Imam jedno pitanje...
Ne razumem se baš u tehnologiju zvučnika i rešavanje problema kod istih...
Naime, zamenio sam Z5450 Wireless za ove zvučnike nedavno (z5500)..
Međutim, sinoć sam nešto pržio muziku ali ništa nenormalno (nije bilo ni do kraja pojačano, s pbzirom da imam 22+ boost, i predpojačavanje), ali sam primetio da srednji zvučnik počinje da "krcrka", kao da probija, a i osetio se miris dok se kod ostalih 4 (front i back) nije osetio takav miris... Taj miris nije paljevina, ali je miris za koji možeš da kažeš "E sad definitivno nešto nije uredu" !
Ono što me interesuje je, šta bi to moglo da bude ? Sve radi ok, ali me ipak kopka ? Tj. malo se plašim da ih opet pojačam da ne bi došlo nekog kuršlusa !
I zanima me sledeće..
Kada sam ih menjao, rekli su mi da su sadašnji Z5500 mnogo lošiji nego oni koji su se pravili pre par godina... Kada sam morao da zamenim Z5450 (otišao zadnji levi... wireless konekcija nije mogla da se uspostavi... uglavnom otišao neki deo), rečeno mi je da su moji Z5450 mnogo kvalitetniji po delovima nego ti koji ću dobiti..
Primetio sam recimo da se stvarno mnogo više zagreva onaj hladnjak na basu nego na Z5450... Takođe mi je rečeno da je moguće ugraditi neke kulere (externo) da bi dobio na smanjenju zagrevanja...
E sad, da li je to neko radio, ima li potrebe i kako se to radi ?
Hvala