Šta je novo?
Ovlascenji servis ti je IRIS MEGA oni saradjuju sa computerland-om gde sam uzeo z-5500, meni je isto ckrklo pozadinsko svetlo na displeju ped-a al mi je pod garanciom i dalje. Medjutim trazili su mi da im odnesem ceo ceo sistem zbog toga a to nema sanase da radim, woofer ima 25 kila a morao bi i da raskacaim sve zvucnike koji su usrafljeni u zid itd...

Dok mi je logitech lepo ponudio da zameni ceo ped! Ici cu na tu opciju.

evo i ja da se ukljucim, imam z5500 i zaista su odlicni zvucnici. koristim ih za filmove, igrice i muziku i bas sam zadovoljan, dugo sam razmisljao o HI-FI varijanti , cak sam i AVR kupio i krenuo u kupovinu zvucnika ali sam odustao, imao sam pare spremljene ali ipak sam se odlucio za z5500 koje sam platio 240 eur i vrede svaki eur, AVR sam prodao ostatak para potrosio :)
sistem od 1000 eur sigurno zvuci bolje ali i ovi uopste nisu za bacanje, ali ja vise volim da potrosim pare na zivot nego na zvucnike :)

Imam jedno pitanje...
Ne razumem se baš u tehnologiju zvučnika i rešavanje problema kod istih...
Naime, zamenio sam Z5450 Wireless za ove zvučnike nedavno (z5500)..
Međutim, sinoć sam nešto pržio muziku ali ništa nenormalno (nije bilo ni do kraja pojačano, s pbzirom da imam 22+ boost, i predpojačavanje), ali sam primetio da srednji zvučnik počinje da "krcrka", kao da probija, a i osetio se miris dok se kod ostalih 4 (front i back) nije osetio takav miris... Taj miris nije paljevina, ali je miris za koji možeš da kažeš "E sad definitivno nešto nije uredu" !
Ono što me interesuje je, šta bi to moglo da bude ? Sve radi ok, ali me ipak kopka ? Tj. malo se plašim da ih opet pojačam da ne bi došlo nekog kuršlusa !
I zanima me sledeće..
Kada sam ih menjao, rekli su mi da su sadašnji Z5500 mnogo lošiji nego oni koji su se pravili pre par godina... Kada sam morao da zamenim Z5450 (otišao zadnji levi... wireless konekcija nije mogla da se uspostavi... uglavnom otišao neki deo), rečeno mi je da su moji Z5450 mnogo kvalitetniji po delovima nego ti koji ću dobiti..
Primetio sam recimo da se stvarno mnogo više zagreva onaj hladnjak na basu nego na Z5450... Takođe mi je rečeno da je moguće ugraditi neke kulere (externo) da bi dobio na smanjenju zagrevanja...
E sad, da li je to neko radio, ima li potrebe i kako se to radi ?
Hvala

Poslednja izmena:
Pozdrav za sve!
Imam par pitanja, pa da predjem na stvar.
Uskoro treba da sklopim sledece 3 stvari. Plazmu Samsung PS-50C530, Xbox360 i Z-5500.
Interesuje me, da li sledeci nacin povezivanja obezbedjuje 5.1 zvuk i na Xbox-u i na tv-u.
Xbox bi povezao HDMI kablom na TV, a TV optickim kablom na Xbox.

Da li je neko vec uradio tako ili su potrebni Audio Video receiver kao spona izmedju ili neki Digital Optical Splitter http://cgi.ebay.co.uk/3-Way-Digital...uting_CablesConnectors_RL&hash=item563d335d19

[TV]<---HDMI--->[XBOX]<---OPTICAL--->[Z-5500]

To je resenje da kad igram xbox imam 5.1
A kad hocu da pustim neki blurey rip sa eksternog harda na tv?
Da li cu i onda imati 5.1 zvuk na z-5500, iako je xbox iskljucen?

Poslednja izmena:
To nisi spomenuo u prvom postu :)

U tom slučaju, probaj ovaj setup, mada nisam siguran kako i da li će raditi.

[XBOX]<---HDMI--->[TV]<---OPTICAL--->[Z-5500]

Mislio sam da sam bio jasan, ali ok.
Taj drugi setup sam i ja predlozio, al me interesuje da li je neko vec probao. Citao sam negde da tako napravljen setup ipak ne daje 5.1 kada se igra xbox. Ako je tako, onda bih pozurio da pazarim onaj spliter preko ebay-a dok je drugar u Engleskoj.

To je to! :)
Ima sve i kod nas samo treba traziti.
Nista...cekam da jos neko potvrdi da li moze bez cele ove petljancije, a ako ne moze onda uzimam ovaj spliter i jos par optickih kablova.

imam z5500 zakacene trenutno na x-fi koji mi dolazi uz plocu,ali to nije "pravi" x-fi,nego nesto re-brendirano blabla,elem interesuje me Asus Xonar D2,E-MU 1212,X-Fi Platinum,sta bi mi preporucili od te 3 karte i koji nacin povezivanja ? da li je DAC u z5500 bolji ili losiji nego u ove 3 navedene karte ?

Citam ovu temu i stigao sam do odprilike 5 strane i da ja grunem koju.Dakle pojacalo koje posedujem kupljeno je u Ei elektronskoj industriji Nikola Tesla 88 godine + dva trosistemca.Tada je kostalo nekih 1200 marona.Do dana danasnjek nista na njima nije menjano sem prasine pa cak i ona je u skorasnje vreme menjana.Pre nekih par meseci.Tacan model pojacala necu da imenujem ali izmereno ima 2x 81 w na 8 oma.Sad pocinje dramaturgija.Imam kutije 92 db 8 oma 60 w i kad pojacam pojacalo do nekih 40 % potenciometra logi z 5500 se ni necuje,a prostorija od 30, 25 kvadrata se ori.Kad iskljucim logija u istoj prostoriji(svira samo Tesla),razlika ni ne postoji sem sto krs od zvuka koji je davao logi vise ne postoji.Da ne bude da izmisljam i mazem oci,logija sam pozajmio od jednog prijatelja svoga koji ga drzi u teretani.Jos nesto da dodam,a to je da kad sam ga pojacao do kraja (logi z 5500 zvuk je bio ocajan),puno distorzije.

http://www.sk.rs/forum/showthread.php?p=999325

Poslednja izmena:
Samo da pitam da li i kod drugih dolazi do kasnjenja u zvuku kada su zvucnici povezani digitalno (coax ili opticki; u mom slucaju na creative karticu)?! Naime od "no digital data" da pojavljivanja na zvucnicima treba oko sekund vremena tako da recimo kada mi neko pise na msn ni necujem notifikaciju jel dok stigne do zvucnika i prebaci se iz tog no digital moda do plII music ili movie zvuk vec prosao!!

Jee ko bi rekao digitalna brzina svetlosti ima kasnjenje :( I ne znam jel to samo sa creative kartama ili je to (ne)normalno tako?!

Tako je i na integrusama, ne brigaj - evo sad mi je prikacen na neki integrale krsh, isto kasni :)
Pola boot zvuka i ne cujem :D

BTW, ako se ne varam - kada je izabran DDL u opcijama, onda nema nikakvog kasnjenja, tj. zvuk je uvek "prisutan", nema onog "No Digital Data" na displeju kada nema zvuka... ne mogu trenutno da proverim, ali uveren sam da je tako ;)

Nije kašnjenje nego creative ne drži konstantnu "vezu" preko SPDIF, treba mu oko sekund da je upostavi. Ja sam problem rešio tako što sam kupio licencu za DD/DTS enkoder (nešto manje od 5 dolara) tako da mi Creative sav zvuk koji dolazi sa kompa enkodira u DTS i tako ga šalje, a ujedno mi je stalno aktivna digitalna veza, na ekranu uvek piše "dts Digital" pa nemam taj problem da mi fali prvi sekund bilo kod zvuka sa kompa.

Ujedno mi od kompa do zvučnika ide samo jedan kabl :)

EDIT: CAR-e, zar si već zaboravio kako radi DD/DTS enkoder? :p

Kasnis, Sokole, kasnis :p

Čovek u godinama, šta ćeš :D

Svejedno, preporuka za DD/DTS enkoder za X-Fi kartice koje ga nemaju po defaultu (prva generacija X-Fi) ili koristite analognu vezu sem za filmove sa DD ili DTS zvukom.

Eto nacina da se uzme jos 5$ korisnicima. :p

Nije neka kinta a znači, nemoraš stalno da prebacuješ sa digitalne veze (filmovi, muzika) na analognu (igre) i obrnuto.

Poslednja izmena:
Cudi me da moj post nikog ovde ne dotice :D ,al morao sam da odreagujem i kazem koju :D.

Čovek u godinama, šta ćeš :D

Svejedno, preporuka za DD/DTS enkoder za X-Fi kartice koje ga nemaju po defaultu (prva generacija X-Fi) ili koristite analognu vezu sem za filmove sa DD ili DTS zvukom.
Si upravo ti ono bese meni uplatio licencu za XtremeMusic svojevremeno? :)
Srecom, pa na Titanium seriji to dolazi u paketu, ne moram da se (te :p) mlatim ponovo :p

2 garson:
Ciganisanje, ***... realno. Za pisljivih 4.72$, ako me secanje ne vara.

Sve je to ok ali ja necu daj dd i dts; znam da je to resenje ali mi je cimanje da pojacavam i smanjujem zvuk direktno na konzoli umesto preko tastature ili misem!! Takodje par igara ima 30% slabiji fps (nikada mi ovo nece biti jasno ali je tako) kada ih igram sa aktiviranim enkoderom/dekoderom (sta li je vec)!!

Falcon cu da probam ovu silence varijantu; zaista se cini kao dobro resenje.

Poslednja izmena:
Stvarno... ? Nisam primetio.

Daj neku konkretno, da oprobam :)

Brate ti sa tvojom masinom ces da vidis razliku sutra malo pogotovo jos ako ti je vsync ukljucen, pst bre tamo ;)

Ugasicu bre Vsync :)

Vrh Dno