Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

ma dobro, oboje ste upravu... trebali su samo odma na pocetku da izadju sa tom tabelom na kolko snage je kolki bonus i to je to, zabune ne bi bilo, dosli bi ljudi, a verujem i ostali...
ja kopam i sa ovih 1.25 il kolko je god vec sad, valja nakopati sto vise pred skok cene koji ~ocekujemo~ uskoro...

msm na ovaj skok koji se predvidja 19/20 marta, kad ova kineska menjacnica huobi il kako vec prihvati ltc...

msm na ovaj skok koji se predvidja 19/20 marta, kad ova kineska menjacnica huobi il kako vec prihvati ltc...

Verujem da je do tog skoka vec doslo samom cinjenicom sto ce oi to uraditi par dana i sto svi znaju za to ;)

mozda bude bio neki mali skok ali sumljam da ce biti vise od par $/LTC-u nist specijalno (a mozda taj skok bude bio i nula sobizorm da je vec skocio na samu vest da ce se to desiti ..)

Upravo tako, skok uslovljen huobijem se vec desio, nema ponovljene korekcije cene na ponovljenu istu vest :)

Druga stvar, LTC se vec pokazao kao dokazano rezistentan na dobre vesti, dok na sam nagovestaj lose reaguje hitro&promptno i cena ide dole. ;)
I trece-vecina parametara govori da ulazimo u dug i tezak period pada cena i rasta difa i granicnu isplativost, tako da se ja nesto ne bih nadao u rast cena u dogledno vreme.

@magny_cours
Ti si samo jednu jako vaznu stvar izgubio iz vida, manipulacija cenom nesme biti logicna i ocekivana, jer kako bi onda mega kitovi zaradili a sitni mesetari pukli... pumpa ce biti kad se najmanje ocekuje....

neko je pominjao skoro 19marta i huobi... jeste vec bilo tog nekog skoka, ali ja ocekujem da ide jos malo gore...

I jos nesto za ASIC hatere...Ako krenu ASICI za scrypt masovno, to je SIGURAN znak da ce neke valute po tom algoritmu opstati i prosperirati. Ako ne krenu, bezite iz ovoga (ukljucujuci i mene :)) Za razvoj i proizvodnju tih masina treba dosta para u pocetku, ako se budu prodavale za LTC to je jos jedan siguran pokazatelj svetle bliske buducnosti. Ali ako budu relativno jeftini, pa jos samo za novac a ne za LTC, to nece biti dobar znak.

Problem je sto je LTC na neki nacin zarobljenik scrypta. Mnogi ocekuju i nadaju se reprizi scenarija sa btc-om ali bojim se da u zelji da tako bude, previdjaju taj problem, a cinjenica je da je asice za scrypt mnoooogo teze i skuplje odraditi i da su uz to i daleko manje efikasni sto dodatno komplikuje i opasno usporava celu pricu.
Da je u pitanju neki sha3 ili slican algo, asici bi isli ocas posla i mogli bismo pricati o ponavljanju scenarija iz 2013te, tako da po meni takav razvoj dogadjaja i "preslikavanje" pre mozemo da vidimo u vreme trece generacije novcica sa maxom ili necim slicnim, naravno sve uz uslov da ltc uspe da se iscupa iz kandzi skripte i asici budu mogli da se odrade.

Baš zato što se to toliko očekuje i maltene uzima za gotovo, ne bi me čudilo ni da LTC nikad ne pređe 50$.

Vas niko netera da cuvate, lepo rasprodajte.... kupite max coin sha 3 i da vas bog vidi........ :D

Docekacemo svi ali pitanje je ko ce imati novcice ;)
Ljudi ih se olako odricu po ovoj ceni, nisu svesni sta rade sebi.

Informacija za one koji su na ghash.io da je nesto prso. Zadnja 7 blocka su jedan te isti block i nema rewarda.

Gde kopate ltc?
Nisam ga kopao ove godine a cini mi se da wemineltc placa manje nego sto bi trebalo.

Ja sam otiso posle dva tri bloka, video sam na vreme, samo sam hteo da javim da znaju i drugi.

Wemineltc trenutno ima lutriju, ako vas zanima pogledajte.
Usput koliki je block reward sada za ltc?

ghash počeo da plaća blokove 200 i 400 ltc-a...

Neki kinez ima vec sad 15gh/s na scrypti sto mu dodje 10% trenutne ltc mreze, verujem da je to gridseed preorder ili tako neka kombinacija, tesko da je gpu farma cisto zbog struje mada ko bi ga znao.
Ja vec u aprilu ocekujem jeftinijih gpu :D

I pre, ova cena je bila preterana, i sami prodavci su to govorili ali im gazde nisu dozvoljavale da spustaju cene, tukli su marzu i po 30%

Nazad
Vrh Dno