Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

e sinko jos ti zelen da ne moze biti zeleniji, bilo je ovoga i pre kada je cena padala, onda se gasile grafike sada asic-i, ali ako cim krene na gore sve se okrece za 180 stepeni i opet Jovo nanovo

Nesto sam kontao zasto se diff smanjuje... Ako kinezi drze monopol na ltc-u, njima je bukvalno svejedno s kojom snagom kopaju bar sto se tice kolicine napravljenih novcica. Cak im je i bolje da smanjuju snagu svi zajedno. U teoriji ako bi svi smanjili snagu za 50% samo bi se smanjio diff a broj novcica koji kopaju bi ostao isti. Smanjili bi troskove struje i povecali profit.
U praksi to bas nije ista racunica ali mozda im se vise isplati da malo ustinu na novcicima ali da drasticno spuste troskove.
Ako su i asici krenuli da se gase to znaci da su najcrnja vremena stigla ;)

ja mislim da je isto, jer nemaju oni kao mi 4,5 6 asic masina nego 3000.4000,5000 komada ASIC-a, pa prema tome dok cena ne krene na gore, bolje je da se smanje troskovi

Slabo se stancuju Scrypt asici, mnogo firme koje su ih stancovale obustavile proizvodnju....

Pa nije bas tako, jedan od poznatijih proizvodjaca Asic uredjaja, Bitmain recimo, isporucio je samo 1ili 2 ture Scrypt asic uredjaja i ne vidim u najavi neke pre ordere ili neke informacije da ce ih ponovo praviti. Dok se sha-256 Asici konstatno stacuju i prodaju, cak ne mogu dovoljno da proizvedu kolika je potraznja. Ne pricam ovo iz razloga sto hejtujem LTC, jer ga i sam imam dosta, ali za sada mu se ne pise dobro, nadam se da ce se nesto promeniti.

eto kako neki ljudi ovde lose uticu na druge ljude , ako BTC-u krene na lose isto ce biti i sa LTC-om UPAMTITE to vec jednom i obrnuto, a ti moli boga da ne dodje do skoka cene jer onda nikad neces vratiti ulozeno u te asice

Ma iskoristice se za kupus, no sikiriki, nerviras se mnogo oko svega ovoga. Nadam se da ti ovo nije primarni posao :D

e sinko jos ti zelen da ne moze biti zeleniji, bilo je ovoga i pre kada je cena padala, onda se gasile grafike sada asic-i, ali ako cim krene na gore sve se okrece za 180 stepeni i opet Jovo nanovo

Naprotiv veoma sam iskusan, daleko iskusniji nego sto ti mislis. LTC pratim jako dugo jos od decembra 2013. Tako da sam preziveo i doziveo i rast i pad cena ukljucujuci i famozni pump u kome je porastao za oko 20% ali generalno u najvecem delu tog perioda cena LTC je padala. Naravno da su ljudi gasili graficke jer je kopanje LTC postalo teska ******stina koja je donosila premalu zaradu o cemu sam pisao među prvima na forumu. Generalno gledano jako mali broj ljudi koji su ulozili kapital u njega pre oko godinu dana ukljucujucu i one koji su prodavali stanove i automobile da bi ga kupili je uspeo da povrati ta sredstva a kamoli da se obogati i ostvari veliku zaradu.

Poslednja izmena:
e pa vidis sinko ima nas ovde koji pratimo ovaj crypto jos od 2011 pa i nesto smo i naucili :) , ako cemo da gledamo neku siru sliku cena je za sve ovo vreme samo RASLA od starta crypto valuta, proce i ovo i doci ce nesto novo i tako u krug :)

Poslednja izmena:
Naprotiv veoma sam iskusan, daleko iskusniji nego sto ti mislis. LTC pratim jako dugo jos od decembra 2013. Tako da sam preziveo i doziveo i rast i pad cena ukljucujuci i famozni pump u kome je porastao za oko 20% ali generalno u najvecem delu tog perioda cena LTC je padala.

"od decembra 2013 " i nije baš dug period a da si se uključio samo 2 meseca ranije taj "pump" od 20% bi bio mnoooooogo veći ;)

edit:
preteče me kolega phoenix :p

Poslednja izmena:
Ljudi, manite prepucavanje i za.ebanciju, ja spremam nocas grafike da preusmerim na ltc mining:D

Ljudi, manite prepucavanje i za.ebanciju, ja spremam nocas grafike da preusmerim na ltc mining:D

Seems legit.

No, svakako je to bolja odluka, nego da kupiš LTC kao reboot za petocifren broj € i pukneš. :)

Od smeha, naravno, ipak je sve ovo za*ebancija. :)

Poslednja izmena:
Meni je neverovatno da posle ovolikog pada diff-a opet ide na dole istom brzinom. Ovakvu situaciju jos nismo imali. Ovde se vec masovno gase masine, ode cetvrt mreze za 2 dana.
Kinezi su stvarno cudna sorta.

Seems legit.

No, svakako je to bolja odluka, nego da kupiš LTC kao reboot za petocifren broj € i pukneš. :)

Od smeha, naravno, ipak je sve ovo za*ebancija. :)

Nije on jos uvek pukao...Pukao je tek ako proda jeftinije nego sto je kupio i izadje iz price. Ne bi me cudilo da za 60-tak godina kad mu budu citali testament ostavi naslednicima adresu sa LTC-ima uz poruku, "samo cekajte, vredece to mnogo jednog dana..."

Nesto spremaju sigurno. Posmatram ja vec neko vreme, vidim da se kuva nesto ali ne mogu da ih provalim. Imam sto scenarija u glavi ali ko zna sta mute, opasni su oni. Ne znam zasto ali imam utisak i da su spremili nove masine. Mozda malo podignu cenu novcica, pocnu da prodaju masine koje su koristili i onda odjednom ukljuce nove i mnogo efikasnije. To je jedan od kvarnijih scenarija koji mi padaju na pamet. Od njih ne treba ocekivati nista drugo osim da zavrcu ostatak sveta kako im se cefne. Naivno bi bilo misliti da nemaju plan za dalje i da je razvoj asica stao. Oni ne moraju nikome ni da ga prodaju, Avalon je najbolji primer tome. Tada im je trebala pocetna kinta, oni odavno tu kintu imaju i mogu za sebe proizvoditi sta hoce. Stare asice imaju na tone i sto bi ih bacali bzvz ako ih mogu prodati po svetu za neke lepe pare. Naizgled, pao diff, dobijes od njih cenu za uredjaj i pomislis da je to ponuda koju ne mozes da odbijes i da ces otplatiti to relativno brzo. Kinez ti isporuci i ukljuci 10x brzi asic u isto vreme a ti se posle ceses po glavi sta se desilo.

Napominjem: Ovo je samo jedna od mojih pretpostavki, zamisljena situacija. Razmisljam naglas. Ako jos neko ima zanimljivu teoriju zavere voleo bih da je cujem ;)

Stvarno ste kraljevi...Odlicno je kad pada diff, odlicno je kad raste, super je kad pada cena, a super je i kad raste...Sta pusite, hocu i ja malo toga...

:D

da, da. evo, kuvaju se nove masine, sad ce neko istrese jos par miliona u proizvodnju i tako to...

a istina je da kad vidis da se rudari koji su najveci bull-ovi rasipaju...da je doslo zadnja vreme.

Nije on jos uvek pukao...Pukao je tek ako proda jeftinije nego sto je kupio i izadje iz price. Ne bi me cudilo da za 60-tak godina kad mu budu citali testament ostavi naslednicima adresu sa LTC-ima uz poruku, "samo cekajte, vredece to mnogo jednog dana..."

Samo se ti smej ali jedan rimski novcic prodat je pre nekoliko godinu za preko milion dolara što je velika suma imajuci u vidu da su legionari u doba kada je napravljen zaradjivali preko 1000 komada godisnje. Tako da je neko od njih ako je bio vidovit i ostavio potomcima par komada da ih cuvaju narednih 2 000 godina mogao je da ih usreci i nacini milionerima. :D

Poslednja izmena:
Hm, da.

Mi sada ovo kopamo za Matrix. Koji još uvek nije stigao, naravno. Pa kad stigne, bićemo tamo glavne baje, sa novci i novčići.

Nije on jos uvek pukao...Pukao je tek ako proda jeftinije nego sto je kupio i izadje iz price.

Istina, istina. Nek se čovek vrati, makar na nulu, nadam se.

Poslednja izmena:
:D

da, da. evo, kuvaju se nove masine, sad ce neko istrese jos par miliona u proizvodnju i tako to...

a istina je da kad vidis da se rudari koji su najveci bull-ovi rasipaju...da je doslo zadnja vreme.

Citat samo za kolege koji su iskoristili "ignore" opciju u drugoj temi da nešto ne propuste u ovoj...:d

edit:
Napominjem: Ovo je samo jedna od mojih pretpostavki, zamisljena situacija. Razmisljam naglas. Ako jos neko ima zanimljivu teoriju zavere voleo bih da je cujem ;)
Ja mislim da polako "presipaju" LTC u DRK a pretpostavljam da ćemo uskoro to i zvanično videti....

Poslednja izmena:
Nemoj pogani da mi DRK diraju, upropastice i to. Mislim da do sada nisu pokazivali previse zainteresovanosti za DRK a nadam se da i nece.

Nemoj pogani da mi DRK diraju, upropastice i to. Mislim da do sada nisu pokazivali previse zainteresovanosti za DRK a nadam se da i nece.

Evo ga DRK/LTC=2...:) Nisi objavio da li si sav LTC konvertovao u DRK jos dok je bio LTC jaci? Jer ako si to uradio, ode LTC jos dole, posto si bio glavni isijac pozitivne energije za LTC. Prvo mi posalji pm ako si to uradio da postavim buy ordere na 0.004, ima da rokne oma toliko :):):)

Nisam. Izglupirao sam se najstrasnije s tim. Ono iz wallet-a ne diram a ono ostalo prvo sam menjao ltc za drk i super sam profitirao, onda sam drk za ltc i drk skoci iznenada kad sam najmanje ocekivao. Sada sam 2/3 u ltc-u, 1/3 u drk-u. Steta, imao sam 3/5 drk-a :)
Ne znam sta mi je to trebalo ali sad je gotovo. 5x odradis kako treba i profitiras, sesti put vratis nazad dobar deo :d

Sigurno da se rade nove masine. Razvoj ne staje. Svedani ( KNC ) izbacuju cipove za scrip u 16nm tehnologiji. BFL prodaje masine od 750Mh/sec za $350.

Sigurno da se rade nove masine. Razvoj ne staje. Svedani ( KNC ) izbacuju cipove za scrip u 16nm tehnologiji. BFL prodaje masine od 750Mh/sec za $350.

Imas li neke linkove? Posto nisam nigde nasao scrypt da se razvio, sem preordera za koje znamo kako zavrse uglavnom...Scrypt je corsokak kripto sveta i nema sanse za opstanak.

da,da sigurno , bas je tako kako ti kazes , sve ce da propadne i sad je najcrnje da crnje ne moze biti od kad je sveta i veka , joj kako cu se samo smejati :)

Nazad
Vrh Dno