Šta je novo?
Ja i dalje cekam odgovor na pitanje sta vam smeta kod tog sistema?? LJudi koji ga imaju su srecni sa njime, vi koji ga nemate ga pljujete. Zasto? Oni da su imali vise novca kupili bi HiFi surround sisteme a ne Z-5500 za ~300e. Hocete da ih ubedite da to sto imaju ne valja? U poredjenju sa sistemom od 1500e, ne valja. Cekam i dalje sta daje bolje uzivanje u mlatimudiji od Z-5500 za 200e polovno ili 350-400e novo?

Sta smeta?
- Smeta laz od strane Logitech-a. Pritom, koliki god tutuban bio kupac, nije mi jasno kako mozete da se kunete u njega kad vas sama firma toliko zasenjuje nekim virtuelnim (da ne kazem laze i maze) brojkama, a vi i dalje tvrdite da je Logitech odlican brend na polju zvuka. U apsolutnom smislu, nisam skoro video napucaniji sistem i toliko neverovatno pozivitnih komentara a bez ijednog argumenta koji ce odbraniti taj sistem.

Mi koji ga nemamo, pljujemo ga. Zasto?
- Tacno, mi koji ga nemamo, pljujemo ga. Da smatramo da treba da ga imamo, imali bi ga. A i da ga imamo, pljuvali bi ga i tad, jer bi opet znali sta imamo. Neupucene potrosace koji ne znaju sta je A, W, dB, Vas, Qts, Qms, Qes,...a pogotovo sta je zvuk moze da raspameti. Da mi ga neko pokloni, prodao bih ga sledeceg dana.

Hocemo da ih ubedimo da to sto imaju ne valja?
- Ne, najmanja nam je namera da nekog uvredimo, jer smatram da nijedna sklopocija plastike ili metala nije vredna ljudskog ponosa i svadje. Ja ne napadam vlasnike, vec imam primedbe na proizvod i firmu u svakom smislu. Ne kapiram zasto se vlasnici uvek uvrede? Kompleksi, stav da imaju apsolutno znanje o kvalitetu zvuka pa mogu da ga procene, sta li je?
Ako cinjenica kaze da ima toliko i toliko ampera, vati, ako kazem sta su njegovi stvaraoci zamislili da upotrebe neku alternativnu tehniku da bi resili neku drugu anomaliju, sta je tu uvreda??? Oni sami treba da saviju sipke i nabiju glavu u zemlju. Ali nece... Znas zasto? Zato sto imaju ovoliko drvenih advokata koji su kupili taj sistem. Znas kako kazu, kad si u vecini, u pravu si. Da li je to zaista tako? Na ovoj temi je svega nekoliko nas pokusalo da ukaze na negativne strane tog sistema kako se buduci korisnici ne bi lozili, a ovima sto ga vec imaju, dzabe je pricati ako su zadovoljni i nedokazani. Stvar karaktera izgleda. Ja da sam u toj grupi korisnika koji su "zaglavili" s njim, i da mi neko ukaze realno na istinu, ne bih imao ni trunku ljutnje prema njemu, vec bih bio zahvalan i zapitao bih se sta me je kog djavola privuklo da kupim taj sistem.
Ajde icicemo metodom eliminacije cistim cinjenicama. Pokazacemo da sateliti nisu onakvi kakvim se prestavljaju (cak i onaj Genius 5.1 ima satelite koji trpe max 25W input snage), da woofer nije onakav kakvim ga reklamiraju, da tehnicki nije ni blizu onoga za sta se smatra u masi, pa onda neka vlasnici odbrane kontra argumentom ono sto mi napadamo i neka se hvataju za slamku sa recenicom " On i sa time dovoljno gruva, ima dekodere i digitalnu konekciju, kontrolnu jedinicu sa plavim osvetnjenjem ( koja se uzgred svakom trecem odavno pokvarila... pitam se zasto?)... "

Ja sa hi-fijem uopste ne poredjujem ovaj sistem niti sam ikad poredio. Mozda vam se ucinilo posto je bila izrecena izjava da je najglasniji za te pare i medju hi-fijem i svim ostalim audio uredjajima, pa sam to osporio. To mogu da dokazem kome god hoce, vec sam rekao. 200-300-400-500e (zavisno koliko vas pocepaju za taj Logitech) na dve strane, na jednu on, na drugu drugi sklop bilo kakve konfiguracije, SPL metar u ruke, pa da merimo.
Uvek se javlja pitanje kao neki argument od strane vas: "Sta ima bolje a da je 5.1 za te pare i da ima digitaliju, dekodere i gruvanje?"
Moj odgovor je da za te pare, bilo koja plastika tog tipa je preplaceno bacanje para.

