Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

mnogo bitno da li je na 30/20 ili 40 $ kada napraviš gomilesinu sa par stotina evra.

u svakom slučaju, poenta nije bila u qrčenju, nego u tome da jednostavno ne mogu svi da se obogate ili naprave ne znam ni ja kolike pare preko interneta ili u bilo kojem drugom poslu. piši propalo.

Poslednja izmena:
svako ko je napravio parice neke neka slavi.

ali, jedno je da te usere/ili da znaš šta radiš, a sasvim je druga liga da propagiraš preko neta neke pričice i bajke o brzoj i lakoj zaradi.

takve priče se završavaju po pravilu loše po većinu, i smrde na piramidalne sheme.

Poslednja izmena:
Da ne citiram sada, mrzi me, vidim da sam naveden kao primer nekoga koga su priče sa foruma inspirisale da uloži dosta novca u ltc. I neke ideje da neko treba da se oseća odgovorno. Svašta.
Nemam 12 godina, sve sam odlučio na osnovu tadašnjih informacija, u tome je ovaj forum uticao možda sa 5%.

Što bi se neko suzdržavao da piše prognoze ili želje, ma koliko nerealne bile. Ako je neko toliko blentav da mu je mišljenje nekog anonimnog lika sa foruma dovoljno da veruje u nešto, a još da ga posle krivi za to.. mislim.. nerealno..

Ja se ni najmanje ne nerviram, samo sam konstaovao da mi je po ovoj ceni, kada bih sada morao da izadjem, ovo glupa investicija. Možda na kraju i ne bude. A inače sve sam shvatio u startu kao čisto kockanje, samo što utakmica nema kraj pa ako ne bude brzo možda bude nekada. Nikakve priče oko budućnosti i kripto plaćanja i smisao svega me iskreno nije zanimala.

To je bilo u periodu kada je LTC sa 48 pao na valjda 9, pa krenuo gore, mislio sam šta god da se desi neće mnogo ispod koliko sam platio. Pa tako i sledeći put. I sledeći na 11 opet :)
Najgluplje što sam nakon prve kupovine na 22 mogao da izadjem na 30, ali naravno, što bih sa tako bednom zaradom :)

Cacanin je ustvari jedini ovde na forumu koji je prodao na 48$ ;)

Nesto po 47$ a nesto po 0.0498 za btc. To je jedino sto sam pogodio... ali vredno.

Ne bi mi Saj bilo zao da ovih par hiljada LTC-a sto imao propadne skroz, ne vrede nista ali opasno bi poludeo kad bi prodao sve na 3,5,7$ a on skoci na 48$ i vise.

Vecina je prodala na 4 i na 7 i onda kuknjava naglas kad je doslo do 16 ali tada vec niko nije imao da istovara. Ja sam ispao glup sto nisam prodao ono vece kad smo prijali ti i ja ali nema veze, makar nisam prodao novcice za sicu, sacuvao sam ih sve za neka bolja vremena ;)

onaj ko je prodavao na 4 i 7 moze sad da kupi i ne bude u minusu

Nije na gubitku jer je narednih 5 meseci novoiskopane novcice mogao da prodaje za preko 12. A za novac koji je zaradio prodajuci na 7 kupi graficke koje je mogao ako ih kupio pre godinu dana dosada da otplati i ponovo zaradi potrosene pare. ;)

Poslednja izmena:
Da demios i genijalcin nisu otvorili teme na ovom forumu koliko bi ljudi saznalo za sve ovo pre bilo kakvog pomena u medijima? Svako ko sam zaradjuje zna koliko je tesko danas zaraditi novac a sve ovo je doslo kao na ruletu...

Zanimljiv tekst u kome je vec ponovljeno ono sto se vise puta naglasavalo u vezi litecoina.
Jos negde na pocetku covek lepo kaze, zlato i srebro imaju industrujsku primenu, bitcoin i litecoin ne. A opet, bitcoin vredi poprilicno vise i vise nego sto smo se i sami nadali pre godinu i po npr. Realno, ni bitcoin nebi trebao da vredi koliko vredi a eto ga tu gde je i ocekujemo da vredi jos ko zna koliko vise. Zasto isto tako i litecoin nebi mogao? Realno i jedan i drugi su krs novcici. Drk je za njih svetlosnu godinu ispred. Kao sto ne znaci da ce drk uspeti naprimer, ne znaci ni da litecoin nece.

Lepo je objasnio u tekstu sta nedostaje litecoin-u: "Scarcity", ne znam da li je tacan prevod na srpski "retkost". Niko ne moze da izmisli ili kreira jos plemenitih metala, ima ih tacno koliko ih ije priroda stvorila i ni jedan vise. Takodje ne moze da bode jos jedna prva i noseca kriptovaluta, to je za sva vremena bitcoin, dok je jos valuta kao sto je litecoin-a lako stvoriti i to se radi svaki dan. Covek je duboko u pravu, hteo to neko da vidi ili ne, sanse da neki drugi altcoin pretekne litecoin su ne samo realne nego i velike, dok nista po prirodi stvari ne moze da bude zamena za zlato, srebro i bitcoin. To je osnovni razlog zasto litecoin ne moze da bude "srebro za bitcoin-ovo zlato".

Lepo je objasnio u tekstu sta nedostaje litecoin-u: "Scarcity", ne znam da li je tacan prevod na srpski "retkost". Niko ne moze da izmisli ili kreira jos plemenitih metala, ima ih tacno koliko ih ije priroda stvorila i ni jedan vise. Takodje ne moze da bode jos jedna prva i noseca kriptovaluta, to je za sva vremena bitcoin, dok je jos valuta kao sto je litecoin-a lako stvoriti i to se radi svaki dan. Covek je duboko u pravu, hteo to neko da vidi ili ne, sanse da neki drugi altcoin pretekne litecoin su ne samo realne nego i velike, dok nista po prirodi stvari ne moze da bude zamena za zlato, srebro i bitcoin. To je osnovni razlog zasto litecoin ne moze da bude "srebro za bitcoin-ovo zlato".
Zato ja i kazem da je ltc ulaskom u asic vode izgubio jedinu stvar koju je imao: interesovanje sitnih gpu kopaca.
Polazim od svog primera, sad mu cenu pogledam jednom u deset dana.

B2D8OJWIAAAvJvF.jpg

:d

Sirite gluposti po temi........ svaki GPU coin cim premasi market cap ima da dobije asic to je i vrapcima na grani jasno ali neki misle da se moze pobeci od toga!

Videcemo sa FTC da li je korak u napred ili nazad. Vec 10-ak dana ni jedan ASIC nije dao ni jedan sher na FTC, vec to rade gpu sekcija kao nekada....

kad se se forkovali u drugi algo, inace ako neko misli da se coin moze tek tako forkovat grdno se vara, jer tad moze da dozivi udar na mrezu i ista taktika forkovanja u nesto trece jednostavno nema smilsla, potez ocajnika

Izgleda da BTC zasada uspesno odoleva svim pokusajima LTC da mu oduzme krunu a kako je krenulo pitanje da li ce LTC cak i iduce godine uspeti da postane vodeca kriptovalute.

Poslednja izmena:
Ltc nece nikada zameniti btc jer je klasican klon btc-a ali bice dobro ako uspe da ga prati i isprati skok.

Poredjenje bitcoin-a sa zlatom je smesno, barem jos uvek.. kao i konstatacija da ne postoji zamena za btc...

Jednog dana kada tehnicke mogucnosti btc-a postanu trn u oku, a vrednost datog naraste, verujem da ce se eventualno koristiti kao value storage, a da ce smisliti novu jedinicu placanja/novi coin koji ce biti brzi/bolji/inovativniji i potpuno odgovoriti uslovima online placanja, potpuno transparentno i sa pravednom raspodelom, a da bi to tako zaista bilo mora neko veliki da stane iza toga, da to zakonski bude regulisano, da npr. odnos razmene novi_coin/btc bude fixan... eto to su neke moje ideje...

Ltc nece nikada zameniti btc jer je klasican klon btc-a ali bice dobro ako uspe da ga prati i isprati skok.

ispratice on to ali sa kasnjenjem ...ja juce izasao iz ltc-skroz... a danas me privuko ovaj pad pogodio samo dno na cryptsy-u 0.00093 i izaso sa +5 mozda prerano ...uveren sam da ce jos dole ako btc poleti ali nije lose malo li je 5 kom :)

Uvek je tako pred skok, alu ltc taj zaostatk u startu nadoknadi u finisu trke :)

Videcemo sa FTC da li je korak u napred ili nazad. Vec 10-ak dana ni jedan ASIC nije dao ni jedan sher na FTC, vec to rade gpu sekcija kao nekada....

Mige brate, ja ne znam dali ti znas ali FTC je vec neko vreme na neoscrypt algoritmu. Nema asica za to. Veruj mi da je taj period mnogo duzi od 10 dana ;)

It has been a long time in the works but we have finally got NeoScrypt and a GPU miner so we can now release the Feathercoin 0.8.7.0 client with NeoScrypt set to replace Scrypt on block 432,000, this should happen on the 26th October 2014.

moguće da si pomešao sa datumom te objave, ona i ima tako tih mesec dana, mogao si tada da skineš i koristiš wallet ali promena algoritma se desila na tom gore bloku

Hteo bih da postavim jedno pitanje, mozda nema smisla ali: Da li je u toku razvoja ASIC uredjaja uputno nesto raditi na samom coinu u tehnickom smislu?

Vrh Dno