Šta je novo?

Logitech Illuminated Keyboard

^^
^^
Word...
Definitivno jedna od najboljih/najlepsih/naj... stvarcica koje sam ikada kupio. :)

Ja vam bogami ne dam moju :D

Jedan tip... :)
Na prethodnoj tastaturi ( LX 500 ) mi je bila zgodna opcija ' power button ' i ode racunar u
' hibernate '
Na ovoj uz uberoptions ' Fn+print screen ' ( iako nema PB ) - isto.
:)

EDIT :

E, da...Poenta je, verovatno :D - koliko je Uber dobar program. :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Imtel.

ta i labtec koja svetli,svetli samo izmedju tastera,ono na tasterima sto se vidi to je farba samo :)

ta i labtec koja svetli,svetli samo izmedju tastera,ono na tasterima sto se vidi to je farba samo :)

U vezi Digitusa evo pa zaključite sami, slikano bez blica
Osvetljenje tastera je prilično niskog intenziteta, ne šljašti previše. Možda malo upada u oči veci intenzitet svetla na telu funkcijskih tastera, vidi se na sličici. Tasteri relativno plitki, hajde da kažemo da se oseti kada se pritisnu, ali nie kao na recimo Zippy-ju WK620 koju uglavnom koristim vec 6 god. U januaru sam, misleći šta posle Zippy-ja a po ceni od 5699 din pazario i Logitech Illuminated, koja je samo isprobana i čeka završetak radnog veka Zippy-ja u celofanu u originalnoj kutiji. Bilo kakvo direktno poređenje Logitech Illuminated sa Digitusom (korektna tastatura za tih 2,5 kdin koliko košta) ne može biti ozbiljno...

Prilozi

• digitus.jpg
    digitus.jpg
    21.8 KB · Pregleda: 296
Poslednja izmena:
imas logitech u tm za tricavih osamhiljada i nesto

Evo nesto novo na tu temu. Izgleda interesantno, mada ne verujem da ce bas biti jeftino. Da li neko uopste ovde uvozi OCZ ozbiljnije.

Nije mi jasno kako sam propustio tu temu....

Nisam ni ocekivao da ce OCZ sam da proizvede tastaturu. U sustini me ne zanima ko je proizvodjac, samo kakav je kvalitet.

E sad nagradno pitanje: Gde da nadjemo Sunspring?

Poslednja izmena:
Evo da iznesem i ja moje misljenje o ovom parcetu plastike:
Prvo: pozadinsko osvetljenje previse probija kad se intenzitet svetljenja dioda podesi na najveci nivo ito zna prilicno da iritira.
Drugo:Nema govora o nekom specijalnom osecaju pri kucanju na ovoj tastaturi, mislim svako ko ima lap top dozivece ovo transcedentalno iskustvo pritiska bilo kog tastera apsolutno ekvivalentno kao na ovom illuminatedu.
Trece: palm rest je ko od bede i cini mi se da je na wave Logitechovom modelu daleko kvalitetnije odradjena, plus ima semi perforacije (wave model) koje daju i bolji izgled a i otezavaju proklizavanje dlana ruke + "guma" od koje je sacinjen palm rest (illuminated model) je obican kineski crap i nije ni pribliznog sastava kao prava guma na revolution ili mx seriji miseva.
Cetvrto: Nesrecni funkcijski taster za multimediju (FN)postavljen je na naaaajglupljem mestu i to izmedju desnog ALTa i CONTROLa, mogli su ga smestiti makar negde pored ili iznad ESCAPEa, ovako zna da smeta ako se brzo kuca jer je prilicno velik.
Peto:Nogice za regulaciju nivoa visine/nagiba tastature, su zbog estetskog dojma (citaj debljine tastature od 9.3mm) zarotirane pod uglom od 90 stepeni, prilicno su tanke i celo resenje deluje jeftino i prilicno lomljivo, a ne bi trebalo s obzirom za cenovni rang u koji spada ova periferija.
Vrhunac: Uz tastaturu se isporucuje drajver sa set pointom 4.7.... WOW!, koji sluzi za konfiguraciju tricavih 12 programibilnih tastera za multimediju, od kojih su recimo vec 4 po defaultu rasporedjena za manipulaciju sa muzickim datotekama (WMP po defaultu), a jos 4 za pretrazivanje neta preko nekog od pretrazivaca....s m e s n o .
Kvalitet izrade... recimo ocena 4 od mogucih 5, probao sam da tastaturu pritisnem do krajnih granica pucanja pvc-a, i skoro da nije ni malo krckala, samo se blago savila.
Hype koji se digao oko ove tastature prilicno je neopravdan.

Evo nesto novo na tu temu. Izgleda interesantno, mada ne verujem da ce bas biti jeftino. Da li neko uopste ovde uvozi OCZ ozbiljnije.

