Šta je novo?

Logitech G9x Laser Mouse 5000dpi -bolesno

HekToor

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2007
Poena
319
ovde

Ovo bolje od Razera,barem sto se tice senzora,meni se isto svidja Razer lachesis ali citam po stranim forumima dosta se njih zale na razerove bolesne drajvere pogotovo kod viste.

Poslednja izmena:
Ja gotivim logija, al ovaj je brate ruzan za medalju.

To se u potpunosti slazem ali ne trazi se ovde toliko lepota koliko preciznost. Ako hoces najlepseg misa uzmi MX Revolution,a za gaming ili lachesis ili G9x. Ovo je ustvari klasican G9 sa unapredjenim laserskim senzorom.

P.S. Mere ciji je duzi.:D

Poslednja izmena:
Razerovi driveri pod Vistom? Šta je problem? Rade na 32-bitnoj savršeno, isti ti rade na 64-bitnoj savršeno, probao sam dve verzije (1.08 i 1.09) sa dva različita firmvera i apsolutno nikada ni jedan problem/bag nisam imao za godinu dana korišćenja, za razliku od SetPointa, o čijim bagovima ne želim trošiti slova :)

Negde sam procitao zakucava im OS,pa sam procitao ovde kod nas na forumu da coveku nece da reze dvd-ove sve zbog losih razerovih drajvera itd. Ima jos nekih bagova ali se ne secam uglavnom dosta njih kukaju na drajvere pa me to nekako udaljava od Razera. Inace kad smo vec kod SetPointa ja koristim MX Revolution vec oko 2 godine i nikakvih problema nisam imao. E sad to sto meni i tebi drajveri rade OK ne znaci da svima rade.
E sad mene interesuje koje su probleme imali konkretno korisnici G9 sa SetPoint-om?

P.S. Zagrejao sam se sad da u skorije vreme uzmem neki igracki mis i tastaturu ali mi srcu nekako miliji LOGI mada i Razer mi je do jaja. E da i ova G19 mi izgleda bolesno dobro ali cena je zlo oko 150 evra.

E sad to sto meni i tebi drajveri rade OK ne znaci da svima rade.

Naravno, potpuno si upravu, ima raznih slučajeva :)

Ja pored Lachesisa (koga ću i sam da kupim, verovatno uskoro) ne bih razmišljao ni o jednom Logitechu, ali zaista... Ne znam da li si probao da koristiš G9 nekada, ako jesi i sviđa ti se onda svaka čast, a ako nisi, bolje nemoj kupovati "na slepo" jer je to miš koji verovatno najgore leži u ruci u istoriji IT-a...

:wave:

P.S. Zagrejao sam se sad da u skorije vreme uzmem neki igracki mis i tastaturu ali mi srcu nekako miliji LOGI mada i Razer mi je do jaja. E da i ova G19 mi izgleda bolesno dobro ali cena je zlo oko 150 evra.

Zato lepo uzmes Ikari i resis sve probleme oko drajvera. :)

A da ce ti ovakav "ciji je veci (dpi)" mis poboljsati skor, how yes no. ;)

Poslednja izmena:
Naravno, potpuno si upravu, ima raznih slučajeva :)

Ja pored Lachesisa (koga ću i sam da kupim, verovatno uskoro) ne bih razmišljao ni o jednom Logitechu, ali zaista... Ne znam da li si probao da koristiš G9 nekada, ako jesi i sviđa ti se onda svaka čast, a ako nisi, bolje nemoj kupovati "na slepo" jer je to miš koji verovatno najgore leži u ruci u istoriji IT-a...

:wave:

Nisam probao,ali pre kupovine cu svakako traziti da probam ako je sljam onda Razer nema mi druge. Mada me nerviraju ovi Razerovi distributeri kod nas udaraju cene npr. za tastaturu traze duplu cenu nego sto je na sajtu a ja kad bih uzeo Razer glodara voleo bih da mi tastatura bude od istog proizvodjaca. Za sad mi je za oko vise zapao LOGI ali dok ne probam ne uzimam. Ko zna mozda meni i lezi dobro u ruci posto nemam basketaske ruke nego prosecne.

Poslednja izmena:
Sve je stvar navike, oni koji su navikli da misa drze prstima a ne celom sakom, njima ce G9 odgovarati. Onima koji su navikli da misa drze i pomeraju celom sakom, G9 im nece odgovarati.

Evo i detaljnijeg objasnjenja, bucko je napravio citavu nauku oko toga: :D

http://www.youtube.com/watch?v=njYWfcnq3pQ

Kome odgovara MS Sidewinder odgovarace mu i G9, to je ta kockasta ergonomija, a da treba period privikavanja itekako treba.

Sto volite da *****te svi redom za taj lachesis...

Vecina ne drzi celu saku na misu, nego ga drzi palcem i malim prstom sa strane, tako da svaki mis lezi isto vecini...

Jos nisam video nikoga da odmara shaku na mishu....

Iskreno, gori dizajn u zivotu nisam video ( licna procena ).Za te pare pre bi uzeo ikari laser, koji savrseno radi posao...

Razerovi driveri pod Vistom? Šta je problem? Rade na 32-bitnoj savršeno, isti ti rade na 64-bitnoj savršeno, probao sam dve verzije (1.08 i 1.09) sa dva različita firmvera i apsolutno nikada ni jedan problem/bag nisam imao za godinu dana korišćenja, za razliku od SetPointa, o čijim bagovima ne želim trošiti slova :)

+1 na sve :)

Džabe vam ti Lachesisi, G9x, Ikari Laser i ostala ****** nabudžena reklamom za gaming kada će vas ubijate likovi sa miševima kao što su intelli1.1, intelli3, mx510(518).Nikako da shvatite neke stvari čoveče :)

ja moj mis drzim celom rukomzato sto je lep i velik :)

Džabe vam ti Lachesisi, G9x, Ikari Laser i ostala ****** nabudžena reklamom za gaming kada će vas ubijate likovi sa miševima kao što su intelli1.1, intelli3, mx510(518).Nikako da shvatite neke stvari čoveče :)

Good point!

procitao sa i postove ispod ovih ali evo ja sam konkretno lik kome razer nakon 3 reinstalacije viste utlimate x64 svih mogucih update-a za OS a i koriscenja fw 1.91 i drajvera 1.10 i dalje pravi probleme:za dvd sam resio problem,ne znam zasto cim instaliram razer sw on mi doda dvdhelp.sys u spisak drajvera za rezac i onda rezac nece da rezer dvdeve,cim izbrisem taj fajl iz registrija sve radi ok,zasto je tako i kakve veze to ima s dvdem nemam pojma.druga stvar koja mi se desava je npr:igram cod4/5 desni klik mi je toggle aim ali dugme se jednostavno zablesavi i ponasa se kao da ne radi ili kao stalno pritisnuto pa stalno nisanim...takodje nece lepo da se indetifikuju alfa tasteri tako da uglavnom ne rade dok s numerickim i funkcijskim tasterima nema tih problema.Dok npr sa LG setpointom nisam nikad imao problema.Ali sto se tice misa mis je extra,a sto se tice drzanja tacno drzi se prstima i npr meni s velikom sakom to vise odgovara od oslanjanja sake na mis...

Ma i 4000dpi kod Lachesisa je neigrivo a kamoli 5000. Jednom sam probao na 4000 i zavrtelo mi se u glavi, malo pomerite mis i odmah uradite 360.
Apsolutno se slazem s iznetim ,mada Kone-ovih 3200dpi je jos gore od lachesisovih 4000dpi na koji faznon ne znam ali kone sa 3200 napravi 540' u odnosu na razerovih 360',mada podesavanjem akceleraciej moze se namestiti da sve radi ok brzo i precizno mada potrebno je dosta vremena za to

A sto se tice kolicine DPi-ja imate Razer Mambu od 5600dpi;) sto je jos bolesnije

@hektor-Za cene razera si u pravu deru ovi nasi nenormalno,ali mozes da prodjes i do 2k jeftinije u nekim prodavnicama ;)

Poslednja izmena:

Skilll je skill, nikad' nece nauciti. :D :exploder:

Poslednja izmena:
Skilll je skill, nikad' nece nauciti. :D :exploder:
Skill jeste skill stoji,mada nije ni sve u skilu,jer npr dok sam koristio VXR milion puta sam crkavao (bio ubijen) zbog misa;),npr lakesis je u odnosu na njega avion,ali zato npr po meni lakesisu nedostaje tilt skrol jer sam tako navikao na leganje i cucanje(tilt levo-desno) kone s druge strane ima tilt isti broj dugmica ali nije tako precizan za snajper ko razer.Jednostavno 1-1 moze da se igra sa svakim misem ali nije svaki toliko dobar kad prangijate snajperom ;),e tu lakesis dolazi do izrazaja sa svojih (reklamiranih ili ne) 4kdpi, a verujem da ce i ovi 5k+ DPI misevi tu dolaziti do izrazaja,a pri fajtu 1-1 noz,pistolj,sacma,puska tu i nema neke preterane razlike osim u brzini reagovanja na cim

To je za fps.
Za rts strategije ne treba nishta bolje od dobre podloge za veslanje, i 400dpi misha, eventualno 800dpi i to je to.

Nema veštine sa mišem od 10€. :)

Odličan potez Logitecha. Čisto da se nastavi dominacija... ,)
za ovo prvo, lupio si neviđeno.

Microsoft WMO(7 evra, SEDAM!)

wheel_mouse_optical.jpg

demonstracija skilla

http://www.youtube.com/watch?v=TpucFF47cHU

Igra: Quake 3, CPM mod sa VQ3 fizikom.
Igrač: Cypher
Rank: n1 trenutno

jel treba još da vam priložim ili ste shvatili da ne ubija miš za vas ? RAZER POSKOK OMG 10 HILJADA DPI BRATE, ZNAŠ LI TI KOJA JE TO PRECIZNOST EEJ!

Za ovo drugo, dominacija na tržištu za šišanje ovaca. Odličan potez složiću se. poz

Poslednja izmena:
Ti si isto otishao u krajnost, nema potrebe da se zhestish tako. Svi ti mishevi skupi imaju svoju funkciju i nesporivo su kvalitetni, samo manjaju u nekim faktorima koje Intelli mishevi imaju.
Dakle, nemoj preterivati i ti.

za ovo prvo, lupio si neviđeno.

Microsoft WMO(7 evra, SEDAM!)

wheel_mouse_optical.jpg

demonstracija skilla

http://www.youtube.com/watch?v=TpucFF47cHU

Igra: Quake 3, CPM mod sa VQ3 fizikom.
Igrač: Cypher
Rank: n1 trenutno

jel treba još da vam priložim ili ste shvatili da ne ubija miš za vas ? RAZER POSKOK OMG 10 HILJADA DPI BRATE, ZNAŠ LI TI KOJA JE TO PRECIZNOST EEJ!

Za ovo drugo, dominacija na tržištu za šišanje ovaca. Odličan potez složiću se. poz

meni je dualoptical i dalje extra :)

...za ovo prvo, lupio si neviđeno...
Mogao bi da budeš učtiviji s obzirom da se nisam obratio neprijatno, a naročito ne tebi.

Miševi od 5-6€ se ne koriste na turnirima. Takođe, retko koji igrač ih uopšte i koristi. Najveći broj njih nosi miševe sa sobom...

Logitech G9 jeste vrhunski gaming miš bez obzira. Njegov dizajn je "sveden" i hardcore jer je namenski. Gaming.

Ne mogu da se setim proizvođača koji je kvalitetniji i uspečniji od Logitech-a u oblasti PC periferija.

I nauči da se kao primer nikada ne koriste najbolji igrači. Oni nisu parametar.

P.S: Na CES-u 2009. Logitech je osvojio sedam nagrada.

P.P.S. Da sam znao da si toliko prost ne bih odgledao onaj tvoj klipić dva puta. :p

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno