Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

@alfaunits, jesi li mozda obratio paznju na nivo baterije tokom tih restarta? Na nekoliko mesta na netu sam naleteo na slicne simptome i problem je bila baterija koja je oslabila iz nekog razloga. Kad nivo baterije spadne ispod odredjenog procenta onda se desava random black screen i tad ili moras da restartujes manuelno (vol down + pwr, vadjenje baterije, bacanje o zid :D ) ili se telefon sam restartuje. U nekim slucajevima su ljudi prijavljivali da je hard reset pomagao, u nekima nije dok je mnogo veci procenat njih prijavio nestanak restarta sa kupovinom nove baterije. Ako nastavi da se desava mozda najbolje da ipak odradis HR (pre toga prekopiraj fotke, muziku, sta vec imas na memoriji telefona) podesis ga bez ikakvih 3rd party aplikacija i koristis ga tako jedno-dva punjenja pa vidis sta se desava. U slucaju da je opet isto, sledece bih ti preporucio vracanje na vanila verziju OSa pa ponovni update na poslednji stable build. Ako se i posle toga nastavi restartovanje onda znas da je HW problem i vratis telefon nazad ako je pod garancijom. Isuvise je para i vremena baterija za 950 da bi se kockao da li jeste ili nije ona uzrok. Nista novo da jedan uredjaj nije ispravan ili cela serija zakaze pa bude opozvana. Jedini kome moze da bude frka je alfaunits jer je on dao pare za telefon. Ne razumem druge koji upadaju kao besni psi, potpuno bespotrebno i bez pravog saveta osim "MS je krs". Da, to ce mu veoma pomoci da resi problem.

@imbaqq imas li ti mozda info, mada meni nije logicno da se preko WDRT-a telefon vraca na " vanila " verziju > TH2 build ...

Zar nije logicno da vracanje preko WDRT-a umesto sada vec starog TH2 ubace AU direktno, koji je isto stable ako ne i bolji u odnosu na TH2 ... fw nije vezan za os, sta je onda problem?

HR nije problem, telefon se samo proba, nema nicega.

Nesto ne valja definitivno, uz Slow build se zaglavi DL na 65%, i baterija je pregrejana, bio na punjacu a spala je na 44% sa nekih 80+.

Uradicu reset sada, pa restore kroz WDRT na osnovnu verziju i pustiti Insider na RP da se uradi od cistog fona.

HR nije problem, telefon se samo proba, nema nicega.

Nesto ne valja definitivno, uz Slow build se zaglavi DL na 65%, i baterija je pregrejana, bio na punjacu a spala je na 44% sa nekih 80+.

Uradicu reset sada, pa restore kroz WDRT na osnovnu verziju i pustiti Insider na RP da se uradi od cistog fona.

Ovo nema sanse da je SW problem.

Zaglupljen softver, koji trosi CPU - vrlo lako moze za 2-3 sata da spusti bateriju 40%.

Pa nije Idle drain, pokusavao je da skine softver, download je zaglavnjen i bio je vruc. Znaci nesto je radilo tih 2-3h.

U prevodu vi ne koristite nesto puno telefon ;) Pa samo za surf olako mi spadne vise baterije za 2h.

Pa nije Idle drain, pokusavao je da skine softver, download je zaglavnjen i bio je vruc. Znaci nesto je radilo tih 2-3h.

U prevodu vi ne koristite nesto puno telefon ;) Pa samo za surf olako mi spadne vise baterije za 2h.

Tako je alfa provalio si nas, cak ni za pozive ne koristimo te Lumie, ni za to nije a kamoli nesto drugo. :d

Alfa , ne teraj me da ti postavljam ovde SS sta i kako se koristi, imas problem idi nosi ga na servis, neka neko strucan utvrdi sta je problem.

