Šta je novo?

Lost Planet za PC :)

Nerazumem koji mu je..... Posle 1/2min igranja igra mi zakuca i jedini lek je restart restart i tako svaki put. Probao sam takodje najnoviju DX 9 april 07, ali pomoci nema..... Znaci sve sam namestio na max sa rez 1280/960 sa hdr na high bez AA i VSync i na testu average mi je oko 56fps a min 30fps.

Prilozi

• untitledkhjkhjkhjkhkgl.JPG
    untitledkhjkhjkhjkhkgl.JPG
    74.2 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
E'o tek sad stigoh sa posla :S: , sad cu da probam pa da okacim shotke obe verzije ...

Au bre, kakav posao bre, pijancis sa kolegama posle radnog vremena i zezas se tu umesto da se prihvatis posla i lost planeta...cccc :d

edit: pa ovo ne da nije nevidjena grafika za PC, ovo je nevidjena neoptimizacija za PC do sada !!! Scena: sneg, planina od 1000 poligona, fps = 30. Smesno. Bolje da ni ne portuju, nego ovako kako su krenuli.

default kod mene:

snow: 42
cave: 22

ocaj. A grafika je nista je posebno (izrevoltiran sam odma posle testa dosa ovde da postujem ovo, igru nisam ni probao, samo perf. test) kolko vidim iz performance test-a, mada znam da to nije ni delic igre, ali onim sto sam video sam daleko od impresioniranog, zapravo sam razocaran, grfika je na nivou FEAR-a, a performanse jos gore. Odo da se igram sa namestanjima, skoro sam siguran da ima barem jedna nebitna opcija koja kolje framerate :)

Poslednja izmena:
Au bre, kakav posao bre, pijancis sa kolegama posle radnog vremena i zezas se tu umesto da se prihvatis posla i lost planeta...cccc :d

edit: pa ovo ne da nije nevidjena grafika za PC, ovo je nevidjena neoptimizacija za PC do sada !!! Scena: sneg, planina od 1000 poligona, fps = 30. Smesno. Bolje da ni ne portuju, nego ovako kako su krenuli.

default kod mene:

snow: 42
cave: 22

ocaj. A grafika je nista je posebno (izrevoltiran sam odma posle testa dosa ovde da postujem ovo, igru nisam ni probao, samo perf. test) kolko vidim iz performance test-a, mada znam da to nije ni delic igre, ali onim sto sam video sam daleko od impresioniranog, zapravo sam razocaran, grfika je na nivou FEAR-a, a performanse jos gore. Odo da se igram sa namestanjima, skoro sam siguran da ima barem jedna nebitna opcija koja kolje framerate :)

snow: 33
cave: 20

Sve ostalo ne moram da pisem sve je receno gore :) NEOPTIMIZOVANO BEZ IKAKVOG RAZLOGAAAAAA! Jedino sto mi se jako dopada, je animacija kretanja... ostalo... ne znam...

edit: posle jos malo igranja, igra mi postaje zabavnija... ima neki smek, podseca malo na mdk ko se seca... ajde videcemo puna verzija kakva je... i naravno stoji: OPTIMIZACIJA, nista tamo nema ovoliko zahtevno!

Poslednja izmena:
...i sada će cela PC populacija da se uveri koliko je ta igra monotona i zaludna :)

Igrao sam je na Xboxu, bezveze mi je bilo u poređenju sa ostalim Xbox 360 akcionim igrama, ne smem ni da zamislim kako će biti na PCu...

:)

Vidim da je i grafika na nivou ostatka igre :) Veoma je loše po celokupnu igračku industriju što će prvi predstavnici DX10 generacije igara biti novi Halo i Lost Planet, igre za one sa 10-15 godina. Igračka populacija je sve starija u proseku, pogotovo ona na PC računarima.

evo ovako da dodam : SVE NA LOW sem tekstura koje sam ostavio na HIGH (aniso. 4x po defaultu) + ukljucen aspect ratio correct (genijalna opcija ! Svaka cast na ovome ! sve igre bi trebalo ovo da imaju !)

snow: 51
cave 20 (dakle manje nego kad je sve na defult, tj. jace opcije) Probao sam i vece rezolucije snow fps pada , cave ostaje kao iz prethodnog posta 22, ili iz ovog - 20)

evo, u prilogu attach, ako na ovoj sceni ima ista impresivno i zahtevno ja secem m*da. U svakoj iole normalnoj igri x1900xt na 675/1650 bi dao 200+ fps...

