Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

undervoltujes dokle moze... moja nece stabilno u igrama da radi ispod 1081.

poslao sam im na sajtu suport ticket, jer na onaj mail na koji su me obavestili da sam odbijen, ima no reply u nazivu...

jos uvek nista ne odgovaraju...

posalji mi za svaki slucaj na koji mail mislis, ako nije to taj...

odgovorise mi:

Unfortunately due to UK AML policies, to which Bitstamp Limited complies, we are unable to accept mobile phone bills as proof of residency.

In order to verify your account we kindly ask you to please submit a copy of a proof of residency, as described in our "Verify Account" section, which was sent to you in paper form. The document must include your name, address and a date of issue not older than 3 months

If the document is at least written in the Latin alphabet, no additional translations should be required.

sta sad da im radim... sta *****ju toliko, ko da se registrujem ne znam gde...
nemam pojma dal imam neki takav dokument na papiru... cak i ako imam, stariji je i od godinu dana...
sta sad trebam da se smaram do mup-a i da placam, da bi otkucali onaj dokaz prebivalista -.-

...
sta sad da im radim... sta *****ju toliko, ko da se registrujem ne znam gde...
nemam pojma dal imam neki takav dokument na papiru... cak i ako imam, stariji je i od godinu dana...
sta sad trebam da se smaram do mup-a i da placam, da bi otkucali onaj dokaz prebivalista -.-

Idi u banku gde imas devizni racun i trazi da ti odstampaju uverenje/izvod i napomeni im da napisu tvoje ime i adresu. Zamoli ih da ti odrade to na engleskom ako je moguce.

Aman do sad bi tri puta to otkrio da si probao umesto pitao po forumu i čekao odgovor koji niko ne može da ti da. Namesti klokove na kojima si zadovoljan hash rateom i onda spuštaj napon malo po malo dok sve radi. Kad pukne vrati koji korak gore i to je to.

Idi u banku gde imas devizni racun i trazi da ti odstampaju uverenje/izvod i napomeni im da napisu tvoje ime i adresu. Zamoli ih da ti odrade to na engleskom ako je moguce.

uverenje/izvod za sta? da imam kod njih devizni racun?

Poslednja izmena:
Aman do sad bi tri puta to otkrio da si probao umesto pitao po forumu i čekao odgovor koji niko ne može da ti da. Namesti klokove na kojima si zadovoljan hash rateom i onda spuštaj napon malo po malo dok sve radi. Kad pukne vrati koji korak gore i to je to.

vojkane probao sam! receno mi je lepo ovde da se NE IGRAM sa GPU i Mem taktom jer mogu lako da spalim grafiku: rekli su mi da undervoltujem to sam sinoc uradio spustio na vddc 1062 spustila se temp i brzina vent. pa sad pitam smem li jos da undervoltujem.

Vidi ovako.
1) Previsokim klokovima ne možeš ništa da spališ, može samo da radi nestabilno (puca, zabada, baca artefakte).
2) Preniskim klokovima imaš samo mali hash rate
3) Previsokim naponom možeš da oštetiš grafičku i to je jedino čega treba da se paziš
4) Preniskim naponom možeš da dovedeš do nestabilnosti, slično kao u tački 1

Ovo su ti sve informacije koje su ti potrebne. Izvoli, nađi optimalan odnos klok/hash rate/napon/temperatura/brzina ventilatora pa ti nama reci kako si namestio.

samo spushtaj, shto manje to bolje.
mozesh da spalish previsokim naponom.

ja imam dve safir 7950 dualx ali to su one prve sa 7950 referentnim pcb om.
na ovim setovanjima mi bacaju 585khash i ledene su...1800rpm i 59c

--scrypt -I 20 -w 256 --thread-concurrency 16384 --gpu-threads 1 --lookup-gap 2

1063mv
950mhz core
1450mhz memorija

ako imash ove novije sa kastm pcb-om, kojima samo trixx menja napon, onda sa njime spushtaj isti, a probaj i ova setovanja.

Poslednja izmena:

1063mv
950mhz core
1450mhz memorija

ako imash ove novije sa kastm pcb-om, kojima samo trixx menja napon, onda sa njime spushtaj isti, a probaj i ova setovanja.

hvala drug skoro sam ih uzeo pa pretpostavljam da nisu kao tvoje...trixx je dosao na kompu uz njih ...nesam cackao napon na gore...samp spustio na 1062...i na pocetku i sad bacaju oko 550khasha pa cu sad da probam ova tvoja podesavanja... e da te pitam jesu li ti u kucistu ili u rigu?

1063mv
950mhz core
1450mhz memorija

podesio sam te tri vrednosti u trixx samo nece da prihvati 1063 sacuva na 1062...
primenio sam i ova tvoja podesavanja bat filea

ovako mi izgleda bat file sad:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer --scrypt -o --url=stratum+tcp://pool:port -u user.user -p pass -I20 --thread-concurrency 16384 -g1 --worksize 256 --gpu-threads 1 --lookup-gap 2

bacaju oko 575 khasha najvise do sad ali i temp su na 69 i 70 a ventovi na 2665 2745....

Vidi ovako.
1) Previsokim klokovima ne možeš ništa da spališ, može samo da radi nestabilno (puca, zabada, baca artefakte).
3) Previsokim naponom možeš da oštetiš grafičku i to je jedino čega treba da se paziš

Ovo su ti sve informacije koje su ti potrebne. Izvoli, nađi optimalan odnos klok/hash rate/napon/temperatura/brzina ventilatora pa ti nama reci kako si namestio.

ok o tome se radi znaci...napon je bio defaultni kako sam sinoc napisao i samo sam ga spustao na dole tj na 1062 sad evo testiram demiosova podesavanja...

Vidi ovako.

i hvala

Poslednja izmena od urednika:
uverenje/izvod za sta? da imam kod njih devizni racun?

Trazi im da ti odstampaju tvoje licne podatke, i ako imas transakcije neka ti izvuku za zadnjih godinu dana i sve to ce biti overeno pecatom banke kao i datumom.Sve to skeniras da se lepo vidi kao i pecat, datum i posaljes suportu oba papira.Tako sam ja uradio.

to je majne vishe to, vidi ako koristish windows, malo ga ojadi, iskljuchi aero i sl, turi poslednji drajver i mozda skochi do tih ~585khash.

sve mi je napolju u rigu, to i tebi preporuchujem ako cesh majnovati sa njima.
u kucishtu je jako teshko izvesti, to shto si napisao, ako je u kucishtu je josh i sjajno.

takodjer, vidi koji su ti asic kvalitet karte. ako su preko 65% mislim da smesh na ovim klokovima shto sam ti dao, spustiti na 1050mv, mozda i manje.
desni klik na gornji levi ugao gpu-z pa read asic quality.
zavisi i od naponskih grafichkih karti koju cesh vrednost zadati, a koja ce birti pod opterecenjem, igraj se malo sam.

Poslednja izmena:
to je majne vishe to, vidi ako koristish windows, malo ga ojadi, iskljuchi aero i sl, turi poslednji drajver i mozda skochi do tih ~585khash.

sve mi je napolju u rigu, to i tebi preporuchujem ako cesh majnovati sa njima.
u kucishtu je jako teshko izvesti, to shto si napisao, ako je u kucishtu je josh i sjajno.

takodjer, vidi koji su ti asic kvalitet karte. ako su preko 65% mislim da smesh na ovim klokovima shto sam ti dao, spustiti na 1050mv, mozda i manje.
desni klik na gornji levi ugao gpu-z pa read asic quality.
zavisi i od naponskih grafichkih karti koju cesh vrednost zadati, a koja ce birti pod opterecenjem, igraj se malo sam.

evo za jednu je asic quality 57 a za drugu 63.7 ? sta to znaci?
ne kontam kako je moguca ova razlika kada su obe graficke identicne.

evo za jednu je asic quality 57 a za drugu 63.7 ? sta to znaci?
ne kontam kako je moguca ova razlika kada su obe graficke identicne.

nisu chipovi isti primerci, ne ochajavaj, to je normalno
ovoj shto ima nizi asic, trebace malo vishe napona, mozda ce da radi i sa tim 1062. mozda cesh morati korak vishe, ali kako god, i sa vishim naponom, ona ce ti biti hladnija i nju uvek stavi u topliju poziciju u kucishtu/rigu.

ovoj shto ima nizi asic, trebace malo vishe napona, mozda ce da radi i sa tim 1062. mozda cesh morati korak vishe, ali kako god, i sa vishim naponom, ona ce ti biti hladnija i nju uvek stavi u topliju poziciju u kucishtu/rigu.

evo sam na obe stavio sto si rekao znaci identicno podesavanje a daju sad identican khash 576!
jedna 69 druga 71
bojim se da ih ne unistim cestim dizanjem i spustanjem napona. da li se sme podesavati dok miner radi? na nekom drugom forumu videh da to moze da spali grafiku- dizanje napona dok kopa

Kad smo vec kod asic-a, moja msi 2gb 7850 ima preko 78% asic-a, ali ne moze da se podigne core clock preko 1050... I daje malih 360 kh/s, malih jer neke 7850 od 1 gb daju 400 kh/s.

evo sam na obe stavio sto si rekao znaci identicno podesavanje a daju sad identican khash 576!
jedna 69 druga 71
bojim se da ih ne unistim cestim dizanjem i spustanjem napona. da li se sme podesavati dok miner radi? na nekom drugom forumu videh da to moze da spali grafiku- dizanje napona dok kopa
Kad god mjenjas klokove i napon stopiraj kopanje.

Kad god mjenjas klokove i napon stopiraj kopanje.
uradicu tako...nesto se ne bih igrao sa dizanjem napona iznad one defaultne vrednosti ...mada sto ce mi to.ovde je poenta sto nizi napon

evo sam ovu prvu sto ima veci asic bacio na 1049 i radi imam i dalje 577 khasha konstantno vent joj je na 2595rpm temp 66
druga sa nizim asicom sam stavio na 1068 daje 578 khasha konstantno vent na 2579 rpm ali i nesto visa temperatura 69.

950
1450
su na obe kartice...

ono sto je meni zanimljivo je sto sad sa ovim podesavanjem imam identican khash na obe grafike ali potpuno identican odstupanja nekad reda 0.5 khasha :)

e da ne zaboravim NE JEDNOM sam se kao pocetnik prepirao sa nekima ovde koji su tvrdili kako procesor nije bitan i kako nema nikakve veze sa GPU kopanjem e pa DOKTORI ima itekako jer kad radi svih osam jezgara ide hash dole i po 10 i vise na obe karte a kad ostavim dva jezgra da ne rade i dalje pada....eto toliko o ,,nemanju,, veze cpu - gpu ...

ok si podesio, to je to.
nego, ajde daj mu ga malo po editu postova, ovo vec postaje zamorno. ok?

e da ne zaboravim NE JEDNOM sam se kao pocetnik prepirao sa nekima ovde koji su tvrdili kako procesor nije bitan i kako nema nikakve veze sa GPU kopanjem e pa DOKTORI ima itekako jer kad radi svih osam jezgara ide hash dole i po 10 i vise na obe karte a kad ostavim dva jezgra da ne rade i dalje pada....eto toliko o ,,nemanju,, veze cpu - gpu ...

:wall::wall::wall::wall::crash::crash::crash::crash:

dakle sada ces da uzimas das 200 eura vise za CPU koji trosi 50-100W vise da bi dobio 20-30 kh/s na dve -tri kartice to mu dodje da si negde izmedju +1.5 eura do -2.4 eura mesecno kada se uracuna struja uspeces isplatiti taj CPU za nekih 16 godina ...

bravo majstore .

ajde moglim te malo racunaj pre nego sto krenes da iznosis tvrdnje..

I MSI AB može da podigne clock preko 1050 bez problema. Koristio sam sa dve MSI 7850.

:wall::wall::wall::wall::crash::crash::crash::crash:

dakle sada ces da uzimas das 200 eura vise za CPU koji trosi 50-100W vise da bi dobio 20-30 kh/s na dve -tri kartice to mu dodje da si negde izmedju +1.5 eura do -2.4 eura mesecno kada se uracuna struja uspeces isplatiti taj CPU za nekih 16 godina ...

bravo majstore .

ajde moglim te malo racunaj pre nego sto krenes da iznosis tvrdnje..

Ja imam FX8350 zakljucan na jedno jezgro i r9 290, 7970 i 7870 i ama bas nikakve razlike nema u hashrate-u, bilo da procesor radi kao osmojezgarac ili jednojezgarac

Druze stvarno moras vise citati, zadnjih par strana su samo tvoja pitanja i postovi. Takodje, za kopanje je potreban bilo kakav dual core, ili cak i bilo koji noviji single core.
Normalno da ce u tvom slucaju padati kh/s kad kopas i procesorom - znaci, stavi da ti 6-7 jezgara procesora kopa, pa ti nece padati kh/s na grafikama.

Druze stvarno moras vise citati, zadnjih par strana su samo tvoja pitanja i postovi. Takodje, za kopanje je potreban bilo kakav dual core, ili cak i bilo koji noviji single core.
Normalno da ce u tvom slucaju padati kh/s kad kopas i procesorom - znaci, stavi da ti 6-7 jezgara procesora kopa, pa ti nece padati kh/s na grafikama.
tako i radim 6 jezgara kopa i tada je minimalan uticaj ovamo na GPU minng
evo smanjicu postove koliko god bude moguce.

milose nisam rekao da cu kupovati bilo sta samo delim iskustvo iz prakse...
btw 3507.70304307 je sada difff ...

uzeo sam da citam postove od 1.februara do sad i zabolela me glava. Kao da citam klingonski iz Star Trek bez prevoda. :) Mislio sam da uletim u ovo sad, treba da nabavim jaku masinu sa 2x290 ili 2x280x ali mislim da nisam spreman na rizik da spalim masinu. Nek prvo burazer krene sa tim , on ima vise para pa cemo da vidimo, pozdrav

jel se placa neki fee kad saljes valute iz menjacnice u menjacnicu, tipa sa btc-e na stamp?

Vrh Dno