Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

A da ti malo ne vredjas glupim komentarima ..ovde neku ljudi boluju od neke bolesti vise vrednosti...krene pisanje ko je za fork litecoina ka nekom ne asic algoritmu odmah iskacu sa svih strana koji nista ne kazu o temi vec samo kako niko sme da pise sem njih jer oni su majneri od pre hrista i oni sve znaju i svako drugo misljenje od njihovog je svetogrdje (koliko majnujete ..10 -20 godina) i odmah krece vredjanje.
Mene boli uvo dal ce ima ASIC ili nece..ja litecoin sem ono kad je bilo 2X nikad kopao nisam ..imam 100tinak litecoina da se igram na BTCe ..i da bude ASIC i da ne bude ja ga kopati necu ..i da ovo pukne ja sam grafike otplatio ..samo ASIC ubija svaki smisao sto su ove valute i napravljene ..par firmi zgrne sve pare i sve kontrolise.

Pa kad nema niko po srpski da ti kaže, moram ja ;) Dečko, ja sam krenuo tako što sam prodao laptop za 400eur, i kupio dve 5770+lc gp3 i ostalo...malo štekao, malo trošio, uglavnom, sad sam na 7850+7950+270+280x, a da pritom nisam više živih para ulagao, nego samo one koje su kartice iskopale...a mogao sam imati barem tri puta toliko da nisam prodao 40 ltca po 8$, umesto za 43-48$, par dana kasnije...tako da ćuti tu i kopaj, a umesto trolovanja, malo vazelina u ruke i šilji ;)
I u ovom postu se družiš sa kalimerom, jer niko ti nije rekao da nemaš pravo na mišljenje, ali si toliko zagulio sa njim da si počeo ceo jeb.eni forum da troluješ sa tvojom kartom i time što ona ne kopa koliko si ti isplanirao...šta bih ja onda trebao da radim ? Prvo mi se zapali napajanje, zasmrdi mi sobu, još je luftiram, pa kupim faličnu (ili sam je ja takvom načinio) 280x, pa kad sam je konačno popravio, sj.ebem dva perceta venta na njoj...a u međuvremnu ne mogu danima 7950 da podesim da radi kako treba...šta sam trebao da radim ? Da kukam o nepravdi kako ljudi koje znam šire svoje farme svakodnevno ? Ovakav mentalni sklop poput tvog postoji još samo kod nas, i to samo u obrisima, ti si jedan od njih, ugrožena vrsta...neću te više vređati, zabranjeno je zakonom maltretirati vrste pred izumiranjem !

Edit : Nisam snimio koga citiram, ali nisam puno ni promašio...

Poslednja izmena:
Koliku hrpu gluposti sam na zadnjih 6-7 strana ove teme procitao, zabolela me instant glava.... odo po Panadol.

P.S. Neki ovde stvarno ne bi trebali da budu.

Poceo sam da kopam na LTCRabbit, videcu kako ce se pokazati, ako neko zna jos neki dobar multipool koji isplacuje u ltc-u, a ne u btc-u, nek javi :)

... izvini, ali kao što neko reče ranije, odumre mi jedna moždana ćelija svaki put kada pročitam tvoj post :smash:

Ruke mu se pozlatile ko god da je rekao :d

Elem, hardfork... Iako apsolutno ne verujem u ideju da ce se raditi hardfork, iako mislim da je puska, jedina dobra strana te ideje je sto su izabrali X11 i to je to. Mnogo mi se svidja to sto ovoliko malo trosi struje.

nema altcoin bonusa tamo odavno (stoji 0%,znaci nema), bolje kopaj cist ltc na boljem pool-u

aha, ostavicu ga onda samo nocas, dok sutra ne odlucim koji cu multipool, moracu neki koji isplacuje u btc-u onda... clevermining,coinshift, waffle ili wemineall... tim redosledom cu ih isprobati...

Ovome se nisam nadao/očekivao:

Litecoin Difficulty:5,677
Estimated Next Difficulty:5,335 (-6.02%)
Adjust time:After 1712 Blocks, About 3.2 days
Hashrate(?):152,326 MH/s

Videćemo za par dana da li će stvarno diff pasti, ali sam očekivao da će od aprila diff uveliko biti preko 6000. Niska cena svih valuta izgleda da čini svoje.

gde se gleda za estimated next diff?

aha, ostavicu ga onda samo nocas, dok sutra ne odlucim koji cu multipool, moracu neki koji isplacuje u btc-u onda... clevermining,coinshift, waffle ili wemineall... tim redosledom cu ih isprobati...
Ja ti mogu reci moje neko iskustvo sa rabbit
Kopam na coinotronu i po mom skromnom misljenju je najbolji pool(isplacuje tacno i prikazuje mi tacno hashrate)
Rabbit nije los(probao sam ga 15-tak dana) ali nije coinotron(ne kradu, isplacuju tacno ali mi prikazuju bar 10% manji hashrate nego sto bi trebalo)
- da ne bude zabune isplacuju tacno a ne po ovom manjem hashrate -
Kod njih mi se recimo redovno desava, valjda kad oni prebacuju valute, da mi grafike sa 99% padnu na 0% pa posle par minuta se same vrate i rade normalno
Ima te neke nasumicne prekide koje ja nisam uspeo da rastumacim
Inace mi se na rabbit-u mnogo dopada njihova statistika

Trenutno stanje je za nekoga isplativo, za nekoga nije, sve zavisi kako gledamo na čitavu stvar i bezveze je raspravljati. Nego, interesuje me, šta ako za mjesec dana ltc ode na 50$? Vjerujem da će tada 80% nas krenuti da prodaje i da se istovara, pogotovo posle svih loših vijesti i konstantnog pada vrijednosti svih valuta. Odakle u takvoj situaciji živ novac, ko će sve to da plati i isplati?
Djeluje mi da je ovo period jedne vrste prekrtnice za kripto svijet, moguće da se probije neka nova valuta vremenom i iskoristi dosadašnje mane i propuste btc-a i ltc-a, i kada se stekne potpuno povjerenje i sigurnost u takvu valutu, tek onda priča može da krene u pravom smjeru.

