva su iskustva ukoliko ih neko ima ili je čuo neku kritiku ili pohvalu za AEG sudomašine.
Konkretno mi je potrebna ugradna 45 cm širine , za oko mi je zapala AEG model FSE62417P.

AEG je marka visoke klase, u rangu skupljih serija Bosch. Na žalost, kod nas su slabo zastupljeni.
Pozdrav

Ko trenutno daje više od 2 godine garancije na sudomašine?

Electrolux EES48200L
Odlicna, imam je par meseci i apsolutno sam zadovoljan. Bas lepo pere i tiha je.

@jaksa Electrolux/AEG daje 2+3god garancije

Akcija (2+3) zvanično traje do 31.12 za AEG/Electrolux.

Ali mislim da i Vox, Končar itd takođe imaju 5g garancije

Nazad
Vrh Dno