Hehe.... prvo @civi znam sta je pravo tresenje zidova ali ovaj sw koliko zadrma za 300-400e u kompletu nema bolje. @adsl nije poenta samo buka da se stvori, to ce i HitMan sa Teslom da pusti distorziju pa da tvrdi da ima glasniji zvuk od milion drugih sistema. Z-5500 ne daje los zvuk uopste, cak naprotiv. Izuzetno je uzbudljiv za filmove i igre. Zasto je bacanje para kada neko uziva u tome? Ljudi kupe i raduju se. Ti kazes da posle tvog procitanog posta treba da bude svestan da je njegov sistem shit jer se ne ponasa kao uredjaj 5x vece cene? :)

A el slusa muziku na tom sistemu ? i kako ona zvuci ? kad ne gleda filmove i sta vise radi u ukupnom procentualnom delu , gleda filmove ili slusa muzikiu ? ja znam sta je odgovor u odnosu 1 prema 7 minimum , uhvatili ste se za taj saraund ko da je najveca izmisljotina posle tocka..... sta bre drna sa 85db na 30hz i -3db ? karatavan od 3cm debljine ?

Tek sad uvelicah grafik el tebi iole jasno sta se desava na onom krugu zabelezenom dropu u impednsi sa onim jadnim integralcima u bridgu? nije ni cudo sto muljaviji i mutniji bas skoro nisam cuo

Poslednja izmena:
Hehe.... prvo @civi znam sta je pravo tresenje zidova ali ovaj sw koliko zadrma za 300-400e u kompletu nema bolje. @adsl nije poenta samo buka da se stvori, to ce i HitMan sa Teslom da pusti distorziju pa da tvrdi da ima glasniji zvuk od milion drugih sistema. Z-5500 ne daje los zvuk uopste, cak naprotiv. Izuzetno je uzbudljiv za filmove i igre. Zasto je bacanje para kada neko uziva u tome? Ljudi kupe i raduju se. Ti kazes da posle tvog procitanog posta treba da bude svestan da je njegov sistem shit jer se ne ponasa kao uredjaj 5x vece cene? :)

Hoce da kaze da je shit jer se ne ponasa kao uredjaj koji je naveden u specifikacijama, vec 5x losije... barem sam ja tako shvatio :)

Criticism

Although the Z-5500 has gotten great reviews from users,it has received various criticisms from many audiophiles and other professionals and amateurs in the world of sound. The reason for this is because of its sound quality which is lacking in mid-range frequency response.

sa vikipedije :D

Poslednja izmena:
Просто и даље за неповеровати мешање баба и жаба. Ова дискусија је пукла још кад је циви рекао да филмови најбоље звуче на 2.0!

Спецификација не иде у корист Лоџитеку (насвирана и нетачна) и то овде нико не спори. Људи се само слажу да им поменути систем задовољава прохтеве. Некоме је битно да му полиција долази на гајбу због буке, други пак воле да уживају у филмовима, трећи играју игре, итд.

Друга ствар: није свеједно да ли ћете на столу имати само контролну јединицу која заузима минимално места или ћете држати 25 килограма тешко појачало.

Звук јесте лошији од Хај-фија, али немају сви лову за ово друго.

