Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

pa kad su sa tim istim asic-ima koji su unapred prodali ljudima zaradili i vise od te razlike (videli smo to na slucaju BTC-a)

Treba naći/pogoditi neki sledeći btc..
Uglavnom, prilika je bilo/biće samo treba imati muda ali i sreće uložiti kad treba u pravu stvar....

Kada bi mi neko rekao rezultate fudbalskih utakmica samo za jednu nedjelju, zaradio bih milijardu dolara :)

Ovo je sve realno piramidalna šema gde će da zaradi samo onaj ko organizuje ili mali procenat koji ima sreće.

Nisam znao da je fudbal piramida.

Kako nisi znao :)

Pa ne, nego mislim ista je šansa da se pogodi koja je sledeća valuta na kojoj može da se zaradi, kao što je i šansa da se zaradi od klađenja, ako moram da pojasnim.

I sam imam xxxx eura bačenih u ltc, volio bih i ja da sve ima nekog smisla, ali treba biti realan i videti da je čista kocka.

Sta to znaci, krecu s proizvodnjom novih?

Mozda im se ne isplati iste da prave, ili kopaju sami, a plan izbacivanja novih sigurno nece reklamirati
Nista novo kineska posla

Videli smo kako Amerikanci to rade...Dovoljno je reci Butterfly Labs...Bitmain barem nikog do sada nije prevario, niti je kasnio sa isporukom. Toliko. Ne kazem da su Ameri losi a Kinezi dobri, vec mislim da ne treba generalizovati.

Sta to znaci, krecu s proizvodnjom novih?

Ne, nego to znaci da scrypt mining nailazi na ogromno interesovanje pa ne mogu da naprave dovoljno, pa su resili samo oni da kopaju :):):) (kad bi se zezali). Sto ne znaci da nemaju neke kolicine koje ce samo ocistiti, zapakovati i uvaliti cim se LTC lansira na 3-4$ za par godina

Poslednja izmena od urednika:
Hahahaha Q2/Q3 kao leptiric :d
Eto vidis kako se prave nove generacije. Sta se brines za LTC [emoji14]

@student Moram nesto da ti kazem a da se ne naljutis, mnogo si dosadan. Sve ovo sto pises (malo manje od godinu dana) izgleda mi kao kad malo dete dobije biciklu i krene po komsiluku i naselju da prica: Ja imam biciklu, ja imam biciklu, ja imam biciklu... i tako u nedogled. Posto imas nick student, verovatno si bio nekad, pa onda znas da na predavanju profesor ponovi nesto maksimalno 2 ili 3 puta, ako neko nije cuo, zapamtio ili zapisao to njega ne interesuje, on nastavlja dalje sa drugim gradivom i vise o tome ne govori. Ti ponavljas jedno te isto kao ono malo dete za bicikl. Znas i sam da na faksu su uglavnom bili najpametniji oni koji malo pricaju, a za one koji mnogo pricaju drugi su mislili u pocetku da su drugaciji posle su i znali.
Postujem tvoje misljenje, ali ti tvoje misljenje prezentujes kao da je jedino ispravno. Uredu je rekao si jednom-dvaput, ostalo zapisano, ne moras vise to da radis. Evo ja bih ti ako si toliko siguran u svoje misljenje ponudio opkladu da ce LTC vredeti vise od 50$ u nekoj od sledecih 10 godina. Zavrsavam faks, student sam, uskoro cu poceti da radim, pa ako ne bude tih 50$, recimo te za novu godinu 2025te bude bio 5$, spreman sam da iskesiram za 1000 LTC. Znaci, prihvatis li opkladu u 1000LTC da ce on vredeti u sledecih 10 godina bar jednom 50$ ? Cim dostigne 50$ ti meni isplacujes, ako ne dostigne do novaka 2025te dobijes od mene 1000komada iako mu bude bila cena 49$.

Izvinjavam se off, ali sam morao...

Poslednja izmena:
TE dugorocne opklade ne uspevaju nikad :D Ja sam se npr sa drugom kladio isto u nesto za 10 godina kad sam bio treca godina srednje ..i to smo se kladili u stan i jos napravili ugovor i potpisali : D Proslo 10 godina ..ja pobedio i on ni cokoladu za opkladu mi ne kupi a kamoli stan ..kao bio sam klinac i tako to

Ma daj sta ti je, Student malo troluje LTC od muke sto je ovaj pao toliko u odnosu na BTC. Ja ga ne shvatam ozbiljno sto se toga tice :)

Ja sam ozbiljan. I meni je muka, pa se svojim losim potezom ne hvalim niti reklamiram :) . Vidi za jednog studenta kao sto sam ja, pre godinu dana 300LTC bilo malo da zamenim, a sada nemam ni za racunar da otplatim. Pogresio sam, ali sta da radim, ne mogu da vratim vreme i sa tim sam se pomiro...

vredece i to dosta , samo strpljenja i ja nudim opkladu pa niko od najpametnijih ne sme da prihvati odavno, ali neka, ako im je to neki psiholoski "verntil", ako , nasi su pa neka i mrace, nece ni oni doveka (sad ce samozvani genije da se javi na ovo "to od sigurice posla pa doveka, bolje trgujte pa se jos vise za*ebite")
:)

mislim da je student upravu. realno je da LTC kao LTC ne vrijedi pisljiva boba.
ono u sta ne bi bio siguran jeste mogucnost da LTC u nekom momentu jurne gore do nekog proslogodisnjeg maxa ili manje kao plod igre velikih igraca koji ce u nekoj novoj rundi osisati neke nove klince. gledali smo takve skokove i na "bezveznijim" valutama od LTCa. naravno, takav scenario ne mijenja cinjenicu da LTC nije iskoristio svoju sansu i da vrijednost onoga sto nudi danas nije nista veca od bilo kojeg drugog shit coina.

Bas tako. I BTC je daleko ispod iscekivanja ove godine. Kriza je udarila u kriptovalute generalno i svi to osecamo na kozi. Ko veruje u kriptovalute veruje i da ce biti bolje.

A za ltc trolujem da se ljudi oslobode balasta vise. Samo sto se malo njih na to i odlucilo. A sad ne vredi vise ni pisljiva boba.
Ako se ne veram za 245 dana ide polovljenje nagrade. Da se vrati na 4$ do tada to je 40% plusa :)
Pitanje je samo gde ce biti kripto za 245 dana ?

Ma sve je klimavo. Ekipa iz BTC-a ocito jos uvek nije uspela da uveri ozbiljne klijente da je blockchain dobra stvar koja moze da im smanji troskove. Kontam da su pumpali BTC poput akcija firme koja treba da se proda i malko su poduvali lulu...A sve ostalo se kaci na BTC pa moze samo jos vise izgubiti na vrednosti. Tesko je danas biti optimista, a taj manjak toga pokazuju i rudari gasenjem asica i za scrypt i za sha...pratite diff, kriza se nastavlja.

Vec sam u drugoj temi napisao... Mislim da ih nije toliko tesko ubediti u dobru pricu koliko je problem sto jos uvek ne postoji zakon o kriptovalutama. To je po meni inicijalna kapisla koja ce pokrenuti pricu ponovo. Do tada ce se loviti u mutnom na sitno.

Tesko je danas biti optimista, a taj manjak toga pokazuju i rudari gasenjem asica i za scrypt i za sha...pratite diff, kriza se nastavlja.
Pitanje je sta se desilo sa L1. Mozda su napravili L1 toliko efikasan da je ono sto su pustili u probni rad uzelo 30% mreze.
Samo nisu napravili gresku kao avalon sa njihovom prvom serijom da posalju ljudima bankomate nego su ih ostavili sebi. 30% mreze je skoro 800.000$ mesecno na ovu cenu.(dok ovo pisem palo je na 750.000$ ) :p
U tom slucaju su verovatno ponudili nekom velikom sve sto naprave da ne razmisljaju o ceni i zato sad imamo 2.7$.
Konkurencija ima minimum 30% manje novcica i 30% manju cenu, po racunu onaj ko je u oktobru pravio 1000$ sada pravi 550$. Sta drugo nego da gasi masine?
Ono sto konkurencija pogasi ovi dodaju.
Ali na kraju te price veliki kupci nekom moraju uvaliti te LTC skupo i tu ih treba cekati.
U pitanju je vreme koje mora da prodje do zakona koji se ceka u USA.

LTC nije isto sto i BTC, skoro 50% se nalazi kod maksimalno 20 ljudi. Oni i dan danas kupuju, svi do jednoga se pojacavaju.
A ako su svi zajedno kamikaze i trpaju milione bez ikakve veze i plana onda ni mi sa par hiljada necemo ispasti previse glupi u drustvu. A da prodam sada a za pola godine ode na 30, 50 ili 100 sam sebi bi kupio belu kosuljicu sa kopcanjem na ledjima.

Nije tesko biti optimista. Tesko je biti strpljiv. Svi bi sve i odmah.

Pazi ovako, sad ne bi prodao LTC da znam da ima 0.1% sanse da ce biti cena bar kao prosle godine u buducnosti.

Vrh Dno