Šta je novo?

Logitech MX Master 3/3S/4

Danas mi je stigao iz Gigatrona i meni je baš super miš, velika razlika u odnosu na 2S. Mnogo mi se više dopada silent click, i haptic feedback je odličan.
Jeste plastičniji, ali nije velika razlika u odnosu na ono "gumirano". Direkt bluetooth na mac, sve radi bez problema.

I niko ne kaže gde to ima "od Kineza" da se kupi Logitech MX Master 4?
Da li mislite u Kini u fabrcici u Suzhou?

Čovek je napisao da ima 3S, a ne 4.

Izgleda da nije bas lako danas prodati mis od 120$
Danas mi je stigao iz Gigatrona i meni je baš super miš, velika razlika u odnosu na 2S. Mnogo mi se više dopada silent click, i haptic feedback je odličan.
Jeste plastičniji, ali nije velika razlika u odnosu na ono "gumirano". Direkt bluetooth na mac, sve radi bez problema.

Nadam se da su sredili polling rate preko BT-a na Mac-u, posto 3S radi na kriminalnih 60-90Hz preko BT na MacOS...

@marantz
Izgleda da im ipak ide prodaja za 120$, pošto na tom linku je lažna vest. Ako probaš da ga kupiš preko linka koji su ostavili, ipak bude $119.99.
Što se tiče 3S, treba ženi da kupim jedan, pa ako stvarno neko može da kaže gde to ima za 60$ kod nekih Kineza, može i to.

Stalno neke "kiselo grožđe" vesti. Nije isto da se kupi bilo koja tehnika kada izađe ili 2 godine kasnije. I nije isto original ili kopija. I nije isto nov i refurbished.
Izgleda da nam ne gine da odvojimo 120€+ za nov MX 4.

@marantz
Izgleda da im ipak ide prodaja za 120$, pošto na tom linku je lažna vest. Ako probaš da ga kupiš preko linka koji su ostavili, ipak bude $119.99.
Što se tiče 3S, treba ženi da kupim jedan, pa ako stvarno neko može da kaže gde to ima za 60$ kod nekih Kineza, može i to.

Stalno neke "kiselo grožđe" vesti. Nije isto da se kupi bilo koja tehnika kada izađe ili 2 godine kasnije. I nije isto original ili kopija. I nije isto nov i refurbished.

Kupi ženi lepo kao čovek MX 4, a ne tehniku od pre dve godine :)

Koliko je teško dohvatiti gesture dugme koje je sada ispred forward tastera? Deluje da čak i sa velikom šakom, ipak treba pružiti palac dodatno što nije baš prirodno.
Evo ukratko posle gotovo 8h korišćenja danas. Navikavanje ide brže nego što sam mislio, mada ću pravu i najbolju sliku imati za par dana kada se budem vratio na 3s. E sad ovo je isključivo u mom slučaju iz razloga što gesture taster nemam naviku praktično da koristim uopšte...na 3 i 3s je bio na slabo pristupačnom mestu pa verovatno zbog toga...ovo haptic dugme je daleko pristupačnije i jako lepo radi i daje baš dobar feedback, pa se (meni bar) postavlja pitanje zašto su gestures dugme i ubacivali. Ta dial opcija što su ubacili deluje skroz dobro i korisno mada nisam danas mnogo vremena imao da se igram sa podešavanjem i testiram.

E sad ono što je tebi bitno, ja lično, sa malom do srednjom veličinom šake, kada normalno držim miša, tek vrh palca mi naleže na gestures taj taster i da bi pritisnuo isti, skroz moram da menjam grip odnosno pomerim ruku malo uvis kako bi dospeo do istoga. Ljudi sa većom šakom verovatno konforno dosegnu i koroste isti bez "vratolomija".

Ono što sam takođe skontao je da horizontalni skrol malo više smooth radi da kažem i iako je možda malo višlje pozicioniran nego na predhodnom modelu, dobro je što nema plastika još iznad koju sam palcem prilikom skrola kačio i u neku ruku mi je predstavljala fizičku mini barijeru na 3s.

Sve u svemu, da kupujem sada sebi novi miš ukoliko je doplata 30-40e (uzeti 4 umesto 3s) dao bih bez rszmišljanja. Čak šta više, videću kako će biti kada se vratim nazad na svoj model, pa ako mi se bude činilo da je baš sa "konja na magarca" što se kaže, iće stari lako u oglase

@marantz

U nemackoj na ebay je oko 66e refubrished verzija.

