In general, the PC version has a higher resolution the gamer renders at. It also supports ambient occlusion and parallax mapping, which means all the footsteps and other individual effects are cleaner. We are also not using a reduction buffer, meaning that the graphical special effects are also cleaner on the PC. Because of the multithreaded nature of the engine from the very start, it is quite fast.
The upside of DX10 for Lost Planet is the stream-out function and geometry shaders which allow us to make the engine run faster. The major difference between DirectX 9 and 10 is primarily related to this speed. Compared to DX9, our use of geometry shader, depth resolve and stream output should provide a 10% to 20% boost in frame rate as driver optimization progresses. One of the immediate differences you can see in the DX10 version is the clean edges on shadows; however the main difference is obviously the speed at which the engine renders as mentioned before
Gomila ljudi igra NFS Carbon u manje od 30 fps, a tu kola idu ko sanke, pa ništa ne fali.Kako za ime boga izgledaju trkačke igre u 30FPS???!!! Nemogu ni da zamislim nešto kao npr. SW Ep I Racer u 30FPS!
Znaci toliko ste gluposti ovde ispisali svi koji nikada niste igrali ništa na konzoli. Jedino Ivan zna šta priča. Ne kažem da i ja ne bih bio u zabludi da nisam video i iskusio sve to, ali je stvarno smešno. Poredite konzolu od 400 evra sa kompovima na kojima samo kartice koštaju toliko ili više i sve više secka (ili bar ima padove performansi na određenim delovima), a vi ko mala deca pričate o kontrolerima i kako bolje radi na PC-ju. Da, napravili su konzolu za igranje na kojoj ne može nešto da se igra. Iz perspektive casual console gamera sve ovo izgleda užasno smešno. PC je mašina koja više služi za sve ostalo nego za igranje igara - dokaz za to je testiranje 8800 Ultre na FarCry-ju koji je izašao kad sam imao 9800 Pro i koji je i tada dobro radio u 1280 x 960, a sada ga testiram u 1920 x 1200 i to je kao extra vizuelni napredak zato što su mu dodali HDR. Ili reizdanje Call of Juarez sa 30% više trave i drugačijim teksturama sa paralax umesto bump mapa! Zbog toga da igram igru ponovo!? Istu DX10 verziju CoJ su portovali na Xbox (eto jednom i to da se desi) i naravno ima da radi sa min. 30 fps. a meni je na 7950GX2, najjačoj kartici koja je tada bila, igra seckala, čim uđem u travu! Totalno je nebitno da li je 720p ili 1080i, bitno je iskustvo. A na PC-ju sve više igara radi očajno, jer se razvijaju za Xbox360 i PS3 na prvom mestu. Tih konzola ima na desetine miliona i svaku dobru igru će prodati u tom tiražu, dok će se PC igra prodati u milion, najviše, a sve ostalo će piratizovati. preko 60% igara u prometu za PC je pirat (to su neke procene), dok je tek svaka 12 na konzolama pirat! To game developeri dobro znaju, zato i prodaju svo ovo "mudo za bubrege". Ja nisam protiv PC-ja kao igračke platforme, ali je jasno da će nešto morati da se standardizuje - imaćemo PC-je koji će biti igračke mašine i biće baš tako i koncipirane (pod uslovom da PC preživi kao igračka platforma naravno). Ovako ne vredi. Mislim, šta sad, i Halo 2 kad izađe će da traži DX10 i 8800GTS kao minimum, a na Xboxu ga je terao GeForce 3 i Coppermine na 700 MHz. Think again. I onda mi ovde pravite threadove u kojima branite PC. Pa ja bih popizdeo da sam na mestu nekoga ko je platio 8800 GTX 500 evra i dao 50 evra za Lost Planet, a onda imam padove fps-a na 15 sličica.
Evo ja sam sebi nabavio 8800 Ultru u mašinu bez obzira na sve što sam gore napisao. ***a, volim PC takav kakav je
on je odusevljen utiskom koji pruza ogromna plazma ...
Lost Planet je jedna od rijetkih igara koja radi u zakucanih 60fps na XB360. GOW radi u 30fps.
Malo se ovde brkaju stvari, npr Maximir naprzi rezoluciju 1080p i kuka kako mu koci ... Missim, to mi malo zvuci bezze, al ajd.
Dakle,
Podesite na PC-u setovanja koja ima x360 i videcete da ga PC shisha kao od shale
1280x720
0xAF
4xAA
Shadow Quality na medium (pitanje je da li je na x360 i na medium uopste)
Shadow Res na medium
Pored toga, dx9 je inferioran u odnosu na x360, koji fura nesto izmedju dx9 i dx10 (9.5, kako ga developeri popularno nazivaju), a dx10 je sa druge strane superioran, i koliko god hteli da poredimo visual quality, mi to ne mozemo, jer nemamo iste podloge. A o ostalim aspektima i simplifikaciji igara shodno konzolama, njihovom upravljackom interfejsu i populaciji kojoj su igre namenjene, ne vredi trositi reci (ponovo).
Uglavnom, Lost Planet nije losa igra, mada kapiram da ce mi dosaditi kada se dokopam full verzije, isto kao i Painkiller
Pored toga, dx9 je inferioran u odnosu na x360, koji fura nesto izmedju dx9 i dx10 (9.5, kako ga developeri popularno nazivaju), a dx10 je sa druge strane superioran, i koliko god hteli da poredimo visual quality, mi to ne mozemo, jer nemamo iste podloge.
To bre gledaš šta ti developeri i ovi što hoće da prodaju Vistu kažu. Nema nikakvih boljih senki, bre, pa probao sam ponovo i gledao, nisam slep. Jedino je veća rezolucija i da... ima AF, ali ga ima i u Xbox360 verziji, AF postoji. I u Dead Rising postoji, recimo. Smeta mi što ga nema u CoD2 i u Oblivionu, npr. ali ima igara gde je AF uključen! Bar 8x AF je u Lost Planetu, kao i u Gears of Waru. Jednostavno nisi u pravu što se ove igre tiče. A da ne pričamo o tome da je za 400 evra mogao svako da je igra još početkom prošle godine... Godinu i po dana smo je čekali.
@Ivan - nemam šta da dodam!![]()
Ako te ne zanima, preskoči diskusiju, niko ti ne brani. Ja pokušavam ljudima da objasnim da su u zabludi. Neki i znaju o čemu pričam, ali im je PC draži. Evo ja sam sebi nabavio 8800 Ultru u mašinu bez obzira na sve što sam gore napisao. ***a, volim PC takav kakav je, ali ne bih da preterujem i dajem izjave koje su potpuno van svake pameti... A da Lost Planet dobro radi na 8800 GTS-u, ok, i da, Vegas je tek bio neoptimizovan port... Double Agent nije ni radio na 8800 GTX-u do skoro (i sada ima bagova). Zar ti to dovoljno ne govori o PC-ju kao igračkoj platformi.
Nije tacno...ne znam sta drugo da kazem...
Ovo je neverovatan forum. Kao da su svi coravi!
Senka je ispod ledja, da ne kazem dupeta, pocinje (naravno) od nogu koje su u snegu i ide sa leve strane lika, dijagonalno odozgo pa na dole.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari