Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Po logici koja je na ovom grafikonu. Videcemo da li je to primenljivo na sadasnjem slucaju.

mislim da bilo kakvo uporedjivanje sadasnjeg stanja sa tim grafikom nema veze, nije bio neki mega pump pa da ce sad tako da ide, mnogo vise smisla ima to sto student prica da ce ici polako na gore , mozda malo skokovito, ali na gore

Al je zanimljivo da se kroz kripto u zemlju u stvari uvlace devize koje ce biti potrosene ovde - dakle cist priliv, a ne odliv. A neko ce to protumaciti kao losu stvar. Nigde mozga kao i uvek

Nazalost, ne uvlace se nego se uglavnom izvlace devize, koje se trose za kupovinu hardvera, koji nikad nece biti otplacen. Vec je pisano o tome kolika je zarada i koliko ce vremena trebati nekom da kopajuci liteoin otplati graficku koji je kupio pre mesec dana .

Poslednja izmena:
Nazalost, ne uvlace se nego se uglavnom izvlace devize, koje se trose za kupovinu hardvera, koji nikad nece biti otplacen. Vec je pisano o tome kolika je zarada i koliko ce vremena trebati nekom da kopajuci liteoin otplati graficku koji je kupio pre mesec dana .

NETACNO, i ako nesto ne znas nemoj da siris dezinformacije i da kukas , svi su sve isplatili , samo je pitanje vremena, e sad sto je vecina vas usla u ovaj "projekat" kad je kartica od 330e donosila mesecno cak 180e e pa to je nemoguce, jer vecina nas je usla u ovu pricu sa namerom da se investicija otplati za ~10 meseci i to je ponavljam SUPER, a inace sve devize koje ulaze u zemlju kako zmaj kaze ce se ovde i potrositi , e sad da li na "one" stvari ;) koje predlaze Saj ili neke druge videcemo

Ako ne mozes da otplatis masine zasto si usao u ovo? Jer hoces da zaradis a zarade ipak ima.
NETACNO, i ako nesto ne znas nemoj da siris dezinformacije i da kukas , svi su sve isplatili , samo je pitanje vremena, e sad sto je vecina vas usla u ovaj "projekat" kad je kartica od 330e donosila mesecno cak 180e e pa to je nemoguce, jer vecina nas je usla u ovu pricu sa namerom da se investicija otplati za ~10 meseci i to je ponavljam SUPER, a inace sve devize koje ulaze u zemlju kako zmaj kaze ce se ovde i potrositi , e sad da li na "one" stvari ;) koje predlaze Saj ili neke druge videcemo
Naravno da je netacno. I nije svestan koliko je to netacno! Masine ne mogu da se otplate za 2-3 meseca u normalnim uslovima a ko je pametan sigurno ce zaraditi. U Srbiji ovi novci koje ovako zaradimo mogu biti veliki kao kuca.
Ja sam se malo nasalio u vezi onog trosenja novca ali sigurno ce deo otici i na ono :D
Sve pare koje uzmem, ako uzmem, potrosicu ovde. Na sve sto kupim bice placen PDV. Bar 50% novca potrosice se na domace proizvode, to se zove podsticanje domace privrede. Privreda se ne podstice povecavanjem poreza vec povecanom potrosnjom.
Ako nema para nema ni potrosnje ali dozvolite da novac udje u zemlju... Samo sto ovde niko nema sluha za to a i nas suvise malo ima da bi bili neki bitan faktor da se obrati paznja na to.

Ako ne mozes da otplatis masine zasto si usao u ovo? Jer hoces da zaradis a zarade ipak ima.

Verovatno zato sto sam naseo na vase price sa foruma. Svatite vec jednom da zarade od kopanja LTC-a grafickim kartama nema a ako mislite da je ima evo ja cu vam prodati karticu po 8 000 nižoj ceni nego sto je u radnji pa zarađujte.

Poslednja izmena:
Verovatno zato sto sam naseo na vase price sa foruma. Svatite vec jednom da zarade od kopanja LTC-a grafickim kartama nema a ako mislite da je ima evo ja cu vam prodati karticu za 8 000 nižoj ceni nego sto je u radnji pa zarađujte. :laugh:

da sam u BG verovatno bi odma kupio .. ovako ***... ali bufi 100% siguran da ce ti se neko javiti ...

