Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Pa rece covek da trazi samostojecu, a ne ugradnu.

Mozes da posaljes mail Electroluxu kada ce ponovo davati +3god garacnije ako ti nije hitno. Ja sam im slao mail i uredno su mi odgovorili.

Evo jos malo iskustva sa Beko DSN28521X. Probane finish tablete, probane Fairy, apsolutno isto peru. S tim da Fairy često previše peni pa se pumpa visokog pritiska guši jer ne može da povuče vodu od prevelike sapunice, samim tim nema pritiska i od pranja ništa. Tako da sam nastavio sa Finish tabletama. Opet se dešavaju gluposti da opere zagorele stvari sa emajliranog pekača iz rerne, dok u istoj turi nije uspela da opere inox šerpu u kojoj se kuvala supa. Dok se ostale stvari cakle. Sipao sam DM sjaj, 99% tragova vode je nestalo, s tim da često ostanu tragovi na dnu šerpa odozgo jer se verovatno voda tu malo duže zadrži, pogotovo ako stoje ravno. Usput, sve te stvari su prane na programu Intensive 70 + Traywash opcija (povecan pritisak u donjoj korpi).

...opere zagorele stvari sa emajliranog pekača iz rerne, dok u istoj turi nije uspela da opere inox šerpu u kojoj se kuvala supa. Dok se ostale stvari cakle...

Proveri da li prskalica uopšte dosežе odole, tu gde stoji šerpa koja se loše oprala.

Prskalice baš ne dolaze do ćoškova fijoka, pa izvrnute šerpe lonce ne vredi postavljati u budžake fijoka.

Proveri da li prskalica uopšte dosežе odole, tu gde stoji šerpa koja se loše oprala.

Prskalice baš ne dolaze do ćoškova fijoka, pa izvrnute šerpe lonce ne vredi postavljati u budžake fijoka.
Ova mašina ima CornerIntense prskalicu koja ulazi u uglove korpe gde sasvim lepo pere stvari. Osim toga, šerpa svakako nije bila u ćošku.

Fary platinum da, ali one obicne zelene ne pjene i zadvovoljniji sam sa njima nego sa Finish.
Ja sam bas koristio obicne zelene. Fairy je dobar za masne stvari, kad deterdzent ima sta da jede. Zagorele stvari i ostala prljavština očigledno nisu dovoljne jer peni kao lud.

To si u pravu. Ja ako koristim Finish filter moram da perem na nedeljnom nivou, dok sa Fary jednom mjesecno. Masina se ukljucuje svaki dan, nekada i po 2x na dan.

Kako da znam da masina ima i gornju prskalicu? Da li svaka masina koja ima trecu korpu ima i gornju prskalicu? Nalazila sam na neke modele koji imaju prskalicu ispod gornje korpe,i imaju na dnu masine isto jednu,gde se onda nalazi treca?
Za odredjene modele sam nalazila da jednom sajtu pise u specifikaciji da imaju trecu mlaznicu,a negde ne pise. Na youtube snimcima nisam uspela da vidim.
Konkretno me zanima ovaj model
Elektrolux

EEM48321L​

Ja imam EEM43200L i imam ovo gore, dal je prskalica, ne znam, al ne vidim sta bi drugo moglo da bude

Prilozi

• IMG_8035.jpeg
    IMG_8035.jpeg
    318 KB · Pregleda: 84
Nema svaka, ne znam kako uopste peru pribor masine koje imaju gornju korpu predvidjenu za to a nema prskalice.
Ja imam dve normalne ispod donje i srednje korpe i trecu malo manju prskalicu ispod gornjeg slajdera za pribor.

Prilozi

• 2025-02-25 14.52.45.jpg
    2025-02-25 14.52.45.jpg
    318.5 KB · Pregleda: 82
  • 2025-02-25 14.58.07.jpg
    2025-02-25 14.58.07.jpg
    337.1 KB · Pregleda: 74
Ja sam mislio da ova moja nema,ali vidim da ima neku malu na vrhu.Uostalom najjeftinija je mašina sa 3com fiokom na tržištu,vox.Tako da čudno da nemaju sve.Inače ne reklamira se u spec da ima 3 prskalice.

Prilozi

• IMG_20250225_152207.jpg
    IMG_20250225_152207.jpg
    203.5 KB · Pregleda: 96
Manje vise sve masine sa trecom korpom imaju tu malu prskalicu. Pravu trecu prskalicu imaju Candy, neke AEG/Electrolux, Miele.. Ne znam ko je jos to ubacivao al to su u zadnje vreme poceli dodavati.

Nema mi logike da masina koja ima 3 fioke bude bez te gornje prskalice. Pa kako onda da opere pribor?

Ja sam svojevremeno pitao ovde na temi da li sve mašine koje imaju treću korpu imaju i treću prskalicu i dobio.odgovor da imaju.
I stvarno, sve koje sam gledao imale su, što je i logično

Secam se da sam kod mojih pre par godina na nekoj Bosch sudomasini gledao i uopste nisam video tu gornju prskalicu. Znam da sam tada prvi put video tu gornju fioku za pribor i zanimalo me je kako masina to pere.
Jedino ako su ugradili neku igracka prskalicu koju nisam ni video.
Izvinjavam se ako sam uneo zabunu. Mada sam i dalje ubedjen da ova bosch masina to nema :)

Ne vidim nikakve komentare za gorenje mašine...Ja sam imala neku koja je 15 godina trajala i stvarno je bila super...Bas sam htela opet gorenje a nigde neko iskustvo da pročitam...

Ovo je ta gornja prskalica.
U nekim katalozima pise da je rasprsivac, pa vjerovatno kopiraju na sajt.
Ne vidim nikakve komentare za gorenje mašine...Ja sam imala neku koja je 15 godina trajala i stvarno je bila super...Bas sam htela opet gorenje a nigde neko iskustvo da pročitam...
Nije isti Gorenje nekad i sad. Isto nijesam pronalazio neka iskustva sa Gorenje masinama. Negdje sam okacio link za Hisense masinu za pranje, na izgked mi se svidjela i pise da je proizvedena u Sloveniji, kupio sam je, ali je nijesam ni montirao ni isprobavao.

Smece, vecinski Midea proizvod. U zadnje vreme su se pojavili i modeli iz Slovenije ali nisu se nesto pokazali.

Jos kad sebe su se pojavili modeli iz Slovenije i nije bilo reklamacija,ali za tu cenu se moze uzeti Bosch ili Electrolux.Jeftinije modele sklapa Midea.

Smece, vecinski Midea proizvod. U zadnje vreme su se pojavili i modeli iz Slovenije ali nisu se nesto pokazali.
Mene ona nije ispala skupo, radi nekih akcija i popusta na veleprodaju u svakom slucaju ako se ne pokaze da valja ovu imam gdje skartirat i kupiti drugu.
Prskalica ili raspršivač - meni je to isto čim prska/raspršuje vodu na sadržaj korpe.
To i jeste isto, ali oni sto vuku podatke i kace na sajt ne znaju😄

Da je razlika semanticka, drugacije bi bilo i znacenje, valjda si hteo reci da je leksicka.

U pravu si, mada nisam hteo reći ni leksička već sam hteo reći da je baš po značenju reč o istoj stvari ali je ispalio potpuno suprotno - da su to dve različite stvari.

Gledam ove electrolux mašine i zapale mi ove dve za oko:
EES48200l
EEG48300l
O ovoj prvoj se pisalo ovde na temi ali o drugoj ne nalazim ništa. Ima je samo u jednoj prodavnici, u ostalim nema na stanju. Kao da je stari model, a prilično je jeftinija od prve

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno