Šta je novo?
Ne znam sto se mucite sa tim digitalnim izlazima, imate dobre zvucne, kupite malo kvalitetnije kablove i cepajte analogno. Kakav crni DTS i zamlacivanje sa njim.

Mocno je kad je sve povezano jednim tankim kablicem umesto gomilom :)

HDMI je mnoogo napredniji od Spdif-a, ***a sad sto tebe zeza monitor ili graficka, to je vec druga prica.

Kolko je na kraju ispalo da pojacalo iz z-5500 moze snage da isporuci? Tacnije, koja je realna max snaga sistema (woofera, satelita...)?

Ne znam koliko wati daje ali je neizdrzljivo sedeti u sobi sa njima kada preteras i pola snage. Pod pocne da vibrira.

ma da pod vibrira od 8ice sa 80w rmsa oce da iskoci ako je karatavan koji je istrunuo mozda

Desetka je u pitanju a ne osmica

Па није циљ дрмати под. Та фраза је употребљена само да "дочара" гласноћу поменутог система. :)

Hvala, OCz ;)

Vlasnici Z5500 bi mogli da budu malo realniji u svojim komentarima da bi potencijalni kupci imali realniju sliku o tome sta kupuju :wave:

Ah dođoše i specijalci za zvuk.:d Mogao bi moderator malo da warn-uje ljude sa lokvanjima na glavi :)

Poslednja izmena:
Meni juce konacno crkao jedan satelit i sutra ga saljem na reklamaciju.
Preostalo mi jos taman mesec-dva garancije.

Pre je on radio dosta tise u odnosu na ostale satelite,nekad je radio normalno,iste jacine kao i ostali i juce konacno nece da radi.

Posto imam garanciju,ne sekiram se oko toga,jer je rekao serviser da im posaljem fotokopiju racuna,garancije i pokidani zvucnik,a oni ce poslati novi,zanima me sta je to moglo da rikne u njemu ?

Pitam iz znatizelje,da znam ako mi opet bude crkao neki satelit kad mi istekne garancija.

Naravno da je to tesko ovako napamet znati,ali ako je nekome vec crkavao pre,sta je uglavnom bio problem i jel bi moglo da se sredi za 10-20e ?

Moze da bude svasta u pitanju a ne znam gde bi mogao posebno da kupis satelite, jedino mozes zvucnik posebno da kupis pa da ubacis ako ti on crkne. Inace, dajte malo kaznite ovog spamera, covek i posle svakog brisanja opet spamuje.

Posto mi je Z-5500 otkazao jer klinac mu je malo prodrmao kablove i vise ne pali lampicu na konzoli interesuje me gde bih mogao da posaljem na servis doticni uredjaj ili ako neko zna da mi kaze gde da potrazim shemu za isti jer bez nje niko od servisa nece da ga pogleda.

Inace ovaj sistem je za svaku pohvalu sateliti su jako kvalitetni a to oni koji prate ovu tematiku znaju. U centru satelita je metalna ili celicna igla koja se ne pomera a oko nje igra vesanje. Ova igla izvlaci svu toplotu prilikom forsiranja. Ovakav sistem zvucnika moze se videti jos kod nekih vecih brendova tipa Boze-a ili JBL i Heco i to u samom vrhu ponude. Ovi zvucnici imaju pravih 505W RMS a Music Power je preko 1000W u Peak-u.

Pa ja sam se upravo pretplatio na temu da bih mogao da pročitam buduće realne komentare ;).

Moj savet ti je da misljenje o nekoj spravi na forumima ni pod razno ne uzimas zdravo za gotovo od vlasnika te sprave, posto je ocigledno sujeta najbolji prijatelj mnogima... :S:
Nazalost - tuzno, ali istinito... :(

p.s. Cast izuzecima koji nisu malobrojni, ali ih ipak treba probrati.

Poslednja izmena:
Pa dobro, u pravu je da sigurno nemaju "pravih 505W". Ko zna na koju foru je Logitech to sracunao i napisao...ili jednostavno slagao. "Pravih" 500W ima jedna koncertna kutija koja sadrzi npr. 15" bass driver, sigurno da Z-5500 nije toliko "mocan".
Mnogo je bitnija osetljivost zvucnika od te same brojke "koliko ima watti". Zvucnik koji je deklarisan na npr. 50W moze da svira glasnije od nekog koji je deklarisan na 150W. Pa i u slucaju da je Z-5500 niske osetljivosti, opet ne bi bilo bas verovatno da ima 500W.
ALI, ako nekome ko se ne razume uopste u makar neke osnove tematike zelis da docaras koliko je Z-5500 "glasan ili mocan" u odnosu na 99% drugih PC zvucnika, onda mu slobodno mozes reci da ima "pravih 505W watti".

Ne znam da li bese Delija ili neko drugi ko je krenuo po xx put da poredi Hi-Fi i Z-5500 ..
NIKO u ovoj temi nije imao nameru da ih poredi, niti se vampire-ovo pitanje odnosilo na tako nesto. A opet mora neko da se nadje i zapravo ode u totalni off sa time ..

Isto sam ovo napisao i civi-ju na PM. Z-5500 je kompakt sistem namenjen za igre i filmove, NE za muziku i "audiofile". Zar je maltene ikome bitan neki veci kvalitet u igri ili filmu od toga da ima 5.1 zvuk i da ima dovoljno dubok i jak bas da moze da cuje i "uziva" u ekspolizijama i sl. efektima ?
I da li je moguce da toliko "audiofila", culi su sve i svasta, znaju najvise od svih i ladno demantuju da ce subwoofer od 10" da drma i trese ? Ili da preciznije kazem da ce da vibrira skoro svaku sobu u kojoj se nalazi ? Woofer/driver u vasim B&W, Jamo i sl. kutijama svakako nece da drma i trese tj. nece ni priblizno koliko ce jedan 10" subwoofer ...a siguran sam da bi rekli suprotno ukoliko ih je neko pitao ..

Z-5500, solidan kompakt sistem za igre i filmove. Za PC zvucnike i prosecnog korisnika poprilicno glasan. Jak i dubok subwoofer koji ima snage da malo zadrma i ispomera stvari na stolu iznad njega, zavibrira parket, vrata ili prozor u sobi. Eto, to je istina o tom sistemu i svaki buduci kupac isto to i moze da ocekuje.

@OCz
Ja sam reagovao samo na "drmanje poda" posto je ta izjava u najmanju ruku smesna.

gvlada je pomenuo svoj REL T2 kako pravi zemljotres :) i napomenuo da je isti mnogo jaci od Z5500 sub-a sto je sasvim normalno, a ja sam dodao da daleko od toga da i taj REL previ zemljotres, sto, naravno, podrazumeva da je Z5500 jos dalje o toga. Na to su se uvazeni vlasnici Z5500 uvredili :), a Gdin_M nije cak ni skontao o kom sub-u pricam, posto uopste ne cita tudje misljenje vec samo ispaljuje svoja.

Kao sto sam vec napisao u obisanim post-ovima i ja poznanicima preporucujem Z5500 za namenu za koju su i predvidjeni - low budget surround sistem iliti kvalitetan komplet za PC.

Ne vidim cemu toliko lozenja oko totalno str8 forward teme...

:wave:

p.s. Kad ste se vec uhvatili za tu snagu - cak i Logitech kaze da je tih famoznih "505W" nema veze sa zivotom, tj. deklarisano je sa ogromnim izoblicenjima i na 100Hz za sub i 1kHz za satelite. To nema blage veze sa RMS definicijom snage.
Total FTC power: 505 watts RMS
Sub-woofer: 188 watts RMS (into 8 ohms, @ 100Hz, @ 10% THD)
Satellites:
Left/Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1khz, @ 10% THD)
Center: 69 watts RMS (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)
Rear Left & Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)
Total Peak power: 1010 watts

Poslednja izmena:
Uff... pomenuo sam REL zato sto je bilo spora oko toga da Z-5500 moze da zadrma pod. Pa odnos cena/kvalitet i sl. Onda sam rekao da REL itekako moze da zatrese moju sobu, sta je Delija demantovao iako nije bio nikad kod mene. :) Nema veze, ja mu verujem. ;)

E pa onda stvarno ne znam oko cega onoliki off :d

Drma pod ...sve zavisi kako ko to zamislja. Pribliznije je reci da ga vibrira, oseti se svakako pod nogama (i to ne samo ispred sub-a ili na 1-2m, sve zavisi koja je frekvencija). Ne pravi bas zemljotres, ne iskacu daske i sl. svakako. Ko ranije nije imao prilike da cuje neki takav komplet, njemu ce to biti o-ho-ho.

Sada je Z-5500 mnogo skup. 450e+ ? Dok su kostali oko 300e bili su dobra kupovina - i urpavo to "low budget surround sistem iliti kvalitetan komplet za PC", kupis ipak novo i za tu namenu ima super da te sluzi.

Sada je Z-5500 mnogo skup. 450e+ ? Dok su kostali oko 300e bili su dobra kupovina - i urpavo to "low budget surround sistem iliti kvalitetan komplet za PC", kupis ipak novo i za tu namenu ima super da te sluzi.

Tu se apsolutno slazem. Jedno vreme su bili 250e cak. Ja sam ih svojevremeno platio oko 300e.

Vrh Dno