playerPA
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.12.2003
- Poena
- 650
Aj okachi neke shotke neshto ... ja se ne usudjujem da probam sa ovim procesorom. :wall:
evo imas slike na ovom linku kao i diskusiju...
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=224949
Aj okachi neke shotke neshto ... ja se ne usudjujem da probam sa ovim procesorom. :wall:
Hahaha,genijalno, znaci na danasnjem hardweru ova igra ne moze da se igra na PC-u od 2000+ evra kako bi to dolikovalo.
E'o tek sad stigoh sa posla :S: , sad cu da probam pa da okacim shotke obe verzije ...
Au bre, kakav posao bre, pijancis sa kolegama posle radnog vremena i zezas se tu umesto da se prihvatis posla i lost planeta...cccc :d
edit: pa ovo ne da nije nevidjena grafika za PC, ovo je nevidjena neoptimizacija za PC do sada !!! Scena: sneg, planina od 1000 poligona, fps = 30. Smesno. Bolje da ni ne portuju, nego ovako kako su krenuli.
default kod mene:
snow: 42
cave: 22
ocaj. A grafika je nista je posebno (izrevoltiran sam odma posle testa dosa ovde da postujem ovo, igru nisam ni probao, samo perf. test) kolko vidim iz performance test-a, mada znam da to nije ni delic igre, ali onim sto sam video sam daleko od impresioniranog, zapravo sam razocaran, grfika je na nivou FEAR-a, a performanse jos gore. Odo da se igram sa namestanjima, skoro sam siguran da ima barem jedna nebitna opcija koja kolje framerate 🙂
...i sada će cela PC populacija da se uveri koliko je ta igra monotona i zaludna 🙂
Igrao sam je na Xboxu, bezveze mi je bilo u poređenju sa ostalim Xbox 360 akcionim igrama, ne smem ni da zamislim kako će biti na PCu...
igra je stvarno krajnje bezveze portovana, jos sam prvo poludeo sto mi je na visti koja je native dx10 trazila neke DLL fajlove da bi uopste startovala igra, ajd skinuo sam ih, ponadao se WOW DX10 igra makar demo konacno ajd da probam kad ono us*ani port a igra k'o za decu, grafika je nista bolja od FEAR-a, a setovanja za grafiku da ne pricam o tome. Namestim sve na HIGH kad krene igra i javlja da komp ne moze da izgura ta setovanja, pa sta bre oni hoce da ja imam od hardvera? jedino da pocnem da se druzim sa nekim iz NASA-e pa da mi obezbedjuju neke high-end kompnente da bih pokrenuo igricu u kojoj ubijas bube, smesno zar ne? Inace kad malo manja setovanja i igra radi sa nekioh 40-50 fps-a ali opet mi se ne svidja. Ako ovako bude ruzno napravljen i Crysis koji cekam sa nestrpljenjem pa ima da poludim
osim motion blur-a koji je jedino lepo uradjen u igrici nista drugo mi se nije svidelo, mrzim bre portovane igrice jer nikad nisu kako valja, mozda bi ovo i bilo bolje da nije port ali osecam da ce sve vise biti portovanih igara sa krajnje sugavom neoptimizaicjom za pc, kao sto si lepo rekao Grand produkcija samo pici 🙂...Aplikacija ti je trazila dll fajlove od dx10 builda iz aprila, nista tu nije cudno, toga ima i na xp-u, recimo bf2 je mnogima, kada se pojavio pravio slican problem. Generalno, igru izdvajaju graficki fenomenalno implementiran motion blur, i hdr, koji je mozda na medium, a sigurno na high prenaglasen ... Pokreti, zvuk, takodje na visokom nivou, sve ostalo je boza, kakvu samo mogu da proizvedu za igrace na konzolama. Otprilike, u istu ravan stavio bih akcione igre za konzole sa nasom modernom folk muzikom... Atraktivno, pitko, a u sustini plitko...
Nerazumem koji mu je..... Posle 1/2min igranja igra mi zakuca i jedini lek je restart restart i tako svaki put. Probao sam takodje najnoviju DX 9 april 07, ali pomoci nema..... Znaci sve sam namestio na max sa rez 1280/960 sa hdr na high bez AA i VSync i na testu average mi je oko 56fps a min 30fps.
evo, u prilogu attach, ako na ovoj sceni ima ista impresivno i zahtevno ja secem m*da. U svakoj iole normalnoj igri x1900xt na 675/1650 bi dao 200+ fps...