Polako, probao sam HR, i sada radim update.
Ako se nastavi, zovem prodavca, nisam uzeo od trange-frange ;)

Neko od nas je zaludjen - da li ja sto mislim da je do softvera, ili ti sto mislis da je WP toliko dobar :)

Uf... Svega sam se načitao...
Kakve veze ima stara osoba?
Ja sam dao kupio svojoj tašti L550. Ima WhatsApp i Skype, to koristi da bi se čula i videla sa nama... U slučaju da zabode, crkne... Garancija 2 godine... Šta me briga...
Inače, od kada koristim Lumia telefone nikad nisam preskočio ni jedan redovan update, nikad nisam imao problem tog tipa!
Isto važni za ove nove L950...

Pošto je telefon bio moj, red je i da se oglasim. Dosta ste se rasplinuli.
Dok je bio kod mene, nisam ga nikada video da se restartuje jer nikada nisam imao aktiviran unos PINa nakon uključenja telefona. Možda se to nekada i desilo, nisam ga nisam video niti primetio. Fon sam punio uglavnom noću pa s' toga ni ne znam da li se možda restartovao na punjaču.
Baterija je kod mene gurala 36h jer nisam zahtevan korisnik. Kada sam koristio edge preko LTEa fon se zagrevao a isto se dešavalo i prilikom dužeg razgovaranja Viberom (u cugu), tako da se fon greje prilikom "zahtevnijeg" korišćenja (yotube, edge, viber...). Naročito se zagreva prilikom punjenja na M$ travel chargeru koji ga puni za 1h... Što se ostalog tiče, nem' pojma pa ne mogu da komentarišem.
Mali dodatak. Dosta se greje i prilikom Hard Reseta...

Sent from Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni je za rad, znaci nosenje sa 2 kartice drzao 2 dana komotno. Nije do baterije, niti je neki drain inace, ono je nesto update prosetao CPU losim putem pa je tako brzo otisla. Jedino drugo sto na wp telefonu je uspelo da toliko srce je browsing.
Nemam ja nista protiv WP-a, mnogo veci igracu najavljuju da ga napustaju a ja sam sada uzeo flagship matorcima, jer za novac nekog srednjeg Androida nudi ipak vise, njima dovoljno.

Elem, videcemo kada se instalira sada na vanilla buildu Insider preview kako ce biti.
Od reseta je OK bilo. Sada pocinje upravo RP download.

Za reset pretpostavljam da je do dugmica bilo, posto nije bila ni niska baterija, niti je black screen, niti vruc telefon. Samo sam shvatio da se restartovao jer niti je zadrzao Edge sajtove koji su bili otvoreni i trazio je SIM PIN.

Zato kazem polako... ovo nije nesto sto poznajem kao Telenor cene pa da mogu komotno i precizno da pricam :D Dajem sansu, realnu.

Give peace a chance :angel:

Poslednja izmena:
Preferiram da piece-u dam sansu, nego peace-u :D (peace = mir, piece = parce ;))

Update: skida se i dalje 14965 update, stao na 45%, fon se pregreva, baterija opada iako je na punjacu!

Odradi hard reset...

Trollface.png

Sent from TT

Pa vec je uradjen, rekoh gore. Ugasio, pousticu da se napuni baterija pa nataviti/restartovati DL i videti sta se desava.

Update: skida se i dalje 14965 update, stao na 45%, fon se pregreva, baterija opada iako je na punjacu!

Jel moze SS ? ili ce da explodira ako mu zadas tu komandu, za svaki slucaj slikaj ga sa S5...

@rotkod pa navodno starija osoba ako si pratio pisanje alfe, ceka na taj fon, ali ne moze nikome dati telefon koji se iznenada restartuje i instalira sistem u toku ozbiljnog posla itd ... prica o w10 i traume oko update-a kako svaki update napravi vise stete nego koristi...
Kada se onemoguci update , e onda ce moci da preda telefon toj osobi...

Active hours ne pije vodu.

