Šta je novo?

Logitech G510 i G110

TosaNS

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2010
Poena
305
Veoma bih voleo da posedujem ove komade ''plastike''. Da li je neko imao prilike da se susretne s ovim tastaturama i kakva su vam iskustva. Interesuje me gde ima kod nas da se kupe ali da nisu cene nenomalno visoke mada znam da nisu niamlo jeftine ali verujem da vrede svaku paru.

Prilozi

• g510.jpg
    g510.jpg
    26.6 KB · Pregleda: 120
  • g110.jpg
    g110.jpg
    37.9 KB · Pregleda: 115
Video sam u inostranstvu u nekoj radnji tu G510 i mogu ti reci da sam se malo razocarao, jer zavrsna obrada (bar tog primerka) je bila dosta jadna. Npr. plastika na onom slajderu sto iskljucuje win taster je bila krzava, plastika koja okruzuje potenciometar za zvuk je bila takodje krzava, sve ukupno citava plastika i tasteri su davali dosta jadan utisak. Nadam se da je mozda samo taj primerak bio los i da to nije slucaj inace, jer ipak logitech je poznat po kvalitetnim periferijama.

Moj savet ti je da potrazis negde te tastature (gde su eventualno izlozene), pa da sam proveris da li je sve ok, pa ako tebi odgovaraju, kupi, ali ako je to slucaj i sa ostalim primercima G510, onda bi pre na tvom mestu pazario ili G15 ili G19, jer mislim da je suludo davati vecu svotu novca na trecerazredni kvalitet.

@- Kabal - :Imam je ispred sebe,i nisam primetio takve momente
@TosaNS :.Mada,uvek je mozes pogledati u nekoj prodavnici.A sta te konkretno zanima ?

@ nogga: Kao sto sam i rekao, kontam da je do tog primerka sto sam imao prilike da vidim, zato nisam ni 100% tvrdio da je tako kod svih ;)

Pozitivna strana je sto imaju zvucnu na sebi ;) Izrada je kvalitetna,plastika jeste na nivou.Kapiram da primerak koji si video verovatno je videlo i opipalo ko zna koliko ljudi.

Ja sam za malo kupio ovde na forumu G110 ali me lik lerao par dana i na kraju se izvinio tipa - istripovao je :d

Ali i dalje stoji da bih voleo da imam G110..ova Razer Tarantula mi vec dosadila iskreno...

@- Kabal - :Imam je ispred sebe,i nisam primetio takve momente
@TosaNS :.Mada,uvek je mozes pogledati u nekoj prodavnici.A sta te konkretno zanima ?

Najpre me zanima odnos cene i kvaliteta, video sam u jednoj prodavnici u Novom Sadu obe tastature G510 i G110. Cena G110 je oko 6000 din. da li ima negde jeftinija i gde, dok je G510 negde oko 11.000

i ja sam misljenja da bi bilo mozda bolje ici pre na G15 ako se moze jos negde naci, po ceni je tu negde izmedju ovih gore navedenih, mada sam cuo pricu da ih je sa trzista povukao distributer ili ko vec i nece ih biti vise!?

Poslednja izmena:
Poručio sam G110 u Tehnomaniji i čekam da mi stigne, čim je dobijem u rike odmah ću kratko napisati nešto više o njoj. Posebno mi se svidja što ima na sebi zvučnu kartu (izlaze za sluške i mic) i što svetli u mraku :)

Po svemu sudeci moja sledeca G110. Mislio sam da bude Lajkoza ali ne smem da rizukujem prema onome sto sam video. Inace ne znam za performanse verovatno je Logitech bolji i to dosta ali po izgledu Logitech G110 je samo dobra tastatura a Lajkoza fucking brijac od tastature.

Poslednja izmena:
Stigla je u moje ruke lepo izgleda veća je u odnosu na druge, tasteri su dovoljno mekani na dodir prvi utisak vrlo je ugodno igrati na njoj. Tastatura je sa osvetljenjem da biste mogli birati boju osvetljenja kao i da bi ste definisali G tastere morate instalirati odogovarajući softver. Moji prvi utisci su veoma pozitivni (stim da u odluci pre kupovine ove tastature bih posavetovao ljude da prvo pogledaju obavezno i illuminated tastaturu i pa ih uporede i onda donesu odluku o kupovini)

Prvi problem na koji sam naišao kod ove tastature je sledeći:

Ukoliko želite da priključujete sluške i mikrofon preko tastature zvuk je dosta utišan u igri dok je zvuk koji dolazi sa Team Speak-a ok. Ostali zvuci su isto tiši za nijansu i čini mi se da bi isto mogli biti jači u odnosu na to kad je zvuk dolazio sa kompa. Pokušao sam sa podešavanjima ali na moju žalost ništa nisam uspeo i program realtek ne reaguje na još jednu zvučnu karticu dok je računar odmah identifikovao i prijavio da je povezana preko USB tako da sam ipak morao da sluške i mic vratim na računar. A baš ta mogućnost tastature je i prevagnula prilikom mog odabira i kupovine i zbog toga sam pomalo i razočaran. Možda postoji neko rešenje ali ga ja ne znam i ako ima neko neki predlog rado ću ga poslušati. Moje neko mišljenje je da se zbog toga što ima integrisanu zvučnu kartu nikako ne treba da odlučuje kupovinu ove tastature jer izgleda ta opcija baš i ne funkcioniše najbolje. Da sam znaoo ovo pre bih se odlučio za illuminated tastaturu

Poslednja izmena:
Ne znam ovo su mi opcije izgleda
-Saitek
-G110
-G510

-Lycosa

Koliko je G110 kod nas u dinarima, dosta jeftinija od Lycose. Mozda da uzmem i Saitek a da Razer bude podloga samo bar dok ne nauce da se ne pojavljuje prva opcija problem kada se otkuca ime tastature koja kosta vise nego proverene firme. Sve su odlicne cak i G19 i G15. Mada sada kada bi birao na brzinu zavisilo bi koliko kesa imam kod sebe i onda bi bilo G510 ili G110.

Poslednja izmena:
G110 je negde oko 60E u zavisnosti od prodavnice do prodavnice (G110 je oko 6000 din, 7000 a negde čak i 8000 din. dok je G510 oko 12000 din.) mada je moje misljenje da je mozda bolje uzeti još ako je ima G15 koja jeste nešto skuplja od G110 ali je jeftinija u odnosu na G510. Nisam siguran da u prodavnicam ima još koji model G15 pa zato i kažem ako je ima jer ju je logitech povukao sa tržišta da bi napravio mesta novim modelima G110 tj G510.

Napomena: G110 čini mi se ima problem sa zvučnom karticom ili je potrebno da se nešto podesi da bi radila kako treba

Javi ako sredis to ne resavaju mi se takvi problemi ponovo kao povezivanje 5.1 na maticnu koje je trajalo 5 dana. Kada je proradilo...
Ne znam ipak mi je sigurnije dati 11.000-12.000 za G510 nego 10.000 za Lajkozu gde ce se guma cepati ako budem klizao sa tastera na taster.
Ima Saitek za nesto izmedju 70-80e.
Sada sam bio na sajtu Logitech i G15 i G19 otpadaju ne svidjaju mi se lepo sam video.
Ako cemo iskreno G110 je najlepsa.
Meni ne treba ono za slusalice ako ima necu ni koritstiti.
Trip je sto ako uzmem G510 podesavanje ce trajati nedelju dana a ja to mrzim juce sam poceo Operation FlashPoint 2 kada sam video komande, naredbe vojnicima, uninstalirao.

Poslednja izmena:
A jel bi igrao na tarantula-i ?

Mozda mozemo da napravimo neki deal ovo ono.. meni je ona zaista samo - dosadila...

Meni uzasno smeta na G110 sto su sprceni tasteri. Jako tesko sam se navikao da igram SC2.
A i nekako se klizu prsti po dugmicima...

Javi ako sredis to ne resavaju mi se takvi problemi ponovo kao povezivanje 5.1 na maticnu koje je trajalo 5 dana. Kada je proradilo...
Ne znam ipak mi je sigurnije dati 11.000-12.000 za G510 nego 10.000 za Lajkozu gde ce se guma cepati ako budem klizao sa tastera na taster.
Ima Saitek za nesto izmedju 70-80e.
Sada sam bio na sajtu Logitech i G15 i G19 otpadaju ne svidjaju mi se lepo sam video.
Ako cemo iskreno G110 je najlepsa.
Meni ne treba ono za slusalice ako ima necu ni koritstiti.
Trip je sto ako uzmem G510 podesavanje ce trajati nedelju dana a ja to mrzim juce sam poceo Operation FlashPoint 2 kada sam video komande, naredbe vojnicima, uninstalirao.

Nisam rešio problem zvuk je takav je kakav je tu nema šta da se doda niti oduzme naj bolje da sluške i mik povežeš direktno na komp i tako ćeš rešiti problem :)

i sa tim gafom po meni G110 vredi svaku paru :)

Odluka je pala G110. Razer mi se svidja samo Lycosa i BlackWidow manje vise.
Lepa je I Arctosa ali Gamerska mora da svetli.
Ali su mi i dalje velika previranja izmedju G110 + Corsair H50 ili samo G510.
H50 ce utisati malog Box pistavca koji se utisao sam od kada je cuo da mu se ljulja presto.

Sta vi mislite G110 I Corsair H50 ili samo G510.
Izgleda da ce od Razera ostati na podlogi. Kada sam procitao ljude koji mole druge bukvalno preklinju da se ne kupuje Lycosa da se kupi bilo koji druga Razer samo ne ona.
Koliko mi je krivo toliko joj je i jaka cena. Jaka je I Logitechu ali opet...

Jer drugi koji imaju G110 nemaju problem.

Ili da sacemak neku Razer da izadje recimo Fructoza, Saharoza ili Avitaminoza.

Poslednja izmena:
Ako imaš para kupi G510 sigurno neces pogresiti ako nemaš dovoljno kupi G110 to je to. Ako ti nije bitno da sluske i mik utakneš u nju onda je moj konačan odgovor g110. Problem sam rešio tako što sam sluške i mik poveyao preko prednjeg panela nemora da ynači da drugi ljudi i da ćeš ti imati bilo kakvih problema. U mom slučaju sluške i mik mi bolje rade preko HD 2 outputa sa prednjeg panela iako mogu i nazad da ih povežem ali nerade kao kad se povežu na prednji panel elem da neširim priču previše ja sam pazario g110 i nisam se pokajao što sam kupio baš ovu tastaturu da sam imao više para možda bi išao na G510 ali s obzirom na situaciju s kintom mislim da je ova G110 tasta pun pogodak :) Pre nego što je pazariš možeš da je vidiš u nekoj od radnji pa da doneseš odluku ali u svakom slučaju mislim da nećeš pogrešiti.

Ja imam pare da kupim ali sam totalno odlepio za komponentama i jos stvari mi treba. Mikrofon imam na C310 cameri jedini koji mi treba, slusalice su zadnja stvar ono ne znam pre bih kupio ne znam sta pa slusalice. To nikada ni u planu nije bilo. Zivim sam tako da komsije mogu samo da se bune a to me zabole bas.
I ja mislim da mi je G110 sasvim dovoljna pogotovu sto imam neku odbojnost prema tim komplikovanim stvarima. Tipa na saitek cyborg pm42 misu nisam ni podesavao nikakve tastere. Iz tog razloga mi je G110 bolja a i glupo mi je da imam tastaturu skuplju nego maticnu.
Kada smo kod maticne to je jedina stvar u kompu koju zalim sto sam kupio a ne jednu drugu. Mislim ona je super ali sada da kupujem kupio bi Maximus IV Formulu i to cu na prolece i uraditi. Od celog kompa da mogu da biram nesto drugo samo to bi izabrao i da mi ne treba tisi kuler, tastatura kupio bi to. Dalje mi nista ne treba sem ukrasa tipa sleeve kablova i ventilatora, sitnica nekih. Memorija dovoljna, procesor nepada mi napamet da kupim sa 6 kada ni 4 ne rade sva i klokovacu ova za godinu dana.
I tu je vise stvari na Maximusu oc memorije do 2000 noviji cip koji i ne znaci vbas toliko jos uvek a od svega boja, boja presudjuje. Samo kada bi kupio nju ja znam sebe, plavi hyperx leti napolje i gledazm jer prave crvene, ne prave, ima ko pravi.
I provalio sam da sve vise mislim na tu maticnu a to ne valja. Kako bi legla moja GV-R5876P-2GD-B koju necu menjati sigurno 3 godine a realno za 3 godine ce ona biti kao sada 5770 sto znaci da ce moci da se igra na njoj ne sve a mozda ali dosta toga tada. Na kraju cu prodati moju maticnu ovu nekome ko bude umeo to da skida i da mi namesti tu drugu kada kupim.
Zato sa G110 sam blize njoj jos. Mogao bi ja da kupim i nju sada ali kompijuter nije sve sto mi treba u zivotu treba i da se jede. Ne znam meni je mnogo 10-12 soma za tastaturu. Naprzio sam se na Lycosu ali mi se ona ekstremno svidjala i bolje sto tada nisam imao pare jer sam vec planirao bio odlazak da je kupim.
Tehnomanija kazes... Jer imaju ili se narucuje.

Poslednja izmena:
Da li mi verujes da 3 dana smenjujem youtube klip G110, G510, slike kopirane pa ubedjujem sebe ma ova je novija zato su je i namestili iz tog ugla da izgleda lepse da bi se vise ljudi primilo, sta ova je jednostavnija, sta ako se nesto desi a dam 12000. Ova je 5 i nesto, a odlicna. Ali to je taman H50, znaci da 1000 din dodam mozda.

Vec sve imam u glavi nova maticna crvena(Maximus IV Formula), crveni led fanovi, crveno crna mi je grafika, H50 koji ne zaklanja pola stvari, plavi hyperx maskiran nekim crnim fanom. (Dominator, Evo Cyclon, OCZ ili novi Black Hyperx Ram cooler) Crni sleeve, aaaaaaaaaa. I sve ce biti tu za 2-3 meseca samo cu cekati providnu stranicu verujem duboko u to. E onda cu moci i bez nje.

Znam da necu pogresiti ni a jednom od te dve.

Poslednja izmena:
Ne znam iskreno probaju i ti da mi das ideju svakako cu pogledati obe.
Recimo izmedju G110 i G19 da su iste cene izabrao bi G110 jer mi je onaj ekran ruzan na g19. Ali izmedju G110 i G510 pokusavam sebe da ubedim u G110 da je to to ali G510 je surova tastatura i bas ne znam. Mnogo je da je bar 8000. Ne bi razmisljao.
Ne znam. Iskreno. Neka od te dve ce biti. Ima cak i G15 ali ona nije crna.

Vidi ja budala sta sam napisao koju plocu Crosshair IV Formula. Ja napisao Maximus bas sam ******.

Poslednja izmena:
Logitech G110 je oko 6900 a Logitech G510 je oko 9800din
G510 je skuplja samo zbog displeja, zbog prirode posla probao sam obe i po meni G110 je bolje resenje, a i nije preterano skupa.
Zvuk jeste tisi, ali nije nista sto ne moze da se podesi da bude odgovarajuce.

Ma kakav zvuk iz tastature o tome ne razmisljam uopste. Razmisljam o sledecim stvarima kakva je razlika izmedju te dve kada ih iz blizine pogledas, kakvi su im tasteri na dodir.
Najvaznije mi je od svega sto moja tastatura od 2000 din bez ikakvog drajvera koji za nju ne postoji radi joj sve znaci kada pritisnem kucicu iskace mi chrome, kada pritisnem noticu iskace mi media player, kada pritisnem mute odmah se gasi, odmah se pojacava i smanjuje na najmanji dodir, pauzira i pusta. Nedaj boze da kupim tastaturu od 10.000 da joj nesto tako ne radi to moram da probam u radnji.
Ne trazim ja da u svakom od 100.000 playera radi ona sve, ali windows media player mora da radi sve na njoj u njemu. Prema tome se pravi valjda. Ostalo se podesava, a ne mute ne reaguje, tastatura zamrzne igricu i ostale stvari.
E sada ako covek gleda sta pise o problemima u vezi tastature i ode na sajt gde su nagomilani problemi iz celog sveta sta je snaslo ljude naravno da onda nece kupiti nijednu stvar ako tako gleda. Ne znam krenucu sa kesa dovoljno i za jednu i za drugu pa cu videti. Mozda cak i sutra a sigurno u toku nedelje. Ne znam sto sa G510 ima toliko malo komentara. Jer ona bas skoro izasla???

Da li neko zna da li je stvarno osim tog ekrana malog sve na njima istog kvaliteta i na G110 i na G510 ja ne verujem. Verovatno je G110 malo prostija ali to ne znaci nista jer su mnoge stvari mnogo lepse bas zato sto su prostije.
Logitech G110 je 5900 jer da je 6900 kupio bi G510 ako je tako. Samo za G510 postoje 2 cene 92e i 102 e pa me zanima da li smo mi toliko skrenuli da postavljamo u katalog 2 puta istu tastaturu po razlicitim cenama ili su dva razicita miodela u pitanju. Ako su dva modela u pitanju nikada ne kupujem jeftiniji ali ako uzmem za 100e a ima za 90e onda samnom nesto nije u redu.

Poslednja izmena:
Ma kakav zvuk iz tastature o tome ne razmisljam uopste. Razmisljam o sledecim stvarima kakva je razlika izmedju te dve kada ih iz blizine pogledas, kakvi su im tasteri na dodir.
Najvaznije mi je od svega sto moja tastatura od 2000 din bez ikakvog drajvera koji za nju ne postoji radi joj sve znaci kada pritisnem kucicu iskace mi chrome, kada pritisnem noticu iskace mi media player, kada pritisnem mute odmah se gasi, odmah se pojacava i smanjuje na najmanji dodir, pauzira i pusta. Nedaj boze da kupim tastaturu od 10.000 da joj nesto tako ne radi to moram da probam u radnji.
Ne trazim ja da u svakom od 100.000 playera radi ona sve, ali windows media player mora da radi sve na njoj u njemu. Prema tome se pravi valjda. Ostalo se podesava, a ne mute ne reaguje, tastatura zamrzne igricu i ostale stvari. E sada ako covek gleda sta pise o problemima u vezi tastature i ode na sajt gde su nagomilani problemi iz celog sveta sta je snaslo ljude naravno da onda nece kupiti nijednu stvar ako tako gleda. Ne znam krenucu sa kesa dovoljno i za jednu i za drugu pa cu videti. Mozda cak i sutra a sigurno u toku nedelje. Ne znam sto sa G510 ima toliko malo komentara. Jer ona bas skoro izasla???

Da li neko zna da li je stvarno osim tog ekrana malog sve na njima istog kvaliteta i na G110 i na G510 ja ne verujem. Verovatno je G110 malo prostija ali to ne znaci nista jer su mnoge stvari mnogo lepse bas zato sto su prostije.
Logitech G110 je 5900 jer da je 6900 kupio bi G510 ako je tako. Samo za G510 postoje 2 cene 92e i 102 e pa me zanima da li smo mi toliko skrenuli da postavljamo u katalog 2 puta istu tastaturu po razlicitim cenama ili su dva razicita miodela u pitanju. Ako su dva modela u pitanju nikada ne kupujem jeftiniji ali ako uzmem za 100e a ima za 90e onda samnom nesto nije u redu.

Mnogo se dvoumiš btw takav sam i ja :) Jednostavno idi u radnju i traži da ti pokažu obe tastature i na licu mesta ćeš veš odlučiti šta da pazariš. Za ono za šta meni treba g110 mi završava posao. Ako želiš da imaš ultra mega giga tastaturu onda uzmi g510 ili g15 koje su sa displejima. U tim G tastaturama po mom nekom mišljenju su tipke vrlo kvalitetno uradjene tako da mogu da izdrže mnogo više pritisaka nego obične i prsti ne klizaju po tipkama ali to sve moraš lično da doživiš iz prvog lica.

Koju god Logijevu tastaturu da izabereš sigurno se nećeš prevariti :)

U tehnomaniji sam je kupio ali neznam da li je imaju trenutno možda da vidiš na nekom drugom mestu

Poslednja izmena:
Ne G15 I G19 mi se ne svidjaju. Za mene su ili G110 ili G510.
Meni je Tehnomanija OK jer mi donesu gajbi a ja mrzim kada kupujem neki uredjaj tako ja onda jos usput ka kuci krenem da vadim da gledam kakva je da citam ono uputstvo. U Tehnomaniji sam uzeo Externi LG.

Pretpostavljam da si cene gledao na IT svetu, koje naravno u opste nisu tacne, iste su to tastature G510.
Sto se tice razlika u kvalitetu nema ih, samo displej povecava cenu, i takve fancy stvari. Sam kvalitet tastera, hod i slicno je skoro potpuno identican.
Ako si do sada igrao bez displeja nece ti nedostajati sigurno.

Pa to je ta cena 9800. Znam da mi taj display nista ne znaci posebno.
Samo moze da pravi problem ako ne radi nesto jer bi je tada vratio i iznervirao se jako. Ne vredi moram izbliza da ih vidim desilo mi se gomilu puta da uzivo sasvim drugacije izgleda. Inace ovo sto kazu mali shift na jednoj strani ja ne igram na tim tasterima, ili igram ali redje kada postoji mogucnost biram pre strelice deleyte end, page down, ctrl, shift, kp0 kp1, kp4, onda onaj mali del mi je obicno za menjanje funkcije oruzija ili menjanje vrsta bombi i tako. Dobro Dead Space sam igrao na W,A,S,D jwer mora tako i onda moze da znaci levi shift ako je mali jer je na njemu obicno sprint postavljen ili run ali to najmanjim prstom drzim i ako je na mestu neka je mali i iako ide ukoso W-A-SHIFT ne smeta ako je mali ali ako zapadne vise ispod A onda moze da smeta.
Dosta znaci ako mish moze da se savije kabl i USB u nju. Iovako sam ****** bacio one sundjere sto sam dobio sa stolom a posle shvatio da mi trebad a kablove stavim u to.

Poslednja izmena:
Pogledaj ma tacno da joj je taj ekran samo izbacena plastika da nema ekrana lepa je mnogo.
Pogotovu ovako kada je postave:

http://imgur.com/IOH2a

Kakva tastatura, znaci ...
A uzivo dodjes i ono nesto deseto. Ajde sada pogledaj ovu sliku i kazi da li je samo taj ekran u pitanju.

Evo ako neko jos bude neodlucan ja iskreno ne znam dok ne vidim. Nema sanse ovako da odlucim

http://www.youtube.com/watch?v=0Oq7LFZZ68M

Tacno na klipu kada ih dodirne taster vec kapiram kakva je jedna a kakva druga, ova G510 kao da ima mali otpor pri pritiskanju tastera i totalno necujno kapiram dok G110 vise lici na normalne tastature, izled im je 99% isti bez ekrana i tastera sa desne strane koji su kod G110 malo veci. Ekran znaci ajde bolje da ga ima kada bi kostalo isto ali uopste nije nesto presudno zbog cega bi kupio tastaturu, vise tipkanje, i vise mi je bitan vizuelni izgled cele tastature a ne znacaj tog ekrana. Jer sve to imam na desktop gadgetima ali to ne mogu da vidim dok igram igricu i koliko ima sati. Da znam u svakom trenutku sa koliko mi radi procesor i sta mogu da preduzmem ako radi sa 5% ili 35% isto, kao gledam, pratim infiormacije, bitno do... Ali tipkanje ne moze da se kaze da je isto nikako i na jednoj i na drugoj.

Poslednja izmena:
A evo je i ova sto sam rekao prvo da necu u pravi cas da mi poremeti racunicu
http://www.youtube.com/watch?v=n2SWUJNNWyI

jer tako je bilo i za 5770 pa na kraju ispalo 5870 2GB. Malo sam morao da doplatim skoro 1.500 din.

Jer ja vam nisam rekao ja imam jako mali prostor za tastaturu. Tacnije 70Cm. Ostaje mi samo 17-18 cm ako uzmem G110 i G510. U planu je promena stola ali opet...
Mislim ja i mogu da je povucem 10 cm sa te ploce ...

Ja vec znam kako ce se zavrsiti sve ali ajde da vidimo i to. Samo ne bih voleo da sam na mestu tog prodavca jer moraju pazljivi da budu ja izlazim odmah ako mi se nesto zameri a gledam pola sata 2-3 stvari. Samo to ako sigurno kupujem ne radim to kada necu uzeti neku nego kada krenem da kupim. Trazicu sve 3 da vidim.

*** samo 20 cm za misa, mora da bude na crvenom modu i na 2400 dpi, 3200 mi je previse.
Mogu taman onda da presecem srednju goliathus speed scalpelom i dam drugu polovinu nekome.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno