Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Jedino sto smo u prosloj situaciji znali da cemo prelaziti na scrypt a sada ne znamo na sta cemo...

Bilo bi lepo kad bi znali sada pa da se napakujemo pre povecanja diffa.. :)

Bilo bi lepo znati ko ce osvojiti AUS open pa uloziti milionce i obogatiti se :)

Ala ce biti jeftinih amd gpu-ova kad sve ovo prodje :D
Bilo da dodju jos jace gpu(3*0 serija) ili da se ufura u svu ovu pricu nV(nekako hehe).

i ja mislim da nece biti bas tako jeftinih grafika, max ce biti kao sto je bilo letos znaci 170-240 e za 7950, a "izaci" ce vec nesto drugo da se "kopa" do tada, mada , ako ode cena u nebo i ne mora ;)

i ja mislim da nece biti bas tako jeftinih grafika, max ce biti kao sto je bilo letos znaci 170-240 e za 7950, a "izaci" ce vec nesto drugo da se "kopa" do tada, mada , ako ode cena u nebo i ne mora ;)

Ma kakvih 170-240e za 7950. Pa cena u prodavnicama za R9 280x je trebala da bude od 230e i bila je ta cena pre par meseci, nego su zbog enormne potraznje morali "neplanirano" da povecaju cenu za 30%.

Kao I svuda, pohlepa unistava svaki posao I tu ne mislim samo na asic, vec na ljude koji se nisu zadovoljili da kopaju sa par grafickih, vec roknuli gomilu komada... pa I vi ste losi ko asici, a ne vidite to...

Kao I svuda, pohlepa unistava svaki posao I tu ne mislim samo na asic, vec na ljude koji se nisu zadovoljili da kopaju sa par grafickih, vec roknuli gomilu komada... pa I vi ste losi ko asici, a ne vidite to...

Nisi u pravu. Gledajuci te ljude sa xxx gpu, i mali ljudi se odluce na taj korak. I uglavnom i zarade nesto. Dok gledajuci manipulatore, mali ljudi odu da "mesetare" po berzi, i ostanu bez kosulje. Nisu veliki kopaci losi za valute, vec davidpate i kompanija sa po 500k ltc u steku. Oni su kuga. Ali i nuzno zlo protiv koga se ne moze. Makar na virtualnim berzama koje ne podlezu nijednom zakonu, pa niko ne moze da bude osudjen za spekulaciju.

LITECOIN: kako, shta, gde...i druga pitanja/odgovori

Bice da je suprotno, da su svi fini i skromni nikad ne bi ni btc ni ltc ovoliko vredeli. :)

Hvala Bogu samo nebo je granica :)

Poslednja izmena:
Za sad nista nebi dobio skeletom a i mrzime da se cimam sad ovo ovako radi ok fan na 40% samo bi to sve treba da popnem na tavan i tamo nek se mrznu :d

Samo pazi da na tavanu nema miseva, da se ne ugnezde gde im je toplo :). Nego pored rigova popni tamo i macka koga neces da hranis, cisto bezbednosti radi.

Ma brk nije strasan. Nego kad pocne da piski po njemu :). Vole one to, moj drugar drzao anteca otvorenog. Macki se svidjao, *** veliko kuciste, toplo unutra... Pa se gnezdila tu po ceo dan. A lenja macka povremeno i pisnula tu i tamo... I kuciste korodiralo iznutra po patosu :).

Osetila macka da se grafa suvise greje, pa je zapisala da se oladi, e to je prava macka, misli na vlasnika.
Ma za macke su kutije, kucista, bilo sta pravougaono, kockasto, pravi magnet...

za cenu 280x ste malo preterali ili pobrkali loncice 270x je toliko koshtala a ne 280x. cene su svuda skocile u USA je oko 300e 280x bar asus top dc2

Gledah malo ebay pre neki dan. 400$ pa navise su bile 280x. Traze cak i 500. A ja prodadoh 2 za po 25500 dinara pre hype. Nije mi zao sto sam ih prodao, samo mislim da amd pretera malo sa ovim ratnim profiterstvom. Postace gori nego yifu: nemaju proizvod, ali zato dizu cene.

Pozdrav svima. Nov sam clan ovde, a i u svetu coina pa imam jedno pitanje. Kako nemam nikakav hardver koji je sposoban za rudarenje, niti sam vican bas toj problematici, hteo bih da kupim litecoine i pricekam pa vidim sta ce se desiti. Da li neko moze da mi kaze gde se to radi (da li moze u banci), sta mi je sve potrebno da bih ih kupio, i gde se oni nakon kupoprodaje cuvaju?

Hvala

Najlakse ti je da u malim oglasima napravis oglas o kupovini odredjenog broja Litecoin-a i po kojoj ceni.
Uvek ima onih koji bi unovcili direktnom trgovinom, nego da cekaju da im stigne iz inostranstva. Takozvano solarno placanje ili pare na sunce :)
Cenu sam odredi, mozes ponuditi tu koja je na btc-e.
Novcice mozes cuvati u wallet-u na svom racunaru ili napravis nalog na btc-e pa tu drzis.

Pozdrav svima :) Mozeli mi neko reci ko rudari na WEMINELTC za recimo 3x 7970 koju je tezinu stavio na polu posto sam primetio pol mi je resetovao tezinu 64 -64 . Ili kako se racuna kojom racunicom da se vodim za ubuduce .. i kako da znam dali mi je ispravna konfiguracija recimo ja za kombinaciju 3x 7970 sam se igrao i stavio sam tezinu 512-640 i imam rezultat A:27355 R:201 .Hvala unapred :)

^Copy/paste sa multipool.us:
Q: What is share difficulty, and what should I use?
Share difficulty is the size of the portion of the current block that the pool hands to your miner to be solved. Over long time periods, share difficulty does not matter, and the default of 64 will work fine for anyone. However, if you experience inconsistent payouts over shorter time periods you may want to set the share difficulty lower on your slower miners. I suggest the following per worker:
Scrypt coins:

250KH and below: 16
250+: 32
500+: 64
1000+: 128
2000+: 256
3000+: 384
4000+: 512

Nazad
Vrh Dno