Poslednja izmena:
Sta sam ja mesao pa kacim karakteristike sa zvanicnog sajta komponenti ugradjenih u to vas cudo od bestbyja s sve njihovim merenjima (koja su obicno lazna i namestena u njihovu korist ) , ovo nije nuklearna fizika svako ko se iole razume u tematiku ce vam reci da je sistem KRS

@adsl nije poenta samo buka da se stvori, to ce i HitMan sa Teslom da pusti distorziju pa da tvrdi da ima glasniji zvuk od milion drugih sistema. Z-5500 ne daje los zvuk uopste, cak naprotiv. Izuzetno je uzbudljiv za filmove i igre. Zasto je bacanje para kada neko uziva u tome? Ljudi kupe i raduju se. Ti kazes da posle tvog procitanog posta treba da bude svestan da je njegov sistem shit jer se ne ponasa kao uredjaj 5x vece cene? :)

Slazem se da nije poenta (moja bar) da se stvori samo buka. Problem je sto to njegovi korisnici potenciraju kao prednost. Los zvuk je subjektivan pojam. Meni licno nije nista posebno. Da li stvarno mislis da on ne pravi distorziju? THD 10% - jel to nesto dobro? :guitar:
To 5x vece cene je isto subjektivno. Ako ti smatras da treba 5x vise para da bi se zvucno sjebao doticni logitech, to je vec tvoja racunica.

Oces da kazes da je isto kupiti ovaj sistem za 400e ili neki drugi 5.1 sistem za tipa 100-150e? :D

Koncepcijski i zvucno, prilicno isti shit, da. Nijanse u gruvanju, koje nekima vrede 300e. Nemojte samo da mi sad opisujete te razlike, dobro znam o cemu govorim. Ako dodate da mu digitalna konekcija i ostale trice vrede te razlike, dobro za vas.

Criticism

Although the Z-5500 has gotten great reviews from users,it has received various criticisms from many audiophiles and other professionals and amateurs in the world of sound. The reason for this is because of its sound quality which is lacking in mid-range frequency response.

sa vikipedije :D

Dokaz da nismo samo Civi i ja ludi. Da mu samo fale srednji, pa i da bude srecan...

Просто и даље за неповеровати мешање баба и жаба. Ова дискусија је пукла још кад је циви рекао да филмови најбоље звуче на 2.0!

Спецификација не иде у корист Лоџитеку (насвирана и нетачна) и то овде нико не спори. Људи се само слажу да им поменути систем задовољава прохтеве. Некоме је битно да му полиција долази на гајбу због буке, други пак воле да уживају у филмовима, трећи играју игре, итд.

Друга ствар: није свеједно да ли ћете на столу имати само контролну јединицу која заузима минимално места или ћете држати 25 килограма тешко појачало.

Звук јесте лошији од Хај-фија, али немају сви лову за ово друго.

Rekli smo vise puta da hi-fi ne mesamo uopste ovde u pricu. To su dve razlicite stvari. Kao neko ko se ne obazire na specifikacije, a najmanje kupuje prema brojkama, mogu da ti kazem da ne znam sta mu od svega zapravo ide u korist, ako izuzmemo tone zadovoljnih korisnika, koji i nisu neko merilo.
Kakve veze ima sad tezina kontrolne jedinice i pojacala od 25kg? Onaj ko poseduje PRAVO pojacalo od 25kg, od samog pogleda na z5500 se smeje, a kamoli da razmislja o konforu na stolu, na kom inace nece ni da drzi mrcinu od pojacala. Kazem opet, dajte da iskljucimo potpuno hi-fi kao poredjenje, jer ne bi bilo fer prema njemu. Koncentrisemo diskusiju samo na z5500. Jos jedna stvar i totalna tabu tema... kad se pomene hi-fi, 90% ovde zamislja odmah neke brojke od nekoliko hiljada evra. Ako imate 500e da bacite na ovakvu igracku, poslusajte ponekad savet pa ih ulozite u pametniju stvar. Ako se krstite u surround za te pare, ko sto rece Civi, kao da je najveca provala posle tocka, svesno ili nesvesno stavljate do znanja da ne trazite nista vise od gruvanja 6 zvucnika na jednom mestu, pa kako rade, to ce Bog da im odredi.
Uostalom, kako moze best buy da bude nesto sto se stalno kvari, cesto se i dobija felerican, kontrolne jedinice odsvitkaju za par meseci, po mesec dana visi u servisima, proizvodjac mu laze pa rasipa? Lazu svi, da se razumemo, nije to samo kod logitech-a i PC zvucnika, ali zna se neki red sta moze da valja a sta je porez na budale, da izvinite...

I opet ste dosli... F-ing unbelievable.

Ja ne mogu, ali stvarno ne mogu da razumem jednu stvar. Kada neko prica napamet o sistemu koji nije cuo, kada se oslanja na komentare koje procita na drugim forumima i kada tvrdi da sve zna o ovom sistemu (koji kao sto sam rekao nije cuo), kada ga posle svega toga pitas sta preporucuje kupcima za TE PARE i TOLIKU GLASNOCU aka jacinu zvuka on zanemi jer nema odgovor i kaze da nema potrebe kupiti tako nesto jer se njemu ne svidja i nikad ga ne bi posedovao!
Zasto bi Nice i Civi neko gives a shit sta vi mislite? Iznosenje tehnickih podataka koje vidis i uvek si imao da vidis i procitas, a ne cujes sistem, tj. vec zamisljas kako se cuje jer ti mozes u glavi da dizajniras i napravis virtuelni 5500 i da u glavi slusas pesme preko njega? Pa vi bre niste normalni...

Gomila korisnika se javila sa svojim iskustvima i gomila sa svojim problemima i zna se gotovo sve o sistemu KOJI POSEDUJE I SVAKI DAN slusa i sad vas dvojica morate da ucite malu decu da njihova igracka ne valja jer cike se ne igraju sa igrackama jer su to prerasli?

Da li posle neko vas dvojicu moze da smatra za objektivne i ravnodusne? :wall:

Vidim ja da cete biti kaznjeni...

Da, surround zvuk jeste korak napred je je konacno uvodjenje prostora u zvuk koji se cuje. To je 3D. Ok, stereo... sednes slusas muziku i svi su ispred tebe ti provalis ko se gde nalazi ali kad se mrdnes malo gubi se slika. Nema tu 3D. Dvodimenzionalni prikaz trodimenzionalnog dogadjaja. Kod surrounda vec mozes da razlikujes gde se sta nalazi u prostoru, kod vecih da se pomeris i osetis razlike. Ok, ljudi su ostali u stereo formatu. Tvrde da nista novo nije vredno polovnih komponenti od pre 20 godina. Kritikuju ukus drugih ljudi. Tvrde da je Z-5500 krs zato sto za 300-400e ne daje stereo idilu? Civi kaze kad ne gleds film sta radis? Pa Z-5500 je namenjen surroundu, covece!! Imao sam Z-5500, postavljen oko tv i svi koji su dosli kod mene odusevili su se i kvalitetom zvuka i jacinom. Ok, neki nisu u HiFi vodama ali neki jesu. Prodao sam ih kad sam kupio komponente za surround i Logu je bio na 1m oko mene, gde nije mogao da pokaze nikakav zvuk. Nikk ih je tada cuo kod mene, gde nisu bili reprezentativni. Ogromnu razliku u zvuku primetio sam izmedju razlicitih karti. Najbolje su se pokazali (kod mene) sa X-Fi kartama kako analogno tako i sa pcm varijantom. DD&DTS bitstream je svuda isti.

Audiofili smorili ste vise sa tom muzikom.
Ja da sam hteo da slusam muziku, uzeo bih neki Microlab, ne bih se zamarao sa 5.1 sistemom.
A ono malo muzike sto slusam je mp3 na integrusi. ;)

Pljujte nekog ko poseduje ovaj sistem i tvrdi da je najbolji za slusanje muzike (ako takav covek postoji), a nas koje zanimaju filmovi (*** postojimo i sa takvim interesovanjima) ostavite na miru. Ako ne volite moderan bioskop kao koncept, to je vec druga stvar, izlazi iz okvira ove teme. :)

Meni ovaj sistem pruza bioskopski dozivljaj u mojih 12 kvadrata sobe, to je cinjenica koja je iznad svih brojki i specifikacija.

Bez ikakve dileme, Logitech bezobrazno laze u spec. i veoma je bezobrazan sa cenom, ali iz vasih postova vise sticem utisak da ga pljujete sto nema taj neki audio 'pedigre' (a nije to bas uvek i svima bitno).

POZ

PS. Napisalo se vec dosta toga dok sam kucao. :)

Koja je cena ovog LG-ja?
I oni pisu tamo nekih 700W. :D

Salu na stranu, da li ovaj sistem ima DD, DTS? (jer ako nema - ode jos 50-100E za zvucnu)
A bez toga ga otpisujem makar imao i generalno bolji zvuk.

Ne zaboravi da je u Z-5500 upakovano sve sto treba za jedan korektan kucni bioskop. (nema dodatnih investicija)

POZ

PS. I kao sto rekoh za Z-5500 priznajem cenu od 300-350E.

Poslednja izmena:
@Civi

Ovo što si ti linkovao je DVD\Divx plejer sa 1080p upscaler-om i HDMI izlazom od "pravih" 700W :D
Od ulaza poseduje samo jedan optical i jedan par chincheva. Može se povezati samo jedan multikanalni izvor zvuka dok na Logi mogu tri multichannel istovremeno (analog, optical, coax) i jedan stereo ili 2 multichannel i 4 stereo izvora zvuka.

Kako zamišljaš da na ovaj LG povežem ono što mi je sada povezano na Z-5500:
- Kompjuter (digital multichannel)
- PS3 (digital multichannel)
- D3 (analog stereo)
- TV (analog stereo)
- Telefon dock (analog stereo)

Prilozi

• DPAE0B-A46905819000_4bc56c497e4c5.jpeg
    DPAE0B-A46905819000_4bc56c497e4c5.jpeg
    200.4 KB · Pregleda: 56
  • z5500-cc-bak.jpg
    z5500-cc-bak.jpg
    40.2 KB · Pregleda: 59
Imas sa prednje strane jedan analogni ulaz sa onim zadnjim to su dva , i imas usb za mp3 spreda da ne arcis bateriju sa telefona , lazu i oni da se razumemo ali lepse zvuce i normalno pustaju muziku , zenski i muski vokali zvuce normalno a ne kao iz bureta sa tog logija

@Gdin M
Ja da nisam slusao taj sistem, ne bih nista posebno rekao, osim da je preplacena plastika. I nisam ga slusao samo kod Gvlade, imao sam i pre toga iskustva s njim, pa kako god ga neko rasporedio u prostor. ,)
Takodje sam slusao i onaj Jazz 5.1 sto je Civi linkovao (u oko 25kvm) i zvucno je dosta bolji od Z-5500. Isto tako i Microlab H-500. Prema tome, kupite Z-5500 i nakacite 8 Play Station-a, 5 DVD playera, 3 plazme i uzivajte u... filmu recimo, posto vama zvucnici ocigledno sluze da peru, peglaju, vuku kola, odakle znam, a najmanje da pricate o zvuku :)
Mozete Civija i mene da smatrate zaostalim sterofilima iz proslog veka, ali to sve o cemu vi ovde palamudite o surround sistemima i "3D dozivljaju", nama je proslo kroz usi, kao i mnogo toga drugog. Da smo prosecni korisnici kojima je Z-5500 hi-end, verovatno bi ga imali i sad bi ga mozda ovako kao vi branili od zatupljenih ljudi kao sto smo nas dvojica.
Gde su vam uzgred argumenti protiv navedenih cinjenica o izradi ovih zvucnika? Jel imate nesto da kazete u njihovu odbranu, sem da ih ima 6 za surround? :D

Poslednja izmena od urednika:
Da kazem nesto u odbranu? Pa kazem da dizajn i specifikacije odavno postoje na netu i da ih znam odavno. Nema sta ja tu da odbranjujem, jedino da se racuna koliko kosta takav zvucnik i koliko se Logitech ugradjuje za njega, ako cemo vec tom Logikom. :D

I da, vlasnik Jazza sam bio 4 godine i veoma dobro znam za njega. Nov je kostao oko 200 evra (a vec odavno ga nema u prodaji), dok je Logi bio oko 250-300, ja sam ga pre 6 godina platio oko 180 evra.
Sada se prodaje polovan za oko stotinak evra sto je najbolja kupovina.
Inace, Jazz sa svojim modelima ako vec ne znate ima mnooogo vise problema nego Logitech. Meni su cesto odlazili visokotonci, drugima woofer, trecima crkavalo pojacalo i tako jos gomila problema.
Da, slazem se da Jazz zvuci odlicno i vecinu mojih prijatelja sam savetovao da ga uzmu jer tako nesto polovno sa tako dobrim zvukom ne mogu da uzmu za te pare, sve ostalo je overrated.
Ali, kao korisnik oba sistema, znam probleme Z-5500, ali i prednosti u odnosu na taj Jazz. Jazz odlicno zvuci sa malo prenaglasenijim visokotoncima, ali sto se tice snage, sub-a i nepostojanja dekodera tacno opravdava tu cenu.

I da, taj Jazz je takodje isto gomila jos nekvalitetnije plastike sa olovnim postoljem, nego Z-5500. :)

I sta onda reci, izvlaciti tako neke sisteme koji ooodavno ne postoje u prodaji, samo da bi se dokazalo koliko mrzite z-5500? Klasicno trolovanje i spamovanje teme i prosto neverovatno kako ne dobijete kaznene poencice za ovoliki flame i spam.

Poslednja izmena:
Ili je ukus civija (mozda i Nikk adsl) toliko razlicit ali licno sam cuo i taj Jazz, koji se strahovito kvario a u najvecem broju slucaja centralni zvucnik u kome se nalaze kontrole je odripavao a cuo sam i novije LG modele. Onaj LG model sam bas skoro slusao kod jedne koleginice. Ne zvuci to nista spektakularno, nista bolji taj LG nije od Z-5500 zvuka. Dok je Z-5500 bass ubedljivo bolji.
Ovo postaje smesna varijanta, mi palamudimo o surroundu i 3D dozivljaju a izvini cemu kiselo grozdje? To kao ne valja? Stereo ima svojih ogranicenja i toliko. Bio je najbolji pre 50 godina ali se to vremenom promenilo. Sta da kazem u odbranu Z-5500? Prvo sto toliko zadovoljnih korisnika govori dovoljno u odbranu a drugo sto koliko god wati bili u stanju da isporuce to zvuci odlicno za svoj novac. Ja i dalje cekam sta je bolje od Z-5500 za isti novac. Manite sad da skrecete temu mo sto palamudimo o surroundu a nije nam dovoljan stereo. Ljudi koriste razne uredjaje pa povezuju sve i svasta. I ti Nikk imas nekoliko uredjaja povezanih na pojacalo, opet cemu takakv ton? Vi si kacite dvd, plazme i svasta.... Ajde, kazete da su vama surround sistemi prosli kroz usi onda ne bi bio nikakav problem da date adekvatne primere.

Poslednja izmena:
Meni ovaj sistem pruza bioskopski dozivljaj u mojih 12 kvadrata sobe, to je cinjenica koja je iznad svih brojki i specifikacija.

Sustinski :)

^+1
:D
I ja stojim iza ovoga... Svako ko je došao da čuje sistem uz neki dobar film, nije mogao da veruje! Pitao je za cenu, i skenjao se jer ne može i on to da ima!!! Tako da... :)

Ovo je cela prica, dodje neko ko ne moze sebi da priusti original kozne patike Nike ili Adidas pa kupi neke jeftinije, mozda od skaja. Nije imao novca, imao je neki razlog. Onda se pojave Civi i Nikk adsl pa pocnu da mu pricaju kako su njegove patike shit neopevani, da nisu udobne, da ce da se iscepaju brzo i da to ne moze da se poredi sa njihovim koznim sandalama. Ovaj kaze nema vee, meni su dobre, srecan sam sa njima jer imam u cemu da hodam ali to nema veze... nastavljaju oni da mu pricaju kako je to sto ima krs, kako ne valja i kako je bolje da je kupio sandale. Nema veze kad pada kisa, bitno da su kozne.

Izvinite za off topic al me interesuje kakvo vam je misljenje za sledeci komplekt zvucnika
http://asia.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=113&product=9306
Jel su bolji od Logija? Da li im je stvarna ta jacina ili je samo napumpana od strane Creative kao sto su uradili Logitech?

S750 Performance Separation 99dB
Frequency Range 20Hz ~ 40kHz
Subwoofer Output Power (RMS) 210 Watts RMS
Center Output Power (RMS) 70 Watts RMS
Satellites Output Power (RMS) 70 Watts RMS per channel (x6)

@Gvlada
Sandale i skaj patike poredjenje nisu na mestu, evo i zasto. Prvo nisam takav snob da bih bilo koga za*ebavao sta nosi na sebi (isto vazi za sve sfere zivota pa i ove zvucnike, jer kao sto rekoh nemam nameru nikog da vredjam), a i kada bi poistovetili na doticnom primeru obuce, morali bi da napravimo jednu veoma vaznu korekciju. Po sistemu Z-5500, taj doticni sa skaj patikama bi trebao da ih hvali u nebesa kao da je prevario univerzum da dobije tako dobre patike za tako malo para. Onda je naravno logicno da ce bilo ko da mu lepo kaze: "Kupio si ih, ok, hteo si ih/nisi gledao sta si kupovao/nisi imao za bolje (sto je pa bio duzan da kupi skuplje ako mu ne treba uostalom), ali ne mozes da kazes da su napravile revoluciju medju obucom (kao sto Z-5500 nije u sferi zvuka)." I toga bi doticni vlasnik skaja trebao sam da bude svestan, sto ovde nije slucaj. Ovde je slucaj da doticne skajne patike popunjavaju prazninu sve do nekih ultra skupih patika od preko recimo 15000din i da ispod 15k nista drugo ne vredi da se nosi. Ili skaj, ili preko 15k. To je poenta price.

@DarkSider
Naravno, i oni su napucani. Sto manji zvucnik, a vise vati, znaj da je corak od specifikacije. Ne bi zeleo sigurno da znas kako bi izgledao taj ringispil s njima na 70W, isto kao i na logijevom satelitu. Ma kakvi 70W... 20W bi im bilo i pop i pogrebnik.

Ja imam te zvucnike dosta dugo (7-8 godina), daju kvalitetniji zvuk od Z5500, visoki i srednji su cistiji dok je bas cvrsci ali nije tako dubok kao logitech i sistem je malkice slabiji od logitecha sto se tice jacine zvuka.Iako je jacina oba sistema i vise nego dovoljna da trese sobu od 50tak kvadrata. Jako je dobar osecaj sorrounda. U sklopu sa audigy 2 ili boljom kartom je po meni mnogo bolja kombinacija od logitecha, jedino sto treba da nadjes gde da postavis dodatna dva zvucnika.

Rezime, creative je bolji u slusanju muzike dok logitech je bolji u efektima zbog dubljeg basa (ali je zato bas u boomy stilu sto mu dodje da je creative opet u prednosti sa svojim svrscim basom-pogotovo u efektima prilikom pucanja iz oruzja, dok recimo logitechov dublji bas je bolji u efektima eksplozija tako da...)

Da dodam da bilo sta da izaberes od ova dva ipak dobijas dosta za te pare,pod uslovom da je sorround uslov prilikom kupovine zvucnika, hifi verzija sorrounda kosta od 2000evra pa navise, dok nov stereo hifi nema za te pare a da nesto valja, jedino polovan ali nemozemo porediti polovne sisteme sa novim jer je u protivnom polovan z5500 duplo jeftiniji u tom slucaju.

Takodje ne preporucujem kupovinu polovnih sorround sistema jer je to jako kompleksna sprava sa puno digitalne i analogne elektronike i ako ti nesto crkne u vecini slucajeva nema popravke za razliku od hifi stereo pojacala. Meni je crkao creative posle tri godine posle jednog nestanka struje i morao sam mu napraviti komplet napajanje koje je bilo integrisano svitcersko sa 10 razlicitih napona( u prevodu velika zaj*** plus sto mi novo napajanje sada viri napolju jer nije moglo da stane u kuciste subwoofera)

Ni u jednom slucaju nema nista od hifi slusanja, ali opet, to je jako dobar kvalitet zvuka za prosecnog korisnika koji je dosad slusao na kompjuterskim zvucnicima od 2-3k dinara tipa kao kad sa obicnog mp3 plejera predjes na ipod sa kvalitetnim sluskama i sigurno ces se oduseviti sa kvalitetom kao sto sam i ja kada sam kupio creative.

Nikk ne zezaj, pa slusao sam ovaj tvoj primer. Ne moze da pridje Z-5500 ni pod razno.

Iako je jacina oba sistema i vise nego dovoljna da trese sobu od 50tak kvadrata.
Sumnjam da je ovako nesto moguce sa takvom "vrstom" zvucnika... Mislim da je potrebno mnogo vise snage da bi se tolka soba pristojno napunila zvukom... ;) Mozda moze da "trese" sobu od 15tak kvadrata max, al od 50 nema teorije.

Nazad
Vrh Dno