Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

A sta su ocekivali kad su dali blok od 100? Dal su ocekivali da ga neko negde kopa za 50?
Dobro da nisu dobili 100ghs po nosu.

ne prijatelju meni samo nije jasno sta se mi(tj vi) bunimo?
oni mogu sutra sve da ugasi i ode, a mi rudarimo kod njega jos nam placa duplo
ne smeta vam da npr kopate koin koji je 2.5% premine, a zato sto ga kopate samo kreatoru coina pravite posao jer ce on bolje i lakse i skuplje da ih se oslobodi npr
a ovo vam smeta.. strasno
moj savet je da se promeni ova tema ko hoce nek kopa tamo a ko nece da dobija ovaj bonus (koliki toliki) nek se vrati na litecoin pool

ne prijatelju meni samo nije jasno sta se mi(tj vi) bunimo?
oni mogu sutra sve da ugasi i ode, a mi rudarimo kod njega jos nam placa duplo
ne smeta vam da npr kopate koin koji je 2.5% premine, a zato sto ga kopate samo kreatoru coina pravite posao jer ce on bolje i lakse i skuplje da ih se oslobodi npr
a ovo vam smeta.. strasno
moj savet je da se promeni ova tema ko hoce nek kopa tamo a ko nece da dobija ovaj bonus (koliki toliki) nek se vrati na litecoin pool
Normalno da smeta..rekose nedelju dana i onda se ljudi cimaju da prave nalog ,da menjaju sve masine ,da se drndaju i taman to namestis a oni ti promene tako od nedelju dana ispade 1 dan..za 24 sata sam iskopao manje nego da sam pandu nastavio da kopam..bezveze sam se cimao a i to sto sam iskpao ne daju mi da povucem.

Normalno da smeta..rekose nedelju dana i onda se ljudi cimaju da prave nalog ,da menjaju sve masine ,da se drndaju i taman to namestis a oni ti promene tako od nedelju dana ispade 1 dan..za 24 sata sam iskopao manje nego da sam pandu nastavio da kopam..bezveze sam se cimao a i to sto sam iskpao ne daju mi da povucem.

hahah ma šta mi napriča...sve ukupno pet minuta posla sa registracijom i podešavanjem 15 kartica, ja podešavao, a kolega sa nickom "pfc" štopovao ;)

Meni jedino interesantno kako baš celo jutro da se probija 25GHS za 0,2-0,5GHS kako bi nagrada bila 1,25x umesto 2x. Malkice šteluju rezultate?

Šteluju sigurno. Baš su se očajno pokazali. Kao što su već rekli u temi, stvar je principa.

Pa dobro, vas trojica iz principa siđite sa pula, taman ćemo mi da dobijamo duplu nagradu....a ovako namerno hejtujete da bi debosi prešli na kerove i omogućili vama (nama) duplu nagradu ;)

A zašto se ti javljaš na svaku kritiku upućenu gHash-u? Jesi li ga ti pravio? Ja kopam i dalje na njemu, ali kažem da to što rade nije ni malo principijelno. Ti ne vidiš ništa loše u tome što rade i koliko očigledno, na kvarno, obaraju množilac?

A zašto se ti javljaš na svaku kritiku upućenu gHash-u? Jesi li ga ti pravio? Ja kopam i dalje na njemu, ali kažem da to što rade nije ni malo principijelno. Ti ne vidiš ništa loše u tome što rade i koliko očigledno, na kvarno, obaraju množilac?

ne bi me cudilo da dodaju malo svoje snage da predju cenzus i smanje trosak :)

Pa naravno, daleeeeko više im se isplati da plaćaju 1,25x na 25,3GHs nego 2x na 24,9GHs.

A ima da ih kritikujem :) Reklamirali se 2x, a daju 1,25x i još dva puta menjali uslove i nisu izdržali ni 48h da se ne uk*ke.

Nemam recimo ništa protiv euro bloka, kupim ga ponekad da se podsetim detinjstva, ali ne to reklamirati kao mlečnu čokoladu i biće u redu :)

Plus imaju stale-ova kakvih odavno nisam imao.

Nisam tu za vikend, a od ukućana nema ko da se bakće s time, pa nek mi kopaju kartice i sa 1.25x, posle vikenda videću šta je profitabilnije. Ako uopšte budu izdržali i narednih 48h, ova prva dva dana su baš pokazali da sve rade planski.

