Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Moja greska :) Jesi uradio update na .420?

Da,sad se ne greje,videcu kakav ce biti ubuduce,nadam se da se necu razocarati ;)
Fale mi neke fast insider zezancije,navikao sam na njih na proslom fonu .Mozda opet postanem insider.I naravno mnogo mi fali ddtw :(

Poslednja izmena:
Bar si resio grejanje. Javi kakva je baterija i kaci kojekakve slike da vadis mast paindroidima :)

Nadam se da se sad malo samo greje dok mu ne legne sve, ipak ti je u startu bila verovatno i starija verzija softvera, a jos i gomila azuriranja ti je mozda radila u pozadini. Nadam se da ce ispasti super to oko grejanja, tj. da ti se ipak nece grejati.

Okaci inace i neku nocnu sliku, ako budes mogao. :)

Super izgledaju. :)

Ova Carl Zeiss optika je stvarno nesto posebno. Macka je neverovatno ostra s obzirom na uslove fotografisanja i da je u pitanju ovako mali senzor bez specijalnog objektiva. Telefon potcenjen kao ni jedan drugi a sabija u svakom pogledu. @enemoon ako ti nije frka baci neki komentar na potrosnju baterije tokom mobilnog neta i snimanja videa. I da ti masina potraje kao 3310 :D

Evo upravo snimanje u toku 4k . Posle 5 minuta je hladan ko spricer:) Javicu kako je posle pola sata ako izdrzi memorija:) Pregrejati se sigurno nece ali ipak da proverim licno. Ugrejao se za vreme updejta i sredjivanja aplikacija. To je meni normalno. Ali u poredjenju sa 1520 je frizider. :) Ona se nenormalno grejala i prilikom surfa a da ne pricam za neku zahtevnu igru.
Inace svaka preporuka za telefon. Uzimaj ne razmisljaj :)
Odlican uredjaj po jako pristupacnoj ceni. Za 400e nemas bolji nov telefon ako w10 nije problem. Ja sam jos moj platio 280e. Star 4 meseci ali stanje 9.8/10. Ima par sitnih tragova na poklopcu api on moze da se zameni kad hoces. Ali nije strasno.Hardverski je vrh. Samo jos w10 treba da se pegla a i aplukacija fali. Tako da sam primoran da imam jedan android i je Win fon

Poslednja izmena:
Izdrzalo bez problema pola sata. Tel se jeste ugrejao ali nije imao upozorenja o pregrevanju uli prekidanje snimanja. Sto se toga tice nemas problema. 31 minut zauzima 11.5 GB :), trebace ti neka brzani velika memorijska ako planiras duza snimanja 4k :)

Odlicno! :) Ma vidim da se po oglasima moze naci nov i za ispod 400e a rodjendan mi krajem juna pa bi bio red da se malo ponovim :) Meni od aplikacija sto treba je skajp, office, dobra kamera, navigacija i citac PDF fajlova. Bitno mi je da baterija moze da izgura dan pod malo jacim koriscenjem i to je to. Pod jacim koriscenjem podrazumevam da mi s vremena na vreme bude ukljucen 3/4g (sta je dostupno) i da na navigaciji proverim gde sam i kako da dodjem do zeljene tacke a igrice ne igram. Kapiram da to najvise srce bateriju pored snimanja 4k.

Jel mpze 950 da savlada kvalitet fotografija sa 1020 [emoji5]??

Tu su negde... E sad... Meni je neki k... , pa mislim da 1020 to bolje radi...

Igrice i 4k sabijaju bateriju. Za ovih pola sata 4k ode skoro 20% baterije. Odprilike toliko trosi i kad se ihraju neke zahtevnije igre. Navigacija isto zna da potrosi poprilicno baterije. Nisam testirao ali trosi, ne kao 4k video ali mozda 25-30% po satu koriscenja

Igrice i 4k sabijaju bateriju. Za ovih pola sata 4k ode skoro 20% baterije. Odprilike toliko trosi i kad se ihraju neke zahtevnije igre. Navigacija isto zna da potrosi poprilicno baterije. Nisam testirao ali trosi, ne kao 4k video ali mozda 25-30% po satu koriscenja

Ma to je "fumo de chucha" igranje na andoridu za manje od sat vremena potrosi celu bateriju...

Ne lupa, to nije glupost, na mom Androidu, baterija od 3200 ode za oko sat i po ako igram RR3.

