Šta je novo?
Haha opet si samo prekopirao post.

Prvo, ako bi MALO bolje pogledao to prvo ti je panasonic risiver i jamo sub. :D

Drugo je opet previse skupo, 8" sub.

Trece, opet onkyo modeli sa 6.5" sub-om i jedan sa 8" subom...

Cetvrto, garantujem da nijedan model niti sta od toga si preslusao vec samo copy/pastujes sta prvo naletis na netu trazeci izgovor da nadjes nesto u cenovnom rangu od 300 evra...
Nemam sta da slusam(a preslusao sam sistema koje ti neces ni da vidis u zivotu, i to ih slusao kod sebe kuci a ne u radnji na pet minuta, al to je off) , sve radi bolje od z5500 a mogucnosti upgradea da i ne pricam... za malu ili nikakvu razliku u ceni , sta si hteo da kazes sa panasonicom i jamom , za logitech su izmislili zvuk...

Poslednja izmena:
@Čekam konkretan predlog low end alternative Logi sistemu (alternativa u svakom pogledu, ne samo u pojedinim segmentima).

ja napisao alternativu i treba da popijem ban , hahahaha stvarno smesno , gori ste od dece iz komsiluka kada necu da im vratim loptu koja mi je upala udvoriste,,,, a vi ste slozniji u branjenju svoj eigracke od nas tako da mislim da i vi imate alter ego trip

Baš ću da poslušam ove Onkyo sisteme, ali od sistema čiji je subwoofer...

- 16 cm Cone
- Max. Output Power: 100 W (Dynamic power)

...ne očekujem puno.

mislis da z5500 ima vise?

Ne znam zasto se meni obrisa post...
Jel si ti video da si kopirao samo sistem panasonica i jam suba od 7500. ;) Znas kad ce Jamo sistem od 5 zvucnika da kosta tako malo... sto samo pokazuje o tvojoj objektivnosti i poznavanju sta kopiras.
I da, znas kad ce takodje taj jeftini sub od 6.5 da nadjaca ovaj takodje jeftini od 10? Apsolutno nikad...

Prvo Panasonic i Jamo, bilo i ima u Nisu. Slusao i nije bolje od Z-5500. Nema tu dinamiku i atmosferu u surroundu. Zvuk iz sw nije voluminozan kao kod Logy.
Drugo Kenwood i Yamaha, bilo (mozda ima jos) u Merkatoru a slicnu Yamahu sam imao uporedo sa Z-5500. Uopste nije konkurentno Logitech proizvodu o kome se ovde raspravlja. Opet ima inferiorniji zvuk a sw su tu negde.
Trece Onkyo kompleti, koliko god voleo taj brend ne mogu reci da je sistem vrh ponude. Sam AVR je bolji izbor od Z-5500 jer ima HDMI i HD zvuk ali sa tim zvucnicima je tu negde, cak sa slabijim sw. Ne moze nijedan iz tri primera da docara udar u tlo koji Logy ipak radi. Sistem bi bio bolji sa boljim zvucnicima ali onda bi cena skocila na 1000+ e.
Ok, ukusi su razliciti pa mozda nekom ovo (na neki volsebni nacin) ipak prija.
Da bi se dobila primetna razlika od Z-5500 mora se dati preko 1000e a to ipak nije uvek lako.
Opet, ne kapiram cemu tolika mrznja onih koji nemaju Z-5500 prema tom sistemu. Kakav je da je, koji ga imaju srecni su. Sta vama drugima smeta kod njih ili kod ljudi koji ga imaju ili sta je problem?
Rekoh dajte za 200e polovan ili za 400e HiFi sistem koji moze da se nosi sa njim. Za one koji ne znaju HiFi nije nuzno stereo vec sistem koji daje visoku realnost zvuka pa moze biti i 2ch ali i 5.1 (7.1 i vise). Ovi primeri nisu bas HiFi tj ako su oni sa takvim satelitima HiFi onda Z-5500 jeste takodje.

Poslednja izmena:
Vlado da li si i ti video da je ono link za Jamo sub od 7500 a ne za kompletan sistem od 5 zvucnika? :D Znaci ne verujem da mozete toliko da pricate napamet...

Znam lika koji radi u TM u Nisu, slusao sam ceo komplet Jamo zvucnika kad sam birao sta cu uzeti za 5.1. Tad sam proveravao i skuplje modele ali i ceo komplet ovih zvucnika koje i dan danas imas u TM. Tada je bio i ovaj Panasonic AVR ali ga danas vise nema. Nije napamet, vec pricam sta sam slusao. Nisam ni obratio paznju iskreno da je samo o sw rec ali sam pricao sa ceo sistem.

Ko je imao srece da ima 300 eura kad je Z5500 kosta toliko i platio ga nije se zahebo ... :)

Proud owner of Logi Z5500 :d

p.s. Civi dodji nekad na pice i da poslusas DTS od Depeche Mode :D mislim ako nisi nikad cuo slicno ili bar dovoljno dobro

@gvlada
Pa da, ali ko zna koji si ti Jamo sistem slusao, plus problem je sto je ko zna koliko taj sistem kostao za razliku od ovih imaginarnih 7500, plus risiver od 20 000. Jamo bas nije poznat po jeftinim zvucnicima...

Poslednja izmena:
Ko je imao srece da ima 300 eura kad je Z5500 kosta toliko i platio ga nije se zahebo ... :)

Proud owner of Logi Z5500 :d

p.s. Civi dodji nekad na pice i da poslusas DTS od Depeche Mode :D mislim ako nisi nikad cuo slicno ili bar dovoljno dobro
Dodji ti kod mene na pice da poslusas kako to stvarno treba da zvuci , naravno u stereo sistemu poz :wave: ( ali onda ima da bude kuknjava , nisam znao , nisam cuo...kako TREBA da zvuci)

@gvlada
Pa da, ali ko zna koji si ti Jamo sistem slusao, plus problem je sto je ko zna koliko taj sistem kostao za razliku od ovih imaginarnih 7500, plus risiver od 20 000. Jamo bas nije poznat po jeftinim zvucnicima...

Skuplji je sigurno bio, ali se nisam rukovodio cenom. Bio sam bas danas da pogledam 42G20 i video sam zvucnike sa slike ali na cenu nisam obratio paznju. Sto se tice cene Jamo zvucnika u TM ona je najniza tu u celoj Evropi. Neki skuplji zvucnici su i 3-4x jeftiniji nego napolju. Doduse cene u TM su za komad, ne par ali opet su jeftiniji.

Sto se tice poziva da vkozm cuje kako treba da zvuci, za stereo muziku moze dobiti wow efekat ali sto se tice dozivljaja za filmove i igrice, nijedan stereo sistem koliko god bio dobar ne moze prici surround sistemu.

Brate kaki ste ... 1000 je raspravljeno i 100 puta se umesali modovi i opet na pomen logija isti hateri se jave ,,, znaci bruka :d

Ajd civi bolje plati pivo neko sto hejtujes :)

A kakav je zvuk sa X-fi elite pro-om, sigurno se daleko kvalitetnije cuje nego li zvucna sto je ugradjena na maticnim plocama?
Ja za nekoliko dana sakupio pare i uzecu Xonara DX, da li ce dobro sesti ta zvucna na Logiju ?

Elite pro je uzeta u trenutku " ludila " tj rastrojenosti, da se vratim u te godine kada nije bilo krize sigurno je ne bih uzeo nego obicnu Music mada mislim da ima razlike u kvalitetu.

Uzeta je tada zbog BF2 i EAX-a i tada sam stvarno primetio da EAX funkcionise i odusevio se.

Ne znam ove nove maticne ploce ali kada sam kupio elite nije bilo ugradjene audio karte koja je mogla da parira a Asus je bio TRTEX ;)

No sada je sira ponuda i bolje je tako zbog krajnjih korisnika :)

Pre nego sto sam kupio Logi moram sam da ih cujem uzivo i otisao lepo za BG kod gdin " Siki - ja " koji me lepo ugostio, ljubazna gospodja jos castila coca colom :) i posto nisam audiofil i prvenstveno sam " gadjao " igre i filmove meni se svidelo i tada sam ih platio 300 eura MINUS pdv posto su uzete preko firme :)

Znaci za nekih 250 eura ... tada a verujem i sad je to bio BB

Poslednja izmena:
Ako kazes da kod mene daj depeche mod zvuci losije nego kod tebe , platim gajbu piva

Poslednja izmena:
Pazi se, vkozm! Pustice ti Depeche mode na sistemu koji nov vredeo par hiljada evra (makar kako je pricao da ima) a tvoj sistem nov bio 300e. ;) Trazi nesto novo od 300e da bude referentno :p

Ja predlazem da mu pusti na onom Panasonicu i Jamo subu za 300 evra. :D

Samo trzisna vrednost , amp 200e , kutije 220e i zvucna 30e to je to nista posebno...(ako bas hocu da napravim utisak zakacim i sub od 100e cisto da dokazem da ima sta da se cuje a bogme i oseti na 20hz)... i da ako neko pita kolko je kostalo novo (amp 700e, kutije 2400dem , zvucna ima i danas nova za 100usd i sub 500dem) a to sta imam i cime se hvalim (neznam gde ali posto ste me prozvali gVlado )

Poslednja izmena:
Mislim da preterujete. Uzivanje u zvuku je individualni dozivljaj i nekome moze da odgovara vise jedan sistem, a nekome drugi, bez obzira na cenovnu klasu ili kvalitet prestavljen nekim proracunom.

Z-5500 je kroz dug period opstanka na trzistu svakako dokazao da uspeva zadovoljiti culo uzivanja u zvuku kod sirokog dijapazona ljudi, te samim tim predtavlja idealan izbor za preporuku pri kupovini.

Sistemi koje je Civi predstavio svakako treba da udju u razmatranje u ovom cenovnom rangu. Treba pustiti ljude da sami cuju i odaberu sta im vise odgovara.

Meni licno Z-5500 je previse jak, ali sam to skontao tek posto sam ga nabavio. Kako ne spadam u red onih koji sile svoje komsije da slusaju ono sto se meni svidja, sada bih pre uzeo Z-5450 koji meni daje sasvim dobar dozivljaj po prihvatljivijoj ceni. Opet naglasavam to je moj licni stav i sasvim sam siguran da tu medju vama ima onih kojima Z-5450 ne bi odgovarao i to je na mestu. Pustite ljude da sami odluce sta im se vise svidja, a svaka dodatna preporuka za siri izbor pri kupovini je za svaku pohvalu.

Budite mi pozdravljeni.

Ajde meni neko da kaze sta da ocekujem od Xonar DX + Logija veoma sam nestrpljiv jedva cekam da uzmem karticu :p

Imao sam prilike da poslusam doticne zvucnike...Vrede onoliko koliko su bili cenjeni kada su izasli, cca 250e i ni centa vise...

Samo trzisna vrednost , amp 200e , kutije 220e i zvucna 30e to je to nista posebno...(ako bas hocu da napravim utisak zakacim i sub od 100e cisto da dokazem da ima sta da se cuje a bogme i oseti na 20hz)... i da ako neko pita kolko je kostalo novo (amp 700e, kutije 2400dem , zvucna ima i danas nova za 100usd i sub 500dem) a to sta imam i cime se hvalim (neznam gde ali posto ste me prozvali gVlado )

Nemam nista protiv tvog sistema i necu reci da je los, kada nije. Ipak, ne moze se porediti sa Logy. Cak i polovan je vise nego duplo skuplji od polovnog Logy a uredjaji se rangiraju po ceni novog proizvoda, tako da je tvoj sistem daleko iznad Z-5500. Opet niko ne spori da je to fin stereo sistem ali nije surround i za filmove je nedovoljan. Znaci, nadjite nesto novo za 300-400e da oduva Logy u kompletu (zvuk i funkcionalnost) ili polovno za 200e.
I dalje mi niko nije objasnio sta imate protiv tog sistema? Pogledajte sta Nikk pise, da kad cujes Z-5500 pozelis samo to da imas i prodas sve svoje. Niko o tome ne govori vec da Z-5500 za svoju cenu nema alternativu!!! Ja bih prvi bio srecan da se nesto novo pojavi u tom segmentu.

ma taj drajver je opste poznat u dyS zajednici , ubiva fostexe i Lowther e na zivo i mrtvo , mislim da mu nebi pomogla ni horna od 6 metara al necu vise u off, btw zavisi za koje filmove , kad porastete ukapiracete da je sve sto je vredelo vec snimljeno i to u stereu zvuci da nemoze bolje....

Poslednja izmena:
Vlado, aj ti nama reci da ti covek ponudi vrlo, vrlo dobar, takoreci odlican stereo hi-fi sistem i Logitech na drugoj strani, na cemu bi radije odgledao film? Ja i Civi sigurno na stereo sistemu, tu nema sumnje.

Originalni sound mix uopste ne mora da bude surround. To je odradjeno kasnije i u vecini starih filmova je to odradjeno VRLO pristojno. Negde i mnogo vise od toga - Top Gun je dobar primer (u kvalitet samog filma ne ulazim).

Gledanjem, tacnije "slusanjem" novih akcionih filmova u stereo rezimu gubi se MNOGO.

Poslednja izmena:
Civi, nisi u pravu. Ne kontam zasto si toliko "zatucan". K'o da si neki deda od 60 godina :)

Evo ti jedna dobra analogija - MFSL, DCC, XRCD, SBM... remaster-i audio albuma iz 50'/60' godina sa originalnih tape-ova vrlo cesto zvuce daleko bolje od originalnih master-a koji su se pojavili pocetkom 80-tih godina, a neretko i od starih izdanja na plocama.

Civi, nisi u pravu. Ne kontam zasto si toliko "zatucan". K'o da si neki deda od 60 godina :)

Evo ti jedna dobra analogija - MFSL, DCC, XRCD, SBM... remaster-i audio albuma iz 50'/60' godina sa originalnih tape-ova vrlo cesto zvuce daleko bolje od originalnih master-a koji su se pojavili pocetkom 80-tih godina, a neretko i od starih izdanja na plocama.

Analogija ti je donekle ok , samo sam se ja pogresno izrazio , sto monalizu ne urade ko 3d scenu , sigurno bi dobio wov efekat .... ti remasteri su radjeni sa originalnih traka , a kad mi neko lepi efekte po prostoru kako ih je on zamislio to mi je totalni buuu, inace nisam zatucan , imam 30godina i veruj mi da sam 6meseci svaki dan gledao bar jedan film na full 7.1 surandu u pozoristu na prekookeanskom brodu (*** to mi je bio posao ) sa zvucnom opremom sa kojom se nebi postideli ni u iMAX bisoskopima , a ja i dalje ostajem pri svojoj tvrdnji , cak sam i vise puta starije filmove downmixovao na stereo i dodao malo reverba i to zvuci duplo bolje nego taj sugavi dodati saraund :wave:

Nazad
Vrh Dno