PS. Evo poredjenja radi, u prilogu jos jedan screenshot sa mojom konfom, 1280x1024, 4x Adaptive AA, 16HQ AF

edit: naravno da se ljudi sa 300e + grafickama nece buniti jer imaju 50-70fps, medjutim - ja bi se bunio iz iztog razloga sto se bunim i sada: Zasto nemam VISE fps, tj zasto je ovako ocajno optimizovano. Ako sad svi treba da kupujemo svaku novu 400e graficku da bi programeri i "portiri" (oni koji portuju igre) mogli aljkavije da obavljaju posao onda ceo PC gaming gubi smisao. Dobro je da ne placam za takav "trud", i drago mi je da kukaju i da se zale na pirateriju.
Posle par ovakvih utisaka kao sto je moj i jos nekih ljudi ovde, akolko vidim i po netu, ne da im ne bi PLATIO za ovako nesto (na PC-u) vec bi verovatno razmislio dali bi uopste i DZABA skidao ovako nesto...uzas, nemam reci.

edit1: Logitech rumblepad 2 gamepad ne radi...

edit2: radi, ali posle koriscenja gamepada (d-pad pomera lika napred-nazad i strafe, a DESNI analogni je POV) tastatura vise ne radi. Iz igr se tada izadje alt-tab-om (koji spucava igru momentalno, bez obzira na gamepad, ali ovo je rani beta i ko zna koji build tako da ne verujem da ce ovo ovako ostati). Inace ZVUK mi zesce baguje sa sb live! i kx drajverima, tj prekida se ambijent zvuk.

Prilozi

• LostPlanetDX9.exe 0 12-13-38 .jpg
    LostPlanetDX9.exe 0 12-13-38 .jpg
    197.2 KB · Pregleda: 116
  • UT2004.exe 0 03-44-08 .jpg
    UT2004.exe 0 03-44-08 .jpg
    134.3 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
igra je stvarno krajnje bezveze portovana, jos sam prvo poludeo sto mi je na visti koja je native dx10 trazila neke DLL fajlove da bi uopste startovala igra, ajd skinuo sam ih, ponadao se WOW DX10 igra makar demo konacno ajd da probam kad ono us*ani port a igra k'o za decu, grafika je nista bolja od FEAR-a, a setovanja za grafiku da ne pricam o tome. Namestim sve na HIGH kad krene igra i javlja da komp ne moze da izgura ta setovanja, pa sta bre oni hoce da ja imam od hardvera? jedino da pocnem da se druzim sa nekim iz NASA-e pa da mi obezbedjuju neke high-end komponente da bih pokrenuo igricu u kojoj ubijas bube, smesno zar ne? Inace kad malo manja setovanja stavim igra radi sa nekih 40-50 fps-a ali opet mi se ne svidja. Ako ovako bude ruzno napravljen i Crysis koji cekam sa nestrpljenjem pa ima da poludim

Poslednja izmena:
igra je stvarno krajnje bezveze portovana, jos sam prvo poludeo sto mi je na visti koja je native dx10 trazila neke DLL fajlove da bi uopste startovala igra, ajd skinuo sam ih, ponadao se WOW DX10 igra makar demo konacno ajd da probam kad ono us*ani port a igra k'o za decu, grafika je nista bolja od FEAR-a, a setovanja za grafiku da ne pricam o tome. Namestim sve na HIGH kad krene igra i javlja da komp ne moze da izgura ta setovanja, pa sta bre oni hoce da ja imam od hardvera? jedino da pocnem da se druzim sa nekim iz NASA-e pa da mi obezbedjuju neke high-end kompnente da bih pokrenuo igricu u kojoj ubijas bube, smesno zar ne? Inace kad malo manja setovanja i igra radi sa nekioh 40-50 fps-a ali opet mi se ne svidja. Ako ovako bude ruzno napravljen i Crysis koji cekam sa nestrpljenjem pa ima da poludim