Poslednja izmena:

Ne radi se o ghashu, nego o ljudskoj alavosti, koja je baš baš zastupljena u našem narodu...nije dovoljno 1.25, mi bi puta 2...a i to džabe što daju preko je dovoljno, pokriješ se ušima, kopaš dok traje, i uživaš....ali ne, nije dovoljno ni to, hoćemo još...zato što smo takva gov.na od ljudi, zato tako i prolazimo...a onda kad krene priča, kako pul krade, kako ispisuje manje po workeru i ostalo, želudac mi se okrene...

Vidi realno si ga preterao sad. Upravo su oni ti koji su alavi!
Ti kad kupis auto i pre nego sto dobijes kljuc da li se oni predomisle pa ti ipak skinu dodatnu opremu ili ne? Sad ces reci ovde nista ne placas, naravno ali stvar je u principu i odnosima.
Ovo je njima trebao da bude marketing, nije trebalo biti mnogo pametan da se zakljuci da ce svi odma da se prebace kod njih i sada na kraju dobili su da se 99% ljudi od kojih bi inace mozda i 20% ostalo pobeci glavom bez obzira.
Uopste me neinteresuju niti sam poleteo tamo, jednostavno sami su sebi zaprzili corbu bez potrebe. The End

Ne radi se o ghashu, nego o ljudskoj alavosti, koja je baš baš zastupljena u našem narodu...nije dovoljno 1.25, mi bi puta 2...a i to džabe što daju preko je dovoljno, pokriješ se ušima, kopaš dok traje, i uživaš....ali ne, nije dovoljno ni to, hoćemo još...zato što smo takva gov.na od ljudi, zato tako i prolazimo...a onda kad krene priča, kako pul krade, kako ispisuje manje po workeru i ostalo, želudac mi se okrene...

Ne razumem šta mešaš naš narod u ovo kada uopšte nije stvar u tome. Nema to veze sa ljudskom alavošću, već sa time šta su reklamirali, a šta ponudili. Dva puta su menjali uslove kada su videli koliki je odziv ljudi. A čak i posle dva spuštanja granice, šteluju snagu kako ne bi dali reklamiranih 2x. To je, kako kažu u slengu ovde u temi, pilićarenje.
Ja sam nakon prvog dana rekao da sam prezadovoljan i rekao koliko sam dobio. Niti su me krali, niti sam imao primedbi na interfejs. Tako da ti teorija ne stoji.

Hogare stvarno si pomesao sve u glavi. Alavost je jedina stvar koja je naterala ljude da odu tamo i jedina stvar koja ih drzi. Ti bi dupe prodao samo da dobijes mrvicu vise. Ok, nemam nista protiv, ti radi ono sto je bolje za tebe. Alavi au ovi sto su ostali na pool-u, ne mi koji kazemo da ovo ne valja, da nisu fer... Niko ih nije bio po usima da se reklamiraju da daju 2x. Da su rekli da daju 1.25 bila bi ogromna navala i nebi im za jedan dan pala snaga sa 40GH na 25GH. Ljudi vide s kim imaju posla i beze nazad odakle su dosli.
I nemoj da mesas nas narod s ovim jer si ti prvi los primer. Lazem, nisi bas prvi ali daleko si od reprezentativnog.

aman ljudi sta tu ima da se raspravlja.. ko ima da kopa nesto bolje nek ide tamo, kome je dosta 25% nek ostane i kraj price
ja se 20x dnevno selim tamo gde mislim da cu vise da zaradim, zato sto trenutno imam vremena da se time bakcem..
ko nema vremena da se cima, nadje najstabilniji pool i boli ga uvce, pa koliko dobije..

ne znam šta piskarate o alavošću, pa niko ovde nije došao da se bavi ovim radi mira u svetu.
I smanjite malo podprcavanja i sl, kome se ne dopada ko šta piše, ima ignore.

Mene više brine snaga mreže nego što oni zakinu za nešto što su rešili da poklone :)

Nemoj da te to brine...Ja sam ocekivao LTC diff 10K do kraja prosle godine, ali se razvoj asica malko usporio, i pojavio se ker koji je odvukao dosta kopaca sa LTC-a. Sada se desava upravo ono sto i treba da se desava (jel tako SAJ) :). Cena stagnira ili lagano pada, diff raste a svi ostali shitcoini padaju...lancana reakcija, rudari dolaze na LTC, diff raste sve brze, shitovi padaju jos brze jer oni koji su ostali da ih kopaju samo dumpuju iako im je diff sada manji. I desice se odnos diff/cena takav da bude skoro neisplativo, kao jesenas. Kuknjava opsta, dodatni problem dolazi leto pa treba jos struje za hladjenje. Gasenje masina, mozda rasprodaja, diff dole, cena dole. I kada bude izgledalo da je sve propalo (asici spremni i kopaju odavno razne valute da se ne vidi bas), cena LTC-a ce se katapultirati, prodaja asica takva da ne moze da se postigne potraznja, diff vrtoglavo gore a i cena. Onda eksplozija svih shitova da bi kitovi prodali zalihe...Scenario vise puta ponovljen do sada. I onda idemo novi krug...Masovna pojava coina po alt algoritmima (asic resistant), umiranje vecine scrypt shitova, i copy paste 2013. godina :)

Poslednja izmena:
I jos nesto za ASIC hatere...Ako krenu ASICI za scrypt masovno, to je SIGURAN znak da ce neke valute po tom algoritmu opstati i prosperirati. Ako ne krenu, bezite iz ovoga (ukljucujuci i mene :)) Za razvoj i proizvodnju tih masina treba dosta para u pocetku, ako se budu prodavale za LTC to je jos jedan siguran pokazatelj svetle bliske buducnosti. Ali ako budu relativno jeftini, pa jos samo za novac a ne za LTC, to nece biti dobar znak.

Nemoj da te to brine...Ja sam ocekivao LTC diff 10K do kraja prosle godine, ali se razvoj asica malko usporio, i pojavio se ker koji je odvukao dosta kopaca sa LTC-a. Sada se desava upravo ono sto i treba da se desava (jel tako SAJ) :). Cena stagnira ili lagano pada, diff raste a svi ostali shitcoini padaju...lancana reakcija, rudari dolaze na LTC, diff raste sve brze, shitovi padaju jos brze jer oni koji su ostali da ih kopaju samo dumpuju iako im je diff sada manji. I desice se odnos diff/cena takav da bude skoro neisplativo, kao jesenas. Kuknjava opsta, dodatni problem dolazi leto pa treba jos struje za hladjenje. Gasenje masina, mozda rasprodaja, diff dole, cena dole. I kada bude izgledalo da je sve propalo (asici spremni i kopaju odavno razne valute da se ne vidi bas), cena LTC-a ce se katapultirati, prodaja asica takva da ne moze da se postigne potraznja, diff vrtoglavo gore a i cena. Onda eksplozija svih shitova da bi kitovi prodali zalihe...Scenario vise puta ponovljen do sada. I onda idemo novi krug...Masovna pojava coina po alt algoritmima (asic resistant), umiranje vecine scrypt shitova, i copy paste 2013. godina :)

Ja sam bio prestao da kopam jedno vreme 2013 kad je diff porastao a cena pala na 1 da sam nastavio i placao struju imao bih duplo vise coina nego sad ali ne kukam nego hocu da kazem kad mislis da je kraj ono boom.
Ja se slazem sa ovim sto je rekao student.

Pa onda lepo pored LTC-a stekajte dok jos mozete vece kolicine vert,max i ultracoin-a...pa tamo pocetkom 2015 da uzivamo. :)

Tako je ;)
Ovo napisano je neki vise manje normalan ciklus koji se ponavlja. Mi koji smo uvideli to na vreme poceli smo kao mravi da se spremamo za zimu radujemo se rastu diff-a i sto sve ide po planu. Samo je pitanje vremena kada ce asic da izbaci grafike iz igre.
Ja sam napisao vec da cu igrati u kolu do 8000 a posle toga odoh na novi algoritam.

mnogo se vi zalite, kao da zivite u bajkama gde je sve onako kako jeste
danas bre ne mozes da kupis ni hleb a da budes ni 70% siguran da ti nije nesto zakinuo dal na gramazi dal u kvalitetu (uglavnom oba)
samo kukate i vicete lopovi,pokrali nas ( pokrali nam glasove.. dzak itd :) )
a kopate tamo sa svim, jos i tastaturu samo sto niste nakacili da kopa
Ja da toliko pljujem tako nesto, ja ne bih kopao.. E to se zove principijalnost!

Ne smemo da se žalimo ako nešto nije u redu ili nije pošteno? Vrlo zanimljivo razmišljanje.
Odakle ti znaš čime i da li kopam na tom poolu i dalje? Izmišljaš sad i izvrćeš poentu zbog koje je nastala halabuka oko ghash i njihovog načina "poslovanja".

