Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Pa dobro. Svako ima svoje misljenje. Ja samo kazem za koliko bi prodao tvoju L950XL staru 2 meseca sa garancijom i stanju 10/10?
Te za 490e su sigurno neka madjarska varijanta bez garancije ili od 6 meseci bez fiskalnog sto mu dodje na isto. Za takav polovan tel mozda bude nesto cena ali ne i za telefone koji su legalni, ispravni i ocuvani. Ja bi voleo da ima koliko hoces L950XL po cenama 250-300€ kao novi. Ali nije bas realno da ces naci osim ako nekom bas bas gori pod nogama i neko ga juri za pare

Trziste po stranu:
- WP telefon nije nikako WOW, da moze premium cene da izdrzi, jesu cene kakve jesu po oglasima, ali pitajte prvo koliko su komada Lumia 950/XL prodali po tim ili slicnim cenama, pa cete znati koliko je sati.

To da li je nesto sa Madjarskom garancijom, bez ikakve ili sa nasom pricajte u Telenor prodavnici ili WinWinu, ovde ima dovoljno price koliko znace nase "garancije" ;)
Uskoro ce biti najezda Lumia za po 300-400e kod nas (kupili u USA za 650$ i XL i obicnu, sada dolaze sigurno :)), ne brinite ;)

Pa dobro. Svako ima svoje misljenje. Ja samo kazem za koliko bi prodao tvoju L950XL staru 2 meseca sa garancijom i stanju 10/10?
Te za 490e su sigurno neka madjarska varijanta bez garancije ili od 6 meseci bez fiskalnog sto mu dodje na isto. Za takav polovan tel mozda bude nesto cena ali ne i za telefone koji su legalni, ispravni i ocuvani. Ja bi voleo da ima koliko hoces L950XL po cenama 250-300€ kao novi. Ali nije bas realno da ces naci osim ako nekom bas bas gori pod nogama i neko ga juri za pare
Ma ja svoj telefon nikad ne bih ni prodao posle 2 meseca jer nemam para za bacanje,rekoh da si na gubitku cim ga kupis a tek vreme kad pocne da prolazi...Prosla su vremena kad je bilo mnogo ovaca pa si mogao da za polovan dobijes skoro kao za nov,doduse mozda je moje misljenje u manjini jer se bavim trgovinom pa gledam uvek da postignem sto nizu cenu ako je moguce i za novu a kamoli za polovnu stvar.Telefone sam inace uvek nove kupovao i ostajali su u krugu porodice ili sam ih poklanjao prijateljima.Sta fali madjarskim telefonima?U mnogim radnjama se prodaju telefoni iz Madjarske a mnoogi ih kupuju i preko oglasa,ja ga preko telenora nikad ne bih uzeo jer imaju nenormalnu cenu,dzaba im i fiskalni i njihova garancija ,za te pare cu dva da kupim ;)

Madžarskim telefonima ništane fali. Dobri su kao i ostali. Ali sam napomenuo zbog garancije koju realno nemas. Ili ako ti posalju madžarsku treba da se cimaš 3 puta do tamo i nazad. Upravo je cena malo veća zbog slabe ponude XL modela. Preskupi su po radnjama i kod operatera. Dok je manja L950 zastupljenija i imas je kao novu do mesec dana staru za manje od 300€.
Niko iole normalan kome ne gori pod nogama nećeprodati u ovom trenutku L950XL za 300€. Ako nadjes javi meni da kupim odmah :D Častiću te 20€ :)

Verujem da ce ovim lumijama pasti cena ali ne treba ocekivati cuda. Telefon jeste polovan od trenutka kada ste poceli da ga koristite ali ne znaci da treba da mu se prepolovi cena. Sto se tice garancije, znaci svakako. Ja licno nista od tehnike ne uzimam bez iste. Zadnjih par tel. sam kupio preko oglasa, nijedan bez garancije. Sto se tice operatera, cene jesu nerealne. Zvanicnim kanalima nabavljaju telefone. Od uvoznika, sa oficijalnom garancijom. I to verovatno utice na cenu. Ali njima je svakako cilj da navuku ljude na 2god. ugovora. Ako hoces da kupis tel. cena naravno nije kao u radnji.

Mislio sam da uzmem možda Lumia 950, ali nemam gde da je vidim u NS. Niko je nema na stanju. Samo u jednoj radnji imaju maketu, i posle metalne L925 ono izgleda razočaravajuće.

Čitajući teme o win 10 uopšte ne mogu da zaključim da li je bagovit ili ne.

Mislio sam da uzmem možda Lumia 950, ali nemam gde da je vidim u NS. Niko je nema na stanju. Samo u jednoj radnji imaju maketu, i posle metalne L925 ono izgleda razočaravajuće.

Čitajući teme o win 10 uopšte ne mogu da zaključim da li je bagovit ili ne.

Možeš da je vidiš u svakoj Telenorovoj radnji ja stanujem blizu futoške pijace i na uglu ćirpanove ulice imaš Telenorovu radnju gde možeš da je vidiš i isprobaš. Što se tiče bagova ja to ne mogu da ti kažem ali možeš ispreskakati ovu temu pa možda steći neki približan utisak ali i temu vezanu za w10.

Nema u toj radnji, a ni u Merkatoru. Tačnije, nema nigde u NS u Telenoru, a pitanje je da li mogu i da obezbede ako poručim.

Tema o WP10 je generic, ne radi svaki uredjaj na isti nacin (neku nesrecni uredjaji su dosli sa ranijim i bagovitijim WP10-om izgleda)

BTW, ne idite na velike cene, ili se cenkajte dosta ako idete po oglasima. Stigla je nekima kolicina iz Amerike sa one L950 na pooklon uz L950XL (i jos su dobili popust jer su iskoristili neke studente kao kupce ;)), ima ih, samo nisu toliko po oglasima. (nemojte mi slati PM, ne bavim se time!)
Videcete da su neki shvatili to, i vec spustili cene na one koje sam pominjao pocetkom maja, ali neki se ne daju :D

Nema u toj radnji, a ni u Merkatoru. Tačnije, nema nigde u NS u Telenoru, a pitanje je da li mogu i da obezbede ako poručim.

Ja sam bio pre neki dan baš u toj Telenorovoj radnji (na uglu Ćirpanove) donji srednji red između HTC i čini mi se sony-a i "igrao" sam se malo sa njim ali i ostalim microsoft modelima 650, 550 :) da li si se raspitao kod njih da li mogu da nabave taj telefon ili je to tvoje neko mišljenje da je nemoguće nabaviti telefon?

pazite se, ja do sada nisam video ni jednu 950 XL koja ima ispravnu kameru. 0/7

a 950 ima istu kameru

Mislis ovi po radnjama, ili one koje ljudi koriste?? Sta im je sa kamerama, jel' to nesto poznato?

^^ Mislim da misli na 4k snimanje. To je bio problem u pocetku ali mislim da je to valjda ispeglano...

i po radnjama, a i kupljene. moj brat zamenio 4 komada i sve vratio, na kraju je trazio novac nazad, nije hteo petu. kamera ne moze manuelno da fokusira na infinity.

edit: ne znam nista za to snimanje, to me ne interesuje.

u pitanju je mehanika kamere. moguce da problem nije poznat jer nubovi kupe telefon, a ni ne znaju da im je pokvarena kamera.

Poslednja izmena:
i po radnjama, a i kupljene. moj brat zamenio 4 komada i sve vratio, na kraju je trazio novac nazad, nije hteo petu. kamera ne moze manuelno da fokusira na infinity.

edit: ne znam nista za to snimanje, to me ne interesuje.

u pitanju je mehanika kamere. moguce da problem nije poznat jer nubovi kupe telefon, a ni ne znaju da im je pokvarena kamera.

Ne bih ni ja znao... Nisam do sad koristio telefon kamerom koja ima takve mogucnosti. Mozda je i to problem koji je uveliko resen i da se u inostranstvu prodaju telefoni sa ispravnim kamerama, ali ovde i dalje ovako - kao ona prica sa Lumijom 535 i njenim displejom.

Ja sam bio pre neki dan baš u toj Telenorovoj radnji (na uglu Ćirpanove) donji srednji red između HTC i čini mi se sony-a i "igrao" sam se malo sa njim ali i ostalim microsoft modelima 650, 550 :) da li si se raspitao kod njih da li mogu da nabave taj telefon ili je to tvoje neko mišljenje da je nemoguće nabaviti telefon?

Definitivno više nema L950 u Telenoru, samo XL.

Ne bih ni ja znao... Nisam do sad koristio telefon kamerom koja ima takve mogucnosti. Mozda je i to problem koji je uveliko resen i da se u inostranstvu prodaju telefoni sa ispravnim kamerama, ali ovde i dalje ovako - kao ona prica sa Lumijom 535 i njenim displejom.

u inostranstvu sam i gledao telefone. to ne moze da se resi, kao sto pises. rekoh lepo mehanicki kvar ne softverski pa da se resi

u inostranstvu sam i gledao telefone. to ne moze da se resi, kao sto pises. rekoh lepo mehanicki kvar ne softverski pa da se resi

Aha... Mada nisam ni mislio da je softverski problem (mislim da je bilo jasno iz tvog prethodnog posta da je u pitanju harverski problem), nego sam pomislio da su resili taj problem, pa da u odredjenim trzistima prodaju ispravljene verzije, a oni uredjaji sa manom da se salju u zemlje treceg sveta kao sto je Srbija.

Da li je to trenutno tako ili više neće biti uopšte? :(

Bice da se kupi sigurno. Ako su u Novom Sadu ludi da ne dovezu uredjaj i da zarade, mi cemo ga kupiti u Beogradu. I tako Lumiju 950 nece kupovati oni koji tumaraju po prodavnicama i gledaju sta ima u ponudi, kupci Lumije 950 traze Lumiju 950. Inace, evo, sad sam video telefon na sajtu Tehnomanije. Oni ga imaju, narucis ga kod njih, i stigne ti telefon odakle god. Ima ga i u Gigatronu.

Nista, posto trenutno mislim da bi sledeci telefon kupovao sa dobrom kamerom - vucem za rukav ed_hunter3-a. :D

Poslednja izmena:
ja bih cekao sledeci note da vidimo kakvu ce kameru da ima. trenutno je 950 top (kad radi ispravno)

Da li je to trenutno tako ili više neće biti uopšte? :(

Ističe mi ugovor pa pregovaram sa njima oko novog telefona/paketa. Zvali me danas, tražio sam da uzmem L950, ali su mi rekli da više nemaju u ponudi. Nije mi rekla da će biti, kao što mi je rekla za Iphone SE. I to nema veze sa NS, nemaju ga nigde.

Bice da se kupi sigurno. Ako su u Inace, evo, sad sam video telefon na sajtu Tehnomanije. Oni ga imaju, narucis ga kod njih, i stigne ti telefon odakle god.

U Tehnomaniji nigde nemaju nijedan koji je u kutiji, već samo one koji su u izlogu, i to još par komada. Ti mogu da se dobiju na popustu. Info iz radnje danas, u kojoj naravno nisu imali L950.

Dajte ljudi, to su i duplo vece cene od zvanicnih u oglasima!

A garancije kod nas mozemo kaciti macku za rep.

Dajte ljudi, to su i duplo vece cene od zvanicnih u oglasima!

A garancije kod nas mozemo kaciti macku za rep.

Upravo tako... sad pogledah tu akciju u maniji i videh da je L950 XL ravno 99000 dinara sto je smesno ako se uzme u obzir da se telefon na oglasima moze naci ispod 500 evropskin novcanih jedinica... ili ti za 40K dinara manje nego na akciji u maniji...

Vrh Dno