Tu sam sa malo zakasnjenja. Sto se tice ozbiljnosti oko uvoza, mislim da nisi kompetentan da o tome pricas. OCZ prvo pusti vest na svom sajtu, a tek posle 2 meseca moze taj proizvod da se naruci. OCZ Illuminati tastatura je narucena cim je bilo moguce.Trenutna MP cena je nekih 35 evra :D

@Skaarj
Sto se tice toga ko proizvodi OCZ illuminati, naravno da OCZ nema svoju fabriku za sve proizvode iz svog asortimana (primarno rade memoriju), ali nemaju ni drugi. Primera radi Logitech, Microsoft i Razer nemaju zajedno ni 1 m2 proizvodnog prostora (ali imaju dobre proizvode), vec rade ODM (oni dizajniraju, kinezi proizvedu). Sve to rade vecini vas nepoznate fabrike za usluznu proizvodnju. I na kraju skroz je nebitno ko ih proizvodi, vec sta kupci dobiju za svoj novac.

Poslednja izmena:
Koristim ovaj Logitech Illuminated vec 3 meseca i sad sam se toliko navikao da je nebih menjao nikad.....dobio sam je na poklon iz inostranstva inache sam ne znam kad bih odvojio novac za nju.....odlichna je koristim uvek sa maximalno pojachanim svetlom i preko dana jer realno ako se ugasi svetlo ne vidi se skoro nista na tasterima ako je i malo mrachno......kad bolje pogledam i nije moglo drugacije jer se ne bi svetlo videlo da su tasteri u drugoj boji dok je ugasheno.....inache sto se tiche tastera fantastichni su za kucanje taman su dovoljno duboki......i da ovi dodatni funkciski tasteri mnogo znache, takodje poshto su u drugoj boji lepo se vide......
uz ovu tastaturu koristim mouse MX revolution i moje misljenje je da je idealna kombinacija....osima naravno cena....ali kvalitet je neosporan......

Kupih je juce u Tehnomarketu u Nisu za 5999 din. Ima jos jedna. :)
Strava je, neverovatan osecaj pri kucanju. :type:

Koliko sam uspeo da vidim sa slika (a i iz testova), trebalo bi da je nesto nalik diNovo Edge, samo sto je osvetljena i sa numerickim delom.. Iako me ponekad nervira sto moram da kacim USB numericki deo kad' treba da unosim dosta brojeva, diNovo Edge ne bih menjao.. Vec godinu i nesto radi sasvim lepo.

ne verujem da se u opste i proizvode sa yu rasporedom.

Poslednja izmena:
moram i ja da pohvalim ovu tastaturu, osim udobnog rada i backlight-a, ja moram da pohvalim da mi je prokisnuo krov iznad nje i fina kolicina vode je pala na nju i nista joj nije bilo, drugar je po svojoj prosuo mleko par puta i sl i nista joj nije bilo

pa ipak je to logitech, kvalitet nece da se bruka. :d

Pitanje za vas sto duze vreme imate Logitech Illuminated. Imam logitech ultraX Premium srebrnu, i boja pri dnu tastature, ispod space i alt dugmeta je pocela da se skida. Da li logitech illuminated ima slican problem? Tipa da se izlize boja, tasteri ili nesto slicno. Kakve su nozice? Da li su kvalitetno odradjene? Koliko se garancije dobija, i kolika je sansa da rikne jedna od tih lampica koje osvetljavaju tastaturu?

Da i ja pohvalim...
Nakon tužnog razvoda od DiNovo Edge (popila tastatura malo više Absinth-a :( ), odlučio da uzmem Illuminated Kezboard...

Prvo što mi je jako odgovaralo jeste da ima numerički deo, pošto iskreno rečeno na Edge taj touchpad sam jedva koristio, a kod kucanja brojeva mi je numerički deo BAŠ falio...

OK, nije bežična, ali to se i podrazumeva, pošto bi osvetljenje izvuklo bateriju jako brzo. Inače je hod tastera savršen, ima osećaj kao da radim na laptopu, sa normalnom veličinom i rasporedom tastera. izuzetno je prijatno, kad noću ugasim svetla i stavim osvetljenje na srednje, pošto tada ne bode svetlo oči, a ipak, ne treba tražiti raspored, da bi se moglo kucati. Budimo iskreni, koliko god da znamo slepo kucanje, opet je nekako prijatnije, kad se baci na trenutak pogled na tastaturu, čisto da znam gde se nalazi, a da ne opipavam u mraku...

Iako sam bio navikao na Edge, veoma brzo sam se prebacio na Illuminated, i moja ocena za nju bi bila 9.5/10...

Nazad
Vrh Dno