Šta je novo?

Logitech G9x Laser Mouse 5000dpi -bolesno

A od kada se funkcije i kvalitet miša mere headshotovima?

Miševi od 5-6€ se ne koriste na turnirima. Takođe, retko koji igrač ih uopšte i koristi
LOL!

RCW, WMO 1.1a, Intellimouse 1.1a, Intellimouse Explorer 3.0 su i dalje za FPS medju prvih 5 miseva (bar kada su pro igraci u pitanju i to u CS 1.6, CSS, pa cak i u novijim tipa COD serijal). Iako imaju samo 400 dpi, imaju senzor koji kod starijih verzija ima 6000 fps a kod ovih 1.1a i novog IE 3.0 9000 fps. Dalje, nemaju correction (prediction), sto od novih miseva bar koliko ja znam nema Ikari Laser (kod Steelseries se to zove freemove). Cypher, Cooler i ostali vrhunski Q3 igraci igraju sa WMO, f0rest i dsn iz fnatic igraju sa WMO i intelli 1.1a, spawn iz SK takodje. Mogu i dalje da navodim, cela ekipa WHO crew koja je dominirala COD1 (a neki su nastavili cak i do COD4) je igrala sa IE 3.0 (kickR i ostali).

WMO kosta oko 8 eura, imao sam ga a sad imam intelli 1.1a (kosta malo vise oko 1200 din).

Ne vidim poentu da neko citira samog sebe, nhf. Trebalo bi da argumentujemo nekim objektivnim podacima, cinjenicama svoj stav. Ako pro igraci nisu merodavni o kvalitetu nekog misa, onda su to verovatno pocetnici, po tebi ispada da oni znaju najbolje?!

Poenta mog posta je da je ovo dizanje dpi u nebesa potpuno besmisleno, te da ima jos
dosta stvari koje uticu na ponasanje jednog misa, ja sam pomenuo nekoliko ( a nisam ni dotakao stvari kao sto su negativno ubrzanje ili polling rate, a samo cu da kazem da ovi ms 1.1a mogu da rade i na 800+hz dok npr mx 518 1800dpi nece na vise od 700hz).

Ovaj prediction (correction), koga nema kod microsoft miseva koje sam naveo, moze da bude smetnja ljudima koji se i ne bave igranjem (npr. kad imaju potrebu da crtaju nesto sto ne mora da bude prava linija a tu ce ih svaki novi mis sputavati zato sto ima prediction tj correction).

Čekaj sad... Znači, svi koji kupuju kvalitetne, skupe i dobre miševe su ludi, jer mnogo bolje mogu ubijati ljude za 8€? Koga briga ko šta koristi na turnirima?! Slažem se da je 5000dpi nepotrebno, ali ima tu mnogo više od samog dpi, kvalitet izrade, kvalitet i zvuk klika i skrola, napredne mogućnosti (u Logitech slučaju onaj fini skrol što se sam vrti), raznorazni dodatni dugmići, tegovi i ostale sitnice, koje ustvari i prodaju skupe miševe... Potpuno je besmisleno spominjati bilo kakav Microsoft od 8€ u ovoj priči, ma koliko ga neko tamo koristio na nekom turniru i imao headshotova...

Stvar je u tome da donekle razumem choveka, recimo IntelliMouse Explorer 3.0 po ceni i po vecini tih parametara koje si ti naveo ne mozhe potpuno da se poredi sa G9, Lachesis i ostalom bratijom ali po ergonomiji i osecaju u igrama je daleko ispred. Znam jer sam pa bukvalno sve probao, imao, igrao turnire itd. A ni po ceni nisu ista klasa.

Čekaj sad... Znači, svi koji kupuju kvalitetne, skupe i dobre miševe su ludi, jer mnogo bolje mogu ubijati ljude za 8€? Koga briga ko šta koristi na turnirima?! Slažem se da je 5000dpi nepotrebno, ali ima tu mnogo više od samog dpi, kvalitet izrade, kvalitet i zvuk klika i skrola, napredne mogućnosti (u Logitech slučaju onaj fini skrol što se sam vrti), raznorazni dodatni dugmići, tegovi i ostale sitnice, koje ustvari i prodaju skupe miševe... Potpuno je besmisleno spominjati bilo kakav Microsoft od 8€ u ovoj priči, ma koliko ga neko tamo koristio na nekom turniru i imao headshotova...
O tome sam govorio. Svaki put kada Logitech izbaci miša, odmah možeš da pročitaš od stručnjaka da za isti novac A4Tech ima bolji miš. O Razeru da i ne govorim.

Dodatak. Vule, čini se, malo se ne razumemo. Logitech G9 nije pravljen da za svakodnevnu upotrebu u Firefoxu ili AutoCADu. On je punokrvni gaming miš. Stoga, tegići nisu fancy add-on nego potreba.

Ovim postom izlazim iz teme. Vi kupujte miševe od 8€ za gaming (pritom se vodeći time kako najbolji igrači koriste iste...), a ja ću "bacati" novac i koristiti Logitechov vrh ponude. :)

E sad pola vas prica baljezgarije. Cinjenica je da dobar mis znaci ali nije presudan faktor nimalo. Pre svega je potreban pouzdan mis koji vas nece izdati u kljucnim trenucima. Ja sam skoro 5 god vozio Logi od 12e (tada placen toliko) koji i danas savrseno radi. Vozio sam ga na svim mogucim podlogama (tj. najcesce po golom stolu, podloge za misa nisam ni koristio) i nikada mi nije preskocio. Igrao sam sve sta sam stigao i lesio koga sam stigao.

Svi vi zaboravljate na jednu jako bitnu stvar a to je period privikavanja! ;)
Profi igrac ako zameni svog starog misa dozivece poprilicno velike frustracije s novim misem. Ja sam gledao ljude koji su uzimali G5 kad je izasao igrali kao najgori noob-ovi. Neki se nikada vise nisu ni privikli onako kako su sa starim misevima. Ja kad sam dobio moj MX518 isto sam imao pad u igri i nikada vise nisam ni vratio formu (mada doslo je i do zasicenja u medjuvremenu pa vec duze vreme i ne igram nista).
Ali kazem, privikavanje je mnoooogo *******a stvar i za to treba vremena. U svakom slucaju najvrednije je da u dusu poznajete to sto imate :D
G9 je bez sumnje odlican mis ali nijedan novi mis vam nece biti dobar kao bilo koji od 10-15e koji koristite zadnjih 2 god. osim ako bas ne posedujete kantu od misa. To potpisujem odmah!!!
Za gaming kupis misa i vozis ga 3-4 godine. Sve ostalo su budalastine. A vi se raspravljate samo zato sto trenutno koristite razlicite generacije miseva a ne razmisljate o sustini price ;)

BTW tegici jesu suvisna stvar ako mene neko pita. Mozes stavljati i oduzimati na tezini ali opet ces morati da se priviknes na to. To je samo trenutni trip. Navika je cudo. Reklama jos vece cudo :d

Poslednja izmena:
Voleo bih da mi se ti mud[r]aci sa misevima od <10e histericno brzo okrenu za 180stepeni kad im baci neko fles[u counter strike 1.6 npr] pa kad se optika istripuje i nisan ostane u mestu ili ode na neku 16u stranu bicje im jasno.
Slazem se da se DPI sad potpuno nepotrebno dize u nebesa ,meni iskreno vise od ovih mojih 1600 dpi ne treba u zivotu,lachesis jeste stvarno najlepsi mis koga sam ikada video,ali opet,preterivanje je veliko sa neiskoristivom preciznoscju.Sto se tice G9 misa,probao sam ga kod druga,i moram priznati da je dosta "udobniji" nego sto izgleda.U driverima mozes da podesis boga oca,prepun je najsitnijih podesavanja.
Ja sam bio logijev fan sve dok nisam dobio ovaj moj razer(pre ~2god) e onda sam shvatio zasto je razer stvarno najbolji,deluje neergonomski a u stvari je tako udoban da se prosto lepi za ruku(mislilo se i na nas levoruke sto se tice simetrije),stvoren za najzahtevnije korisnike :D,vrhunski kvalitet,preciznost,nenadmasna "on the fly sensitivity" opcija.Deluje fanbojevski,znam,ali ko jednom proba razera ostaje mu veran zauvek.

Poslednja izmena:
Voleo bih da mi se ti mud[r]aci sa misevima od <10e histericno brzo okrenu za 180stepeni kad im baci neko fles[u counter strike 1.6 npr] pa kad se optika istripuje i nisan ostane u mestu ili ode na neku 16u stranu bicje im jasno

To moze da se desi pre sa G5 nego sa microsoft wmo 1.1a jer G5 trpi ubrzanje od 20g a ovaj 25g. Ovde nije bilo reci o a4 tech misevima vec o recimo WMO 1.1a koji kosta 8e a izbor je vrhunskih igraca. Inace ja sam imao sledece miseve: MX 310, G5 (2 komada), Razer DA, A4 tech oscar laser 740k, MSI GS-501, MX 518 1800dpi, WMO 1.1a (a sad intelli 1.1a). Neke sam imao dosta dugo (1.5-2 god), neke krace ali sam na kraju ostao na microsoftu (a imam i mx 518 kao backup), a igrao sam dosta COD-a online klanski (2 i 4).

Dizanje dpi u nebesa i dodavanje tegova, raznih svetala i pulsirajucih gluposti ne znaci nista i samo je mamac za kupovinu.

Usput, planiram da uzmem Ikari Laser (to je izgleda prvi laser koji moze da posluzi i za low-med sensitivity igrace, plus nema correction/prediction) pa cu da javim svoja zapazanja.

Poslednja izmena:
Mrzime da citam ove kilometre teksta, ali na prvoj str. nisam video da je iko pogledao koliko G ubrzanje trpe ti misevi ;)
Logi tu zaostaje, a to ume da bude bitnije od rezolucije senzora i onako ce vecina igrati na manje od 2000dpi.

a sta vam vrede ti misevi sa velikim dpi-jevima kad ne znate da igrate :D

.....staro, dobro prepucavanje oko skupljih i jeftinijih komponenti :D

Kako god...jednostavno postoje ljudi koji koji vole odvojiti vecu sumu novca za skuplje miseve, tastature, itd., jer ih to ispunjava :) (npr. ja sam jedan od njih :d ....kad mi se ukaze prilika). Ni meni nikad nece biti jasno cemu onoliko bacanje para na graficke kartice od 500-700e, maticne od 200-300e itd....ili onoliki OC masine za 5-10% bojeg rada (sem ako nisu u pitanju mad-evil ljudi, pa se takmice za bolje skorove :-devil-: ), ali u sustini razumem, jer ako to njih icpunjava i cini srecnim, ja sam jos srecniji zbog njih :) ....

...amin :D

Jedno konkretno pitanje, dajem sestri mx518, stigla neka kinta, pa bi uzeo nešto iz vrha gaming ponude, e sad šta uzeti, lično bi uzeo Kone, ali mi ni ovaj G9x ne izgleda loše. Lachesis ne uzimam u obzir jer ruku držim na mišu i ne bi se privikavao na drugačije.

Iskustva pls, inače uglavnom igram CoD4.

Poslednja izmena:
Evo ti jedan pored drugog:

G9.png

Sa MX Revolution-om se može raditi i u AutoCAD-u, Windowsu generalno... Dok mi je G9, nekako, samo za gaming. Dakle, Logitech G9 je ultimativni gaming miš. :)

Game-S, trenutno drže monopol za steelseries proizvodima :D

JAO BREEEEEEEEEEEEEE

Jao bre ovo je moja prva poruka na forumu :D Kupio sam RAZER LACHESIS, prvi put neki bolji mis u zivotu, dao sam 6000 za njega, i iskreno kad sam ga nosio kuci pojeo sam se ziv, jela me savest.... ALI, kad ovo stavis na sto, pa kad onaj beli logo krene da sija, pa klizi po podlozi ko podmazan, daje utisak.... Ali kad pogledate ovo je stvar koju kad kupis, pricinjavati veliko zadovoljstvo, prestiz, i ne planiram da ga menjam narednih 10 kodina ako bude radio kako treba!Iskreno srecniji sam bio zbog ovog misa nego kad sam sklapao komp :D A sto se CS-a tice u pravu si, onaj ko zna odrace te sa logijem od 5 eura, ko zeca, ne pomazu tu misevi, mada u kasnijem prostadijumu ume da bude od koristi, uzdravlje i svaka preporuka!

Nazad
Vrh Dno