Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Nisam pre mnogo godina vec pre nesto meseci. Retki su kopaci od pre mnogo godina, ti si bratac prebogati sada. Ili su potrosili sve na alu felne i zlatne kajle kad je btc otisao na 13 usd pa se sad lupaju po tikvi :). Ovo zadnje je sala, da se neko ne uvredi...

a pretpostavio sam da dugo kopas, jer rece da imas veliku sumu da preneses :)

ehh ja sanjam kako je dobro tim likovima, sto su kopali btc na pocetku, kad je diff bio nepostojeci i kad su iskopali gomilu za samo jedan dan, i nekim cudom sacuvali do danas, kad je 600$... sta uraditi sa tolkim parama? :D

Koju stetu? 39 usd? Znaju oni sta rade... To je odmah prodato najverovatnije za punu cenu, ili dan danas kopa za nekoga. A da bih tuzio u strazbur trebam da izgubim prvo spor. Ne mogu nista da pisem dok se ne zavrsi sve, ali znaj da je maximalna kazna petocifrena. Ne u dinarima...

Kontam :(
Voleo bi da mogu da pomognem, zao mi je sto srpska BTC "zajednica" ne stoji u zastiti svoga interesa i bori se za svaku povredu bilo koga, zato smo i tu gde jesmo kao drustvo (zasluzeno)
I posle me neko pita zasto ovu tvorevinu nazivam srbistan

ehh ja sanjam kako je dobro tim likovima, sto su kopali btc na pocetku, kad je diff bio nepostojeci i kad su iskopali gomilu za samo jedan dan, i nekim cudom sacuvali do danas, kad je 600$... sta uraditi sa tolkim parama? :D

Ma gde su svi su prodali sve za bescenje, zato su neki i kivni i besni sad... ako je 0.1% njih sacuvao BTC u srbistanu to ti je sve

Pa sve preko 1k usd je rizik odjednom. A i novac koji sam podizao je sav bio za firmu, da se vrati kinta od hw na racun itd. Pa ne ide da ja platim kaznu sutra dan sam, a ne videh pare zar ne :). E sad velike pare... Nekom je 100e velika para, nekom je 100k sica...

Poslednja izmena:
Koju stetu? 39 usd? Znaju oni sta rade... To je odmah prodato najverovatnije za punu cenu, ili dan danas kopa za nekoga. A da bih tuzio u strazbur trebam da izgubim prvo spor. Ne mogu nista da pisem dok se ne zavrsi sve, ali znaj da je maximalna kazna petocifrena. Ne u dinarima...

Za sta oni tebe tacno terete?

Za "pokusaj" ko zna cega... Nalupali su gomilu gluposti, asic procenili kao da je novi sleper ili podmornica... *** moze im se. Kod nas je "osnovana sumnja" dovoljna da te zatvore na 30 dana. Ili da ti zaplene robu, vozilo... A zatim je "osnovana sumnja da je izvrsen pokusaj utaje prave vrednosti" dovoljan za pokretanje prekrsajnog postupka. Isto kao sto je "osnovana sumnja da je izvrseno to i to delo" dovoljna za pokretanje krivicnog postupka. I oni su cisti, hebe im se da li ce slucaj da izgube ili dobiju na sudu. Dovoljno je da se pokrene postupak, ti se sudis jedno godinu-dve... Oni dotle voze tvoj kamion... Srbija bajo. A da ne pricam za kakava sve dela ljudi nisu osudjeni ni dan zatvora. Ne ide. Ali kostalo je i 20k eura... Pa ako si uzeo dovoljno, platis i nemas problem. Budes svedok-saradnik i dobijes uslovnu :). I ovo na zalost ne pricam napamet... I cifra je tacna.
Edit: jednom nisam bio kriv. Platih 5000 dinara zato sto me je prijavila drzavna sluzba i nakacili mi jrm. I posto nisam kriv, umesto 20k platio sam 5k dinara kaznu i sudjenje. A kada sam bio kriv, nisam ni dosao do suda. Jes me covek mnogo iznervirao, jes da ga nisam polomio al sam ga cekao neko vreme da izadje da ga stucam. I za to sam dobio usmenu opomenu policije. Doduse, obecao sam da necu da ga diram :). Sve moze kod nas...

Poslednja izmena:
Ma gde su svi su prodali sve za bescenje, zato su neki i kivni i besni sad... ako je 0.1% njih sacuvao BTC u srbistanu to ti je sve

da, realno... znam da je ne bi imao tolko mozga da cuvam to toliko vremena, prvi veci skok i prodao bi, mozda eventualno koji ostavio u steku... i jedan btc, malo li je, 600 dolarica... bruka stvarno kolko vredi...

Za "pokusaj" ko zna cega... Nalupali su gomilu gluposti, asic procenili kao da je novi sleper ili podmornica... *** moze im se. Kod nas je "osnovana sumnja" dovoljna da te zatvore na 30 dana. Ili da ti zaplene robu, vozilo... A zatim je "osnovana sumnja da je izvrsen pokusaj utaje prave vrednosti" dovoljan za pokretanje prekrsajnog postupka. Isto kao sto je "osnovana sumnja da je izvrseno to i to delo" dovoljna za pokretanje krivicnog postupka. I oni su cisti, hebe im se da li ce slucaj da izgube ili dobiju na sudu. Dovoljno je da se pokrene postupak, ti se sudis jedno godinu-dve... Oni dotle voze tvoj kamion... Srbija bajo. A da ne pricam za kakava sve dela ljudi nisu osudjeni ni dan zatvora. Ne ide. Ali kostalo je i 20k eura... Pa ako si uzeo dovoljno, platis i nemas problem. Budes svedok-saradnik i dobijes uslovnu :). I ovo na zalost ne pricam napamet... I cifra je tacna.
Edit: jednom nisam bio kriv. Platih 5000 dinara zato sto me je prijavila drzavna sluzba i nakacili mi jrm. I posto nisam kriv, umesto 20k platio sam 5k dinara kaznu i sudjenje. A kada sam bio kriv, nisam ni dosao do suda. Jes me covek mnogo iznervirao, jes da ga nisam polomio al sam ga cekao neko vreme da izadje da ga stucam. I za to sam dobio usmenu opomenu policije. Doduse, obecao sam da necu da ga diram :). Sve moze kod nas...

Auu prijatelju, pa ti si vise vremena proveo po sudovima, nego ja po ovom forumu :) tako to ide, na nama obicnim ljudima se strogo pravo primenjuje.. E sad ako imas love to moze da se promeni, pa ako si u srednjem veku mogao da ubijes coveka, platis crkvi da ti oprosti grehe , jos ispadnes i blagosloven posle svega na kraju.. isto ti je to i danas, samo malo modernija varijanta i nije toliko transparentno

Uzas. Srecno u svakon slučaju makar da sto manje platis njihiv hir.

Ako se nekad opet odlucis za uvoz neceg slicnog javi se.

Vise sam se odlucio za izvoz. Resio sam da izvezem sebe u neku normalnu zemlju kojoj trebaju normalni ljudi.

Ja ti se izvinjavam zbog onoga što sam napisao u YAC temi, jer ljudi oko mene imaju stvarne probleme. Ali ljudi poput abakus-a, prosto me teraju da im "lupim" šamar.

Nazalost, sve vise i vise ce biti izvoza. Cak i ja razmisljam o necemu slicnom, treba begati iz ove proklete zemlje gde apsolutno nista ne valja.

Jedno pitanje. Zasto mi cgminer nekad kod pokretanja zabaguje? Koci komp i izbacuje smesni hash.

Nije do int. Jer pokrecem i low int kad radim nesto na kompu. Ranije je radiko ok. Ili drajveri ili AT prave problem. Sa jednom ver AT sam imao zescih problema. Mozda ga nisam ocistio kako treba

Sto koristis AT kao skracenicu? Da nisi napisao nikada nebih skontao. Jesi menjao drivere skoro?

de bas sad kad pocinjem sa kopanjem, da skoci ovoliko nenormalno diff... plasim se da ce u narednom periodu samo rasti...
jel se desava nekad da diff padne? ali mislim za neki radikalniji procenat i da se to solidno vremena zadrzi?

Radikalni pad diffa je obično vezan sa propasti neke valute. Nije problem kad diff raste jer kad tad ga isprati cena. Problem je kad radikalno raste zbog novih uređaja što će se uskoro desiti...

Diff se drzi samo kada je kopanje na granici isplativosti. Kao letos kad je ltc bio izmedju 1.8 i 2.5 usd. Diff je bio 900-1000 dugo vremena. E pa trenutno to nije slucaj. Nije bas na granici isplativosti. Treba diff da bude 10000 da bi bilo isto kao letos sa 1000. Sto znaci, jos je nestasica grafa ali ocekuj porast ovih dana. A asici ili fpga kada stignu bice solidnog skoka. Ne kao kod btc sto je bilo, jer ni kod btc fpga nisu digli diff u nebo. Ja iskreno to ne ocekujem narednih 5-6 meseci. Jer svi znamo scenario: onaj ko napravi prvi asic kopace za sebe i cutace... Par meseci... A onda ide isporuka, pa drugi preorder po 5x vecoj ceni... Itd...

Nije problem kad diff raste jer kad tad ga isprati cena.

e da, to sam totalno prevideo...

znaci asic-i za skriptu su maltene izvesnost?
ja se sve nesto potajno nadam da ih ipak nece napraviti, mada gde ima dima, ima i vatre...

dace bog da posle onoga sto po vasim recima sledi, izadje neka valuta za gpu i samo za gpu, pa makar opstala samo godinu dana...

ko li bi nasledio ltc, feathercoin, dogecoin? ili su to isto skripte na kojima ce raditi ti asic-i sto se prave za ltc?

nadam se da rudarenje procesorom nece biti jedino resenje...

e da, to sam totalno prevideo...

znaci asic-i za skriptu su maltene izvesnost?
ja se sve nesto potajno nadam da ih ipak nece napraviti, mada gde ima dima, ima i vatre...

dace bog da posle onoga sto po vasim recima sledi, izadje neka valuta za gpu i samo za gpu, pa makar opstala samo godinu dana...

ko li bi nasledio ltc, feathercoin, dogecoin? ili su to isto skripte na kojima ce raditi ti asic-i sto se prave za ltc?

nadam se da rudarenje procesorom nece biti jedino resenje...
TI Asici po meni totalno unistavaju smisao kriptovaluta..da bi majnovao ti pravis i dajes ogromne pare za neke specijalne masine koja traju u vrh glave par meseci dok ne poraste diffictly a onda se bacaju jer sem majnovanja nemaju nikakvu korist..i samo raste elektronsko djubre ..gpyovi kad prestanes sa majningom se koriste normalno za ostale stvari..a mogu i dok majnujem da u isto vreme koristim taj kompjuter

Slazem se, nadam se da ce naleteti neka valuta koja ce to uvideti, i onemoguciti koriscenje ASIC-a za njeno rudarenje... treba da bude necega i za nas, GPU smrtnike, iskoristiti toliku masu korisnika na svetu...

TI Asici po meni totalno unistavaju smisao kriptovaluta..da bi majnovao ti pravis i dajes ogromne pare za neke specijalne masine koja traju u vrh glave par meseci dok ne poraste diffictly a onda se bacaju jer sem majnovanja nemaju nikakvu korist..i samo raste elektronsko djubre ..gpyovi kad prestanes sa majningom se koriste normalno za ostale stvari..a mogu i dok majnujem da u isto vreme koristim taj kompjuter

N unistavaju. Ne mora to ni meni uopste da se svidja kao sto se ne svidja ni tebi ali jel btc unisten? Naravno da nije, podignut je na visi nivo.

Sve je moguce napraviti, bukvalno sve. Samo je pitanje vremena i novca. Bice nesto i za GPU da se kopa, to je sigurno ;)

***, to je kao kada bi rekao da je motor na unutrasnje sagorevanje unistio cari putovanja. Jer fijakerom je bila pustolovina stici do susednog grada. Svaki unosan posao tezi napretku, tako i kopanje. I kao i svuda, dok ne udju veliki, ima puno malih prevaranata koji se obogate preko noci. Samo sto prvobitna akumulacija kapitala u ovom poslu ne traje decenijama eksploatisanja, vec cisto razbojnicki hit&run. Pa ko prezivi prica.

Ok, imam jedno cudno pitanje, kakvo drugacije... kolko ovo cudo ima da se sihronizuje, mislim na litecoin wallet kad se prvi put ukljuci, za nekog kome je net brzina 15 kb/s...
citao sam da su ljudi cekali satima da se to zavrsi, ali sa normalnim net brzinima... jel mogu ja da se nadam da je to moguce update-ovati ako ga ostavim tokom cele noci to da radi ili da dizem ruke, tj da sa tom brzinom ga necu skoro sihronizovati... jer vidim da uzasno sporo ide, a pise da ima da skida 440.000 necega, nadam se da misle na 440 mb...

Ja sa 25Mbita skinem to za 2h, tebi ce kosa da osedi tom brzinom. Gde si nasao tako dobar net u 21-om veku?
Do proleca ces skinuti, ne brini nista ;)

3.2 GB trenutno trebas da skines da bi sinhronizovao novcanik pa racunaj. Sta ti je to bre gprs?

Nazad
Vrh Dno