Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Cekajte da se altovi srozaju pa ce diff na LTC-u samo odjednom da rokne na 5000...

nek se srozava, samo da izdrzi da ga ne ubiju doodredjene sume po novcicu posle kako hoce :D

zadnja 3 dana citam sta je sve pisano, po par, meni zanimljivih, tema.. znaci haos :)

ovako, prvo lepe vesti:
stizu extenderi.. tj stigli su, cega se carinjenje.. u sredu ih ocekujem kod mene.. cena nece biti bezobrazna kao kod nekih nasih "poznatih derikoza" kolega..
vec je ostavljen deo extendera za neke kolege i mene.. tako da ce biti ogranicena kolicina..

extenderi su 1x na 16x.. ova tura je bez molexa.. jer je tako imalo na lageru kod kineza.. u sustini nije nikakav veliki problem to odraditi (dolemiti molex prikljucak), naravno ko ima potrebe za takvim zahvatom

losa vest je ta, da sam nesrecnim slucajem sje6a0 stopalo, pa mi je noga zagipsana do kolena.. samim tim 3 nedelje odmor kuci.. i strogo mirovanje..
tako da, bio sam rad da ja nalemim sve te molexe na extendere, ali stvarno je sad to ne moguce.
Sve extendere ce neko vec proslediti ljudima na adresu, tako da to nije problem :D

Sto se tice nabavke veselih amd grafika, ovo je haos.. srecom ja sam sebe namirio jos letos.. pa nemam tih problema preterano.. ponesto malo dodam.. zamenim postojece i slicno, al u sustini sve je to ok :d

Svi nesto kukate na ltc/btc kako je `vakav/`nakav.. ljudi ovo je sad prava zimska idla.. cena do jaja, diff taman, hladjenje u fulu.. ne znam sta se zalite :D
Dnevne oscilacije na berzama je greota ne iskoristiti i omlatiti neki $$ extra.. barem govorim u svoje ime ,) Fontas (spominjan u prethodnim stranama posta) je odigrao odlicnu igru.. navukao budale.. prodao im par pismenih fora.. masa ljudi istreslo ltc po ceni do 2-3 $.. covek pokupovao jeftine koine i sad je jedan od onih na berzi koji prave zidove sa 80k ltc i par milki $..

Posto sam po ceo dan kuci, bukvalno gledam live ordere na btc-e i smesno mi kad vidim kako ljudi omlate masne dolare svaki dan.. i bukvalno na tim mali kursnim razlikama se uzimaju obiljne parice.. mislite o tome :d

Snaga mreze LTC-a varira.. ali ne nesto mnogo.. jer masa ljudi, seta masine na dnevnom nivou sa jedne na drugu valutu, i saceka odgovarajuci momenat i onda istovar zaradjenih alt valuta.. tako da ne tripujte se mnogo oko toga..

Bilo je za ocekivati mige-a da pocne da mraci.. mene je realno zacudilo sto ga nema odavno da zatamljuje svetlost ove idilicne zime :D

To samo ako verujes rujama da nece da zapale sa kintom. Ja ih se plasim, samim tim sto je cela organizacija Fontas-Davidpate-itd...-itd... njihova. Ne smem da drzim coine kod njih i kraj.

Poslednja izmena:
To samo ako verujes rujama da nece da zapale sa kintom. Ja ih se plasim, samim tim sto je cela organizacija Fontas-Davidpate-itd...-itd... njihova. Ne smem da drzim coine kod njih i kraj.

Davidpate nema veze sa btc-e za fontasa neznam... mada da ima veze ne bi govorio i on sam da neveruje nikom ni btc-e, da vecu kolicinu novcica samo privremeno drzi na berzi i savetuje da svi drze novcice kod sebe, da je on btc-e ne bi ovo govorio........, cak se secam da je prozivao btc chinu jer nema fee da predje tamo ali se kasnije ispostavilo da mora da si kinez da bi koristio njihove berze

Kako god, ukoliko rade ono sto bih ja radio, ne verujem im nista...

Пошто нема нигде да се нађу графичке, је л' постоји могућност да се резервишу ? Је л' се зна кад стижу у Србију ?

:D
Koliko sam ja upucen, jacina mreze se odredjuje na osnovu brzine otvaranja bloka (da ne kazem frekvencije), koja slozicete se, zavisi od srece. :)
A na tu brzinu otvaranja bloka ti mislis da utice samo sreca? Idi na kalk i ukucaj hash rate pa ga menjaj i vidi kako probaility of a blok (ili ti Sreca) skace sa hash rate-om

Skace buraz al odakle izvadi zakljucak da su to ASIC-i msm daaaj...

Aj da si na konkretnom pool-u skontao novog user-a sa velikim hashrate-om pa da kazem, nego zakljucujes na osnovu promene snage cele mreze od 10% gore dole :) hihi

mozda i ima nesto, ovi sto su se nakrali za btc asice nije im tesko da polako rade to i za ltc, pa ga muzu do iznemoglosti jer im se sad isplati, manji dif, posle kad to dodje u prodaju imaju dovoljnu kolicinu ltc u steku i cekaju cenu

20.000.000+ (znaci i vise) khs-a promena nije mala, zato i pretpostavljam da se Asici testiraju, jos pogotovo kad uzmem u obzir da ima mnogo alt valuta koji su isplatljivji od ltc-a, uglavnom su stalno isplatljiviji, zato ne verujem da su tih 20.000.000 khs-a skakaci
prati par dana https://www.litecoinpool.org/stats pa zakljuci sam..

i zanemarite srecu, kako mogu da naleta par brzih blokova tako mogu i par sporih.. Tako da Srecu pomnozite sa nulom, i gledajte samo Sirovu Snagu :)

edit : pre 2 sata je hash rate bio jedva preko 90, a sad je tacno Network Hash Rate 100,904,708 kH/s

Poslednja izmena:
Ne kazem da nisu ASIC-i ali razlozi na osnovu kojih dolazis do tih zakljucaka su mi se ucinili neozbiljnim.

