Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Jel zna neko koja ploca/cpu dobra da podrzi recimo 6 GPU 7950 ?

Znam da mora da ide win 8, jer win 7 prepoznaje 4.
Nasao sam na netu MSI Z77A-GD65 ali i oprecna misljenja o broju GPU. Ima cak 7 slotova ali nisam siguran da moze 6 kartica. Ako neko zna molio bih da mi pojasni..

Dakle koja bi to bila idealna konfiguracija?

Win 7 isto prepoznaje više od 4 karte, samo mora neka ultimate/enterprize verzija a ne home.

Ja pitam za svaki slucaj ... startovao bi sa 4 pa da imam prostora.
Jedino sto ne mogu da se odlucim za plocu

Ja pitam za svaki slucaj ... startovao bi sa 4 pa da imam prostora.
Jedino sto ne mogu da se odlucim za plocu

Uzmi sto jeftiniju plocu (oko 40e) na koju mozes da stavis 4 grafike i najjeftiniji procesor (oko 30-35e). Nemoj bacati pare na skupe ploce. Ako budes hteo da se prosirujes uzmes opet jeftinu plocu i cpu i ubacis 2-3 grafike, koliko vec hoces.

6 grafika=ogromno napajanje. Nema tu prosirivanja ako ne razmisljas o velikom napajanju u startu.

pametno :) eventualno imaš GA ploče AM3 i FM2 sa po 5 slota za možda malo veće pare 45-50e

imam onu najjeftiniju intel plocu i rade 4 pcie + integrisana bez problema, to mu dodje kao 5 grafika?, imam onaj "najtezi" win7 od 16GB tako nesto bese

Ok, recimo da cu ici sa 4x 7950 na toj ploci . jel to ok?
Ja bi uzeo bolju plocu i cpu zato sto posle hocu da mi ostane pristojan racunar da rad.
Negde sam procitao spominju neki ivy bridge kad je cpu u pitanju. Kontam treba mi 8 G rama i sad ne znam koji CPU da uzmem, da lepo rade 4 karte ali i da je pristojan.

nezanosi se, kad budeš rešio da to koristiš kao desktop komp biće to zastarela ploča u najboljem slučaju niža klasa.

taj ivy koji se pominje je celeron g1610 veliki broj novijih miner-a ga koriste ako furaju intel h61 cipset,tako da kao sto ti je rekao sasami :kupis nesto jeftinije (h61 mislim da gigabyte Gigabyte GA-H61M-DS2H -1 X 16 slot i 3x x1 slota) dovoljno za 4 kartice,
i min 4gb rama

A jel moze neko da mi potvrdi da li HD 7950 bez problema ulazi u PCI Express x16 bez obzira na verziju v2 odn v3 odnosno u slot za PCI Express x1 (V2.0)

Jel tu samo treba da trazim specijalne extendere. Jel pametno uzeti one koji vuku struju sa napajanja?

A jel moze neko da mi potvrdi da li HD 7950 bez problema ulazi u PCI Express x16 bez obzira na verziju v2 odn v3 odnosno u slot za PCI Express x1 (V2.0)

Jel tu samo treba da trazim specijalne extendere. Jel pametno uzeti one koji vuku struju sa napajanja?

1. u PCI Express x16 .... DA
2. Ako nemaš napajanje koje može direktno preko pinova (vidi sliku) da napaja sve grafičke onda moraš uzeti extendere sa mulexom (preko kojih će dobiti dovoljno struje) jer ćeš u protivnom spržiti ploču a u najboljem slučaju neće ti raditi. Extenderi ti izgledaju ovako

Ja sam sprzio plocu sa ekstenderima sa molexima koje nisam spojio (molexe na ekstendere) i ne bi uzima ove bez molexa. Pri tome 2x6 pinske ulaze imam na karticama.

Sve je to ok ali koliko si gurao karte? Ako je karta undervoltovana npr. ne treba ti uopste ti molex. Pa sve moje karte rade na tim bez moleksa i nikad problem s njima.

Na 1.06 do 1.16v 1100/1500 :)

Ali kako god, opet znaci postoje ogranicenja ako je ekstender bez molexa...zbog 2 evra razlike ne bi se ogranicavao :)

@karanovicz
imam osecaj da nisam ispratio radnju ... proucicu malo to sto si mi napisao .... zahvaljujem. sad imam materijala da sam dalje istrazujem ....

Poslednja izmena:
da li na ovoj ploci

GA-H61M-DS2H rev.2.1 bulk

pomenutoj u gornim postovima
mogu normalno da rade dve kartice r9 280x ?
naravno uz extender za drugu grafiku ?

"1. u PCI Express x16 .... DA"

pa cek ... ako imam plocu sa 3 PCIex16 i 4 PCIex1 moram turiti 1 karticu u ovaj x1 slot,...

jel moze 7950 da radi normalno preko adaptera u x1 slotu ?

Kartu možeš "ubosti" u ploču samo na x16 slot a preko extendera (reducira :d) možeš "povezati" sa x16 na x16 ili x16 na x1 ili x1 na x1 ...sa x1 na x16 nisam probao...
PS.
u temi "HARDVER ZA KOPANJE" imaš većinu stvari koje ti trebaju a ako negde "zapne" pitaj u toj temi i naravno uvek koristi opciju "promeni poruku" da ne bi duplirao postove ;)

Poslednja izmena:
@toogood izmedju ta dva napona je skoro 50w razlike u potrosnji. Ti mozda imas nameru da guras karte toliko, ja ne. Niska potrosnja uz dobar hash me mnogo vise interesuje.

@ostali da, mozete bilo koju kartu da ubodete u pci-e 1x ili 4x na ploci uz 1x ekstender.

Pardonos, nije 1100/1500 nego 1050/1500...meni je potrosnja iz zida 970-1010w...a naponi su razliciti jer je takav BIOS (onaj drugi kada se klikne switch)...nisam stavljao novi BIOS sa istim manjim naponom na njih. Kopaju mi sada 620kh/s a tempovi su oko 55-60 stepeni na 60% ventilatorima. Mogao bi sigurno da nadjem bolji odnos ali ok je i ovo.

U sustini trenutno me interesuje da sto brze nakopam sto vise novcica. Kartice imaju jos 1,5 godina garancije tako da mi nije toliko strasno da ih pumpam :)

Poslednja izmena:
Pokusat cu opet .Otiso sam na btc-e i zelim da uplatim novac preko kartice .Kliknem finances i sta onda moze li mi neko objasniti sta onda uradim .Znam da trebam da kliknem na usd i trebam izabrati opciju.Koju trebam izabrati i sta onda trebam kada izaberem da radim .Uopste ne mogu da dodjem do onog dijela kada ukucavam svoju sifru kartice broj itd .
HVALA

Kupis btc/ltc lokalno, ili btc-e code opet lokalno od nekoga... Ne zanosi se pokusajima da na btc-e uplatis novac preko kartice. Ne zanosi se da na ijednoj berzi to pokusas da uradis. Za sve ovo zahvali mladjanu dinkicu, bozidaru djelicu i ostalima koji su zabetonirali ovu zemlju pre 12 godina na narednih 1200 godina...

Kupis btc/ltc lokalno, ili btc-e code opet lokalno od nekoga... Ne zanosi se pokusajima da na btc-e uplatis novac preko kartice. Ne zanosi se da na ijednoj berzi to pokusas da uradis. Za sve ovo zahvali mladjanu dinkicu, bozidaru djelicu i ostalima koji su zabetonirali ovu zemlju pre 12 godina na narednih 1200 godina...

E svaka ti je na mestu.

Nazad
Vrh Dno