Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Nastavljamo odakle smo stali.

Kazem vam, nista zurba i nista panika. Dobili smo unapred najavu da je pump krenuo, kod LTC-a je to jedino bitno.

Onaj ko je pomislio na 0.008 i ispod, da je kraj, taj je totalni n00b i treba jos da uci/posmatra berzu.

Oni koji pitaju dokle moze doci, neka sami odrede u glavi cifru za izlaz ili neka izlaze stepenasto.

Ja imam jaku kolicinu i ne volim da idem na rizik. Otplata ulozenog mi je sada na ~0.0115 i tu izlazim sa ~30%. Ostalih 70% cu rasporediti verovatno od 0.015 do 0.03 pa sta prodje-prodje.

Vise nade ulivam u shortu kad dodje (ako dodje)do 0.025-0.03. Tada cu ga shortovati za sve pare.
Kapiram da sa 0.03 vise nego zadovoljan jer si uhvatio veliki skok ali mislim da ce ovog puta to biti rano za izlazak. Prerano je sada za neku dublju analizu, za nesto ozbiljnije moramo videti kako se stvari usput budu odvijale. Moja procena je da ide debelo gore ovog puta ali to jedna vest moze sve da pokvari. Uglavnom, bice zanimljivo period ;)

Videcemo na ~0.016 kakvo je stanje.

Sada samo neka razvlace. Kad bi osvojili milion tj 0.01 i tu se utemeljili, mi bi sa jos manjim volumenom dosli do 0.013.

Sa 0.013 lagano attack na 0.016. Tu me zanima sta ce biti i tu bi donekle mogli nanjusiti dokle ce ici. Ako dodje dotle, napadi bi bili na 0.021 -> 0.026 -> 0.033 -> i verovatno peak od 0.05 koji bi mogli videti na poloniexu.

Ovo pricam kad bi se sve kockice poklopile tj kinezi da daju vetar u ledja ceni. Dok su sada radili uglavnom kontra.

Sve u svemu, cilj mi je rasprodati sve kroz mesec dana tj dok se ne aktivira segwit. Onda jedan tronedeljni shortic sa 50 btc-a i pravac na kubu.

0.01 jos kako pa sutra uvece. Za danas je dosta skakao. 0.05 je cifra do koje bi, po meni, morali da dodjemo ali ja ocekujem i vise. Kinezi su uvek bitan faktor ali mislim da ce se na kraju i oni prikljuciti jer nemaju previse opcija koje bi im odgovarale. Ne isplati se mnogo ni da koce segwit jer ce se on desiti ovako ili onako, ne isplati se ni da istovaraju i daju novcice jeftino jer pravi razvoj tek sledi, cena bi morala samo gore ako ne racunam manipulacije i sl. Njih ce biti uvek. Cena BTC-e je isto bitan faktor... Doduse mene samo zanima cena LTC-e u dolarima, eurima. 65 je cifra koja bi me lepo ogrejala ;)

Još jednom su dokazali da su majstori za manipulacije...nigde logike...segwit konstantno preko 80%, BTC pao za 50$ a cena LTC (tj.odnos prema BTC) ne mrda...
edit:
pretpostavljam da su odustali (privremeno) od stepenastog rasta...

Poslednja izmena:
f2pool kinez svasta pise, moguce da samo troluje... kaze sav LTC je dumpovao i cuva BTC jer je segwit los :)

posle cujem od ljudi da tip uopste nije glup i da se dosta razume vise od ostalih kineza i da moguce da samo troluje...

Iskreno, stvarno ne treba biti nesto posebno pametan da se shvati koliko je segwit dobra stvar. Dali troluje ili namerno pise da opipa kako ce trziste reagovati ne znam. Znam da covek ima i smisla za humor ali je i manipulator tako da je sve moguce.
Cena je sada poprilicno "niska". Predvece ocekujem da krene opet gore, polako.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Bas zato se sve vise zahutava prica oko UASF iako nije odealno resenje, smejurija oko skaliranja bitcoina previse traje, i vidi se da kinezi nisu nimalo ozbiljni

Nije idealno ali je potrebno. Kinezi nikada ne bi pustili segwit ali im UASF visi nad glavom. Nisam siguran koliko zele da se igraju sa zivcima ostalih ljudi jer lako moze da se desi da svi zaobidju. Jeste da to nije idealno resenje ali bitno je da je resenje. Ja sam vec rekao da bih forkovao novcic na GPU ukoliko kinezi zatezu i cao, eto vam ga novcic.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Videt cemo, MASF krece za dan/dva i traje dve nedelje, ako bude sabotaze kineskih minera ionako je UASF zakazan za 1 jun kad dan aktivacije, generalno se ne menja nista osim sto ce se vise cekat na aktivaciju

nego dal da ulazimo ili da sacekamo kad se trzne na dole?

Pa ko ce to znati, moze da f2pool da iskljuci segwit pita javna ko je za isti i nakon 24h ukljuci isti, pre pocetka MASF perioda...... a mozda se samo smeje i kupuje LTC dok troluje na twitter-u pa sad ti izaberi

Opp kakvo prijatno iznenadjenje. Nisam odavno u ovom svetu a ostalo mi je jos nesto malo LTCa da prodam.

Jel kupuje i dalje neko sa foruma, onaj Zmaj ili ne?

I kako ide sad sa walletom? Imam stari backup jos pre 2 godine koji je bio.

Da, vidite, ogromna paznja je sada pre svega iza bitcoin-a upreta u LTC, budite sigurni ako sve bude dobro da ce isti izabrat decentralizovanu valutu kao litecoin, ma koliko su je davno pljuvali da je clone, shit, kina coin... znaju da je decentralizovana distribucija bez priminea, instamine-a, itd
Ako budu morali da biraju njih 98% ce kupovat LTC a ni u kom slucaju ETH, dash, itd

Gurace onu valutu koja ima najbolju opciju za skaliranje a to je za vecinu segwit danas, a ako to znaci da napustaju BTC uradit ce to bez pomisli kako bi pokazali da idu ka opciji u koju veruju

Ja iako guram GPU mining, niko ozbiljan nije spreman da HF na GPU jer niko ne veruje da se razvoj asic-a za TOP valute mzoe suzbiti, tako da bi opet bili us istim problemima za 6+ meseci kad se istu proizvedu

Poslednja izmena:
Segwit glasao

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

kako je perfidno nparvaio nemas pravog odgovota :)))))))

ja glasao za 1 pa vidim da je stavio da se segwit gasi da bude UASF
a ako galsas za segwit to radis iz razloga sto se plasis UASF-a

HAHHAHAHA
ovaj troluje ludak

Da da tricky pitanja...paziti na odgovore!

2 je za seg a 3 je za papucare :)

Glasao za segwit opcija 2, i podigao na 51% glasove za segwit.
37%Let's UASF!
51%Plz keep sig as USAFs bad
12%US ur mom if u want to U!

Zasto je pao % za segvit kad je krenuo novi period za aktivaciju? Sada imamo jedva 78% umesto 84%. Jel to neki kinez opet zabotira?

Ne to je statisticka greska... sto se vise blokova iskopa ona je bliza realnoj podrsci...

I to sto kazes, zaboravio sam. To je zbog nacina na koji se racuna. Isto kao i diff uostalom. Ako naleti par duzih blokova posle promene diff-a pokazuje da snaga mreze pada, to se i sada desilo. Umoran sam, nije mi odmah palo na pamet. Tnx ;)
Edit. Da budem precizniji. Nisu sada problem duzi blokovi nego su ovi bez segwita imali srece, zaredjalo ih par blokova.

Poslednja izmena:
Vrh Dno