Evo ukratko posle gotovo 8h korišćenja danas. Navikavanje ide brže nego što sam mislio, mada ću pravu i najbolju sliku imati za par dana kada se budem vratio na 3s. E sad ovo je isključivo u mom slučaju iz razloga što gesture taster nemam naviku praktično da koristim uopšte...na 3 i 3s je bio na slabo pristupačnom mestu pa verovatno zbog toga...ovo haptic dugme je daleko pristupačnije i jako lepo radi i daje baš dobar feedback, pa se (meni bar) postavlja pitanje zašto su gestures dugme i ubacivali. Ta dial opcija što su ubacili deluje skroz dobro i korisno mada nisam danas mnogo vremena imao da se igram sa podešavanjem i testiram.

E sad ono što je tebi bitno, ja lično, sa malom do srednjom veličinom šake, kada normalno držim miša, tek vrh palca mi naleže na gestures taj taster i da bi pritisnuo isti, skroz moram da menjam grip odnosno pomerim ruku malo uvis kako bi dospeo do istoga. Ljudi sa većom šakom verovatno konforno dosegnu i koroste isti bez "vratolomija".

Ono što sam takođe skontao je da horizontalni skrol malo više smooth radi da kažem i iako je možda malo višlje pozicioniran nego na predhodnom modelu, dobro je što nema plastika još iznad koju sam palcem prilikom skrola kačio i u neku ruku mi je predstavljala fizičku mini barijeru na 3s.

Sve u svemu, da kupujem sada sebi novi miš ukoliko je doplata 30-40e (uzeti 4 umesto 3s) dao bih bez rszmišljanja. Čak šta više, videću kako će biti kada se vratim nazad na svoj model, pa ako mi se bude činilo da je baš sa "konja na magarca" što se kaže, iće stari lako u oglase

Hvala! Pretpostavio sam sa slika da je pozicija malo nezgodna. Moraću da probam, pre nego što kupim.
Bitan je na Mac-u taj gestures taster pošto to zapravo emulira swipe sa Magic Mouse-a.

@marantz najbolje je probati ako postoji mogućnost.
P.s. u bestbuy usa već ide na popustu 89.99$ ko za inat nikog mi tamo trenutno

Ja spakovao S3 i vraćam sutra ( petak deseti ;) ).
Levi klik pomalo koči, uglavnom radi ali desava se da vise puta na lagani stisak nece da radi, mora se upotrebiti veca sila (sto nije bilo do skoro).
Najjače je sto mi je ovo drugi S3 koji sam dobio u zamenu za isti model (S3) jer se i taj prvi se pokvario (ne secam se sta je bio problem, moguce opet klik neki).
Sta ce mi jo jedan S3 ako nekim cudom uvaže reklamaciju i zamene miša.
Ne mogu da shvatim zasto si se klik kvari.
Igram samo WOT 5-10 partija dnevno i to ne svaki dan, ne igram pucačine, surf, neki vrljanje kompom i sl. pa mi nije jasno zasto mi klik propada.
Ne bodem ko sivonja tastere, u stvari volim lako da pritisnem taster, nježno ...
Citam i vidim da vama rade i S2 a ja satrah S, S2, S3 komada 2 ...

iće stari lako u oglase
Javi se meni prvo, mozda mi bude trebao... ;)

Kad vec pricamo o miševima, koji drugi ili treci Miš uzeti umesto ovog S3 a da nije MX 4, ima li ravnog po hvatu i preciznosti, wifi ili BT od drugih firmi?

Kad vec pricamo o miševima, koji drugi ili treci Miš uzeti umesto ovog S3 a da nije MX 4, ima li ravnog po hvatu i preciznosti, wifi ili BT od drugih firmi?
za ovakva pitanja postoji podforum "šta da kupim"

Kupio MX 4 i ne mogu da ga uparim.
Nema ga, ne pojavljuje se u Logi Oprions+ pa ne mogu da ga podesim...
Zasto nece il ne mozeda se upari i da se vidi u app za podesavanje nemam pojma.
Probao preko usb-A recivera od tastature, onda stavio (naknadno ubo u komp) njegov usb-C i neće !!!
Sta ja to naopako radim i u cemu je problem???!

Moraš na njegov usb-c, uđeš u logi options i onda držiš dole ispod miše neko od onih dugmića dok miš ne krene kao otkucaj srca da vraća fidbek.
Tad je u pairing mode i trebalo bi da ga vidiš.

Neće da će moći u mene...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Ovo višestruko MX4 na usb-c (od miša) i usb-a (od tastature) je od pokušaja uparivanja i negde ga skonta al ga ne pokaze.
Piše da je poslednja verzija Logi app.
Nemam pojma sta je problem niti sta još da radim.

Деинсталирао апп, ставио оба усб, инсталирао апп (Логи Оптионс+) и прорадило

Vrh Dno