Jer su vec udarili preorder nekog KNC minera
by the way

KNCminer bought an old helicopter-hangar in northern Sweden (5.500 m2) to mine Bitcoins with their powerful minings-rigs. "We make three million swedish crones (466,000USD) everyday from mining Bitcoins and selling, says Sam Cole, CEO KNCminer."

Znaci majnuju i dampuju..

Poslednja izmena:
Jer su vec udarili preorder nekog KNC minera
by the way

KNCminer bought an old helicopter-hangar in northern Sweden (5.500 m2) to mine Bitcoins with their powerful minings-rigs. "We make three million swedish crones (466,000USD) everyday from mining Bitcoins and selling, says Sam Cole, CEO KNCminer."

Znaci majnuju i dampuju..

mene interesuje odakle tebi sve te insajderske informacije ?

I kakve to veze ima sa Litecoin-om?

A jok, nece da majnuju kad imaju rudare u rukama. Svi su to radili i rade pa sto nebi i oni. Dali mislis da bi ikada btc dostigao ovaj nivo da nije asica? Opet moram da te pitam jer mi ni prosli put nisi odgovorio.

Naravno da bi dostigao..i bio na visem nivou..kako ne kapirate da oni obaraju cenu konstantnim dampovanjem svojih coina..nemaju nikakav interes da cuvaju kao mali majneri jer ih prave na tone .. nisu asici digli cenu ..na inputu su ljudi koji su kupovali bitcoine ...nisu ih kupovali zbog asica sigurno vec zato sto videli da raste cena.

LItecoin otisao sa 2 na 48$ bez ASICa ..zato sto je cista inercija ..ljudu kupuju ocekivajuci da ce cena jos da raste.

A tek prica o nekoj podignutoj bezbednosti sa asicima..tako sto 2 SLJ firme drze vise od pola mreze.

Naravno da bi dostigao..i bio na visem nivou..kako ne kapirate da oni obaraju cenu konstantnim dampovanjem svojih coina..nemaju nikakav interes da cuvaju kao mali majneri jer ih prave na tone .. nisu asici digli cenu ..na inputu su ljudi koji su kupovali bitcoine ...nisu ih kupovali zbog asica sigurno vec zato sto videli da raste cena.

LItecoin otisao sa 2 na 48$ bez ASICa ..zato sto je cista inercija ..ljudu kupuju ocekivajuci da ce cena jos da raste.

A tek prica o nekoj podignutoj bezbednosti sa asicima..tako sto 2 SLJ firme drze vise od pola mreze.

Mislim da nisi u pravu... vlasnici ASICA cuvaju BTC jer po ovim cenama nemaju nista... ASIC koji je bio 500 gigahesa sad ne vredi nista jer je diff 5.000.000.000 +

On zamislja da asic samo izbacuje novcice kao aparat u kazinu kad zabode jackpot i da ljudi posle prodaju i bas ih briga. Nije svestan sta prica :D

I BTC je dosao do balona na 248 pa je pukao na 37 pre asica ali 1200$ je u to vreme bila nemoguca misija. Isto ce i sa LTC-om da bude. Prva tura asic minera je dampovala i spustala cenu ali kasnije ne jer je i s asicima postalo tesko kopati. Svaki je novcic dragocen, niko ga se nece ne znam koliko lako otarasiti. Mozda da pokriju troskove struje i sl. ali sigurno nece istovarati po ovoj ceni dzoni jer nisu glupi. Ne verujem ni da bi ti bio toliko glup da imas asic pa da to radis, samo bi tada razmislio dobro sta radis a sada ne moras da razmisljas nimalo jer samo pises o tome. Zato i pises to sto pises.

Mislim da nisi u pravu... vlasnici ASICA cuvaju BTC jer po ovim cenama nemaju nista... ASIC koji je bio 500 gigahesa sad ne vredi nista jer je diff 5.000.000.000 +

koji bre vlasnici asica..to je sve sica...ja ti pricam npr o KNCu koji majnuju za sebe i sve bitcoine bacaju u kesh....ja stvarno dal da crtam ovde... oni ce da proizvedu 12000 Neptuna ..i majnuju sa njima ..onda ce tek posle par meseci da prodaju 2000 malo po malo i sa tih 2000 prodatih ce da pokriju proizvodnu cenu svih 12000 ..a izmajnovace brdo bitcoina i sve ih odma prodaju i obaraju cenu.

A naravno da ti sto su kupili ASICe da prodaju nece imati nista jer proizvodjac ASICa DIKTIRA SVE ..nece da ti proda dok god taj majner njemu ne pravi profit.

Pa to je i poenta..sve diktira par proizvodjaca i sve pare oni uzimaju ..to je gore i od $ i eura i bilo cega

Nije problem u asicima... nego da li imas ili nemas stek... the end :).

A sta mi tu mozemo?

Niko ti ne brani da napravis asic.

Vrh Dno