Aplikacija ti je trazila dll fajlove od dx10 builda iz aprila, nista tu nije cudno, toga ima i na xp-u, recimo bf2 je mnogima, kada se pojavio pravio slican problem. Generalno, igru izdvajaju graficki fenomenalno implementiran motion blur, i hdr, koji je mozda na medium, a sigurno na high prenaglasen ... Pokreti, zvuk, takodje na visokom nivou, sve ostalo je boza, kakvu samo mogu da proizvedu za igrace na konzolama. Otprilike, u istu ravan stavio bih akcione igre za konzole sa nasom modernom folk muzikom... Atraktivno, pitko, a u sustini plitko...

Aplikacija ti je trazila dll fajlove od dx10 builda iz aprila, nista tu nije cudno, toga ima i na xp-u, recimo bf2 je mnogima, kada se pojavio pravio slican problem. Generalno, igru izdvajaju graficki fenomenalno implementiran motion blur, i hdr, koji je mozda na medium, a sigurno na high prenaglasen ... Pokreti, zvuk, takodje na visokom nivou, sve ostalo je boza, kakvu samo mogu da proizvedu za igrace na konzolama. Otprilike, u istu ravan stavio bih akcione igre za konzole sa nasom modernom folk muzikom... Atraktivno, pitko, a u sustini plitko...
osim motion blur-a koji je jedino lepo uradjen u igrici nista drugo mi se nije svidelo, mrzim bre portovane igrice jer nikad nisu kako valja, mozda bi ovo i bilo bolje da nije port ali osecam da ce sve vise biti portovanih igara sa krajnje sugavom neoptimizaicjom za pc, kao sto si lepo rekao Grand produkcija samo pici :)...

opet ja :) zvuk mi i dalje baguje (prekida se muzika i atmos efekti konstatno, ne cujem pucanje itd, mada verovatno je do kx-drajvera iako nemam problema nigde drugde). Sama igra radi mnogo bolje nego onaj performace test, zapravo ne pada mi ispod 40 fps na default podesavanjima.

Posle krsh ubijenih buba napokon sam poginuo i ne pada mi na pamet da iz pocetka igram. Sve i da ima save - ovo nije igra za mene :S: ubijanje buba mi nije bas neki hobi uz koji bih provodio vreme.

cekaj, ubacio sam ps2 gamepad u komp i desni analog totalno rastelovan... levo je dole, desno je gore, dole je levo a gore desno... sve bzvz...
zna neko kako da nacentriram ovo ******...?

i da... oni testovi nemaju veze sa vezom, jer bukvalno kamera ide kroz mapu, znaci nikakva akcija.. u real time igranju akcija je barem x5 sto naravno obara fps.. znaci negde gde imam ovako u testovima 40-45 u igri sa bubama oko 25-30... znaci koja fora.. sto uopste postoje ovi ****** generic shaumau preformance testovi?! :S

Nerazumem koji mu je..... Posle 1/2min igranja igra mi zakuca i jedini lek je restart restart i tako svaki put. Probao sam takodje najnoviju DX 9 april 07, ali pomoci nema..... Znaci sve sam namestio na max sa rez 1280/960 sa hdr na high bez AA i VSync i na testu average mi je oko 56fps a min 30fps.

Takođe igra zakucava u demo modu. Performance test prolazi. Evo rezultata na defaultu:

Prilozi

• LostPlanet.jpg
    LostPlanet.jpg
    154.7 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
evo, u prilogu attach, ako na ovoj sceni ima ista impresivno i zahtevno ja secem m*da. U svakoj iole normalnoj igri x1900xt na 675/1650 bi dao 200+ fps...

PS. Evo poredjenja radi, u prilogu jos jedan screenshot sa mojom konfom, 1280x1024, 4x Adaptive AA, 16HQ AF

edit: naravno da se ljudi sa 300e + grafickama nece buniti jer imaju 50-70fps, medjutim - ja bi se bunio iz iztog razloga sto se bunim i sada: Zasto nemam VISE fps, tj zasto je ovako ocajno optimizovano. Ako sad svi treba da kupujemo svaku novu 400e graficku da bi programeri i "portiri" (oni koji portuju igre) mogli aljkavije da obavljaju posao onda ceo PC gaming gubi smisao. Dobro je da ne placam za takav "trud", i drago mi je da kukaju i da se zale na pirateriju.
Posle par ovakvih utisaka kao sto je moj i jos nekih ljudi ovde, akolko vidim i po netu, ne da im ne bi PLATIO za ovako nesto (na PC-u) vec bi verovatno razmislio dali bi uopste i DZABA skidao ovako nesto...uzas, nemam reci.

edit1: Logitech rumblepad 2 gamepad ne radi...

edit2: radi, ali posle koriscenja gamepada (d-pad pomera lika napred-nazad i strafe, a DESNI analogni je POV) tastatura vise ne radi. Iz igr se tada izadje alt-tab-om (koji spucava igru momentalno, bez obzira na gamepad, ali ovo je rani beta i ko zna koji build tako da ne verujem da ce ovo ovako ostati). Inace ZVUK mi zesce baguje sa sb live! i kx drajverima, tj prekida se ambijent zvuk.

Pazi, imaš svako pravo da se buniš. Da je loše optimizovano - jeste. A očekujem i da će ATI da izbaci bolje drajvere. S druge strane, uvek možeš da kupiš GTX ili Ultru. Ako kažeš da je to mnogo para, ja ću te opet kvotovati i preporučiti ti Xbox360 :D Jer, tamo radi sa 60 fps. Ima igara koje i na Xkanti seckaju, ali Lost Planet nije jedna od njih - nikad ne pada da se iole vidi da secka. A ne zavaravaj se, izgleda kao na PC-ju na maksimumu plus na Xboxu ima neki 2 ili 4x AA. Jeste to 1280 x 720, ali nema padova fps-a :D
...kad sve ovo pročitam prosto se plašim kako će raditi Gears of War.

e pazi Makso, nije da nemam para, nema to veze sa time, vec sam rekao da jednostavno i da imam 8800gtx postavio bih pitaje zasto mi to na karti sa recimo 600 miliona tranzistora radi u 50fps ?! Kapiras me ? Igra mi ne pravi razliku izmedju low i high podesavanja, tj razlika je ~5-7%, sto je mizerno, a ne primecujem ni neku razliku u izgledu sem za gustinu efekata gde se na low vide razmaci izmedju shader efekata i to je to.

Inace igra bolje radi dok je igras nego u onom performace testu (ili sam ovo vec napisao ? JEsam kolko mi se cini).. Sto se drajvera tice - pa oni apsolutno nemaju veze sa dx9 modom igre. Kolko mozes da vidis i drugar sa 7900gto ima isti fps ko i ja sa 1900xt, dakle drajveri su izgleda relevantni samo za dx10, MADA, izgleda da ni tamo nema veze vec je 2900xt jednostavno takav kakav jeste :D

PS. Gledam "game settings" i raspored kontrola na x-box kontroleru - ono je uzas. Kako ovo moze da se igra na konzoli ? Pa ovde treba nisaniti, kako to raditi sa kontrolerom ? Imam gamepad (logi rumble 2) i voznje su super za to, i neke arkade i tako to, ali igre ovog tipa gde treba nanisaniti nesto jako brzo i zumirati u isto vreme, a pri tome i strejfovati -kako ? (ili mozda igraci na konzolama to ni ne rade vec rade ili jedno ili drugo ili trece ?)

Poslednja izmena:
zakucavanje se desava izgleda samo na 8800gts karticama, za gtx nisam siguran ali za ove druge mnogo zalbi na netu...

@bymax
xbox ima 4xAA
GOW nece ni raditi...

Par puta sam provozao demo, nisam jos stigao da proigram ali za sada izgleda fino, i nije mi jasno kako svima cave manja od snowa dok je kod mene obrnuto, setovnja kako je igra namestila 4af, negde high, negde med.
Probacu igru i da izmenjam sva setovanja i sl. sutra, ali kako ovo objasniti?

edit. slika 2. sve high,i on, sem shadow quality tu mi je max medium nema vece opcije, 4xaf , aa ne mogu da ukljucim ?

Prilozi

• LP.JPG
    LP.JPG
    138.1 KB · Pregleda: 90
  • max.JPG
    max.JPG
    114.9 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
Ako kažeš da je to mnogo para, ja ću te opet kvotovati i preporučiti ti Xbox360 :D Jer, tamo radi sa 60 fps. Ima igara koje i na Xkanti seckaju, ali Lost Planet nije jedna od njih - nikad ne pada da se iole vidi da secka.

Lost Planet na xbox-u ne radi u 60, nego u 30 fps, sa super resenim motion blur-om i stvarno se ima utisak da radi odlicno i nikad ne secka (ali ipak se vidi da nije 60). Iskopacu negde, bas ovo je rekao neko iz razvojnog tima.

Poslednja izmena:
@Benny Blanco:

pa vadi te c2d verovatno za cave, a snow ti je malo nizi nego nama...pitanje je da li igra svi namesti isti default, meni je kao default rezoluciju namestila 1280x720, a ne 960...

@Ivan:

Sumnjam da bih se mogao navici da ovo igram na kontroleru, zapravo ne bh ni pokusavao :p

PS. Igra mi uvek istumba kontrole koje namestim, svaki put kad udjem u nju moram ponovo da re-bindujem sve kako meni odgovara.

Poslednja izmena:
Ako vam je do Dx10 demoa, imate takva cela 2 demoa na nVidia sajtu. Naravno samo pod Visom.

Lost Planet na xbox-u ne radi u 60, nego u 30 fps, sa super resenim motion blur-om i stvarno se ima utisak da radi odlicno i nikad ne secka (ali ipak se vidi da nije 60). Iskopacu negde, bas ovo je rekao neko iz razvojnog tima.

Ok, kako god, ali ipak se nigde ne vidi seckanje, nikad, čak ni u scenama u kojima znam da bi na PC-ju umirao fps. Npr. unutar onog cave-a, kada imaš milion onih riba-kostura, plus one cvetove koji izbacuju smrtonosni polen :D
@gx-x: veruj mi da su te igre stvorene za joypad. To i Gears of War se extra igraju na joypadu. Čak mi je i Mazi, joypad hejter rekao "e, pa ti si se baš navikao na taj kontroler" kad je gledao. Inače, ne mogu da se naviknem nikako na njega u recimo Call of Duty 3. Sve zavisi i kako je igra rešena.

Ok, kako god, ali ipak se nigde ne vidi seckanje, nikad, čak ni u scenama u kojima znam da bi na PC-ju umirao fps. Npr. unutar onog cave-a, kada imaš milion onih riba-kostura, plus one cvetove koji izbacuju smrtonosni polen :D
.

Ima scena u PC demou bas unutar cave-a i fps je visi nego u snegu - negde oko 50fps. U nijednom trenutku ne dolazi do zagusenja, bar ja nisam primeetio ;) Inace kazu da je frame rate veci u cave-u zbog veceg iskoriscenja dual core procesora (neko je hvatao i skrinove gde se jasno vidi 100% opterecenja jezgara u cave-u, u odnosu na 40-50% na snegu)

Sumnjam da bih se mogao navici da ovo igram na kontroleru, zapravo ne bh ni pokusavao :p
Ma... :) Od MDK 2 u kom sam osetio kontrolu kamere, nisanjenje i razgledanje u TPS-ovima, znam da su mis i tastatura idealni za ovaj tip igara i o tome uopste ne vredi polemisati (narocito ti koji si pominjao da si dobar quaker i da imas ne znam koju preciznost rail-om:)). Ljudi su zadovoljni xbox kontrolama jer je okretanje/nisanjenje dosta sporije u odnosu na druge xbox igre, pa mozes koliko-toliko da budes precizan. I ubacili su ono brzo okretanje za 90 stepeni, sto dosta pomaze u odsustvu misa :) i bar malo se potrudili da to lici na nesto. U multiplayeru vec ne lici ni na sta. Na PC-u multiplayer u svakoj igri ovog tipa ima smisla, jer sve sto imas u rukama do tada, jednostavno mozes da primenis i budes brzi/bolji ili losiji od drugih, a ovde...katastrofa. Sam sebi sam bio smesan dok sam se sa drugim likovima na xbox live-u promasivao sa 2 metra :D
A tek u RS:Vegas-u...jeza me uhvati kad se setim koliko sam bio los (a i ostali).
Ok, nasli smo i u tome neku zabavu :).

A sto se tehnikalija tice, jedino sta mogu da zakljucim je da jak PC postize DUPLO vise frejmova u sekundi od xbox-a... A da za to mora da bude skup - mora. Ali nemojmo pricati da je na pc-u lose sve ispod 60, a na xbox-u je do jaja 30. U neku ruku mi je i drago, jer se polako ruse mitovi o "60 fps at all times" igranju na konzolama. Pre ce biti da je standard u koliko toliko lepim igrama 30 (ok, zakucanih 30).

I opet smo, kao i u svakom drugom threadu o PC igrama, zavrsili na xbox-u. Ok, igra je sa xbox-a, ali... Htedoh da pomenem da me je ovo podsetilo na Driverove upadice, ali covek zaista to vise ne radi, pa ne bi bilo u redu. Dosta je ljudi stvarno, tema je LP za PC...

Poslednja izmena:
@byMax:

upkos onome sto performance demo kaze, na medium/high detaljima u 1280x960 (bez AA) u toj pecini sa brdom tih "raza" sto lete (igriv nivo iz LP demoa) imam 30+ fps, tako da...a PC mi i nije nesto high-end. (jes da x-box ima i 4xAA, ali ima i nesto nizu rezoluciju i zakucan je na 30fps) Kad sad malo bolje saberem sve utiske, postoji velika sansa da ce final verzija raditi kao treba. Ovo je jos uvek teska alfa...

Sto se kontrolera tice, kazem, probao sam (proradilo je), probao sam malo da igram tako ali jednostavno mi je komplikovano vijati toliko tastera po gamepadu (a prizances da rumblepad 2 nije uopste los gamepad, mislim na raspored) ona dugmad za brzo okretanje ( 90 stepeni) pomazu, ali je nisanjenje jako komplikovano (brzina se moze ustrebati do neke mere) posto moras da drzis i d-pad i analognu rucicu i da stiskas ona 4 dugmeta, znaci treba mi 3 palca :D

Poslednja izmena:
odakle vam to da je zakucan na 30?!
ajde dajte neki source te vase izjave...

Source su moje oci, ali naci cu i neki koji ce drugi malo lakse prihvatiti, malo me mrzi, doduse :)(citao sam ranije intervjue nekih developera i govorili su kako radi silky smooth u 30 fps:)), ali ako odoka ne vidis da je to 30 fps, onda i ne moras da brines, zar ne? :) Toliko je ocigledno, ne znam kako da ti objasnim. Kao kad pogledas one colin McRae Dirt trailere - odmah se vidi. Ili Project gotham racing u odnosu na Rigde Racer.

Isto i Gears of War - jasno je da ne radi u 60 fps. Kome nije, sta da mu kazem, sem da bih i ja voleo da sam takav - zivot bi mi bio jeftiniji :)

EDIT: mrzi me dalje da kopam, ovo je prvo sto sam nasao :)

Gamedaily, sa Capcom-ovog Gamer Day-a u Las Vegas-u:

The detail in these levels are unbelievable, especially the outer environments, complete with buildings and structures that show delicate shading and realism. The animation looks pretty wild thus far (especially on the larger aliens and the explosions), and the game looks to move along pretty well at 30 frames per second, even in such an early build. Weather effects look good, too.

The game will not only take advantage of the visual components of the Xbox 360, but also online components.

Inace, ovo je vreme kad je izbacen demo, a isto tako je u punoj verziji.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno