Za "pokusaj" ko zna cega... Nalupali su gomilu gluposti, asic procenili kao da je novi sleper ili podmornica... *** moze im se. Kod nas je "osnovana sumnja" dovoljna da te zatvore na 30 dana. Ili da ti zaplene robu, vozilo... A zatim je "osnovana sumnja da je izvrsen pokusaj utaje prave vrednosti" dovoljan za pokretanje prekrsajnog postupka. Isto kao sto je "osnovana sumnja da je izvrseno to i to delo" dovoljna za pokretanje krivicnog postupka. I oni su cisti, hebe im se da li ce slucaj da izgube ili dobiju na sudu. Dovoljno je da se pokrene postupak, ti se sudis jedno godinu-dve... Oni dotle voze tvoj kamion... Srbija bajo. A da ne pricam za kakava sve dela ljudi nisu osudjeni ni dan zatvora. Ne ide. Ali kostalo je i 20k eura... Pa ako si uzeo dovoljno, platis i nemas problem. Budes svedok-saradnik i dobijes uslovnu

. I ovo na zalost ne pricam napamet... I cifra je tacna.
Edit: jednom nisam bio kriv. Platih 5000 dinara zato sto me je prijavila drzavna sluzba i nakacili mi jrm. I posto nisam kriv, umesto 20k platio sam 5k dinara kaznu i sudjenje. A kada sam bio kriv, nisam ni dosao do suda. Jes me covek mnogo iznervirao, jes da ga nisam polomio al sam ga cekao neko vreme da izadje da ga stucam. I za to sam dobio usmenu opomenu policije. Doduse, obecao sam da necu da ga diram

. Sve moze kod nas...