Jedino metered connection, koji postoji za wifi hot spot na rs2 buildovima, ali vidis i sam nikako da mu prodje build, nikako da skine i instalira, vec koji 3x puni telefon skida build a baterija mu se rapidno ttrosi dok puni telefon.

Prica oko telefona je btw zrela za servis, ako je tacna :) ako nije onda je isplanirani show gsn alfe.

Poslednja izmena:
Od 0 do pokvaren ti je telefon real quick. Mislim da je po forumasima 99% windows telefona neispravno :d

Ne stvarno vase resenje za sve je hard reset, a ako ni to ne pomogne onda je neispravan telefon. Ili je crno ili je belo sredine nema

Od 0 do pokvaren ti je telefon real quick. Mislim da je po forumasima 99% windows telefona neispravno :d

Ne stvarno vase resenje za sve je hard reset, a ako ni to ne pomogne onda je neispravan telefon. Ili je crno ili je belo sredine nema

Pa daj nam ti svoje skromno misljenje puni se telefon a skida mu procente ... to je bas logicno zar ne? cak iako skida build to ne sme da radi... nije normalno.

808 i 810 se poprilicno greju, ako mu je nesto zabagovalo i radi na telefonu, normalno je da ce zbog temperature telefon prestati da se puni ili ce se puniti sporije. Mada to je samo moje laicko misljenje, neka proba hard reset, a ako ne onda neka ga baci u reku i kupi posten telefon

Svaki noviji telefon sa Snapdragon soc se prilicno zagreje pri zahtevnim, duzim operacijama (ma cak i pri kracim). Ako je ''zakucao'' neki pozadinski proces logicno je da se uredjaj sa S808/S810 ''usija''.

Ne bih da stajem na muku alfi ali cini mi se da je ovaj lik imao slican problem (2014) ali sa matorim Ativ S (WP): http://forums.windowscentral.com/samsung-ativ-s/268473-charge-icon-but-battery-life-decrease.html

Ne treba zaboraviti da je krajem februara prosle godine MS pustio apdejt (doduse mislim da je ''insajder'' bio u pitanju) koji je ''ubio'' usb port na svim Lumiama 550 pa punjenje telefona jednostavno nije bilo moguce. Naravno ovo nije isti problem ali mozda je i ovaj put klasican bag.

Mada postoje sanse i da sa hardverom telefone nesto nije u redu.

Evo SS, ne znam sta bi ti to pokazalo :)
Nije vreo, samo je vruc fon. Telefon je topliji od baterije primetno! Ocigledno radi da li verification ili sta vec u pozadini (inace mi ponekad zauzme sav protok, jer ako pokusam da igram W3 dok je ukljucen wifi na fonu, previse lag spikova ima)

Meni ovo nije nista cudno, ista glupost mi se desava i na desktop Windows 10, samo sto je telefon ipak upotrebljiv, nema laga, ali se verovatno i pregreva ako bi koristio Edge.

WDRT reset OS radi OK, mada ocigledno fale neke opcije.
Update na najnoviji RTM je radio normalno, lepo se restartovao, punio, nije se grejao.
Opet probao insider build... greje se uzasno, sporo puni.

Ne greje se kada ugasim wifi ;) Puni se.

Prilozi

• wp_ss_20170302_0002.png
    wp_ss_20170302_0002.png
    156.4 KB · Pregleda: 58
  • wp_ss_20170302_0001.png
    wp_ss_20170302_0001.png
    168.4 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
@dejan...
Moja tašta ima 78... Svaka 950 se greje na njenom punjaču...

Ja stvarno ne razumem tu priču sa starijim osobama i update-ima... :)

Telefoni obični prate temperaturu baterije pa ako je vruća, smanjuju struju punjenja. Ako je u telefonu neki proces izazvao zagrevanje SoC-a i samim tim celog uređaja, porašće i temperatura baterije i smanjiće se struja za punjenje.
Ovo se često dešava kada u kolima koristimo navigaciju pa iako je telefon zakačen na punjač u kolima, baterija se ipak polako prazni.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno