Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

da da to je najava i onda ce btc da padne na ispod 200$ pa ce ga ltc prestici , ;)

Ma nek propadne taj btc. Upropasti sve sitove svojim padanjem, sve vuce za sobom.
Nego, hajde lepo da priznate. Jel se i dalje radujete sto nam valute ovako stepenasto padaju? :trust:

Pa znam, covek je rekao da se retko kome isplati prodavati zato sam mu i ukazao na onoliki obim.. Uvek se nekom isplati prodavati, po bilo kojoj ceni, to ako se nama ne isplati ne znaci da se nikome ne isplati, mora se malo ici u sirinu bas zbog te tabele iznad!

ja msm da to samo ljudi sa asicima odma prodaju novcice... doduse to i jeste najveci obim sad...

ja msm da to samo ljudi sa asicima odma prodaju novcice... doduse to i jeste najveci obim sad...

A sta cemo sa onim silnim prodavnicama, restoranima, hotelima koji se svaki dan pojavljuju i reklamiraju da primaju BTC? Sta mislis da gazde tih firmi rade kad prime uplatu od kupca, stekaju u wallet za bolja vremena? Naravno da ne, nego je istog sekunda istresu na berzu preko BitPay-a ili nekog slicnog servisa, da pokriju troskove u dolarima i evrima koje su imali da nabave robu/obezbede uslugu koju su prodali u BTC.

Overstock je naprimer najavio da ce cuvati deo novcica od prodate robe. Pametni ljudi. Imaju i oni procenu kada vredi da nagomilaju novcice i sacekaju pump i tako povecaju profit. Naravno, vecina ce sve prodavati ili makar veliku vecinu tih novcica.

Pa znam, covek je rekao da se retko kome isplati prodavati zato sam mu i ukazao na onoliki obim.. Uvek se nekom isplati prodavati, po bilo kojoj ceni, to ako se nama ne isplati ne znaci da se nikome ne isplati, mora se malo ici u sirinu bas zbog te tabele iznad!

Da, da razumem te ali isto tako od ovih sto prodaju i sto ovoliko prave novcic i zivi. Ok pada cena ali zivi.

Bitmain je dao specifikaciju novog ANTMINER L1 za skript:
Speed: 120MH/s
Price: 599 USD ( 1.258 BTC )
$5/MH/s ships in December

Preorder pocinje danas u 16h po nasem vremenu.
Po sadasnjem diff-u i ceni LTC-a povracaj LTC-a je za 30 dana.

Oni ne primaju LTC tako da ce uplate morati preko BTC-a a posto ce verovatno vecina kupaca biti ljudi sto imaju LTC moguce je da ce narednih dana LTC opet u crveno.

Bitmain je dao specifikaciju novog ANTMINER L1 za skript:
Speed: 120MH/s
Price: 599 USD ( 1.258 BTC )
$5/MH/s ships in December

Preorder pocinje danas u 16h po nasem vremenu.
Po sadasnjem diff-u i ceni LTC-a povracaj LTC-a je za 30 dana.

Oni ne primaju LTC tako da ce uplate morati preko BTC-a a posto ce verovatno vecina kupaca biti ljudi sto imaju LTC moguce je da ce narednih dana LTC opet u crveno.

Boldovao sam gore po sadasnjem diffu i ceni LTC-a... ko zna druže šta će da bude za 4 meseca i po meni je suludo sada investirati u ovo.

To se super isplati danas ali u koji ce diff biti u decembru? Ako diff bude 40.000 trebace mu bar 2 meseca da se isplati. A ja ipak verujem da ce oni sami naduvati diff pre nego sto pocnu da isporucuju. Plus ako jos neko krene da isporucuje bice duplo veci diff. Po meni je to rizicna investicija. Da je danas dostupan bio bi ubica. Decembar je ipak jako daleko.

Makar je cena pristojna za pocetak, nije neka astronomija

Jeste. Ali decembar je predaleko tako da i ta cena moze lako biti nedostizna. Ja bih uzimao novcice ipak za tu lovu.

To jeste. U onoj drugoj temi vezano za asic sam isto kao ti prokomentarisao da nije visoka cena. Prodavace se i to kao sto se i sve drugo prodavalo, ima da se razgrabi. Neko je uvek spreman da rizikuje ;)

Eh LTC...svi se nadamo nekoj ceni, barem 10x vecoj od danasnje. Neki su i veci optimisti. Ali realnost govori drugacije. 30-dnevni volume je preko 300 miliona, dok je za BTC "samo" 3.8 miliona. Sta nam to govori? Govori nam da se za mesec dana ukupno obrnulo samo cetvrtina od ukupne sume BTC-a, a 10x od postojece sume LTC-a. To znaci da se BTC cuva, dok se LTC-om spekulise i trguje. Dakle, retko ko ga drzi u steku...

To ti tako tumacis. Isto tako neko moze da tumaci da BTC vise niko nece. Mali volume nikako nije dobar signal. Zato mu cena pada i za sobom vuce sve ostalo. Ali ajd nema veze svako moze da tumaci to kako hoce a sada je bas los period za sve valute. Bitno je da se LTC obrce koliko god se prodaje toliko se i kupuje, sve se to vrti u krug.

Pa bez rizika nema dobitka. Uvek je bilo tako sa preorderima, neki se isplate neki ne.
Ali svima preorderima je zajednicko da svi novcici kojima su ti uredjaji placeni budu pretvoreni u dolare i tako obaraju cenu.
Na kraju price oni uvek dodju na mrezu, povecaju diff i postave neki novi prag isplativosti koji ce neki drugi proizvodjac probati oboriti i tako opet uzeti deo novcica u preorderu koji ce dumpovati na berzi da uzme dolare.
Samo zadnjih mesec dana je doslo 62.221 Th/s na mrezu. To je po najmanjoj mogucoj maloprodajnoj ceni 35 miliona dolara u novom hardveru plus struja koju ce potrositi.

Ranije je od novoprispelih dolara bilo prostora i za novi hardver i za odrzavanje cene ali zadnjih par meseci diff skace, cena pada a mi to nazivamo spekulacijom.
To je samo odraz pravog stanja koliko dolara ulazi a koliko izlazi iz sistema.
Kod BTC-a se sto se tice hardvera iskristalisalo, dosli smo do 20nm, brzo ce konkurencija maksimalno oboriti cene hardvera, diff ce vremenom doci do neke granice minimalne isplativosti i u pitanju ce biti samo nijanse a kucno minovanje ce otici u zaborav.
Ozbiljni igraci vec razmisljaju kako da farme prave u hladnim delovima sveta gde ima dosta jeftine energije i ne treba puno ulagati u hladjenje.

Skript ima lag sto se tice tehnologije u odnosu na BTC ali bice sve manji i manji.
4 meseca nije mnogo, pitanje je samo koliko ce KNC snage izbaciti na skript mrezu pre nego sto ovo stigne i koliko ce sam L1 doneti snage na mrezu.
Kod KNC-a 1mh/s kosta 17.5$ i da bi mreza skocila *3 u odnosu na sadasnju potrebno je 1.607.650 MH/s ili 27 miliona dolara.

Sad ako je u BTC zadnjih mesec dana ulozeno 35 miliona dolara meni je totalno nelogicno da i za tri meseca udje 27 miliona u LTC koji ima 13x manji prinos dnevno po sadasnjim cenama.
Zato mislim da diff nece skociti vise od duplo za 3 meseca.

Jeste. Ali decembar je predaleko tako da i ta cena moze lako biti nedostizna. Ja bih uzimao novcice ipak za tu lovu.
Poenta je upravo u tome da mineri nemaju kesh... od novembra je odavno potrosen ili su se kupili jeftini LTCovi na 20$ ko nije uzo je na 10$ a na 6$ se vracalo i ono sto je povuceno sa berzi.

Jedini nacin da neko ko je u takvoj situaciji umnozi novcice je da ili trguje na berzi sto je jako rizicno ili da za LTC ili BTC kupi hardver sa kojim ce pokusati iskopati vise nego sto je dao.
A to neminovno dovodi do novog pada cene.

Eh LTC...svi se nadamo nekoj ceni, barem 10x vecoj od danasnje. Neki su i veci optimisti. Ali realnost govori drugacije. 30-dnevni volume je preko 300 miliona, dok je za BTC "samo" 3.8 miliona. Sta nam to govori? Govori nam da se za mesec dana ukupno obrnulo samo cetvrtina od ukupne sume BTC-a, a 10x od postojece sume LTC-a. To znaci da se BTC cuva, dok se LTC-om spekulise i trguje. Dakle, retko ko ga drzi u steku...
Volume na OKcoinu je po sistemu ja tebi 10.000 LTC pa ti nazad meni sve na istu cenu bez proizije. Da im uvedu proviziju od 0.05% pao bi minimum 10x u odnosu na trenutan.
To se najbolje vidi ako pogledas koliko ima LTC-a koji cekaju da se prodaju na 3% vise a ne izvrse se ni pri 10 puta vecem obimu za 15 minuta a onda kada neko stvarno odluci da pocisti tablu podigne 3% sa 100.000 novcica.

Slazem sa svime sto si rekao osim toga da ce mineri davati novcice da bi kupili asic. Onaj ko je kopao svojevremeno i ko je poslednje novce dao da kupi novcice nece davati te novcice. Svi oni cekaju taj pump i trenutno kao i vecina nas moze samo nemo da posmatra sta se desava.

a kada nesto svi iscekuju to se najcesce i ne desi.

Problem nije u iscekivanju vec u datumu, jer svi cekaju odma sad, i odma... a cena kreca kad se masa najmanje nada, takodje velik volume LTC samo pokazuje njegovu snagu, naravno tu je masa spekulanata ali sta ces i oni su "potrebni"

Za preorder asic-a za LTC ne bi voleo da iko nasedne, da je to garantovano za decembar onda OK, ili ako kasni da mogu ponuditi virtualni mining iz svog djepa, ovako mrka kapa ako to kasni 4+ meseci

Volume na OKcoinu je po sistemu ja tebi 10.000 LTC pa je ti nazad meni sve na istu cenu bez proizije. Da im uvedu proviziju od 0.05% pao bi minimum 10x u odnosu na trenutan.
To se najbolje vidi ako pogledas koliko ima LTC-a koji cekaju da se prodaju na 3% vise a ne izvrse se ni pri 10 puta vecem obimu za 15 minuta a onda kada neko stvarno odluci da pocisti tablu podigne 3% sa 100.000 novcica.

Ista pravila vaze i za btc, pa mu je volume bitno manji spram ukupne kolicine. Kao sto rekoh, to znaci samo jedno, da se mnogo manje procenata btc-a nalazi u ponudi, odnosno da se debelo steka van menjacnica, za razliku od ltc-a, koji se slabo cuva jer se sve manje veruje u njegov ogroman skok. A ogroman znaci najmanje 5x prema btc-u, sto bi bio nivo sa kraja novembra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno