nikk18adsl
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.07.2007
- Poena
- 350
Ja i dalje cekam odgovor na pitanje sta vam smeta kod tog sistema?? LJudi koji ga imaju su srecni sa njime, vi koji ga nemate ga pljujete. Zasto? Oni da su imali vise novca kupili bi HiFi surround sisteme a ne Z-5500 za ~300e. Hocete da ih ubedite da to sto imaju ne valja? U poredjenju sa sistemom od 1500e, ne valja. Cekam i dalje sta daje bolje uzivanje u mlatimudiji od Z-5500 za 200e polovno ili 350-400e novo?
Sta smeta?
- Smeta laz od strane Logitech-a. Pritom, koliki god tutuban bio kupac, nije mi jasno kako mozete da se kunete u njega kad vas sama firma toliko zasenjuje nekim virtuelnim (da ne kazem laze i maze) brojkama, a vi i dalje tvrdite da je Logitech odlican brend na polju zvuka. U apsolutnom smislu, nisam skoro video napucaniji sistem i toliko neverovatno pozivitnih komentara a bez ijednog argumenta koji ce odbraniti taj sistem.
Mi koji ga nemamo, pljujemo ga. Zasto?
- Tacno, mi koji ga nemamo, pljujemo ga. Da smatramo da treba da ga imamo, imali bi ga. A i da ga imamo, pljuvali bi ga i tad, jer bi opet znali sta imamo. Neupucene potrosace koji ne znaju sta je A, W, dB, Vas, Qts, Qms, Qes,...a pogotovo sta je zvuk moze da raspameti. Da mi ga neko pokloni, prodao bih ga sledeceg dana.
Hocemo da ih ubedimo da to sto imaju ne valja?
- Ne, najmanja nam je namera da nekog uvredimo, jer smatram da nijedna sklopocija plastike ili metala nije vredna ljudskog ponosa i svadje. Ja ne napadam vlasnike, vec imam primedbe na proizvod i firmu u svakom smislu. Ne kapiram zasto se vlasnici uvek uvrede? Kompleksi, stav da imaju apsolutno znanje o kvalitetu zvuka pa mogu da ga procene, sta li je?
Ako cinjenica kaze da ima toliko i toliko ampera, vati, ako kazem sta su njegovi stvaraoci zamislili da upotrebe neku alternativnu tehniku da bi resili neku drugu anomaliju, sta je tu uvreda??? Oni sami treba da saviju sipke i nabiju glavu u zemlju. Ali nece... Znas zasto? Zato sto imaju ovoliko drvenih advokata koji su kupili taj sistem. Znas kako kazu, kad si u vecini, u pravu si. Da li je to zaista tako? Na ovoj temi je svega nekoliko nas pokusalo da ukaze na negativne strane tog sistema kako se buduci korisnici ne bi lozili, a ovima sto ga vec imaju, dzabe je pricati ako su zadovoljni i nedokazani. Stvar karaktera izgleda. Ja da sam u toj grupi korisnika koji su "zaglavili" s njim, i da mi neko ukaze realno na istinu, ne bih imao ni trunku ljutnje prema njemu, vec bih bio zahvalan i zapitao bih se sta me je kog djavola privuklo da kupim taj sistem.
Ajde icicemo metodom eliminacije cistim cinjenicama. Pokazacemo da sateliti nisu onakvi kakvim se prestavljaju (cak i onaj Genius 5.1 ima satelite koji trpe max 25W input snage), da woofer nije onakav kakvim ga reklamiraju, da tehnicki nije ni blizu onoga za sta se smatra u masi, pa onda neka vlasnici odbrane kontra argumentom ono sto mi napadamo i neka se hvataju za slamku sa recenicom " On i sa time dovoljno gruva, ima dekodere i digitalnu konekciju, kontrolnu jedinicu sa plavim osvetnjenjem ( koja se uzgred svakom trecem odavno pokvarila... pitam se zasto?)... "
Ja sa hi-fijem uopste ne poredjujem ovaj sistem niti sam ikad poredio. Mozda vam se ucinilo posto je bila izrecena izjava da je najglasniji za te pare i medju hi-fijem i svim ostalim audio uredjajima, pa sam to osporio. To mogu da dokazem kome god hoce, vec sam rekao. 200-300-400-500e (zavisno koliko vas pocepaju za taj Logitech) na dve strane, na jednu on, na drugu drugi sklop bilo kakve konfiguracije, SPL metar u ruke, pa da merimo.
Uvek se javlja pitanje kao neki argument od strane vas: "Sta ima bolje a da je 5.1 za te pare i da ima digitaliju, dekodere i gruvanje?"
Moj odgovor je da za te pare, bilo koja plastika tog tipa je preplaceno bacanje para.