Evo da okacim jos neku slicicu...inace telefon radi odlicno,baterija traje ceo dan,od ujutro dok ne odem na spavanje,net i blutut su stalno ukljuceni,zadovoljan sam,za sada.WP_20160619_10_59_44_Pro.jpgWP_20160619_10_59_44_Pro.jpg
WP_20160619_11_01_36_Pro.jpgWP_20160618_11_55_58_Pro.jpgWP_20160619_11_02_09_Pro.jpg

Bar sto se tice mobilnih telefona, mislim da Karl Cajs optika nema rivala.

Enemon, slikaj neki širok kadar, nemoj samo ove izbliza pa onda okači da vidimo boje i detalje.

Proklinjace covek dan kad je uzeo telefon koliko mu trazimo testova :D

Nije mi tesko :) Sve je ovo na brzaka slikano,samo da znate,niti sam sta podesavao ,niti imam sad vremena da se zezam s tim ;)
WP_20160619_15_37_05_Pro.jpg WP_20160619_15_39_04_Pro.jpg WP_20160619_15_39_21_Pro.jpg WP_20160618_17_38_14_Pro.jpg

WP_20160618_12_47_58_Pro.jpg WP_20160618_12_45_38_Pro.jpg WP_20160618_12_35_51_Rich.jpg WP_20160618_11_54_37_Rich.jpg WP_20160618_12_32_25_Rich.jpg

Evo nesto i od mene, Lumia 950 redstone 14367, neke slike sam kropovao i dodao vignete filter u aplikaciji photos na windows 10 desktopu, nista drugo nisam dirao. Mozda sam neke slike i pokvario heheh
Uredjaj je boli glava, ovaj windows build i 950-ka su svjetlosnu godinu u odnosu na L930 koju sam imao prije pola godine i buildove tada. Ovo je sada ozbiljan telefon upotrebljiv svaki dan bez nekih vecih frustracija :)

PS: Kojom aplikacijom praviti panorame?

Odlicne fotke. Nekome smetaju toplije boje ali meni licno ne. Na kraju krajeva to se lako da srediti u fotosopu za manje od 2min. Sve je tu, ostrina, detalji, dinamicki raspon, odlicne boje... Ne znam samo po cemu je kamera s7 bolja od ove no dobro, da ne idem u off. Neka vas sluze sa srecom i da napravite na hiljade odlicnih fotografija.

Možda su bolje u low light uslovima na s7 zbog većeg otvora blende. Mada sa ručnim podešavanjima može i Lumia jako dobre slike da izvuče. Pogotovo ako se nasloni ili koristi stalak. Na auto su s7 slike bolje noću. U uslovima dobrog osvetljenja L950/XL mislim da su bolje. Ali kad imam vremena uporediću sa drugarom koji ima S7e

Kakav je OIS na 950 u odnosu na 1020?

Pa laički gledano, 1020 se više čuje u "mućkanju", mada... Moram priznati da je sasvim ok na L950, jedino mi fali "pikselaža", kad zumbiram... ☺ i nekako sam ubeđen da je na L1020 kvalitetniji snimak 1080p, a svi tvrde suprotno... ☺

Mada, da druge strane, ako nam je toliko stalo do slikanja, može biti bolje kupiti fotoaparat. :p
Stvarno, telefon ovaj je skup, lošije slike od dobrog aparata, plus ovaj telefon će biti zastareo za koju godinu i svakako ti neće biti u džepu, a fotoaparat će nam služiti doklegod je ispravan. Jedino za udobnost što je telefon uvek u džepu, ali za ti udobnost ne plaćate jednom nego svakih nekoliko godina. :) A i ne plaćate samo novcem nego i lošijim slikama - npr. optički zum, i razne tako neke "sitnice".

Gari da li si svestan sta znaci loseless zoom na 1020 :) kakav crni aparat i potreba za istim kada imas dobar camera phone poput 1020, dok sam isti posedovao nisam pomislio na bilo kakve kamere..
Paz, brz i siguran sistem WP8.1, odlicna kamera, vozi misko, ne kazem za 950 nista lose, verujem da je dosta toga sto se tice kamere bas sredjeno ali nema tu vise one volje i zelje da se istakne posebnost kakva je bila na 808 i 1020 sto se tice tih telefona sa ozbiljnom kamerom.

Vrh Dno