PS. Evo poredjenja radi, u prilogu jos jedan screenshot sa mojom konfom, 1280x1024, 4x Adaptive AA, 16HQ AF
edit: naravno da se ljudi sa 300e + grafickama nece buniti jer imaju 50-70fps, medjutim - ja bi se bunio iz iztog razloga sto se bunim i sada: Zasto nemam VISE fps, tj zasto je ovako ocajno optimizovano. Ako sad svi treba da kupujemo svaku novu 400e graficku da bi programeri i "portiri" (oni koji portuju igre) mogli aljkavije da obavljaju posao onda ceo PC gaming gubi smisao. Dobro je da ne placam za takav "trud", i drago mi je da kukaju i da se zale na pirateriju.
Posle par ovakvih utisaka kao sto je moj i jos nekih ljudi ovde, akolko vidim i po netu, ne da im ne bi PLATIO za ovako nesto (na PC-u) vec bi verovatno razmislio dali bi uopste i DZABA skidao ovako nesto...uzas, nemam reci.
edit1: Logitech rumblepad 2 gamepad ne radi...
edit2: radi, ali posle koriscenja gamepada (d-pad pomera lika napred-nazad i strafe, a DESNI analogni je POV) tastatura vise ne radi. Iz igr se tada izadje alt-tab-om (koji spucava igru momentalno, bez obzira na gamepad, ali ovo je rani beta i ko zna koji build tako da ne verujem da ce ovo ovako ostati). Inace ZVUK mi zesce baguje sa sb live! i kx drajverima, tj prekida se ambijent zvuk.
Ako kažeš da je to mnogo para, ja ću te opet kvotovati i preporučiti ti Xbox360 😀 Jer, tamo radi sa 60 fps. Ima igara koje i na Xkanti seckaju, ali Lost Planet nije jedna od njih - nikad ne pada da se iole vidi da secka.
Lost Planet na xbox-u ne radi u 60, nego u 30 fps, sa super resenim motion blur-om i stvarno se ima utisak da radi odlicno i nikad ne secka (ali ipak se vidi da nije 60). Iskopacu negde, bas ovo je rekao neko iz razvojnog tima.
Ok, kako god, ali ipak se nigde ne vidi seckanje, nikad, čak ni u scenama u kojima znam da bi na PC-ju umirao fps. Npr. unutar onog cave-a, kada imaš milion onih riba-kostura, plus one cvetove koji izbacuju smrtonosni polen 😀
.
Ma... 🙂 Od MDK 2 u kom sam osetio kontrolu kamere, nisanjenje i razgledanje u TPS-ovima, znam da su mis i tastatura idealni za ovaj tip igara i o tome uopste ne vredi polemisati (narocito ti koji si pominjao da si dobar quaker i da imas ne znam koju preciznost rail-om🙂). Ljudi su zadovoljni xbox kontrolama jer je okretanje/nisanjenje dosta sporije u odnosu na druge xbox igre, pa mozes koliko-toliko da budes precizan. I ubacili su ono brzo okretanje za 90 stepeni, sto dosta pomaze u odsustvu misa 🙂 i bar malo se potrudili da to lici na nesto. U multiplayeru vec ne lici ni na sta. Na PC-u multiplayer u svakoj igri ovog tipa ima smisla, jer sve sto imas u rukama do tada, jednostavno mozes da primenis i budes brzi/bolji ili losiji od drugih, a ovde...katastrofa. Sam sebi sam bio smesan dok sam se sa drugim likovima na xbox live-u promasivao sa 2 metra 😀Sumnjam da bih se mogao navici da ovo igram na kontroleru, zapravo ne bh ni pokusavao 😛
The detail in these levels are unbelievable, especially the outer environments, complete with buildings and structures that show delicate shading and realism. The animation looks pretty wild thus far (especially on the larger aliens and the explosions), and the game looks to move along pretty well at 30 frames per second, even in such an early build. Weather effects look good, too.
The game will not only take advantage of the visual components of the Xbox 360, but also online components.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari