Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ne mora da znaci. Rig moze da sklepa od bilo cega, od neke staruduje iz podruma. Ukrajnem slucaju moze i na stolu da stoji s tom jednom kartom.
Skocice cena LTC-u prodace ih skuplje nego sto je sada cena, pre ce otplatiti. Moze za 500e da sklopi masinicu neku, ne mora to ni da bude novo. Bitno je samo sto pre da krene i sto vise novcica da skupi i da ih cuva. Ostalo ce doci na svoje, otplatice sve za 6 meseci ako je pametan. Ako nije pametan bar neka poslusa nekoga pametnog. U krajnjem slucaju u minusu nece biti nikako jer ce uvek imati HW koji vredi nesto.

Nikada taj hw nece vredeti 12 ltc. Pogotovu kada ltc bude 50 ili 100usd. Ne kazem da nije dobro investirati u hw. Kazem da nije dobro investirati u masinu sa jednom kartom. A i dalje stoji da je karta+psu bar 430e. Ako kopas, kopas da ti masina ima 3x280x. To je vec neka prica. Mislim, matematika je prosta. Isto kao sto sam racunao da li mi se isplati da se vratim rudarenju po sadasnjim cenama. I zakljucio da mi ako bude srece treba mesec dana u ovoj nestasici da opremim veci rudnik. I kada sve izracunam, gubim dosta u kripto valuti. E sad tu ima druga strana medalje, koja je meni a i vama poznata iz prakse: kopas kerove, macke, perca kada se pojave. Ako imas jaci rudnik mozes da ubodes kombinaciju da sve povratis u kripto valuti vrlo brzo. Zato glasam za kopanje naspram cuvanja novcica. Ali o5, ne bih da jedno kartom...

Da sam prije dva mjeseca znao sto znam sada nikada ne bi sklopio rig od 2.2 Mh/s za nekih cc 1600$ nego bi kupio LTC po 1.98$ I danas bi ih imao 800.
Ovako ih mogu samo sanjati...

SAmo onaj corav nije verovao u LTC, od dana kad se postavio kad druga valuta buducnbost mu je bila osigurana......

Pisao sam ja i pre dva meseca ali nije imao ko da slusa ;)

@Kobaya Neka iskopa 3LTC-a i nece biti u minusu kada proda to i HW. ROI jeste malo duzi ali kad istekne svakako ce biti dobar za vrednost polovnog HW-a. Kada bacis lepo na papir, slozices se da zarada krece pre nego sto ROI istekne.

Ne mogu da se slozim zato sto nikada nece da povrati ulozeno u ltc. Jednom kartom je preslab za bilo koju vrstu spekulacije, jednostavno ce svaki shit coin koji proba da iskopa da mu pobegne. Nema papira, stavi na bitcoinwisdom na calc i videces koliko fali u ltc. Roi je never. Ako si na kraju balade u minusu 12 ltc, a ltc ode na 100 usd, izdoovao si 1.2k usd jel da? A hw koju sada platis 500e za jesnu godinu prodaces za 200e max. Znaci gubis pa gubis. Za spekulaciju moras da imas hashpower. Ja sam, kao i mnogi od vas, na ftc otplatio rudnik. Ali sam tada sa 7.2mhs kopao ftc malne od pocetka. Ni tada sa 700kha nisi mogao uraditi nista. A sada? Kao pre 6 meseci da si kopao sa i5 :). Znaci, za 500e kupis 25 ltc. I kada bude 50e zaradio si duplo. Sa 5k eura mozes da stavis prst na celo pa da razmisljas. Sa 20+ vec mozes da ulozis u hw i da se isplati svakako. Ali opet kazem, sa vecom kintom dolazi muka gde naci hw koji je pa overpriced atm. Zamisli 60 karti da hoces da kupis. Samo od 60 extendera me zaboli glava kada pomislim koliko treba vremena da ih nadjem. A gde je resto. Odoh mnogo u off... Evo bukuj moj post, pa za 6 meseci ds vidimo gde je hw od 500e, a gde 25 ltc. A gde je 12 meseci...

Uopste nismo spominjali opciju dali da kupuje coine ili ne. Ja se apsolutno slazem da je bolje uloziti pare u LTC i cuvati ih i ja bi to uradio. Ali neko ko sada krece nije spreman da da 500e na nista, onako bar ima HW.

Ma hw je sporija i sigurnija varijanta, nit moze da propafne nit da bude ukraden, tu nema boga...

mora da krene od necega da bi zaradio, prvu jedna graficka, pa druga, ako propadne ltc, izaci ce neka zamena... i ja krecem sa jednom grafickom i mislim da ovo na neki nacin ima buducnost... sto se mene tice samo napred...

Zoki je grafiku vezivao i kanapom za kuciste.. i onako u visecem polozaju je peglala pun gas ;)

Secam se prvi ram dok smo pikovali CO2 aparatom.. pa odokativno odmeravali raspon nosaca grafe u odnosu na plocu hahaha i ispostavi se kao odlicna kombinacija.. dan danas sam na takvim ramovima :D

Ukoliko se covek odluci za stock hladjenje.. promaja je najbitnija u tom slucaju ;)

Zoki je grafiku vezivao i kanapom za kuciste.. i onako u visecem polozaju je peglala pun gas ;)

Secam se prvi ram dok smo pikovali CO2 aparatom.. pa odokativno odmeravali raspon nosaca grafe u odnosu na plocu hahaha i ispostavi se kao odlicna kombinacija.. dan danas sam na takvim ramovima :D

Ukoliko se covek odluci za stock hladjenje.. promaja je najbitnija u tom slucaju ;)
JA drzim u kuci tako da ne volim da bude neki horor izgled tako da su 2 rigova sa starim sli plocama sa po 2 graficke ali izgledaju kao svaki drugi pc racunar..i kad budem opet sklapao jos jednu opet cu neku polovnu sli plocu i dve graficke unutra..volim da izgleda pismeno..kad vidim grafike van kucista da vise ,buse nove grafike da bi ih nekako zakacili meni je to ruzno i neka hvala..a iste pare dam i ovako i tako.

Poslednja izmena:
JA drzim u kuci tako da ne volim da bude neki horor izgled tako da su 2 rigova sa starim sli plocama sa po 2 graficke ali izgledaju kao svaki drugi pc racunar..i kad budem opet sklapao jos jednu opet cu neku polovnu sli plocu i dve graficke unutra..volim da izgleda pismeno..kad vidim grafike van kucista da vise ,buse nove grafike da bi ih nekako zakacili meni je to ruzno i neka hvala..a iste pare dam i ovako i tako.

Neka izgleda kako hoće samo da stabilno radi i da se dobro hladi, sve drugo je sekundarno... :)

Ajde da i ja nesto priupitam posto sam tek sad poceo da kopam. Imam R9 290, Saphire dual X 7970 i 7870 Ghz Edition.
Pravim 1,932 Mh/s i koristim cgminer
Pogledajte prilog 132929
E sad imam neke nedoumice, koristim skriptu za r9 290 za 840 khs iz ovog posta (http://forum.benchmark.rs/showthrea...nja-odgovori&p=3158008&viewfull=1#post3158008) medjutim sa tom skrpitom mi rade i ostale akrte a ne znam kako da ih razdvojim tj kako da napravim posebne skripte za njih?
da li treba poseba bat file za svaku kartu ili treba u istom bat fajlu da se odrade sva podesavanja?
7970 ladno moze da ide na 1150 za gpu i oko 1600 za ram a 7870 moze jos vise da se nategne i mislim da je stvarno greota da mi rade na samo 947 Mhz.
Jos nesto, preko GUI minera sam uspe da uz pomoc MSI Afterburnera overklokujem R9 290 na 1000 i 1500 i izvlacio sam oko 865 KHs medjutim sa tim setovanjima i Cg mineru nece ni da mrdne (ili hoce ali ostale karte nece tako da vidite koji je moj problem)
Ako mozete pomazite.
Pozdrav)

Ti bogami nista ne kopas vec radis u prazno jer imas HW erore . Karte razdvajas oznakom -d0,-d1,-d2 u cgmineru ;)

nemam odgovor ali imam pitanje...jel ti jedna karta radi na 94stepena?
Da li je to pozeljno da radi tako?da li grafika moze da crkne na toj temperaturi?

290ka mu radi na 94c i nece dugo ako je ne ohladi kako treba .

Ti bogami nista ne kopas vec radis u prazno jer imas HW erore . Karte razdvajas oznakom -d0,-d1,-d2 u cgmineru ;)

U pravu si to je bilo moje sledece pitanje...
Kako god da karte teram na njihovom defaultu? I ako ti nije frka jel mozes da bacis SS kako to izgleda, pogresim li ovde u jednom karakteru ima da razbijam glavu satima oko toga gde sam pogresio...

AKo se ne varam to samo upises na kraju bat file iza sve tako kako sam ti napisao -d0,-d1,-d2 . NIsam davno imao razlicite karte pa sam zaboravio kako ide . AKo ne valja komanda samo ce ti se uasiti cgminer ;)

Treba razmak,

-d 0,1,2

Upustvo:

--device|-d <arg> Select device to use, one value, range and/or comma separated (e.g. 0-2,4) default: all

s tim što -d 0,1,2 nema poente jer je to default (sve karte).
to koristi kad hoće da pokrene više instanci cgminera (npr kad neka karta radi sa -g 2 a neka sa -g 1)

Treba razmak,

-d 0,1,2

Upustvo:

Jel ti nije problem da napravis neku skriptu gde samo korisniku ostaje da doda vredosti?
Pokusavam da uradim to sto pricate ali negde stalno gresim, i da je jedan karakter dovoljno je...

Sve zavisi za šta ti treba. Vojkan je sve rekao. Ako želiš razdvojiti karte (više instanci cgminer-a)

Za jednu:

Kod:
-d 0

Za drugu:

Kod:
-d 1

Za treću:

Kod:
-d 2

U različitim *.bat fajlovima. (za svaku kartu po jedan, ako misliš da ti to treba, ovo je samo primer) Ako ne znaš redosled karti, uradi samo:

Kod:
cgminer -n

Najbolje je da ovde baciš svoja podešavanja, pa će ti možda neko pomoći.

Pa ovako imam jednu 7870, koja je u poslednjem slotu a cgminer je vidi kao GPU0, ne razumem zasto je tako ali batalio sam vise da razmisljam o tome (thread concurrency 15508, gpu threads 1, worksize 256, Intensity 20 ). GPU1 r9 290 (thread concurrency 24500, intensity 20, worksize 512, gpu threads 1, lookup-gap 2). GPu2 7970 (thread concurrency 8120, intensity 13, worksize 512, gpu threads 2, lookup-gap 2)

Eto ako neko moze da pomogne bicu zahvalan

Vrh Dno