Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Moraoo sam :D

Stoji scrypt130511Hawaiiglg2tc11200w256l4, ali kad u guiminer-u promenim W sa 256 na 512, skace khs na 950, sa 256 zakucan na 842???

Pozdrav svima
treba mi mala pomoc, posto mi je buraz "namestio" posao , naime, trebao je da posalje odredjenu kolicinu LTC-a sa BTC-e u novcanik (moj) uzeo adresu za Recive nju upisao za Wthdraw na BTC-e i poslao , cak je to i potvrdio i na E-mail, ali se u medjuvremenu magarac setio da nije stavio (tj vratio) walet.dat sa flasha, pa je ugasio program LTC wallet (da bi mogao da iskopira walet.dat sa flasha) i kad ga je pokrenuo sad vise one adrese na koju je poslao LTC NEMA, jer je generisana nova adresa,
da li neko ima ideju sta sada da uradim (osim da ga nalupam), bilo kakva sugestija
hvala unapred

Kako da namestim da mi u jednoj mašini rade 280x i 270x?

Skapirao sam sve oko odvajanja zarezima, ALI, da li je moguće odvojeno definisati i -g 1 ili -g 2?

280x mi pojedinačno daje 750+ - koristim -g 2 -i 13, 270x mi pojedinačno daje 470+ - koristim -g 1 -i 18

Kako to da ukomponujem u jedan .bat? ...ili sam osuđen na dve instance cgminera - da li onda treba da otvaram novog workera ili će se to normalno sabirati na pool-u?

mora dve instance
svejedno je da li su 1 ili 2 workera

Pozdrav svima
treba mi mala pomoc, posto mi je buraz "namestio" posao , naime, trebao je da posalje odredjenu kolicinu LTC-a sa BTC-e u novcanik (moj) uzeo adresu za Recive nju upisao za Wthdraw na BTC-e i poslao , cak je to i potvrdio i na E-mail, ali se u medjuvremenu magarac setio da nije stavio (tj vratio) walet.dat sa flasha, pa je ugasio program LTC wallet (da bi mogao da iskopira walet.dat sa flasha) i kad ga je pokrenuo sad vise one adrese na koju je poslao LTC NEMA, jer je generisana nova adresa,
da li neko ima ideju sta sada da uradim (osim da ga nalupam), bilo kakva sugestija
hvala unapred
ako nisi sacuvao wallet.dat na ciju adresu ti je poslao LTC-e onda nemoj nista da cekas vec lemaj tamo !!!! :smash: :whip:
sve poslove koje radite sa wallet.dat radite stalozeno i svaki put proverite dva puta i preispitajte se ponovo dali sve radite ispravno jer ovakva ****** se desavaju neopreznima veoma cesto....

Poslednja izmena:
Kako da namestim da mi u jednoj mašini rade 280x i 270x?

Skapirao sam sve oko odvajanja zarezima, ALI, da li je moguće odvojeno definisati i -g 1 ili -g 2?

280x mi pojedinačno daje 750+ - koristim -g 2 -i 13, 270x mi pojedinačno daje 470+ - koristim -g 1 -i 18

Kako to da ukomponujem u jedan .bat? ...ili sam osuđen na dve instance cgminera - da li onda treba da otvaram novog workera ili će se to normalno sabirati na pool-u?
Worker i pool ti ostaju isti ali moraš 2 .bat fajla stim što u jednom moraš imati -d 0 za "glavnu kartu i -d 1 za drugu (u drugom .bat). Lakša varijanta ti je preko guiminir-a on radi sa svakom kartom ponaosob

Poslednja izmena:
Ja sam nedje citao (prije) da ako posaljes ltc (btc, ftc...) u offline wallet i promjenis receive adresu prije nego sto ti legne uplata, da nema nikakve veze, nego da ce ltc (btc, ftc...) leci u wallet poslije odredjenog broja konfirmacija, e sad ako si brisao wallet ili tako nesto, onda brata posalji na VMA.

Wallet.dat ima određeni broj X (prijemnih) adresa (ne znam tačno koji broj ali sigurno 20, možda i više..) pored one koju ti nudi po defaultu.

Tako da backup wallet.dat može da otključa i prvih sledećih X adresa koje su "generisane" u walletu posle bekapovanja.

Ako je novi wallet isto što i stari bekap (tj. proističe iz njega), velika je verovatnoća da će ti coini normalno leći i na bekap wallet.

Jel bi pomogao system recovery?

ne znam, sad sam skenirao SSD (sistem mi je na njemu) i nalazi wallet.dat, file , ali koji je od pre nekoliko dana

Wallet.dat ima određeni broj X (prijemnih) adresa (ne znam tačno koji broj ali sigurno 20, možda i više..) pored one koju ti nudi po defaultu.

Tako da backup wallet.dat može da otključa i prvih sledećih X adresa koje su "generisane" u walletu posle bekapovanja.

Ako je novi wallet isto što i stari bekap (tj. proističe iz njega), velika je verovatnoća da će ti coini normalno leći i na bekap wallet.

ne znam da li vredi backup walleta je od 31.1 , a on je pokrenuo ltc wallet bez wallet.dat fajla

U tom slucaju se PC oma gasi, HDD skidas i kacis kao pasivan na drugi gde imas instaliran r-studio. Ako nisi cackao, velika je verovatnoca da ce r-studio da iscacka prethodni wallet.dat pored postojeceg. Videce se kao obrisan file i kada se pc oma ugasi, recovery je 99,9% zagarantovan. E ako riljas po njemu satima, onda je velika verovatnoca da ces zateci samo senku svog starog fajla, tj. necitljiv fajl koji se vidi u potpunosti ali ne radi. Dobar primer za to su .img fajlovi koji su tipa do pola zeleni.

ne znam da li vredi backup walleta je od 31.1 , a on je pokrenuo ltc wallet bez wallet.dat fajla
ne vredi ako pokrenes ltc wallet bez wallet.dat onda wallet sam napravi novi wallet.dat i on je generisao novu adresu tako da ako ti r-studio ne pomogne mada sam ja pesimista jer se sve dogodilo na SSD-u ostaje ti samo ona druga po tvog brata losa varijanta..

Jao da, ssd je u pitanju. Oni za razliku od hdd pojedu obrisane podatke zbog zbog garbage collectora. Pa plus proprietary algoritam za upis gde svako ima svoj... Ufff... Naravoucenije, na ssd ne stavljaj vazne podatke.

Sto kaze kobaya nemoj mnogo da njakas po hardu, nego probaj odma da procitas sa nekim softverom, mozda se ne brisu stvarno podaci nego samo, kako da kazem, pokazivac na njih, a stvarno se brisu tek kada novi podaci pregaze stare...

Pozdrav svima
hvala unapred

Uzmi neki komp koji nikada nije imao wallet...
http://bitcoin.stackexchange.com/questions/324/how-can-i-restore-my-wallet

ovo ti je uputstvo za BTC, isto je za LTC, samo je drugi folder u pitanju. ;)

http://bitcoin.stackexchange.com/questions/10974/import-wallet-dat-into-a-new-bitcoin-qt-client

http://www.reddit.com/r/litecoin/comments/1rosf0/a_few_questions_regarding_the_litecoinqt_wallet/

https://bitcointalk.org/index.php?topic=181051.0

UPUTSTVO SA SVE SLIKAMA.... http://www.digmine.net/tag/how-to-restore-litecoin-wallet/

I da, nije bitno od kada ti je backup wallet-a, moze biti i 2 godine star dat fajl, samo ces sacekati da se ponovo sinhronizuje sa mrezom, da "pohvata" razliku. ;)

Poslednja izmena:
Kako da natjeram guiminer da vidi Asus grafiku s obzirom da je monitor povezan na integrisanu?

Ala je skocila mreza ponovo, sinteri pokupili kucice;)

Da da da, sve teorija :D

Recite mi onda zasto 290x baca ssa I 32756 / W 256 840khs, a sa W 512 940 - 950khs? :)

Takodje, sve preko 950MHz za gpu, daje manji khs ;)

Sapphire 290x tri-x.

Pusti ti teoreticare, ako ces njih slusati neces se leba najesti. Cepaj kako ti odgovara ionako svi pisu sta stignu, 100 teorija. inace i kod drugara idu bolje sa W512 nego sa W256. ;)

Koja verzija cgminer-a radi posao sa vise kartica u rigu pod Windowsom?

Cgminer aa gui-em moram da palim pojedinacno za svaku kartu sto mi je komplikovano.

Zahvaljujem na pomoci :)

Achtung Achtung!!!
Danas mi je Zmaj rekao da neke Sapphire 270 dual-x ne rade stabilno na 1.075v. Vecina radi ali neke nece. Manifestuje se kroz par minuta, ili kroz par sati. Ispadne ceo rig zbog njih. Rece da ih zato sada flashje na 1.1v gde sve rade 100%. Neke rade i na 1.025v ali su retke. Sve u svemu, meni danas jedna takva zapala. Pocne da hashuje i posle 1-2 minuta zakove ceo rig. Na 1.1v radi stabilno. Zato linkujem ponovo 1.075v bios za one kojima radi, i dodatno 1.1v bios za one karte koje imaju problema. Bios radi i na BF4 edition iako pise na stickeru da je drugi model karte. Nije, potpuno je ista, oznaka se razlikuje zbog koda.
1.1v bios: https://www.dropbox.com/s/io21lowcnpp2cuw/1_1v.ROM
1.075v bios: https://www.dropbox.com/s/chcduwcvyhuym7m/1_075v.ROM

Da nije neko voljan da mi pomogne na p.m oko setup-a cgminera? Nikad ga nisam volio niti uspio osposobiti a sad vec guiminer nije resenje.

Kao i ranije, kad pokrenem cgminer.exe dobijam da unesem adresu pool-a, user i pass i dobijem da pool nije pronadjen...

Vrh Dno