Apsolutno se slažem sa Sajberom. Ja sam počeo da kopam kada je LTC bio 2.5$ a diff 850, tako da me trenutna situacija uopšte neuzbuđuje. Za 10 meseci sav harware sam odplatio i imam još ~200LTC-a (koje uopšte neplaniram da prodajem no ovim cenama).... Nerealno je očekivati zaradu sa par stotina evra uloženih... Da imam 100mHs jako bih lepo živeo i po ovim cenama novčića, sve se na kraju svede na snagu, ko nema bar 4-5mHs neznam čemu može da se nada....

Znaci, SVI mi koji smo usli u ovu pricu smo zaradili, ali ipak da shvatimo kako nema zarade, tj. jedino si ti pametan, a svi ostali su ovce!?
A to za graficku, ako si u Bg i dajes je za 8000 din nizu cenu, kupujem odmah.

Al je zanimljivo da se kroz kripto u zemlju u stvari uvlace devize koje ce biti potrosene ovde - dakle cist priliv, a ne odliv. A neko ce to protumaciti kao losu stvar. Nigde mozga kao i uvek

Nece protumaciti kao losu stvar ali cim budu neki pipljiviji novci htece da otkinu deo, to sigurno.

A od uvoza deviza ja ne vidim sta moze biti bolje po drzavu :)

Nece protumaciti kao losu stvar ali cim budu neki pipljiviji novci htece da otkinu deo, to sigurno.

ne mozes da vidis sta moze da bude dobro po drzavu, priliv svezeg kapitala iz inostranstva, odakle si ti pao ??? :(

Naravno isto ko sto otkidaju ljdimoa koji rade kao freelance programeri .. (nije nasa drzava sposobna da naplati poreze ...) jedino je sposobna da zabrani ili da nista ne uradi..

Naravno da je netacno. I nije svestan koliko je to netacno! Masine ne mogu da se otplate za 2-3 meseca u normalnim uslovima a ko je pametan sigurno ce zaraditi. U Srbiji ovi novci koje ovako zaradimo mogu biti veliki kao kuca.
Ja sam se malo nasalio u vezi onog trosenja novca ali sigurno ce deo otici i na ono :D
Sve pare koje uzmem, ako uzmem, potrosicu ovde. Na sve sto kupim bice placen PDV. Bar 50% novca potrosice se na domace proizvode, to se zove podsticanje domace privrede. Privreda se ne podstice povecavanjem poreza vec povecanom potrosnjom.
Ako nema para nema ni potrosnje ali dozvolite da novac udje u zemlju... Samo sto ovde niko nema sluha za to a i nas suvise malo ima da bi bili neki bitan faktor da se obrati paznja na to.

Tačno tako. Da neko ima sluha i da uradi išta po pitanju kriptovaluta ovde da pretvori zemlju u neku vrstu "malog raja" za iste ovajdila bi se i Srbija. Bilo kako... Ali nema sluha, a ni znanja kanda da se radi na na tome.

Ono gde ta filozofija zapinje je da se btc mnogo vise koristi za pranje para, nego to sto se iskopa, a drzava to ne moze da razgranici...

Za razliku od onih koji kopaju i koji pare potrose ovde, mnogo je vise onih koji kupe btc i tako novac odlazi nepoznatim putevima, a to drzavi ne odgovara. Svaka drzava se trudi da zna gde idu novci

Poslednja izmena:
Mislim da je bolje da se molite da drzava ne krene da regulise trgovinu sa kriptovalutama jer ako krene da reguliše vrlo lako se može desiti da kriptovalute budu zabranjene kao što su zabranjene u Rusiji. :p

Verovatno zato sto sam naseo na vase price sa foruma. Svatite vec jednom da zarade od kopanja LTC-a grafickim kartama nema a ako mislite da je ima evo ja cu vam prodati karticu po 8 000 nižoj ceni nego sto je u radnji pa zarađujte.

Svatio sam.
Znaci svi mi koji smo krenuli pre godinu i po naprimer smo budale i prsli smo pare? Moje 4 grafike su se otplatile za 7-8 meseci, jos 4 grafika sam otplatio manje od 3 meseca. Nastancovao sam sebi neku kolicinu novcica po principu, pola pijem pola sarcu dajem ali i to sto mi je ostalo cak i danas ima finu vrednost.

To sto si ti juce krenuo i povlacio pogresne poteze ne znavi da ne moze da se zaradi. Ne moze sve za 3 meseca rodjace i da otplatis masine i da se obogatis.
Zbog toga bolje je da pametno cutis nego da ljudi citaju gluposti koje pises i da se smeju.

Mislim da je bolje da se molite da drzava ne krene da regulise trgovinu sa kriptovalutama jer ako krene da reguliše vrlo lako se može desiti da kriptovalute budu zabranjene kao što su zabranjene u Rusiji. :p

šta oni mogu da zabrane ovde? ova rečenica mi se mnogo svidela ;)

Bitcoin is crypto, and crypto is maths, and maths is notoriously hard to ban.

Krivo je čoveku, pa bi sad malo da se nasladi trolovanjem, nešto kao LazaNS.

Poceo sam pre manje od tri meseca da kopam i sad da imam jos para ulozio bih u grafike.

Svatio sam.
Znaci svi mi koji smo krenuli pre godinu i po naprimer smo budale i prsli smo pare? Moje 4 grafike su se otplatile za 7-8 meseci, jos 4 grafika sam otplatio manje od 3 meseca.

Ti bi bio zadovoljan cak i da zarada ovog trenutka padne na nulu :D zbog onoga sto si prosle godine iskopao. Nisam govorio o vama vec o ljudima koji su relativno skoro krenuli.

Vec je pisano o tome kolika je zarada i koliko ce vremena trebati nekom da kopajuci litecoin otplati graficku koji je kupio pre mesec dana .

Poslednja izmena:
Ti bi bio zadovoljan cak i da zarada ovog trenutka padne na nulu zbog onoga sto si prosle godine iskopao. Nisam govorio o vama vec o ljudima koji su relativno skoro krenuli.

ti nisi svestan sta pises. pa i oni koji su stari u ovom poslu su nekada bili u tvojoj poziciji, i oni koji kopaju godinama su nekada Poceli, i oni koji su profesori su nekada bili djaci tako da to sto pises nema smisla ama bas nikakvog. pises to kao da su, saj i ostali iskusni, preskocili taj period otplate i teleportovali se 3 godine unapred. lol

Nisam govorio o vama vec o ljudima koji su relativno skoro krenuli.

Druže ti nikako da skapiraš da isplativost može preko noći da se promeni, i brže od toga.
Dakle hipotetički ja sam imao u sredinom novembra 1 LTC i on je vredeo 48USD a danas imam 3.86LTC-a i oni vrede 48USD.
Šta ako sutra LTC, opet hipotetički, bude 100 USD, koliko ću imati? Ponašaš se kao malo dete koje ne može da skapira šta mu se govori jer nije dovoljno sazrelo.

Momenat za kupovinu hardvera, tj GPU hardvera je svakako diskutabilan ali je jako glupo računanje bilo kakve isplativosti kad ona može da varira 10-20% na dnevnom, a da ne govorim koliko na kvartalnom ili još gore godišnjem nivou.
Ili jesi ili nisi... jednostavno.

ucite trajding kad vec od kopanja nema leba ..prvo na sitno dok se ne uvezbate ...naravno nekad ces i da izgubis al ako budes pazljiv na kraju nedelje bices u plusu..npr sve sam coine prodao na pocetku proslog meseca i imao sam 0 coina posle toga..od kopanja mozda sam do sad nakupio za mesec i 10 dana 0.5 BTC-a ali imam sad vise od 10 puta toliko jer zevam u ove berze..mislim da uopste nije lose sa obzirom da pre 3-4 meseca nisam imao ni nalog na bilo kojoj menjacnici

ucite trajding kad vec od kopanja nema leba ..prvo na sitno dok se ne uvezbate ...naravno nekad ces i da izgubis al ako budes pazljiv na kraju nedelje bices u plusu..npr sve sam coine prodao na pocetku proslog meseca i imao sam 0 coina posle toga..od kopanja mozda sam do sad nakupio za mesec i 10 dana 0.5 BTC-a ali imam sad vise od 10 puta toliko jer zevam u ove berze..mislim da uopste nije lose sa obzirom da pre 3-4 meseca nisam imao ni nalog na bilo kojoj menjacnici

Samo napred prijatelju, srecno ti bilo.

Mining i trejding su dva odvojena sveta.
Mineri su realno najgori trejderi jer unose emocije u trejd. Ako si kopao jedan BTC 10, 15, 30 dana ili LTC 1 dnevno mnogo će ti biti teže da ga se odrekneš i odeš u FIAT kad treba jer si svestan koliko je truda, energije i dobrog hardware-a potrebno da se isti naprave.

Pozdrav

Litecoin Difficulty: 5,788
Estimated Next Difficulty: 5,291 (-8.59%)
Adjust time: After 1023 Blocks, About 1.9 days
Hashrate: 149,617 MH/s

Nazad
Vrh Dno