Ne smemo da se žalimo ako nešto nije u redu ili nije pošteno? Vrlo zanimljivo razmišljanje.
Odakle ti znaš čime i da li kopam na tom poolu i dalje? Izmišljaš sad i izvrćeš poentu zbog koje je nastala halabuka oko ghash i njihovog načina "poslovanja".

jel ti i dalje nisi shvatio poentu sa hlebom? Poenta je da ce te svi *****ati ako mogu, ne znam sta je cudno sto namerno guraju preko 25 ghs-a *ako mogu) i tako ustede (znaci ne profitiraju nego ustede i dalje imaju trosak) 37.5 ltc/bloku
mene to uopste nije zacudilo jer je bilo i ocekivano, ne znam zasto si ti mislio da ce oni da puste da imaju cist gubitak da bi ti bio srecniji?
ja i dalje mislim da pool super radi, vidim blokove kad ih napravi, vidim da imaju i dobar pool luck tako da kopamo i vise od 1.25x

edit : sad videh napisao si i posteno? ljudima su pokrali hiljade btc-a menjacnica koja je imala mnogo jaci brend od ovih,hakeri na sve strane.. i nikom nista, nije ovo dobar ''posao'' za postene..

Poslednja izmena:
jel ti i dalje nisi shvatio poentu sa hlebom? Poenta je da ce te svi *****ati ako mogu, ne znam sta je cudno sto namerno guraju preko 25 ghs-a *ako mogu) i tako ustede (znaci ne profitiraju nego ustede i dalje imaju trosak) 37.5 ltc/bloku
mene to uopste nije zacudilo jer je bilo i ocekivano, ne znam zasto si ti mislio da ce oni da puste da imaju cist gubitak da bi ti bio srecniji?
ja i dalje mislim da pool super radi, vidim blokove kad ih napravi, vidim da imaju i dobar pool luck tako da kopamo i vise od 1.25x

Shvatio sam poentu sa hlebom, ali loše ti je poređenje.
Nije stvar u nezadovoljstvu (svi znamo koliki rizik sam po sebi predstavlja ova cela zanimacija). Poenta je da oni nisu trebali da reklamiraju 7 dana - 2x LTC ukoliko to ne mogu da ispune. Bili su svesni toga da će svi nagrnuti tamo, pogotovu u ovom "sušnom" periodu.

edit : sad videh napisao si i posteno? ljudima su pokrali hiljade btc-a menjacnica koja je imala mnogo jaci brend od ovih,hakeri na sve strane.. i nikom nista, nije ovo dobar ''posao'' za postene..

Naravno da potenciram "pošten" način poslovanja. Ako pool ima 1% fee, neka bude toliko, a ne više. Ako promocija kaže to što kaže (ili pošto voliš hleb - vekna 1kg je 33din), onda treba tako biti. Možda previše očekujem, i to stoji, ali ako nije tako ja (ili bilo ko) imam puno pravo da kritikujem a da ne budem prozvan za to.

Poslednja izmena:
Shvatio sam poentu sa hlebom, ali loše ti je poređenje.
Nije stvar u nezadovoljstvu (svi znamo koliki rizik sam po sebi predstavlja ova cela zanimacija). Poenta je da oni nisu trebali da reklamiraju 7 dana - 2x LTC ukoliko to ne mogu da ispune. Bili su svesni toga da će svi nagrnuti tamo, pogotovu u ovom "sušnom" periodu.

a *** morali su da navuku ljude :)
da su stavili 1.25x ne bi bilo tolike navale mozda al sa 2x sigurno ce privuci paznju, meni se cini da oni zapravo reklamiraju fee 0 ovde i da se mi uverimo kako dobro radi pool da bi posle ostali kod njih, ovaj visak ltc-a sto nam dele je cist trosak za reklamu, i sad ga smanjuju
ja ti kazem meni je ovo sve bilo ocekivano zato se uopste i ne cimam, oni su tek pravili smesne stvari sa btc-om i refereal programom sto su imali, kao da buda.le sede tamo u tom Cex-u

a *** morali su da navuku ljude :)
da su stavili 1.25x ne bi bilo tolike navale mozda al sa 2x sigurno ce privuci paznju, meni se cini da oni zapravo reklamiraju fee 0 ovde i da se mi uverimo kako dobro radi pool da bi posle ostali kod njih, ovaj visak ltc-a sto nam dele je cist trosak za reklamu, i sad ga smanjuju
ja ti kazem meni je ovo sve bilo ocekivano zato se uopste i ne cimam

Možda ne bi bilo tolike navale, ali verujem da bi sada hash bio veći, jer ljudi bi došli i ostali na pool-u. I, opet ću upotrebiti tu reč, ispali bi pošteni i pokazali bi se kao pouzdani. A, na kraju, to je najbolja reklama. Mada ja to očigledno gledam drugačije. :)

Zar i fee od 0% nije promotivan (ovih 7 dana)?

Nazad
Vrh Dno