Ne pratim toliko statistiku, niti imam vremena, ali ako ti pratis vec neko vreme onda neka ti budu da jesu :D

Ma kakv crni Asic, FPGA je tek osposobljen... asic nece bar jos 6 meseci

Ja ne znam sta ovaj lik "anonymous" radi... Na svakom coin-u na svakom pool-u ima po 10 workera a snagu da ni ne pominjem...

:D troll

20.000.000+ (znaci i vise) khs-a promena nije mala, zato i pretpostavljam da se Asici testiraju, jos pogotovo kad uzmem u obzir da ima mnogo alt valuta koji su isplatljivji od ltc-a, uglavnom su stalno isplatljiviji, zato ne verujem da su tih 20.000.000 khs-a skakaci
prati par dana https://www.litecoinpool.org/stats pa zakljuci sam..

i zanemarite srecu, kako mogu da naleta par brzih blokova tako mogu i par sporih.. Tako da Srecu pomnozite sa nulom, i gledajte samo Sirovu Snagu :)

edit : pre 2 sata je hash rate bio jedva preko 90, a sad je tacno Network Hash Rate 100,904,708 kH/s

Nije precizan bas taj saj gde gledas diff,mnogo bolji je ovaj i precizniji po meni http://bitcoinwisdom.com/litecoin/difficulty
Realniji nema takvih oscilacija,uzmi uporedih na duze pa ces videti.Ovo je sajt koji samo prati diff.

Kinezi drze 25% mreze,uskoro ce biti cipova da se narucuju,nastancano je toliko da poduplaju mrezu
Koriste avalon proveren metod,3 meseca kopaju incognito,posle toga kazu sta imaju,pa posle 3 meseca primaju narudzbine
Dobro razmislite pre nego sto kupite nove grafike

A do sada je radio javno. Svi smo znali kako se zove, gde zivi... I da uopste postoji bez da je btc-e nick koji koristi usd i crypto iz nasih walleta da nas drnda...

ljudi niko nikoga tu nije terao da poslusa neciji savet.. ja sam imao par udaraca na btc-e.. nenormalno jakih.. ali isto tako sam imao priliku da na svojoj kozi osetim kako je to ostati bez dobre gomile.. srecom tu skolu sam jeftino prosao, nisam se uspanicio, sacekao sat-dva.. i opet dosao na isto pocetno stanje.. cak sta vise i zaradio neki $$ :D

tako da, neko moje vidjenje berze, je ne zaletati se previse, postaviti neke realne ciljeve, i drzati se toga.. ako sam zaradio 100$, a posle pola sata vidim da sam mogao 600.. koga boli q.ac za to.. ne moram sve pare na svetu da uzmem ja.. ne treba biti pohlepan.. :D samo kazes, ja sam danas zaradio 100$.. te pare u srb su full varijanta na dnevnom nivou :D

Ko je karakter, i uspe da sacuva kolicinu ltc-a narednih godinu dana, kada treba da se dogodi i polovljenje nagrade, i ko zna sta sve jos, mislim da ce proci bogovski.. vreme ce pokazati, videcemo :D

Poslednja izmena:
Nece taj 840.000 blok jos dosta dugo. 17. maja 2013 otvoren je 355.000 blok, danas otvaramo 481.000 u najboljem slucaju. U prevodu za 7 meseci otvoreno je 126.000 blokova, mesecno to je 18.000
Tim tempom ima da otvorimo 840.000 blok za 20 meseci. To mu dodje 17. avgust 2015. bas daleko....

Dobijace se 25 umesto 50 novcica za nagradu. Da se to desava sutra ako minujes sa svojom snagom 1 LTC dnevno sutra bi dobijao 0.5 iako bi diff ostao isti.

Ovako, nakon čitanja tema o LTC-BTC etc, priznajem, glup sam... Još uvek nisam pronašao članak tipa "for dummies" o kriptovalutama.
Kako nastaju novčići? Ako nastaju kao naknada za rudarenje, kolika je provizija i ko je plaća? Zašto ih ima samo XX miliona?

Molim neku dobru dušu koja nije na ivici da "pukne" i istrese se na meni malo da mi pojasni :banana:

Poslednja izmena:
Nece taj 840.000 blok jos dosta dugo. 17. maja 2013 otvoren je 355.000 blok, danas otvaramo 481.000 u najboljem slucaju. U prevodu za 7 meseci otvoreno je 126.000 blokova, mesecno to je 18.000
Tim tempom ima da otvorimo 840.000 blok za 20 meseci. To mu dodje 17. avgust 2015. bas daleko....

Mislim da je polovljenje zakazano za oktobar 2015. Mnogo ima da se ceka ali ***, znam neke koji ce cekati zajedno samnom.

Nazad
Vrh Dno