Šta je novo?

Logitech Illuminated Keyboard

Ima u Imtelu za 5.900,00 RSD...

Nego, stigla mi je tastatura posle silnih peripetija sa budalama iz Post Expressa.

Enivej, tastatura je E.X.T.R.A. nema šta. Tasteri su fenomenalni, nešto između tastera sa laptopa i tastera sa obične tastature, morate da probate da bi ste znali o čemu pričam, ja barem do sada nisam kucao na takvima... Odgovara mi u potpunosti. Ubada se u USB port, ne trebaju nikakvi drajveri niti bilo šta. Ispod numeričkog dela postoje malecki indikatori kada je uključen/isključen CapsLock, NumLock itd. ali nije bitno, jer se pojavljuju ogromna zelena slova na ekranu kada se stiskaju ti tasteri.

Dalje, osvetljenje je odlično, postoje tri nivoa, naravno držim na najjačem. Postoji i FN taster koji u kombinaciji sa funkcijskim tasterima otvara kalkulator, vrata od CD-ROM-a, IE i slično... Pojačavanje i smanjivanje zvuka, MUTE taster, Control panel, Messenger, Play/Pause, FF/REV...

Sviđa mi se što je ultratanka, ali malo teža, tako da ne beži po stolu tako lako.

Ono što nisam ni video na slikama (ćortan) a što mi se sviđa je providna plastika oko same tastature, tako da mi se sada slaže sa T220 ;)

Jedino što mi se (za sada) ne sviđa je veliki DEL taster, ali nije strašno, jer je INS odmah iznad njega, stvar navike... Ali ima zgodan extra taster dole levo kod levog Shifta, koji je veličine jednog tastera, a između njega i Z tastera je taster koji kada je uključena srpska tastatura prikazuje znake < i > (sa Shiftom i bez). Ko koristi npr. dosta HTML a ima sprski layout, može da posluži...

Sve u svemu - tastatura je fantastična, što zbog osvetljenja, što zbog samih tastera, zbog izgleda, ma sve je sjajno! :wave:

Yeste ali je i cena E.X.T.R.A. :)

~30€ je bio Logitech FlatX ili kako se već zove, ne znam koliko je sad.
A ova osvetljena mi deluje bar duplo bolja, i meni je zato ok ta cena... Uvek može jeftinije, naravno :d, i biće ali kad se malo proširi ponuda i dostupnost. Ako sam dobro skapirao, skoro je i stigla kod nas na tržište, je l' tako?
A pogotovo kad se setim da mi ova traje koliko, 3-4 godine sigurno. Nije to tako skupo kad se malo prekalkuliše.

Poslednja izmena:
Narocito kada se uzme u obzir da nije bezicna. Sto je, mora se priznati, tehnoloski korak unazad.

~30€ je bio Logitech FlatX ili kako se već zove, ne znam koliko je sad.
A ova osvetljena mi deluje bar duplo bolja, i meni je zato ok ta cena... Uvek može jeftinije, naravno :d, i biće ali kad se malo proširi ponuda i dostupnost. Ako sam dobro skapirao, skoro je i stigla kod nas na tržište, je l' tako?
A pogotovo kad se setim da mi ova traje koliko, 3-4 godine sigurno. Nije to tako skupo kad se malo prekalkuliše.
Piso sam o ovoj tastaturi za Digital! i mogu da kazem da mi je bilo teshko kada sam morao da se vratim na staru...Necesh pogreshiti ;) Fenomenalna je!

Narocito kada se uzme u obzir da nije bezicna. Sto je, mora se priznati, tehnoloski korak unazad.

Pa jeste brate al treba imati fabriku baterija da bi mogao to da na´raniš?:d Btw meni je 6000 dinkića preveliki novac za tastaturu pa nek je i od platine

Poslednja izmena:
pa sto se cene tiche ne mozes dobru tastaturu ni da kupis za manje para.....pogotovo ovako lepu i funcionalnu......zaista je extra.....:)

sinoć svratim u NS-u u prodavnicu koju ste naveli da ima Illuminated tastature i cena joj je 8800din wtf?!!

Hteo sam da kupim tu tastaturu ali sve mi se cini da polako postaje preskupa perverzija.

Neko rece da je jos samo wireless ... pa evo :

Wireless , pozadinsko osvetljenje - Microsoft Wireless Entertainment Desktop 8000 ........ 200+ eur

mk_otherviews_wed8k_14.jpg

mk_otherviews_wed8k_15.jpg

mk_otherviews_wed8k_16.jpg

mk_otherviews_wed8k_20.jpg

11image.jpg

12image.jpg

Prednos' : NiMH baterije, wireless and backlit :)
Mane: nema crna :( , nema numericki deo :( i cijena prava sitnica.

Tako da mu ova Logitech dodje jos i povoljna ;)

Juče mi u lokalnoj prodavnici kompjuterske opreme rekoše da će uskoro da dobiju Illuminated model, još ne znaju kolika će biti MP cena, ali da je njima nabavna cena 6200 din...

ma bojkot bre
:)

Hebote, posle X godina koriscena, zar niste u stanju da ubadate tastere na slepo?

Koja je svrha svetlece tastature?

Ma cista folirancija, laicka tastatura.:D

P.S. "Pa ona sija"

Vala noću dok radim, onako mrtav,dobro bi mi došla 'vaka tastatura.

Upali svetlo.;) Salim se tastatura je ekstra.

Poslednja izmena:
ma ja bi sacekao najbolje od majkrosofta, -sidewinder tastaturu koja ne moze biti losa (jel ipak je to naj od majkrosofta ) isto pozadinska rasveta , cuda *uda,a za cenu sam siguran da nece biti ni blizu deracima koza
:)
mislim, ne razumem taktiku daj sve da bude duplo skuplje jer smo u srbiji

Poslednja izmena:
Ljudi G11 je povoljniji od Illuminated-a a uz to i bolji tako da...

Bolji po čemu kad su potpuno različiti koncepti u pitanju?

586.1.0.jpg

9726.1.0.jpg

još plava boja "svetlosti" :lupko: pa dokle bre više ta plava :D

Poslednja izmena:
Dobro precizno da se izrazim funkcionalnija i po specifikacijama bolja tastatura :wave:

To možda tebi, ja bih recimo radije uzeo Illuminated.

Kod G11 je problem izgled. Kada bi se našla u cirkusu - niko je ne bi doživljavao kao "uljeza". :) Znam da je kvalitetna, ali izgled joj je nalik onim jeftinim Saitek modelima...

S druge strane, Illuminated ima tanak, elegantan dizajn i daleko diskretnije ali ne manje upotrebljivo pozadinsko osvetljenje tastera.

Mislim da bi Logitech napravio pravi potez kada bi u diNovo Edge inkorporirali slično rešenje pozadinskog osvetljenja tastera.

Da zaokružim svoje mišljenje o ovom modelu i napustim temu, konačno. :)

Moj pogled na to je:

1. tastatura se ne kupuje svaki dan,
2. izuzetno je kvalitetna,
3. jedina je tastatura na tržištu koja ima kvalitetno odrađeno pozadinsko osvetljenje tastera,
4. prelepa je - što je subjektivni faktor (postoje ljudi kojima daleko jeftiniji modeli više odgovaraju, i funkcionalno i estetski)

Shodno gore navedenom - cena je opravdana. Naročito ako se uzme u obzir da je Logitech renomirani proizvođač PC periferija dosta godina unazad i da je na CES 2009. osvojio sedam nagrada (http://www.benchmark.rs/index.php?o...-nagrada-na-ces-2009-sajmu&catid=8&Itemid=171).

Takođe, mislim da je pogled na ovaj proizvod tanano deformisan svom ovom raspravom. Cena, naravno, sprečava mnoge da je kupe. S druge strane, ne bih da zvuči elitistički, apsolutna je greška misliti da je Illuminated Keyboard prosečna tastatura proizvedena i dizajnirana za osobe prosečne kupovne moći.

Da zaokružim svoje mišljenje o ovom modelu i napustim temu, konačno. :)

Moj pogled na to je:

1. tastatura se ne kupuje svaki dan,
2. izuzetno je kvalitetna,
3. jedina je tastatura na tržištu koja ima kvalitetno odrađeno pozadinsko osvetljenje tastera,
4. prelepa je - što je subjektivni faktor (postoje ljudi kojima daleko jeftiniji modeli više odgovaraju, i funkcionalno i estetski)

Shodno gore navedenom - cena je opravdana. Naročito ako se uzme u obzir da je Logitech renomirani proizvođač PC periferija dosta godina unazad i da je na CES 2009. osvojio sedam nagrada (http://www.benchmark.rs/index.php?o...-nagrada-na-ces-2009-sajmu&catid=8&Itemid=171).

Takođe, mislim da je pogled na ovaj proizvod tanano deformisan svom ovom raspravom. Cena, naravno, sprečava mnoge da je kupe. S druge strane, ne bih da zvuči elitistički, apsolutna je greška misliti da je Illuminated Keyboard prosečna tastatura proizvedena i dizajnirana za osobe prosečne kupovne moći.

Slazem se u potpunosti, a ko povuce paralelu izmedju Illuminated i G11, a jos i zakljuci da je G11 BOLJI, taj slobodno neka kupi G11 necemo mu nista :)

Nazad
Vrh Dno