Šta je novo?
Ok, ukusi su razliciti ali komentari poput film ne zasluzuje kvalitetnu opremu za slusanje je.... najblaze receno...bzv. Pre par godina drugar uzima 8800GTX za igrice a zvucna mu je onboard Realtek sa 2 mala zvucnika na stolu. Kao extra osecaj pokrece sve na max. Uzmem ja duplo jeftiniju 8800GT ali uz X-Fi Platinum i Z-5500 pa je osecaj igranja nebo i zemlja kod njega i mene. I njemu lepo se vilica spusti do poda.... Kad sam sa Z-5500 presao na 706 + BR..... ne moze da se poredi dozivljaj.

j
z5500 realno vredi 200e plafon. ali logitech ko logitech sve preceni u besvest.

U pravu si za ovih 200e, ali nije logitech kriv, 5500 se u inostranstvu prodaje po mrvicu vise od 200 evra, a to sto rade u BG-u je nenormalno.
poz. :wave:

Ko je rekao da film ne zasluzuje, ja nisam.
Poenta je bila da H-600 zvuci mnogo vise nego sto kosta.. i zadovoljice kriterijume i zahtevnijih.
Svrha ove teme nije odabir najboljeg sistema za film, niti ljudski afiniteti prema istom,vec utisci i misljenja o 5500 i njegovoj konkurenciji i sta reci ljudima koji planiraju da ga kupe.

Inace, i H-600 se preko prodaje za malo preko 200e

Poslednja izmena:
Zato ... ako ga nadjete za 300 i ispod eura nemojte da se svoumite ;)

Ko ih je kupio na vreme se usrecio i to lepo ;)

Mislis ja.... :d

Ako imash kesh da :D ali ako si jedan od onih koji su hteli Logi X-530 pa onda odluchili da se "stisnu" i skupili jedva za z5500 onda ne...Relativna stvar :)

Ti to mene nesto prozivas... :d

Dobra stvar kod Z5500 je shto je kompaktan sistem i nije zapreminski velik, a daje vrlo dobar zvuk, pa mesto nadje u najrazlichitijim situacijama tj zadovoljava potrebe velike vecine korisnika. U tome je najveci uspeh ovoga sistema, samo ponavljam, shteta shto podigoshe cenu...

Steta je sto su ****** podigli cenu svim proizvodima...

Poslednja izmena:
Šta li bi sad rekli oni koji su do pre par meseci na sav glas vikali da je Z-5500 opao kvalitet kad se prodaju za 300 eura?
Ove serije od 400-500 eura mora da su kvalitetnije :)

PS. Ja sam svoje zvučnike platio tačno 24.000 letos i sad kad je skočila cena ovoliko, još su mi i draži.

Dali neko mozda zna hoce li logitech uskoro izbaciti nekog naslednika z-5500?

Pozdrav

Da se to zna, stala bi im prodaja Z-5500 ;)

posto posedujem ove zvucnike i Xtreme Music karticu hteo bi da ih povezem digitalnim kablom.
nisam siguran kakav kabl ide na Xfi (mislim da je oblik obicne bananice S-dif tako nesto), a na Z-5500 ide ili opticki ili coax ? koji tacno kabl mi treba i gde da ga nadjem ?

jel se na adpteru ne gubi kvalitet zvuka ? zar nema kabl coax na jednom, bananica na drugom ?
gde ovo uopste ima da se kupi ?

Ne bi trebalo da se gubi, a ako se gubi to je mozda nesto "teoretski" tipa 1%.
Ima da se kupi u Kanibalu na NBG, to je valjda blok 44 ako se ne varam :trust: ne znam tacno da opisem, ne snalazim se najbolje tamo. Javice se vec neko ko zna bolje da objasni ili ih potrazi na google.
Cena za coax ti je od ~900 do 3000din. U zavisnosti koji hoces. Ja sam uzeo taj od 900din :D A adapter ne bi trebalo da je nesto skup, mislim da sam ja zapravo platio ukupno 900din za adapterom ..

jel se na adpteru ne gubi kvalitet zvuka ? zar nema kabl coax na jednom, bananica na drugom ?
gde ovo uopste ima da se kupi ?

Kvalitet kod digitalne veze je il imas zvuk, il ga nemas (imao sam i varijantu gde secka zvuk, a to se racuna u nemas :p) ;) Nema potrebe za izivljavanje sa kablovima od par stotina evra

imas li broj od te radnje Kanibal ? dal salju kuci ? ili ako ima ne nekom drugom mestu ?

Pogledaj ovdje: www.silken.co.rs - čovjek ima sve od kablova što može da ti padne na pamet. ;)

Imam dva JVC SP-93 zvucnika koji datiraju jos iz 80'. 100W handling, 180W peak, independence je 8 ohm.

To su zapravo ovi sa slike samo u drugoj boji.

Ovo se moze prikaciti na sub od Z-5500 kao left & right ?

Edit:

OK radi bez problema, probao sam umesto centralnog jedan JVC.

Imam onda drugo pitanje :D Kako bi bilo da se umesto ovih 5 zvucnika od Z-5500 stave neke dve Yamahe, Pioneer, Eltax ili sta god od po ~100-150W ?

Da li pojacalo od Z-5500 moze da istri to na dva kanala ako bi se stavilo na left & right ulaze ? Nisam jos probao oba JVC-a ali, kada stavim 2.1 konfiguraciju samo centrali svira ..( sa 5 zvucnika od Z-5500 )
A ovako kako jeste, levi i desni svirkaju nesto malo ..centrali radi glavni posao, glas idt ..
Da li bi onda uopste radila teorija o stavljanju nekih drugih samo left - right zvucnika na Z5500 ? I bass je nesto bio slab na ovom JVC-u. Da nije slucaj da Z-5500 radi redirekciju bass-a samo na njegov sub ?

Poslednja izmena:
Z-5500 i jeste sub + sateliti sistem tako da s ei ne ocekuje zvuk punog opsega na levom ili desnom kanalu. Ako ipak zelis nesto da menjas pazi da su zvucnici takodje ne 8ohm ali ne odvrci snagu do daske jer moze clipping da ti sredi zvucnike.

E redirekcija vec moze da bude problem ..Ima li nacina bez nekog ozbiljnijeg moda da se ona "ukine" tj. da i sateliti mogu da sviraju svoj bass ? Kada vec u kutiji JVC-a ima 12" sub ..

Jesu 8 ohm i imam par komada koje bih mogao da iskoristim. Ono sto zapravo zelim da uradim je da zadrzim sub od Z-5500 jer je poprilicno jak i udruzim mu dve kutije zvucnika.

Problemi su ocigledni, redirekcija na samo Z-5500 sub i da li ce levi i desni i svirati tako.

To bi morao da cackas firmware unutra ili gde mu je vec program za obradu zvuka. Mada bolje kupi neko pojacalo sa pre-out izlazom ako bas zelis i Z-5500. Ili kasnije nabudzis neki drugi SW ako mislis da ti fali bas. Ja sam bio ubedjen relativno skoro da mi fali bas sa BR5 pa sam hteo da koristim SW i za stereo. Kada sam lepo postavio zvucnike, nasao pravi ugao basa ima i vise nego dovoljno a kako BR5 idu do 36Hz za muziku je odlicno.

Ima li kod nas neki pristojan stender za Z5500 satelite ?

Ima. Pazari stalke Jazz F500. Kvalitetni i teški. Cena oko 20e za par.

SP-JF500.jpg

Sateliti Z-5500 su specificni jer stavljeni na podlogu "pucaju" na gore pod uglom. Obicni stalak nije najsrecnije resenje jer zvuk treba ici ka slusaocu. Najbolji su kada se osrafe u zid ili da se naprave stalci sa nekom ravnom povrsinom na koju se zvucnik moze usrafiti.

da li cu primetiti razliku neku u zvuku ako stavim neku X-Fi do 70-80e umesto ove integrisane Suppreme FX II (crosshair II formula)?z5500 su zakaceni preko digitalnog kabla.

Za filmove ako koristis SPDIF izlaz i saljes bitstream DD&DTS neces ali zato za sve ostalo itekako hoces i to u pozitivnom (mega) smislu. Ta Asusova je nista drugo do obicna integrusa na posebnoj ploci.

spdif je sta (chinch?) ?:) koristim onaj kablic sto "svetli crveno unutra" : ))))))

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vrh Dno